נעים להכיר- אשכול חומרי גלם

BRAVERMAN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L

גולדס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים

קארי וחלב קוקוס הם שילוב מנצח.

מוצלח עם חזה עוף מוקפץ עד להלבנה ופרחי ברוקולי.

מגישים על מצע אורז לבן.

וגמאני הייתי בררנית נוראית.

אמא שלי לא מאמינה איך יתכן שאני כל כך מתקשקשת במטבח, כשהיא היתה בטוחה שבכל יום אני אכין שניצל וצ'יפס:p
 

אסתי אחת

משתמש מקצוען
החיקוי הוא מקורקבנים-זה מה שכתוב בספר של קרייזמן
אם קרייזמן כתבה אז כנראה שאשכנזים אוכלים את חלקי הפנים האלו- ריאות וקורקבנים

ידוע לי שלא אוכלים טחול ולבבות

בררררררררר..........כמה כולסטרול ...........
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אם קרייזמן כתבה אז כנראה שאשכנזים אוכלים את חלקי הפנים האלו- ריאות וקורקבנים

ידוע לי שלא אוכלים טחול ולבבות

בררררררררר..........כמה כולסטרול ...........

מעניין, לא זכור לי שאכלו אצלינו,
וגם לא נ"ל שניתן להשיג את זה בקצביות אצלינו ללא הזמנה אישית.
 

קריה נאמנה

משתמש מקצוען
וגם לא נ"ל שניתן להשיג את זה בקצביות אצלינו ללא הזמנה אישית.
זו בדיוק התשובה.
אני עוד זוכרת שאכלו את הרגלים של העוף:eek:.
לאט לאט זמינות חמרי הגלם השתנתה, אז חיפשו תחליפים, והכינו "גלינגלי מדומה".
גם שמאלץ, הכינו פה בארץ, מעור של עוף, ולא מאווזים. (אני עוד זכיתי לטעום את הגריווען) באיזה שהוא שלב הפסיקו ועברו לשמן זית.
למעשה, הספר של קרייזמן, הוא כבר ישראלי למדי, ולכן נראה כאילו המטבח ההונגרי משופע באבקת מרק, מרגרינה וסוכר.
היא פשוט התאימה את המטבח ההונגרי, לחמרי הגלם הישראלים.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
השאלה אם זה סתם מנטליות או צמצום קולינרי
זו מנטליות והיצע.
בדיוק כמו שאין בשר כבש בשוטף זמין למכירה בהכשר שמקובל על אשכנזים.
ולא כי כבש הוא בעייתי. אלא כי אין דרישה.
 
נערך לאחרונה ב:

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
זו מנטליות והיצע.
בדיוק כמו שאין בשר כבש בהכשר שמקובל על אשכנזים.
ולא כי כבש הוא בעייתי. אלא כי אין דרישה.
תתפלאי, דווקא ראיתי נתחי כבש ב"יש" באשדוד.
אבל זה לא מצוי מאד.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
תתפלאי, דווקא ראיתי נתחי כבש ב"יש" באשדוד.
אבל זה לא מצוי מאד.
תרשי לי להניח שזה ממש חדש.
יש פחות סוגים ונתחים בשחיטה של עדות אשכנז.
רק בשנים האחרונות יש שינוי בעניין - בשל רצון מצד הצרכנים.
(חברות חדשות יחסית כמו "נתח" וכיו"ב).
 

תפארת ה.

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
אבקת קארי
תערובת תיבול הודית שמתאימה מאוד לתבשילי עוף ובשר
הטעם שלה מאוד חזק ודומיננטי וגם הצבע... להשתמש בעדינות...
אני מוסיפה מעט גם לחמין- נותן לו ארומה מיוחדת ...

מתאים מאוד לעוף בתנור: מסדרים בפיירקס\תבנית בצל קצוץ לטבעות ומעט שום קצוץ לפי הטעם.
מכינים קערת תיבול עופות: שמן קנולה + שמן זית, מלח, פ.שחור, פפריקה, אבקת קארי
כל מנת עוף טובלים בתערובת ומסדרים ע"ג הבצל, את יתרת התערבות שופכים על העופות, יוצקים מעט מים עד לכיסוי הבצלים, מכסים את התבנית במכסה\נייר אלומיניום
אופים בחום גבוה כ30 דקות, הופכים ומסירים את הכסוי לאפיה נוספת של 15 דקות.
תודה על המתכון המפורט
אני עושה עוף עם דבש, א. קארי, חרדל ושום כתוש,
מערבבים בקערה, מורחים על העוף המחולק וזה ממש טעים, קצת חריף - קצת מתוק.
(מתכון של בעלי, הוא שינה קצת מתכון אחר ומאז כולם מבקשים ממנו את המתכון הזה!)
 

דבורה לוינסון

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
זה מתכון שאמא שלי מכינה אני אישית פחות אוהבת

1כוס דוחן לא אורגני
1גזר
1בצל
1 שן שום
לשטוף על ידי שפשוף ולסנן היטב את הדוחן
להניח בסיר ולהרתיח עם
1כוס וחצי מים
להנמיך את האש ולבשל כ20 דקות
לכבות את האש ואחרי 10 דקות לערבב
לטחון הכל עם מוט בלנדר
להוסיף 2כפות טחינה גולמית
להוסיף פטרוזיליה קצוצה(לא חובה)
מלח
פלפל
קצת כמון
לערבב הכל וליצור קציצות
לשמן תבנית ולהניח את הקציצות
לרסס שמן מעל הקציצות
לאפות בחום 200 כחצי שעה(לבדוק לפי התנור)
בתיאבון
תודה לך! יצא חביב ביותר:).
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
קונפיטורת משמש (אמיתית. לא סוכר כתום)
טעימה על לחם קלוי אבל טעימה מאד גם בעוף מבושל, בפסטיה (מאפה פילו בעוף, שקדים ומשמשים) וגם מצוינת לזיגוג פירות טריים מעל עוגות וקינוחים (במקום נפאז' או מירור)
 

nechama3048

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
תרשי לי להניח שזה ממש חדש.
יש פחות סוגים ונתחים בשחיטה של עדות אשכנז.
רק בשנים האחרונות יש שינוי בעניין - בשל רצון מצד הצרכנים.
(חברות חדשות יחסית כמו "נתח" וכיו"ב).
נכון.
ההורים שלי אישית כיוון שלא מוצאים בד"כ בהכשר מקובל עלינו (ובבשרי אין הרבה כאלו), שוחטים לבד במן 'חבורה'. (אבא שלי יודע לשחוט).
אח, חמין כבש...
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
נכון.
ההורים שלי אישית כיוון שלא מוצאים בד"כ בהכשר מקובל עלינו (ובבשרי אין הרבה כאלו), שוחטים לבד במן 'חבורה'. (אבא שלי יודע לשחוט).
אח, חמין כבש...
בעקרון בהודעה שציטטת התכוונתי דווקא לבשר בקר.
הדגשתי שרק בשנים האחרונות יש ביקוש לחלקים נוספים.
(פעם זה היה רק צלי כתף או בריסקט).
אישית לא מתקרבת לכבש. למרות שאמא שלי מבשלת אותו בחגים ומבשלת מצוין.
הריח...
 

nechama3048

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
קונפיטורת משמש (אמיתית. לא סוכר כתום)
טעימה על לחם קלוי אבל טעימה מאד גם בעוף מבושל, בפסטיה (מאפה פילו בעוף, שקדים ומשמשים) וגם מצוינת לזיגוג פירות טריים מעל עוגות וקינוחים (במקום נפאז' או מירור)

מעולה מאוד גם בבשר אפוי בתנור.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה