דרוש מידע ניצול ועושק מורים, מורות וסייעות במגזר החרדי - סקר דיווח אנונימי

מצב
הנושא נעול.

מיכל ב'

כתבת
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
אבל אף אחת לא יכולה לטעון שהכריחו אותה לעבוד שם ולכן זה לא גזל ולא עושק!
אם יביאו לי להעביר לכם מעטפה עם 100 שח, (ישלמו לי על העברת המעטפה 50 שח)
אגיד לכם שאני מביאה אותה לידכם, אבל מפרישה לי מעשר, כי ככה אני נוהגת לעשות כסף מהצד.
אתם תקבלו אותה פחות 10 שקלים.
אדאג מאד אם תגידו לי שלא גזלתי ועשקתי אתכם.

יקוב

משתמש רשום
כנראה הגרי"ש אלישיב, ולהבדיל החוק טועים... אגב תזכיר לי מי משלם לו? מאיפה הרווחים שלו? מהשקעות בבורסה או מקופת המדינה - הציבור?
הוא מנהל מוסד ציבורי אבל לא שייך לציבור אלא שמיעוד לציבור ויש הבדל גדול
בדיוק. אז בואו נפסיק להאכיל את הטרול.
בבקשה וכבר עניתי לך על זה למעלה
חשוב להגיד להורים
לא לשלוח את הילדים לרשתות גדולים
ששם הכל זה עניין של כסף
ולא משקיעים בחינוך
ואפשר פשוט להחליט להחליף הנהלה
זה לא כזה קשה.
כי בסוף לא לשכוח מדובר בכספים של ההורים
וכספים שהילדים שלכם מתוקצבים.
ברור שככה כדאי

משהקפלן

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
דוגמה נוספת, רשת אחרת מכניסה את כל התוספות כגון פתיחת שנה, חומרי ניקוי, ועוד ועוד, בתוך המשכורת.
בכדי לעבור את הביקורות של משה"ח.

יקוב

משתמש רשום
כי להתלונן זה סוג של פרוצדורה שלא מתאים
למי שיש לה עוד הרבה דברים לסדר בחיים
ילדים וכו'
גם כשיצאה לפנסיה בגיל חמישים ו"נגנבו" ממנה מאות אלפי שקלים??
בעיניי עסק ציבורי זה עסק שתקציבו מגיע מהציבור, יש לך הגדרה אחרת?
כן
אם אדם הקים עסק פרטי שהמדינה רוצה שהילדים ילמדו אז ממנת את חלק מתקציבו הוא לא הופך להיות של המדינה
אלא פרטי שמשרת ציבור ומקבל מהציבור אבל פרטי!

תוהה ומשתומם

משתמש מקצוען
גני עירייה הם ציבוריים=במימון מלא של המדינה.
ע"פ החוק הכסף אמור לעבור ישירות מהמדינה א הגננות, אבל חלק מבעלי המוסדות (מבלי להתייחס למישהו ספציפי, מצליחים לקמבן, ולהעביר את הכסף לגננות דרך העמותה, תוך שהם מקצצים חומש ויותר לכיסיהם...
הדבר הזה הוא גזל גמור!!!
הכסף הזה לא שלהם, הם לא עבדו עליו והם לא פדו אותו, הם קיבלו אותו על מגש של כסף בכדי לתת אותו לציבור (שאגב, גם הכסף הזה הוא כסף של הציבור), והעובדות הללו הם לא עבודות ה'עמותה', הם 'עובדות עירייה', וכל שקל שמורידים להם (או שמכריחים אותם להסכים לוותר עליו) הוא גזל ועושק, ללא שום פקפוק.
הניסיון להצדיק אי להבין את אי אלו מהם, דומה בעיני, לניסיון להצדיק את הפקיד בבנק ששכח שהוא פקיד, ושלשל לעצמו מידי חודש נתח מכובד מכספי הלקוחות.

יקוב

משתמש רשום
אם יביאו לי להעביר לכם מעטפה עם 100 שח, (ישלמו לי על העברת המעטפה 50 שח)
אגיד לכם שאני מביאה אותה לידכם, אבל מפרישה לי מעשר, כי ככה אני נוהגת לעשות כסף מהצד.
אתם תקבלו אותה פחות 10 שקלים.
אדאג מאד אם תגידו לי שלא גזלתי ועשקתי אתכם.
אולי זה דומה לכזה סיפור שתביאו לי מעטפה ותבקשו ממני לנסוע להיא אותה למישהו אחר ואני יסכם אתכם מראש שאני מוריד מהמעטפה את דמי הנסיעה או כל סיכום אחר כגון דמי על עצם זה שאני משלוחן ישאר לכם בחירה האם לקחת אותי או לחפש מישהו אחר!!
דוגמה נוספת, רשת אחרת מכניסה את כל התוספות כגון פתיחת שנה, חומרי ניקוי, ועוד ועוד, בתוך המשכורת.
בכדי לעבור את הביקורות של משה"ח.
אם זה נכון אז שיתבעו ויפרסמו את זה בכל מקום אבל לא בתלונות ללא ראיות וכדומה לדוגמה קחו את התלוש תשחירו את הפרטים ותפיצו בכל מקום אני בעד!!

בחיפוש

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
שייך לציבור אלא שמיעוד לציבור ויש הבדל גדול
בהגדרות שלי (ושל התורה) דבר שייך למי שממן אותו... אגב זה נכון שזה גם מוסד שמיועד לציבור אבל עיקר הנושא הוא, שקופת המוסד מתמלאת מקופה ציבורית!!! והציבור הוא הבעלים. (ולכן הגרי"ש כתב להפלות זה גזל, לא "לא יפה" אלא גזל, כי המוסד מממון מהכסף של כולם בשווה).

תוהה ומשתומם

משתמש מקצוען
גם במצרים עבדו בפרך, ובכ"ז לא שינו שמם ולבושם. לא כל עוול של השני, ולא כל קושי מצדיק לוותר על עקרונות. וכמובן כל אחד ורמתו הרוחנית.
היא כתבה לך שזה בהוראת רבם, אז מה בדיוק אתה רוצה לשכנע אותה??

יקוב

משתמש רשום
גני עירייה הם ציבוריים=במימון מלא של המדינה.
ע"פ החוק הכסף אמור לעבור ישירות מהמדינה א הגננות, אבל חלק מבעלי המוסדות (מבלי להתייחס למישהו ספציפי, מצליחים לקמבן, ולהעביר את הכסף לגננות דרך העמותה, תוך שהם מקצצים חומש ויותר לכיסיהם...
הדבר הזה הוא גזל גמור!!!
הכסף הזה לא שלהם, הם לא עבדו עליו והם לא פדו אותו, הם קיבלו אותו על מגש של כסף בכדי לתת אותו לציבור (שאגב, גם הכסף הזה הוא כסף של הציבור), והעובדות הללו הם לא עבודות ה'עמותה', הם 'עובדות עירייה', וכל שקל שמורידים להם (או שמכריחים אותם להסכים לוותר עליו) הוא גזל ועושק, ללא שום פקפוק.
הניסיון להצדיק אי להבין את אי אלו מהם, דומה בעיני, לניסיון להצדיק את הפקיד בבנק ששכח שהוא פקיד, ושלשל לעצמו מידי חודש נתח מכובד מכספי הלקוחות.
אם בהסכם מראש עם הגננות זה התנאים אז זה לא גזל בכלל!!
ולא כל הגנים הם גני עיריה יש גנים של רשתות כגון בית יעקב אגודת ישראל וכדומה {אני מכיר רק איפה שהילדים שלי נמצאים}
רוב הנגיסות זה כאלו שעוד לא יצאו לפנסיה
וגם אנשים לא תמיד מודעים לכמות הכסף
שהיה מגיע להם
למרות שכבר עשר שנים צועקים את זה??
לפחות שהצעירות שעשו הסבת מקצוע התלוננו ?
ואני ידגיש זה לא הוכחה שאין זה שלא התלוננו אבל מול דיבורים באוויר בלי ראיות כגון צילומי תלושים וכדומה אז זה שלא מתלוננים כן מעורר שאלות

בחיפוש

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה

יקוב

משתמש רשום
בהגדרות שלי (ושל התורה) דבר שייך למי שממן אותו... אגב זה נכון שזה גם מוסד שמיועד לציבור אבל עיקר הנושא הוא, שקופת המוסד מתמלאת מקופה ציבורית!!! והציבור הוא הבעלים. (ולכן הגרי"ש כתב להפלות זה גזל, לא "לא יפה" אלא גזל, כי המוסד מממון מהכסף של כולם בשווה).
נראה לי שזה תשובה על זה
כן
אם אדם הקים עסק פרטי שהמדינה רוצה שהילדים ילמדו אז ממנת את חלק מתקציבו הוא לא הופך להיות של המדינה
אלא פרטי שמשרת ציבור ומקבל מהציבור אבל פרטי!

יקוב

משתמש רשום
המנהל משלים את היתרה מכיסו שאתה הופך את זה לעסק פרטי?
ושוב: אנחנו מדברים על כסף שהמדינה נותנת למנהל ואומרת לו: תשלם את זה לעובדת פלונית, והוא ברוב "טובו" מעביר לה משהו... ונשאר עם עוד משהו..
לא אלא נשאר בלי מקור מימון ולכן עושה הסכם עם הגננות
אולי אתה יכול לומר שזה גזל מהמדינה שאמרה לו למי לתת אבל לא מהגננות שסיכם את זה איתם מראש ובעניין גזל מהמדינה אכמ"ל

בחיפוש

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
לא אלא נשאר בלי מקור מימון ולכן עושה הסכם עם הגננות
ולכן זה עסק שלו או שלהן?
אם בהסכם מראש עם הגננות זה התנאים אז זה לא גזל בכלל!!
נראה לי שמיצינו, בא נשים את הדברים על השולחן: יש נקודת מחלוקת אחת בלבד בינך לשאר הציבור, האם מוסד מתוקצב הוא עסק פרטי או הוא עסק ציבורי והאם הכספים שנשלחים למורות הם שלהם או של מנהל המוסד שזכותו לסחור בכסף הזה ולהתנות עליו תנאים וכו'. אין מה להמשיך להתווכח.

נערך לאחרונה ב:

מיכל ב'

כתבת
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
אולי זה דומה לכזה סיפור שתביאו לי מעטפה ותבקשו ממני לנסוע להיא אותה למישהו אחר ואני יסכם אתכם מראש שאני מוריד מהמעטפה את דמי הנסיעה או כל סיכום אחר כגון דמי על עצם זה שאני משלוחן ישאר לכם בחירה האם לקחת אותי או לחפש מישהו אחר!!
אין מישהו אחר, כי כל המשלוחנים סיכמו ביניהם על קרטל.
וככה כל משלוחן מקבל 50 שח על העברת מעטפה מהשולח,
וגם גובה מהמקבל כמה שבא לו.
והסיפור שלכם קצת יצא מהקשרו, כי זה לא שסיכמתם עם השולח שתגבו ממני, ועל דעת זה הוא נתן לכם להעביר לי,
אלא אתם אומרים לשולח: אין בעיה נעביר את כל הסכום בנאמנות,
ואז מול המקבל אתם כבר עושקים אותו.

ואין לי מושג מה הולך באמת ואני לא בקיאה בכלל בנושא,
אבל עונה תאורטית במידה ואכן זה המהלך המקובל.

יקוב

משתמש רשום
נראה לי שמיצינו, בא נשים את הדברים על השולחן: יש נקודת מחלוקת אחת בלבד בינך לשאר הציבור, האם מוסד מתוקצב הוא עסק פרטי או הוא עסק ציבורי והאם הכספים שנשלחים למורות הם שלהם או של מנהל המוסד שזכותו לסחור בכסף הזה ולהתנות עליו תנאים וכו'. אין מה להמשיך להתווכח.
נכון לא מדויק כי עיקר השאלה היא האם בכזה מצב כשסוכם מראש אפשר לקרוא לזה גזל
אבל אם יש הרעות שלא סיכמו עליהם כמו שהביאו פה דוגמאות אז חובה להילחם בהם

יקוב

משתמש רשום
אין מישהו אחר, כי כל המשלוחנים סיכמו ביניהם על קרטל.
וככה כל משלוחן מקבל 50 שח על העברת מעטפה מהשולח,
וגם גובה מהמקבל כמה שבא לו.
והסיפור שלכם קצת יצא מהקשרו, כי זה לא שסיכמתם עם השולח שתגבו ממני, ועל דעת זה הוא נתן לכם להעביר לי,
אלא אתם אומרים לשולח: אין בעיה נעביר את כל הסכום בנאמנות,
ואז מול המקבל אתם כבר עושקים אותו.

ואין לי מושג מה הולך באמת ואני לא בקיאה בכלל בנושא,
אבל עונה תאורטית במידה ואכן זה המהלך המקובל.
קרטל זה לא גזל!
ואם המקבל הוא זה שבא למשלוחן ואמר לו אני צריך שתעביר לי דברים אז מותר למשלוחן לעשות איתו איזה תנאים שרוצה!!

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה