נעים להכיר- אשכול חומרי גלם

רִפְקִי.

משתמש סופר מקצוען
זו מנטליות והיצע.
בדיוק כמו שאין בשר כבש בהכשר שמקובל על אשכנזים.
ולא כי כבש הוא בעייתי. אלא כי אין דרישה.
זה לא רק עניין של מנטליות.
ריאות - הדרך להכשיר אותן היא עניין של מסורת שלאשכנזים אין, ולכן אי אפשר למצוא בהכשרים כאלו, אבל בהחלט בהכשרים מהודרים אחרים כגון של הרבה מחפוד - יש. או לכל הפחות - היה.
כבש לעומת זאת, מאז ומעולם היו בהכשרים מעולים. אולי רק בחלק מהתקופות כגון ערבי חגים - אבל היה.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
כבש לעומת זאת, מאז ומעולם היו בהכשרים מעולים. אולי רק בחלק מהתקופות כגון ערבי חגים - אבל היה.
שוב. עניין של ביקוש.
אין ביקוש בשוטף.
ריאות - הדרך להכשיר אותן היא עניין של מסורת שלאשכנזים אין, ולכן אי אפשר למצוא בהכשרים כאלו, אבל בהחלט בהכשרים מהודרים אחרים כגון של הרבה מחפוד - יש. או לכל הפחות - היה.
גם אנחנו לא אוכלים ריאות מטעמים של קושי בהכשרה.
 

נתנאלה

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
D I G I T A L
יש למישהי מתכון ביתי להכנת אבקת מרק?
אני לא שותה שתיה חמה, השתיה החמה שלי היא... אההממ... מרקים מהירים (משתדלת ללכת על הפחות מקלקלים, אבל גם הם לא מציאה גדולה)
מעדיפה להכין בבית משהו, בסגנון אבקתי שאפשר להרתיח מים בקומקום, לשפוך על האבקה, ואחרי כמה דרות זה מוכן.
גם אם העבודה על ההכנה של אבקת המרק תהיה ארוכה, שווה לי, כי זו השקעה לכמה שבועות/ חודשים טובים.
קראתי באיפשהו גדולות ונצורות על אבקה מפטריות מיובשות, שאמורה להיות בחנות תבלינים. תכננתי לנסות אבל עוד לא הגעתי לזה..
 

chavi9

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
קראתי באיפשהו גדולות ונצורות על אבקה מפטריות מיובשות, שאמורה להיות בחנות תבלינים. תכננתי לנסות אבל עוד לא הגעתי לזה..
בדיוק באתי לשאול על זה פה
בסופרים הרגילים אין וגם בגרעיני עפולה לא צאתי.
יפה יש להשיג בכשורוןת טובה?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
בדיוק באתי לשאול על זה פה
בסופרים הרגילים אין וגם בגרעיני עפולה לא צאתי.
יפה יש להשיג בכשורוןת טובה?
לדעתי זה מוצר שבעייתי מבחינת נגיעות בחרקים ולכן לא זמין בכשרות טובה.
 

קריה נאמנה

משתמש מקצוען
ריאות - הדרך להכשיר אותן היא עניין של מסורת שלאשכנזים אין, ולכן אי אפשר למצוא בהכשרים כאלו,
לא נראה לי שאין מסורת, כי למיטב ידיעתי, לפני השואה, בחו"ל כן אכלו.
אולי לא שווה להם לעשות את זה היום.
אני עוד זוכרת, שכשלמדנו להכשיר עופות, המורה טרחה לספר לנו שאפשר להכשיר גם את הראש, ובשנות הצנע, אכן עשו את זה, אבל היום כבר לא טורחים עד כדי כך, ופשוט זורקים.
 

rachelevanon

משתמש סופר מקצוען
שמעתי ממישהו שבאנגליה אוכלים גם אשכנזים.
זה לא בדיוק עניין של דרישה אלא של נכונות לשלם את המחיר.
באנגליה כבש (וגם סלמון) זולים משמעותית מאשר אצלנו.
בחו"ל אשכנזים אוכלים גם ברווז.:)
בארץ אף אחד לא קונה אותו מהעדר ממון, וגם בגלל שהוא לא מוכר בציבור.
 

מרים אדריכל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
בחו"ל אשכנזים אוכלים גם ברווז.:)
בארץ אף אחד לא קונה אותו מהעדר ממון, וגם בגלל שהוא לא מוכר בציבור.
אגב ברווז, אשמח לדעת אם יש מקום שכן ניתן להשיג,
אכלתי פעם חזה ברווז וזה היה מעדן..........
ניסיתי ביענקלה סופרעוף, לא היה.
 

rachelevanon

משתמש סופר מקצוען
אכלתי בבלגיה, לא התלהבתי בכלל. :(
צריך לדעת להכין ברווז (זוכרת את ההוראות המפורטות והממושכות שקראתי אצל רות סיריקס אי אז.)

הא בהא תליא.

יש בציבור שלנו קהילות שבפרוש מוציאות הרבה יותר כסף על לבוש ועל אוכל, ודברים נכנסים ומשתנים אט אט, כמו דגי הסלמון, כמו הנגשה של בישול חלקי בקר יקרים, כמו כל העלים הנבטים וחומרי הגלם השונים שבהחלט נכנסו לשימוש שוטף.

אבל ברווז הוא בהחלט חומר גלם יקר, מורכב להכנה והרבה פחות מוכר.
 

ינשופי

משתמש סופר מקצוען

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה