דרוש מידע ניצול ועושק מורים, מורות וסייעות במגזר החרדי - סקר דיווח אנונימי

מצב
הנושא נעול.

צחית

משתמש מקצוען
מבקר המדינה כל אחד יכול להגיש גם על השמצות השאלה היא האם צירפו הוכחות וראיות או ששוב הכול השמצות
יש מספיק בתי משפע לעיניני עבודה שברך כלל לטובת המתלוננים ואני לא מוצא שמה שום תביעה!!
אם אדם אחד יש לו טענה אז אולי
זה לא נכון וכד'
אבל שכ"כ הרבה אנשים כמעט כל אחד שתשאלו
יגיד שמכיר או חווה בעצמו עוקץ מבתי ספר וגנים
אז כנראה שלא לחינם הלך הזרזיר וכו:rolleyes:

D

Deleted 66182

אורח
מצוין הנה אחת שבחרה מה לעשות!!
ולגבי הטענות של גולדקנוף יש כבר עשרות שנים את הדיבורים האלו על עושק ויש מספיק כאלו שיצאו לפנסיה ומשום מה לא תבעו אותו אז הטענה של סתימת פיות לא הגיונית!

אם זה נכון אז מצוין שעושים מבחינה חוקית מה שאפשר אבל שוב השאלה היא מבחינה בלכתית האם זה עושק וגזל ואני לא רואה כזה דבר! {יש מצב לקבל קישור לתביעה}

אין ניסיון להצדיק יש ניסיון לא להיסחף אחרי הזרם אלא לשאול שאלות לבינתיים בהתחלה @בחיפוש אמר שיש הרבה טענות והביא אחת בתור דוגמה ולא הבנתי אותה ואני מנסה להבין אם מישהו יסביר לי אני ישמח!!

לא מרוויח

מבקר המדינה כל אחד יכול להגיש גם על השמצות השאלה היא האם צירפו הוכחות וראיות או ששוב הכול השמצות
יש מספיק בתי משפע לעיניני עבודה שברך כלל לטובת המתלוננים ואני לא מוצא שמה שום תביעה!!
והמשכיל בעת ההיא ידום.
אתה רוצה לחפש בגוגל הוכחות לאי צדק או לדעת מה קורה באמת???

מומחית

משתמש מקצוען
ולא לחינם כתב מרן הגרי"ג אידלשטיין, שמי שהולכת לעבוד בממלכתי חרדי לא יהיה לה עולם הבא.
כנראה שלרב שלי היתה תשובה אחרת עבורי.
לעבוד 24 ש"ש ולקבל משכורת רעב אין לך גם עולם הזה .. ולא רק עולם הבא....
כשמנהל מתעמר בך ומעביד אותך חודשיים נוספים בקיץ - ללא תוספת תשלום! אה.. בעצם הוא לקח את התוספת!
כשמנהל מחליט לך שתיתן ימי מחלה לעמותה - כי ככה ....
אתה עושה חשב מסלול מחדש..
וכל אחד יישאל את רבותיו!

יקוב

משתמש רשום
זה בדיוק העניין
ואני שמח שנדבר על זה
חינוך ילדינו זה לא סטרטאפ של כסף .
כמו שאתה חושב
זה ניהול מושכל של תקציבי הורים
ותקציבים שהמדינה נותנת לחינוך ילדינו ובחינוך חייבים להשקיע
וכאשר את המנהלים חשוב רק הכסף
ולא משקיעים בצוות טוב אלא רק הפראיירים שמוכנים להתבזות במשכורות רעב
זה נקודת השפל
וחשוב שהורים יבינו שבמקום מוסדות מצליחים ועובדי הוראה מרוצים הילדים שלהם נמצאים באמצע סטרטאפ של כסף
עצוב לי הדימוי
בחינוך צריך להשקיע היום המוסדות לא משקיעים כלום
הכל לעצמם
ועל זה יצא הקצף ויש וועד הורים שיטפל בעניין ביום ראשון
ומעניין לציין שידעת שעשר שנים אין תלונות
רק לגבי הריווח אתה פשוט לא יודע מעניין
האם אתה רוצה פה תחשיבים של גני ילדים ???
כנראה שאין בדורנו מנהלי מוסד שחושבים על חינוך אלא כן רוצים להרוויח כסף אם אתה רוצה תפתח לבד לא הבנתי את הטענה שלך זכותם!
לא רוצה אל תשלח אליהם!
יכול לקבל כן, אך להעדיף לפי קרבה ולא לפי מקצועיות אסור! וזה הפרת אמונים! (אדם בתפקיד ציבורי קיבל את אמון הציבור שינהל את כספו ביושר ולפי שיקולים ענייניים בלבד ופקיד שחרג מזה מעל באמון הציבור. פשוט מאוד).
לא נכון הוא לא בתפקיד ציבורי
ומכאן, אין מה להתווכח אם אלו התנאים של הגננות באותו מוסד,
כי גם בהנחה שהגננת מסכימה לתנאים, עדין יש פה חוסר הגינות גדול.
חוסר הגינות כן!
ואני מבין שזה לא יפה!
אבל אף אחת לא יכולה לטעון שהכריחו אותה לעבוד שם ולכן זה לא גזל ולא עושק!

