דרוש מידע ניצול ועושק מורים, מורות וסייעות במגזר החרדי - סקר דיווח אנונימי

מצב
הנושא נעול.

מומחית

משתמש מקצוען
אחרי עשור שנים של עבודה במסגרת חרדיות...ממליצה לכולם לעבור לבתי ספר של משרד החינוך!
חוקי! מסודר! ומשכורת הרבה יותר הוגנת!
אני חברה בארגון המורים ומקבלת את ההטבות שמגיעות לי בשונה מעבודה במגזר החרדי שמחתימים אותך תחילת העבודה שאסור לך להיות חבר בשום ארגון שעומד על הזכויות שלך...
ולגבי טענותיו של XXX הם רחוקות מהשטח, בשל סתימת פיות.
חברה שהלכה לתבוע אותו בבית דין רבני קבלה איום שיוציאו לה את הילדים מהמוסדות בקהילה....

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

בחיפוש

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
למה אין תביעות!
פחדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדד!!!! משרה, מוסדות שידוכים ועוד.
אגב ישנם כעת כמה תביעות ייצוגיות של מורות מהפלג שכבר לא פוחדות כי יש להם מוסדות משלהם וכו' והם פתחו את הפה...

יועצת נישואין

משתמש מקצוען
הסיפור של אין מספיק כסף ויצטרכו לעלות את שכר ההורים זה שקר גס
ולא יעזור כמה יחזרו על זה
כי גני ילדים
ובתי ספר וחיידרים וסמינרים
הם מוסדות מאוד מאוד רווחיים
וכל מה שביקשו זה שהמנהלים יתנו משכורות יותר גבוהות כדי שיגיע הצוות הטוב ביותר
שבשביל זה המוסד נפתח ונתנו בו את אמונו
וזה לא יהפוך למדפסת כספים
ויחפשו את העובדים הכי פראיירים בשוק
בקיצור
הטענה היא
שפשוט שיש מספיק כסף למוסד
והסיבה שמנהלי המוסדות עושים את זה
זה כדי שיהיה להם עוד כסף לגנוב
כי המשכורת שלהם לא מספיקה להם ?

רק כדי להבין מה בדיוק הטענה

בחיפוש

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
התפקיד לא שייך לאף אחת ואם כולם לא היו רוצות המקום היה נסגר מהעדר מורות וכדומה ולכן כל עוד הם רוצות אז ...
התפקיד שייך לציבור! וכל מי שכוללה בהגדרת "ציבור" זכותה להתקבל לתפקיד באופן שווה לכל אחת אחרת על פי קריטריונים של התאמה, מצוינות וכו' (אני מקווה שאתה מבין שאסור לו להעדיף בנות משפחה וכדו').
לא הבנתי מה טענת במשפט שהמקום היה נסגר אם לא היו מורות...

יקוב

משתמש רשום
הגיוני סה"כ שהמסקנה היא שהמוסד שלו ולא של הציבור....
אולי גם כל עובדי מערכת הבחירות הם עובדים פרטיים של יו"ר ועדת הבחירות הרי הוא (או שלוחיו) אחראים על הקבלה לעבודה... נו, באמת..
אגב יש פסק של הרב אלישיב בנושא של מוסדות מתוקצבים שהם שייכים לציבור ומנהל שמפלה וכדו' זה גזל.
אמרתי שהמוסד שלו [לדוגמה הוא יכול מחר בבוקר להליט לסגור את המוסד והוא נסגר וכל המורות שמשולמים על ידי משרד החינוך פתאום לא משולמים כי הם עובדות אצלוווו רק בתנאי משרד החינוך
גם אתה מסכים שאת המזכיר הוא מקבל ולא משרד החינוך וכן את גובה המשכורת של המזכיר וגם ... את איזה מורה לקבל !! ושוב פעם לגבי החוק כבר אמרתי שמשום מה אין תלונות בפועל ולגבי ההלכה אני לא מבין מה אתה רוצה אם זה סוכם מפורש!!
הסיפור של אין מספיק כסף ויצטרכו לעלות את שכר ההורים זה שקר גס
ולא יעזור כמה יחזרו על זה
כי גני ילדים
ובתי ספר וחיידרים וסמינרים
הם מוסדות מאוד מאוד רווחיים
וכל מה שביקשו זה שהמנהלים יתנו משכורות יותר גבוהות כדי שיגיע הצוות הטוב ביותר
שבשביל זה המוסד נפתח ונתנו בו את אמונו
וזה לא יהפוך למדפסת כספים
ויחפשו את העובדים הכי פראיירים בשוק
קודם כל קבעתם עובדה לגבי הריווחיים [אני לא מביע עמדה כי אני לא יודע]
וחוץ מזה גם סטארטפ זה מאד ריווחי והמנהל פתח מוסד ריוחי מאד כדי להרוויח מאד והשאלה היא אם הוא גונב ועושק בשביל זה או שלא!

יקוב

משתמש רשום
התפקיד שייך לציבור! וכל מי שכוללה בהגדרת "ציבור" זכותה להתקבל לתפקיד באופן שווה לכל אחת אחרת על פי קריטריונים של התאמה, מצוינות וכו' (אני מקווה שאתה מבין שאסור לו להעדיף בנות משפחה וכדו').
לא הבנתי מה טענת במשפט שהמקום היה נסגר אם לא היו מורות...
אם זה לא עמותה אז הוא יכול כמה קרובי משפחה שהוא רוצה ואם זה עמותה יש כללים בחוק כמה מותר נראה לי עשר אחוז וזכותו לקבל חברות של ילדיו וכדומה אולי זה מאד לא יפה אבל זה לא עושק וגזל והתפקיד לא שייך לציבור זה כמו שתגיד שאם אני פותח מכולת התפקיד שייך לציבור!
התכוונתי שאם אף מורה לא הייתה רוצה המוסדות היו נסגרים מחוסר עובדות
ובאמת שהמורות יקימו איגוד ויעשו שביתות כמו בכל משרה במשק אין לי העיה עם זה שינהלו מו"מ וכדומה אבל שוב פעם זה לא עושק וגזל אלא תלונות על רמת שכר!

D

Deleted 66182

אורח
כבר שאלתי
1. לגבי ותק האם התלוש מתאפס כל שנה מחדש?
2. נגדיר את זה ככה וסליחה על ההשוואה מי שאין לה יכולת חוץ מלהיות קופאית ולקבל שלושים לשעה נכריח את בעלי החנות לשלם לה יותר כי זה מה שהיא יכולה לעשות?? כדברייך אם זה המצב בכל המקומות אז זה התנאי שכר בשוק בדיוק כמו שלושים שקל לשעה לקופאית
פספסת את הנקודה: זה לא תנאי שכר אמיתיים זה ניצול וגזל שהשתרשו.

בחיפוש

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
אמרתי שהמוסד שלו [לדוגמה הוא יכול מחר בבוקר להליט לסגור את המוסד והוא נסגר וכל המורות שמשולמים על ידי משרד החינוך פתאום לא משולמים כי הם עובדות אצלוווו רק בתנאי משרד החינוך
אתה טועה! הוא לא יכול להחליט לסגור מוסד! הוא יכול להחליט להפסיק לתפעל אותו ויצטרכו למצוא מישהו חדש שיעשה את זה (ואולי יקרא לזה בשם אחר) אך ה"מוסד" דהיינו כל הנכסים והכספים אינם שלו ואין לו שום סמכות לפעול בהם כפי רצונו אלא כפוף לקריטריונים.
גם אתה מסכים שאת המזכיר הוא מקבל ולא משרד החינוך וכן את גובה המשכורת של המזכיר וגם ... את איזה מורה לקבל !!
זה שהוא הפקיד האחראי על קבלת העובדים זה לא הופך את זה לשלו... בדיוק כמו מנכ"ל משרד ממשלתי שיש לו הרבה סמכויות אבל זה לא שלו!!! ואם הוא יעשה את הדבר הכי קטן הוא אמור לעוף לכלא על הפרת אמונים ועוד.
וחוץ מזה גם סטארטפ זה מאד ריווחי
שוב בפעם המאה! סטארט אפ זה עסק פרטי, מוסד חינוך מתוקצב (בשונה מ"טהרת הקודש") זו חברה ציבורית.

צחית

משתמש מקצוען
לא מתיר לי לגנוב אותה אבל כשהיא מחפשת משרה היא צריכה להלחליט האם זה שווה לה בגלל תנאי העבודה למרות המשכורת או שלא!!

במקומות באפריקה שמעסיקים
קטינים בשקלים ואנשים עומדים לדין
על זה זה לא בעיה כי רצו בכך?

D

Deleted 66182

אורח
אני לא מביע עמדה כי אני לא יודע]
הבעת כאן הרבה עמדות נחרצות מנותקות מהשטח ופשוט לא נכונות
באמת לא יודע.
מי שמצוי בעומק הדברים יודע עד כמה חמור הריקבון
זה לא תלונות על גובה שכר זה ניסיון לזעוק על מאות אלפי שקלים בחודש שנעלמים.
על תופעות שאכמ"ל בציבור
ומי שעושה שרירים ובודק מראים לו את הדלת מהצד השני.
זה כן עושק וכן גזל. חמור.

שמוחה

משתמש מקצוען
זה בדיוק העניין
ואני שמח שנדבר על זה
חינוך ילדינו זה לא סטרטאפ של כסף .
כמו שאתה חושב
זה ניהול מושכל של תקציבי הורים
ותקציבים שהמדינה נותנת לחינוך ילדינו ובחינוך חייבים להשקיע
וכאשר את המנהלים חשוב רק הכסף
ולא משקיעים בצוות טוב אלא רק הפראיירים שמוכנים להתבזות במשכורות רעב
זה נקודת השפל
וחשוב שהורים יבינו שבמקום מוסדות מצליחים ועובדי הוראה מרוצים הילדים שלהם נמצאים באמצע סטרטאפ של כסף
עצוב לי הדימוי
בחינוך צריך להשקיע היום המוסדות לא משקיעים כלום
הכל לעצמם
ועל זה יצא הקצף ויש וועד הורים שיטפל בעניין ביום ראשון
ומעניין לציין שידעת שעשר שנים אין תלונות
רק לגבי הריווח אתה פשוט לא יודע מעניין
האם אתה רוצה פה תחשיבים של גני ילדים ???

יקוב

משתמש רשום
אחרי עשור שנים של עבודה במסגרת חרדיות...ממליצה לכולם לעבור לבתי ספר של משרד החינוך!
אני חברה בארגון המורים ומקבלת את ההטבות שמגיעות לי בשונה מעבודה במגזר החרדי שמחתימים אותך תחילת העבודה שאסור לך להיות חבר בשום ארגון שעומד על הזכויות שלך...
ולגבי טענותיו של גולדקנופף הם רחוקות מהשטח, בשל סתימת פיות.
חברה שהלכה לתבוע אותו בבית דין רבני קבלה איום שיוציאו לה את הילדים מהמוסדות בקהילה....
מצוין הנה אחת שבחרה מה לעשות!!
ולגבי הטענות של גולדקנוף יש כבר עשרות שנים את הדיבורים האלו על עושק ויש מספיק כאלו שיצאו לפנסיה ומשום מה לא תבעו אותו אז הטענה של סתימת פיות לא הגיונית!
פחדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדד!!!! משרה, מוסדות שידוכים ועוד.
אגב ישנם כעת כמה תביעות ייצוגיות של מורות מהפלג שכבר לא פוחדות כי יש להם מוסדות משלהם וכו' והם פתחו את הפה...
אם זה נכון אז מצוין שעושים מבחינה חוקית מה שאפשר אבל שוב השאלה היא מבחינה בלכתית האם זה עושק וגזל ואני לא רואה כזה דבר! {יש מצב לקבל קישור לתביעה}
לא יודע מה יותר גרוע
הגזל והעושק או הנסיון להצדיק אותו...
אין ניסיון להצדיק יש ניסיון לא להיסחף אחרי הזרם אלא לשאול שאלות לבינתיים בהתחלה @בחיפוש אמר שיש הרבה טענות והביא אחת בתור דוגמה ולא הבנתי אותה ואני מנסה להבין אם מישהו יסביר לי אני ישמח!!
ברור מה נורא יותר!
את הגנב אני מבין, הוא מרוויח. אך מי שמצדיק אות מה מרוויח?
לא מרוויח
@יקוב
תבדוק גם אצל מבקר המדינה
אצלו היו הרבה תלונות
לא שזה עזר משו כן?
מבקר המדינה כל אחד יכול להגיש גם על השמצות השאלה היא האם צירפו הוכחות וראיות או ששוב הכול השמצות
יש מספיק בתי משפע לעיניני עבודה שברך כלל לטובת המתלוננים ואני לא מוצא שמה שום תביעה!!

משהקפלן

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
ולגבי טענותיו של גולדקנופף הם רחוקות מהשטח, בשל סתימת פיות.
נו בטח. אולי נלך כולנו לעבוד בבתי ספר חילוניים, ונחליף ביגוד, כי שם מקבלים יותר כסף?
ברור ש"שם" יותר קורץ. ליצה"ר יש המון המון כסף.
ומה שאנו בגלות ובנסיונות, (גם בגלות אצל המנהלים) זה לא אומר שצריך לוותר על עקרונות.
ולצערינו העבודה ברוב המקומות ששייכים ישירות למשרד החינוך משפיעות מהר על צביון העובד/ת והבית.
ולא לחינם כתב מרן הגרי"ג אידלשטיין, שמי שהולכת לעבוד בממלכתי חרדי לא יהיה לה עולם הבא.

בחיפוש

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
אז הוא יכול כמה קרובי משפחה
יכול לקבל כן, אך להעדיף לפי קרבה ולא לפי מקצועיות אסור! וזה הפרת אמונים! (אדם בתפקיד ציבורי קיבל את אמון הציבור שינהל את כספו ביושר ולפי שיקולים ענייניים בלבד ופקיד שחרג מזה מעל באמון הציבור. פשוט מאוד).

מיכל ב'

כתבת
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
הייתה השבוע כתבה בבקהילה שהסבירה שהבעיה היא שמשרד החינוך נותן את הכסף למורות,
ובמקום שהוא יגיע אליהן- הוא מגיע למקומות אחרים.
וזה בעצם האבסורד.
שגננת חילונית מקבלת את כל מה שמשרד החינוך מקבל עליה, וחרדית- מפרישה חומש ויותר..

הטענות של מנהלי המוסדות זה שהם עושים גלובליזציה.
כלומר לוקחים את כל הכסף שמגיע, ומחלקים אןתו בין כולם,
כי יש כיתות קטנות שמקבלות פחות תקצוב,
אז כאילו הסכום הכללי שמתקבל- מתחלק בין כולם.

אם זה נכון, שמשרד החינוך מסבסד 90% לכל מוסד (לעומת 100% במגזר הכללי),
ובפועל ה90 אחוז לא מגיע לגננות אלא רק 50%,
זה בעצם אומר שיש כאו 40% שזהו סכום משמעותי מאד שמנהלי המוסד מקבלים,
ויכולים להחליט לאן זה ילך בלי שאף אחד יפקח על זה..
זה האבסורד פה.
שהם כאילו לוקחים כסף שמשרד החינוך משלם לגננת, ולא נותנים לה את הכל.

ומכאן, אין מה להתווכח אם אלו התנאים של הגננות באותו מוסד,
כי גם בהנחה שהגננת מסכימה לתנאים, עדין יש פה חוסר הגינות גדול.

אם היה מדובר בבוס עצמאי- אז זכותו לקבל יותר ולתת פחות,
אבל כאן הבוסים הם משרד החינוך שמביאים את הכסף פיר ראש.
זה כמו שתורם לכולל יגיד לראש הכולל:
אני תורם לך 1000 שח בשבי כל אברך כדי שהכסף יגיע אליו לידיים.
וראש הכולל יחליט לתת לו רק 800 ולהכניס אל כיסו את ה200.
זה סוג של כייסות..

יקוב

משתמש רשום
פספסת את הנקודה: זה לא תנאי שכר אמיתיים זה ניצול וגזל שהשתרשו.
לא הבנתי
אתה טועה! הוא לא יכול להחליט לסגור מוסד! הוא יכול להחליט להפסיק לתפעל אותו ויצטרכו למצוא מישהו חדש שיעשה את זה (ואולי יקרא לזה בשם אחר) אך ה"מוסד" דהיינו כל הנכסים והכספים אינם שלו ואין לו שום סמכות לפעול בהם כפי רצונו אלא כפוף לקריטריונים.

זה שהוא הפקיד האחראי על קבלת העובדים זה לא הופך את זה לשלו... בדיוק כמו מנכ"ל משרד ממשלתי שיש לו הרבה סמכויות אבל זה לא שלו!!! ואם הוא יעשה את הדבר הכי קטן הוא אמור לעוף לכלא על הפרת אמונים ועוד.

שוב בפעם המאה! סטארט אפ זה עסק פרטי, מוסד חינוך מתוקצב (בשונה מ"טהרת הקודש") זו חברה ציבורית.
הוא יכול להגיש בקשה לפרק עמותה וכל המוסדות שקיבל הקצאות יחזרו לעיריה לכל מוסד אחר שיבקשם והכספים ילכו לעמותה דומה זה החוק!
במקומות באפריקה שמעסיקים
קטינים בשקלים ואנשים עומדים לדין
על זה זה לא בעיה כי רצו בכך?
לגבי קטינים החוק נועד להגן עליהם כי אין להם שיקול דעת וכן אפשר להכותם וכדומה ללא יכולת מצידם להתגונן אני מאד מקוה שזה לא המצב של הגננת של הילדים שלי
הבעת כאן הרבה עמדות נחרצות מנותקות מהשטח ופשוט לא נכונות
באמת לא יודע.
מי שמצוי בעומק הדברים יודע עד כמה חמור הריקבון
זה לא תלונות על גובה שכר זה ניסיון לזעוק על מאות אלפי שקלים בחודש שנעלמים.
על תופעות שאכמ"ל בציבור
ומי שעושה שרירים ובודק מראים לו את הדלת מהצד השני.
זה כן עושק וכן גזל. חמור.
דיברתי על תלונה אחת שאמרו לי פה ואם יש עוד הרבה מקרים אני שמח לשמוע ויכול להיות שאני ישתכנע רק חבל באמת שהדוגמה הבודדת שהביאו כאן היא דוגמה שבעיני לא רלוונטית

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה