דרוש מידע ניצול ועושק מורים, מורות וסייעות במגזר החרדי - סקר דיווח אנונימי

מצב
הנושא נעול.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
אני לא מדבר באופן ספציפי על שום מוסד! אבל מותר לתקשורת, לשמוע בכי, ולהתייחס אליו באופן כללי. יש עושק וניצול! ואפילו שהיבבות הספציפיות לא מי יודע מה נכונות, עדיין ברור לכולם שיש. כשיש ריח מגעיל סימן שיש משהו מסריח. התקשורת והחכי"ם חייבים למצוא מהו, בגלל שפשוטי העם, פשוט לא יודעים למצוא.

נכון מאוד.
יש הרבה עושק הרבה גועל והרבה ניצול.

אבל התקשורת החרדית לא מספיק חזקה או לא מספיק מעוניינת, בשביל לערוך תחקיר אמיתי. (לא אוסף של טענות חסרות הוכחה. אמיתי, שיעמדו מאחוריו, כולל פרסום שמות המוסדות האמורים).

והח"כים? חחח. יש לכם חוש הומור מאוד משובח. אולי תשקלו הסבה לסטנדאפ?

חוחית

משתמש סופר מקצוען
בדרך כלל רוב אלו שחשבו שפוגעים בהם או עושקים אותו או לא משלמים להם ע"פ דין
והלכו וישבו וביררו לעומק, ראו שאין בזה ממש
אני למשל, לא מכירה את רוב אלו שחשבו שפוגעים בהם וכו'.
שמחה בשביל הרוב ש א ת ה מכיר שראו שאין בזה ממש.
אנחנו ,המעט שנותר, כאן באשכול.
רואים שיש בזה ממש. ורוצים לטפל בבעיה.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
יופי.
מקווה שקבלתם את התשובות.
אם לא כאן, תמיד תוכלו ללכת לחינוה"ע או לרשתות הגנים וכו'.
הם ישמחו לענות לכם תשובות סדורות.
אה, גם להסתדרות מורי ומורות אגו"י תוכלו לפנות.

:oops::oops::oops:
בסך הכל, המורות והגננות הם לא האנשים האמינים בסיפור הזה, הא?
הם הרי מדברים על הכסף שלהם. אנשים נגועים אישית!!! שאכפת להם רק מהכיס של עצמם!!!
נוירא!
והאנשים האלו! מחנכים! את ילדי ישראל הטהורים! אנשים שמעניין אותם כסף!
עצוב לאן אנשים משלנו יכולים להגיע!

המורות והגננות הם אנשים מקסימים (ברובם), אבל לא תמיד מתמצאים בעניני חוק, שכר ותקנון שירות עובדי הוראה.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
מכירה אישית מישהי שעובדת ברשת האמורה ולא מקבלת כמה זכויות הקבועות בחוק.
אז כן, יש פה עבירות על החוק.
כמו כן עניין הטריק של עמותות העל אולי חוקי אבל לא נקי ולא כשר.

יש טריקים רבים, אבל כל עוד זה בתחום החוקי או באפור הגובל בו, אי אפשר לעשות כלום. חוץ מלסתום את האף ולחכות לישועת השם.

לגבי ה'מישהי' - היא יכולה לשלוח תלושים עם אי-התשלום המדובר?

D

Deleted 66182

אורח
בלא קריאת כל הטרולים והטרלולים.
מי שלא עובד כמורה ו/או גננת.
מה מציק לו? ולמה הוא בא לכאן?
האשכול מיועד לעובדי מערכת החינוך שחשים מנוצלים.

למרבה הפליאה, הם גם יודעים היטב למה ומדוע.
ובאים לטפל בבעיה באופן הראוי והמוצדק.

כבר עכשיו יש זליגה של מורות וגננות החוצה, ובצדק רב.
והיא תלך ותתעצם-אם המציאות לא תשתנה.

כמובן, כמובן, כמובן, יש הודעות הזרועות בשבילי האשכול בחינניות שמאפשרות לנו לדמיין עולם אטופי בו המוני מורות רוצות להודות ולהלל ולשבח את מנהלי המוסדות על הזכות הגדולה בעצם זה שאפשרו להן לבוא! לעבוד!! ולהתנדב!!! ולתרום!!!!
אלו וודאי תמשכנה לבצע את כל תפקידיהן במסירות וביעילות.
ובמילים אחרות "פראבדה"
כל מילה. תודה!

המוכשר !!!

משתמש מקצוען
אני למשל, לא מכירה את רוב אלו שחשבו שפוגעים בהם וכו'.
שמחה בשביל הרוב ש א ת ה מכיר שראו שאין בזה ממש.
אנחנו ,המעט שנותר, כאן באשכול.
רואים שיש בזה ממש. ורוצים לטפל בבעיה.
כמו מורות בדקת מול הנתונים והחוק המדויק וראית שיש פגיעה ועבירה על החוק?
כבר היו המון שניסו לטפל בבעיה ונכנסו לעומקה ויצאו עם הרבה ידע והבנה
וכמו שכתבו לפני שאם היו מתמקדים בבעיה ולא בפופוליזם היו ככל הנראה מצליחים
הבעיה העיקרית שמחפשים מישהו מסוים ולא בעיה מסוימת

אז בהצלחה

בינה אנושית :)

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
הרב גולדקנופף כמעט ולא פועל בניגוד לחוק לגבי שכר העובדות.
בשביל זה הוא מחזיק אנשי מקצוע אלופים, הן בצד המשפטי והן בצד התקציבי. ('כמעט' - כי לגבי הדירוג של הגננות זכור לי בזמנו שהיה איזשהו מעקף, בהסכמה אילמת למחצה של משרד החינוך).

יש הרבה עושק הרבה גועל והרבה ניצול.
לא הבנתי מה התכוונת כי זה סותר את עצמו.
אני יודעת בוודאות על זכויות עובד שמגיעות לכל עובד ובמקומות חרדיים משום מה אין את הזכויות הללו- ולאו דווקא בתחום ההוראה.
ולגבי גולדקנוף- גננת שאני מכירה שיש לה ותק של 3 שנים עם תיק מסודר במשרד החינוך + תואר ראשון, הציעו לה להיות גננת אם בשכר של 5,300 ברוטו שזה אומר משהו כמו- 4,500 אלף לחודש נטו לחשבון בנק.
אז איפה החוק פה? איפה הזכויות ותק ולאן הולך הכסף שהם מקבלים עליה על התואר שלה?

באופן כללי, הגישה של בית יעקב תמיד הייתה שהגננת בידיים שלהם בכל תנאי ובכל מחיר, והגישה הזאת צריכה להשתנות במהירות אם הם רוצים שישאר להם גננות.

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
לדעתי כדי להזיז משהו, צריך שמישהו יעשה פה כתבה מסודרת על זכויות העובד, כי בד"כ גננות ומורות לא מבינות בתחום הזה, ובאופן מסודר לכתוב את הזכויות ואת תנאי העסקה החוקיים וכך יהיה אפשר להפליל ולדעת מה חוקי ומה לא חוקי.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
אני יודעת בוודאות על זכויות עובד שמגיעות לכל עובד ובמקומות חרדיים משום מה אין את הזכויות הללו- ולאו דווקא בתחום ההוראה.
ולגבי גולדקנוף- גננת שאני מכירה שיש לה ותק של 3 שנים עם תיק מסודר במשרד החינוך + תואר ראשון, הציעו לה להיות גננת אם בשכר של 5,300 ברוטו שזה אומר משהו כמו- 4,500 אלף לחודש נטו לחשבון בנק.

באופן כללי, הגישה של בית יעקב תמיד הייתה שהגננת בידיים שלהם בכל תנאי ובכל מחיר, והגישה הזאת צריכה להשתנות במהירות אם הם רוצים שישאר להם גננות.

שום דבר ממה שכתבתי לא סותר את עצמו.

לגבי הגננת האמורה - קודם כל, גנים חרדיים לא מקבלים 'עליה' ו'על התואר שלה'. הם מקבלים תקציב כולל לפי חישוב ממוצע, שהוא נמוך מהממוצע של העובדות כיום. (זו התשובה שגולדקנופף היה עונה בראיון על טענה כזו, והיה יוצא מלך. רק אלוקים יעזור לעובדי ההוראה כי כרגע הם לא יודעים לברור את טענותיהם בצורה נכונה. לצערי).

דבר שני, כל עוד לא נראה תלוש עם שעות העבודה בפועל, ונוכל להצליב אותו מול טבלאות שכר עו"ה - הטענות האלו יצטרפו לשורה ארוכה של 'אי אפשר לבדוק אבל נראה לי שעושקים אותי'.

דבר שלישי, הנטו בכלל לא מעניין. שכר במשק משולם ברוטו ונבדק בברוטו. זו אחת הבעייתיות בתלונות המורים. 'אני מקבל רק 6', ובבדיקה רואים שהברוטו שלו 8 והבנאדם פשוט לא יודע להבדיל ביניהם.

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
(זו התשובה שגולדקנופף היה עונה בראיון על טענה כזו, והיה יוצא מלך. רק אלוקים יעזור לעובדי ההוראה כי כרגע הם לא יודעים לברור את טענותיהם בתבונה. לצערי).
לדעתי כדי להזיז משהו, צריך שמישהו יעשה פה כתבה מסודרת על זכויות העובד, כי בד"כ גננות ומורות לא מבינות בתחום הזה, ובאופן מסודר לכתוב את הזכויות ואת תנאי העסקה החוקיים וכך יהיה אפשר להפליל ולדעת מה חוקי ומה לא חוקי.
ואני יוסיף שאלה- איך אפשר לדעת אם זה נכון- איזה גוף יכול לאשר ולומר האם זה אכן התקציב שהוא מקבל על הגננת ושהוא לא מעביר לכיס שלו?

דבר שני, כל עוד לא נראה תלוש עם שעות העבודה בפועל, ונוכל להצליב אותו מול טבלאות שכר עו"ה - הטענות האלו יצטרפו לשורה ארוכה של 'אי אפשר לבדוק אבל נראה לי שעושקים אותי'.
אז אולי באמת שניקים שלא אכפת להם יעלו כאן תלושים עם טשטוש הפרטים המזהים וחשבי שכר יוכלו פה לומר על גבי במה זו- מה עושק ומה לא.

דבר שלישי, הנטו בכלל לא מעניין. שכר במשק משולם ברוטו ונבדק בברוטו. זו אחת הבעייתיות בתלונות המורים. 'אני מקבל רק 6', ובבדיקה רואים שהברוטו שלו 8 והבנאדם פשוט לא יודע להבדיל ביניהם.
גם שכר של 5,300 ברוטו זה מזעזע למשרת גננת אם. פשוט בושה.

המוכשר !!!

משתמש מקצוען

יש מורה שעובדת 36 שעות ויש גננת שעובדת 24 שעות
יש גננת אם ויש גננת משלימה
ועוד נתונים רבים ומורכבים
כל אחת יש לה את התנאים שלה ואת השכר שלה אי אפשר להשוות ולהחליט על בסיס אני חושבת, וזה לא ככה אמור להיות וכו' וכו'
כנל זה מאוד מסובך ושכל אחת תלך באופן מדוסר לבדוק את מה שמגיע לה באמת (ולא מה שהיא חושבת) ואת מה שמקבלת בתכלס ואם יש עושק או גזל אז שתלך לתבוע ללא מורא ופחד

חוחית

משתמש סופר מקצוען
כמו מורות בדקת מול הנתונים והחוק המדויק וראית שיש פגיעה ועבירה על החוק?
וכמה אתה בדקת?
כבר היו המון שניסו לטפל בבעיה ונכנסו לעומקה ויצאו עם הרבה ידע והבנה
נכון.
הם הבינו הרבה על שחיתות, פשע ועוד. באיצטלה נהדרת של "יראס שומיים"
וכמו שכתבו לפני שאם היו מתמקדים בבעיה ולא בפופוליזם היו ככל הנראה מצליחים
מה זה פופוליזם?
הבעיה היא שגונבים את זכויותינו ואת כספנו.
כסף שלנו לא מגיע לידיים שלנו, כן?
הבעיה העיקרית שמחפשים מישהו מסוים ולא בעיה מסוימת
מה הבעיה שאני מחפשת את הכסף שלי? משהו מסוים מאד. הכסף. שלי.
אני לא מחפשת בעיות.
רוצה לעבוד ולקבל את זכויותי המלאות.
ולא מענין אותי שיש לרשת רצונות נעלים אחרים.
אמן ואמן.
זה באמת מה שאנחנו רוצים, להצליח לקבל את זכויותינו.
זה ממש מעניין, אגב. בכל מקום אחר אנשים מגיעים לעבודה , ומקבלים את כספם.
אנחנו נצטרך לקבל משכורת גם על זה שעבדנו כדי לקבל את המגיע לנו אחרי שעבדנו.

המוכשר !!!

משתמש מקצוען
אז אולי באמת שניקים שלא אכפת להם יעלו כאן תלושים עם טשטוש הפרטים המזהים וחשבי שכר יוכלו פה לומר על גבי במה זו- מה עושק ומה לא.
זה גם מאוד תלוי בנתונים שמגיע לכל עובדת
מה סוכם איתה ומה תפקידה
זה מאוד מורכב מעל גבי הפורום

112123

משתמש מקצוען
בהצלחה לנו
הוא הולך "לעזור" לגננות מהכנסת...
עכשיו זה זמן של בחירות אם הציבור יבהיר שרק זה מה שיגרום לנו לצאת להצביע ואם לא יש אלטרנטיבות אחרות, העושק יפסק.
אם לא, שום דבר לא ישתנה

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
זה גם מאוד תלוי בנתונים שמגיע לכל עובדת
מה סוכם איתה ומה תפקידה
יש תנאים שגם אם סיכמו עליהם מראש הם לא חוקיים ומהווים עילה לתביעה. למשל ויתור על הבראה או חל"ד.
יש לזה תקדימים בפסיקה
ולשאלתכם יש פה אנשים וביניהם אני שמכירים עשרות עובדים שנעשקו מתנאים מאד בסיסיים.
לא כל מה שאינכם מכירים בגדר לא קיים.
עובד מסור שרוצה לקבל הבראה/ לא מעוניין שיקחו לו 5 אחוז מהברוטו כצדקה/ נפטר בטרם עת ויורשיו זכאים למענק פרישה-מוות זה לא "לחפש את הבעיה".
זה מינימום שבמינימום.
ואם אין לכם היכרות או שמורכב לכם מדי לפרט (לגיטימי) אתם לא חייבים להגיב באשכול הזה.
רק תפסיקו לשלול אמיתות חיים ונסיון כאוב של אחרים. והם רבים מספור.

חוחית

משתמש סופר מקצוען
רק אלוקים יעזור לעובדי ההוראה כי כרגע הם לא יודעים לברור את טענותיהם בצורה נכונה. לצערי)
ב*&^%$#@, לדוגמא, הבעיות פשוטות ביותר, ואין עוררין על כך שזה גזל.
כל מורה עובדת שעות כל שבוע ולא משולמת עליהן.
ובנוסף, מעניקה תרומה נחמדה לחיזוק.

המוכשר !!!

משתמש מקצוען
וכמה אתה בדקת?

נכון.
הם הבינו הרבה על שחיתות, פשע ועוד. באיצטלה נהדרת של "יראס שומיים"

מה זה פופוליזם?
הבעיה היא שגונבים את זכויותינו ואת כספנו.
כסף שלנו לא מגיע לידיים שלנו, כן?

מה הבעיה שאני מחפשת את הכסף שלי? משהו מסוים מאד. הכסף. שלי.
אני לא מחפשת בעיות.
רוצה לעבוד ולקבל את זכויותי המלאות.
ולא מענין אותי שיש לרשת רצונות נעלים אחרים.

אמן ואמן.
זה באמת מה שאנחנו רוצים, להצליח לקבל את זכויותינו.
זה ממש מעניין, אגב. בכל מקום אחר אנשים מגיעים לעבודה , ומקבלים את כספם.
אנחנו נצטרך לקבל משכורת גם על זה שעבדנו כדי לקבל את המגיע לנו אחרי שעבדנו.
אני בדקתי עשרות... ועושק במזיד לא מצאתי אפילו לא באחד, טעיות מצאתי בבודדים והכל תוקן ושולם....
גם כסף צריך לדעת איך לחפש ואיפה לחפש , סתם לחפש ללא תכנית מסודרת עם מטרות ברורות לא ישיג את המטרה וסתם מבזבז את הזמן ואת הכח

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
יש מורה שעובדת 36 שעות ויש גננת שעובדת 24 שעות
יש גננת אם ויש גננת משלימה
ועוד נתונים רבים ומורכבים
כל אחת יש לה את התנאים שלה ואת השכר שלה אי אפשר להשוות ולהחליט על בסיס אני חושבת, וזה לא ככה אמור להיות וכו' וכו'
דובר על משרת אם.

המוכשר !!!

משתמש מקצוען
יש תנאים שגם אם סיכמו עליהם מראש הם לא חוקיים ומהווים עילה לתביעה. למשל ויתור על הבראה או חל"ד.
יש לזה תקדימים בפסיקה
ולשאלתכם יש פה אנשים וביניהם אני שמכירים עשרות עובדים שנעשקו מתנאים מאד בסיסיים.
לא כל מה שאינכם מכירים בגדר לא קיים.
עובד מסור שרוצה לקבל הבראה/ לא מעוניין שיקחו לו 5 אחוז מהברוטו כצדקה/ נפטר בטרם עת ויורשיו זכאים למענק פרישה-מוות זה לא "לחפש את הבעיה".
זה מינימום שבמינימום.
ואם אין לכם היכרות או שמורכב לכם מדי לפרט (לגיטימי) אתם לא חייבים להגיב באשכול הזה.
רק תפסיקו לשלול אמיתות חיים ונסיון כאוב של אחרים. והם רבים מספור.
התכונתי לסיכום שעות עבודה והגדרת משרה לא התכוונתי לדברים לא חוקיים

ודרך אגב מנהל שסיכם על דברים מסויימים בקבלת העובד והם לא חוקיים על פי חוק, לא בהכרח שהם בעייתים על פי דין תורה - ואלו דברים מורכבים מאוד וצריך לשאול רב ולא רוצה להיכנס לזה כאן

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  56  פעמים

לוח מודעות

למעלה