בחיפוש

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
והביא אחת בתור דוגמה ולא הבנתי אותה ואני מנסה להבין אם מישהו יסביר לי אני ישמח!!
אומר לך: לא יעזרו כל הדוגמאות שבעולם כל עוד שלא תבין שמדובר בכספי ציבור שהמנהל מטפל בהם (כמו פקיד העברות בביטוח לאומי רק עם יותר סמכויות) ולא בעסק פרטי אז גם אם אראה לך שמנהל לא משלם שכר מינימום ומחייב את המורות לעבוד 70 ש"ש, לא תתרגש ותגיד לי מה הבעיה זה עסק שלו, היא החליטה מבחירתה להיכנס על דעת זה.
ברגע שתבין (ולא מבין איך לא הבנת עדיין... אולי יש איזשהו שוחד שמעוור וכו') שלא מדובר בעסק פרטי כמו מכולת וסטארט אפ אלא במוסד ציבורי (כמו מנכ"ל משרד ממשלתי) אז כל שאלותיך ייפתרו ברגע אחד.

D

Deleted 66182

אורח
תברר כמה עובדות הוראה אמורות לקבל.
כמה מקבלות בפועל.
תשווה בין התלושים שלהן
לבין ההכנסה בעו"ש שלהן
תברר מי עובדת בקיטנה כמה אמורה לקבל וכמה מקבלת בפועל ואיך
תברר מה קורה למי שמצייצת.
ותחזור לכאן עם המסקנות.

צחית

משתמש מקצוען
לגבי קטינים החוק נועד להגן עליהם כי אין להם שיקול דעת וכן אפשר להכותם וכדומה ללא יכולת מצידם להתגונן אני מאד מקוה שזה לא המצב של הגננת של הילדים שלי
כנראה שאתה טועה
כי אם אין להם עבודות אחרות
כי נמצאות בתוך מגזר מסוים
אז אין להם איך להתגונן שנוגסים מהשכר שלהם

משהקפלן

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
ניתן דוגמה קטנה, לפי לוח תשלומי הבראה לעובדות הוראה יש פער גדול בתשלום המחוייב לבין התשלום בפועל בחלק מהרשתות. ואני כותב מידיעה
אם יש כאן מישהי ברשת הגנים שתבדוק כמה שנות ותק יש לה, וכמה היא אמורה לקבל הבראה, וכמה קיבלה בפועל.

יקוב

משתמש רשום
אם אדם אחד יש לו טענה אז אולי
זה לא נכון וכד'
אבל שכ"כ הרבה אנשים כמעט כל אחד שתשאלו
יגיד שמכיר או חווה בעצמו עוקץ מבתי ספר וגנים
אז כנראה שלא לחינם הלך הזרזיר וכו:rolleyes:
מסכים לגמרי אבל תודי לי שזה מוזר מאד שאף אחת לא התלוננה אחרי עשרות שנים?
והמשכיל בעת ההיא ידום.
אתה רוצה לחפש בגוגל הוכחות לאי צדק או לדעת מה קורה באמת???
רוצה לדעת מה קורה באמת אבל כנ"ל
אומר לך: לא יעזרו כל הדוגמאות שבעולם כל עוד שלא תבין שמדובר בכספי ציבור שהמנהל מטפל בהם (כמו פקיד העברות בביטוח לאומי רק עם יותר סמכויות) ולא בעסק פרטי אז גם אם אראה לך שמנהל לא משלם שכר מינימום ומחייב את המורות לעבוד 70 ש"ש, לא תתרגש ותגיד לי מה הבעיה זה עסק שלו, היא החליתה מבחירתה להיכנס על דעת זה.
ברגע שתבין (ולא מבין איך לא הבנת עדיין... אולי יש איזשהו שוחד שמעוור וכו') שלא מדובר בעסק פרטי כמו מכולת וסטארט אפ אלא במוסד ציבורי (כמו מנכ"ל משרד ממשלתי) אז כל שאלותיך ייפתרו ברגע אחד.
אין לי שום קרוב משפחה אפילו בתחום הניהול אם כבר הפוך
ואני חולק עליך לגבי מה ההגדרה של הרשתות אני לא חושב שזה עסק ציבורי!

D

Deleted 66182

אורח

משהקפלן

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
כשמנהל מתעמר בך ומעביד אותך חודשיים נוספים בקיץ - ללא תוספת תשלום! אה.. בעצם הוא לקח את התוספת!
גם במצרים עבדו בפרך, ובכ"ז לא שינו שמם ולבושם. לא כל עוול של השני, ולא כל קושי מצדיק לוותר על עקרונות. וכמובן כל אחד ורמתו הרוחנית.

שמוחה

משתמש מקצוען
חשוב להגיד להורים
לא לשלוח את הילדים לרשתות גדולים
ששם הכל זה עניין של כסף
ולא משקיעים בחינוך
ואפשר פשוט להחליט להחליף הנהלה
זה לא כזה קשה.
כי בסוף לא לשכוח מדובר בכספים של ההורים
וכספים שהילדים שלכם מתוקצבים.

מומחית

משתמש מקצוען
מסכים לגמרי אבל תודי לי שזה מוזר מאד שאף אחת לא התלוננה אחרי עשרות שנים?
כבר ענו לפניי תשובות רבות.
אני לא אענה עוד אחת נוספת שלא תקבל... רק אשלח אותך לעשות בעצמך את הבדיקה...
כדאי לך לשאול מסביבך את אנשי ההוראה שסובבים אותך.
תחזור אלינו עם תשובות!

יקוב

משתמש רשום
תברר כמה עובדות הוראה אמורות לקבל.
כמה מקבלות בפועל.
תשווה בין התלושים שלהן
לבין ההכנסה בעו"ש שלהן
תברר מי עובדת בקיטנה כמה אמורה לקבל וכמה מקבלת בפועל ואיך
תברר מה קורה למי שמצייצת.
ותחזור לכאן עם המסקנות.
הנה הראשונה שמביאה טענות נוספות
לגבי כמה אמורות לקבל כבר דיברנו שאם סיכמו אים זה אחרת אבל לגבי ימי הבראה אם לא סוכם מראש אני בעד זה שיתלוננו וירדפו את המנהלי רשתות על הגזל הזה שלהם וכן אם לא מחשבים וותק וכתבתי את זה כבר מקודם
כנראה שאתה טועה
כי אם אין להם עבודות אחרות
כי נמצאות בתוך מגזר מסוים
אז אין להם איך להתגונן שנוגסים מהשכר שלהם
כבר דובר על זה
יש הרגשה שיש כאן רצון לגרום לאוירה מתלהמת, ולא רצון אמיתי להגיע להבנת האמת!
חבל שזו ההרגשה אם תשימו לב לא דיברתי נגד אף אחד על שום דבר שאלתי שאלות לוגיות וחיכיתי לתשובות
ניתן דוגמה קטנה, לפי לוח תשלומי הבראה לעובדות הוראה יש פער גדול בתשלום המחוייב לבין התשלום בפועל בחלק מהרשתות. ואני כותב מידיעה
אם יש כאן מישהי ברשת הגנים שתבדוק כמה שנות ותק יש לה, וכמה היא אמורה לקבל הבראה, וכמה קיבלה בפועל.
אם זה נכון אז שיתבעו אותם וילחמו בהם בכל אמצעי שיש
ומהתחלה כבר ביקשתי לשמוע על מה מדובר וכל הזמן התמקדו בטענה מסוימת שלא הבנתי אם יש הרעות בתנאים שלא סוכמו מראש צריך להלחם בהם בכל דרך

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה