מתכנתות ללא נסיון

משתמש רשום
מכירה הרבה בנות ש:
-לאיזה מסלול את הולכת?
-תכנות
-למה בחרת דוקא את זה? את אוהבת את התחום הזה?
-לא היה משהו אחר וגם המשכורת הכי גבוהה.

ועוד משהו שאף אחת לא אמרה בקול: 'זה נשמע הכי טוב בשידוכים'....
לא מזלזלת, אבל בהחלט זה לא מתאים לכל אחת.
מה לעשות שזה שאין משהו אחר זה נכון בשביל הרבה בנות שרוצות להשאר בסמינר וישארו בו ולהיות מורות/גננות וכדו לא מתאים להן או לא רוצות...
זה אולי לא מקצוע שמתאים לכל אחת אבל להרבה מאד הוא מתאים. בתור אחת שלומדת בסמינר... מי שלא מתאים לה נושרת די בהתחלה. נכון שיש בנות שיותר קשה להן אז הן יותר משקיעות.
איך את מצפה מבת בי"ב לדעת אם היא אוהבת תכנות או לא? היא לא מכירה את זה!!! בד"כ הבנות שהולכות זה בנות מההקבצות הגבוהות במתמטיקה עם ראש טוב והן מסתדרות ונהנות

דדד

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
רציתי לכתוב לאורך כל האשכול:
כל עוד השוק ימשיך להיות מוצף בבנות שפשוט לא מבינות דבר וחצי דבר ממה שלמדו,
כל עוד ישלחו את כולן בהמוניהן ללמוד מחשבים רק מהמקום הכלכלי בלי שום קשר למציאות,
א"א להתלונן על המצב הזוועתי בשוק.
אנחנו יצרנו אותו.

rivkic

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
D I G I T A L
בלת"ק,
כאחת מבתוכו -
זו השקעה חכמה מאוד לעבוד תקופה בחינם
ולא - היו הרבה שביקשו ממני לעבוד אצלי תקופה בחינם כדי לצבור נסיון - לא הסכמתי,
הסברתי להן שהן בעצם רוצות ממני לימודים בחינם (וזה מה שזה!)
מי שיש לה נסיון, אפילו אם קצר - הרמה שלה קופצת כמה דרגות מעל. שלא לדבר על זה שיש לה אפשרות להוכיח את הקישורים שלה ולקבל ממליצים.

מתכנתת - בהתהוות...

משתמש פעיל
מה לעשות שזה שאין משהו אחר זה נכון בשביל הרבה בנות שרוצות להשאר בסמינר
זה ממש נכון.
צריך לפתוח עוד מסלולים.
תכלס לבת ריאלית להומניות יש עוד כמה תחומים בי"ב עומדות האפשרויות להיות מתכנתת / מורה / גננת .
אז ברור שבנות מההקבצות הגבוהות הולכות לתכנות...
ואגב,
אי אפשר לזלזל ב"נשמע טוב לשידוכים"....
תכל'ס,
מכירה אישית בחורים (ואמהות שלהם...) שלא יסכימו לשמוע בכלל על מורות וכדו'.

מתוכנתת

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
בלת"ק,
כאחת מבתוכו -
זו השקעה חכמה מאוד לעבוד תקופה בחינם
ולא - היו הרבה שביקשו ממני לעבוד אצלי תקופה בחינם כדי לצבור נסיון - לא הסכמתי,
הסברתי להן שהן בעצם רוצות ממני לימודים בחינם (וזה מה שזה!)
מי שיש לה נסיון, אפילו אם קצר - הרמה שלה קופצת כמה דרגות מעל. שלא לדבר על זה שיש לה אפשרות להוכיח את הקישורים שלה ולקבל ממליצים.
מעניין אותי אם גם את בתור גוניורית עבדת בחינם...
מה זאת אומרת לעבוד --- בחינם ??
אין שום ערך מוסף לעבודה של גוניורית? זה רק השקעה ולמידה??
תמיד יש עבודה "שחורה" שמפתחים רבים מי לא יעשה אותה, שאפשר לתת לגוניוריות, ככה הן גם לומדות את הסביבה והפרויקט וגם נותנות ערך לעבודה שלהן. לא מאמינה שא"א להוציא שום ערך מעבודה של גוניורית.
דווקא גוניוריות יש להן מוטיבציה גדולה להשקיע וללמוד ולהתקדם והן יכולות להפתיע בגדול! (כמובן אם הן מוכשרות, ואת זה צריך לדעת לסנן..)

מאמינה שמעסיק נצלן שמחפש עובדות בחינם, נותן להן את העבודה השחורה דווקא.... שם הוא לא צריך את הניסיון החזק שלהן. הן בטח לא תצלחנה לצבור שם ניסיון ששווה את ההשקעה.

ובכלל, לגבי הניסיון, את טועה. יש כאלה שיש להן חודשיים ניסיון ופוטנציאל אדיר להצליח בגדול, ויש כאלה שיש להן 7 שנים ניסיון (איזה...) ופוטנציאל אפסי בעבודה.

rivkic

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
D I G I T A L
מעניין אותי אם גם את בתור גוניורית עבדת בחינם...
מה זאת אומרת לעבוד --- בחינם ??
אין שום ערך מוסף לעבודה של גוניורית? זה רק השקעה ולמידה??
תמיד יש עבודה "שחורה" שמפתחים רבים מי לא יעשה אותה, שאפשר לתת לגוניוריות, ככה הן גם לומדות את הסביבה והפרויקט וגם נותנות ערך לעבודה שלהן. לא מאמינה שא"א להוציא שום ערך מעבודה של גוניורית.
דווקא גוניוריות יש להן מוטיבציה גדולה להשקיע וללמוד ולהתקדם והן יכולות להפתיע בגדול! (כמובן אם הן מוכשרות, ואת זה צריך לדעת לסנן..)

מאמינה שמעסיק נצלן שמחפש עובדות בחינם, נותן להן את העבודה השחורה דווקא.... שם הוא לא צריך את הניסיון החזק שלהן. הן בטח לא תצלחנה לצבור שם ניסיון ששווה את ההשקעה.

ובכלל, לגבי הניסיון, את טועה. יש כאלה שיש להן חודשיים ניסיון ופוטנציאל אדיר להצליח בגדול, ויש כאלה שיש להן 7 שנים ניסיון (איזה...) ופוטנציאל אפסי בעבודה.
המצב אז בשוק היה אחר
היום קופצים על כל מתכנת מנוסה (גם אם הדרישות שלו גבוהות) ובמקביל לא מסתכלים אפילו על מתחילים, אם את מהתחום את בטח מבינה גם למה.
אז שווה מאוד להשקיע חודשיים שלוש ולצבור נסיון, זה מעמיד את המתכנתת במקום אחר לגמרי.
קשה מאוד לסנן את המוכשרות לפני שהייתה להן אפשרות להוכיח את עצמן, ופה בעצם נותנים להן את ההזדמנות הזו.
מי שלא מוכשרת ולא תוכיח את עצמה - אני באמת לא בטוחה כמה תקופת ההכשרה הזו יעילה לה.

לאלה שכתבו שהמתכנתות יכולות לפתתח בעצמן ולא עבור מישהו -
זה נכון מאוד, אבל אם הן כבר משקיעות - עדיף להן לדעתי שיהיה מעורב מישהו מקצועי בתחום, ינחה אותן, ועל הדרך יהפך לממליץ וקורות החיים שלהן ישתדרגו.

דרך אגב -
היה לא מזמן מיזם מטעם משרד הכלכלה
הם נתנו תקציב (כן כן! לא הרוויחו אלא שילמו) כדי שיצרו קבוצות כאלה של מתכנתות בוגרות סמינרים שתעבודנה תקופה בחינם ותצבורנה נסיון מקצועי.
אני במקרה יודעת כי לקחו אותי ושילמו לי כראש צוות, אבל לא אני ארגנתי את זה.
ואני גם יודעת שלא היה כזה קל למצוא לקוחות מתאימים!

נראה לי שמי שמתנגד לרעיון לא מגיע מהתחום ולא מבין את הפער הענק בין מסיימת לימודים לעובדת מנוסה.
הנסיון הזהה שווה הרבה יותר מכסף.
כל המיזמים האלה הוקמו בגלל שמתחילות נשארו בבית ולא מצאו עבודה,
מדובר בנסיונות (לפעמים יעילים) לשפר את המצב.

ינח

משתמש מקצוען
D I G I T A L
אני מתנגדת לרעיון וחושבת שאני מבינה את הפער הענק.
ראיתי מה נותנים גם למתחילות... (במקומות עבודה שונים לחלוטין) וזה מצדיק לפחות את המינימום!
עדין אני חושבת שהכל ענין של ראש גדול ופתוח. ולא ענין רק של שנה שנתים נסיון.
יש הרבה שיודעות לשווק את עצמם יותר מהנסיון שלהם. הכל בסוף הוא בס"ד..

מתוכנתת

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
המצב אז בשוק היה אחר
היום קופצים על כל מתכנת מנוסה (גם אם הדרישות שלו גבוהות) ובמקביל לא מסתכלים אפילו על מתחילים, אם את מהתחום את בטח מבינה גם למה.
אז שווה מאוד להשקיע חודשיים שלוש ולצבור נסיון, זה מעמיד את המתכנתת במקום אחר לגמרי.
קשה מאוד לסנן את המוכשרות לפני שהייתה להן אפשרות להוכיח את עצמן, ופה בעצם נותנים להן את ההזדמנות הזו.
מי שלא מוכשרת ולא תוכיח את עצמה - אני באמת לא בטוחה כמה תקופת ההכשרה הזו יעילה לה.

לאלה שכתבו שהמתכנתות יכולות לפתתח בעצמן ולא עבור מישהו -
זה נכון מאוד, אבל אם הן כבר משקיעות - עדיף להן לדעתי שיהיה מעורב מישהו מקצועי בתחום, ינחה אותן, ועל הדרך יהפך לממליץ וקורות החיים שלהן ישתדרגו.

דרך אגב -
היה לא מזמן מיזם מטעם משרד הכלכלה
הם נתנו תקציב (כן כן! לא הרוויחו אלא שילמו) כדי שיצרו קבוצות כאלה של מתכנתות בוגרות סמינרים שתעבודנה תקופה בחינם ותצבורנה נסיון מקצועי.
אני במקרה יודעת כי לקחו אותי ושילמו לי כראש צוות, אבל לא אני ארגנתי את זה.
ואני גם יודעת שלא היה כזה קל למצוא לקוחות מתאימים!

נראה לי שמי שמתנגד לרעיון לא מגיע מהתחום ולא מבין את הפער הענק בין מסיימת לימודים לעובדת מנוסה.
הנסיון הזהה שווה הרבה יותר מכסף.
כל המיזמים האלה הוקמו בגלל שמתחילות נשארו בבית ולא מצאו עבודה,
מדובר בנסיונות (לפעמים יעילים) לשפר את המצב.
אני דווקא באה עמוק מהתחום :)
המצב כרגע בשוק הוא באמת שיש הצפה, וקשה גם בלי קשר לקורונה למצוא עבודה. אבל לא צריך בכל מחיר למכור את עצמך...

מבינה את המיזמים האלה, ודווקא המיזם מטעם משרד הכלכלה, גוניורית שאין לה כרגע עבודה בידיים, הייתי ממליצה לה מאד ללכת לשם. ולמה? כי בטוח לי שכשזה מגיע מתוך מטרה לקדם את הגוניוריות ולתת להן ניסיון מקצועי שיוכלו לצאת לשוק, הניסיון שהן יצברו - יהיה מקצועי באמת! לא ידפקו להן את העצמות...
זה אומר שהן תרווחנה בשלושה חודשים ניסיון מקצועי שיכול להיות שווה ערך למישהי שעובדת כבר 5 שנים...

אבל ---
כשזה מגיע ממעסיקים שהמטרה שלהם זה להרוויח כסף על גבן, בטוחה שהניסיון שהן תצבורנה שם הוא בד"כ לא יהיה שווה ערך להשקעה בעבודה בחינם!
איזה מעסיק יתן לעובדת מתחילה להתמקצע בחודשיים שלוש של עבודה?? הוא יתן לה נטו עבודה שחורה שפחות שווה לו לתת לעובדות מנוסות שעולות לו הרבה כסף.

אני גם מאמינה לך שהיה קשה מאד למצוא לקוחות שירצו עבודה חינמית של עובדות מתחילות, זה לא שווה להשקיע במישהי שרק תוכשר על חשבוני ואח"כ תמשיך לדרכה....
ההסתכלות של מעסיק צריכה להיות לטווח הארוך, הוא אמנם משקיע בחצי שנה הראשונה זמן וכסף בהכשרה של העובדת, אבל אח"כ הוא יקבל עובדת מנוסה ומוכשרת בדיוק לפי הצרכים שלו, לצוות שלו.

נערך לאחרונה ב:

rivkic

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
D I G I T A L
אני מתנגדת לרעיון וחושבת שאני מבינה את הפער הענק.
ראיתי מה נותנים גם למתחילות... (במקומות עבודה שונים לחלוטין) וזה מצדיק לפחות את המינימום!
עדין אני חושבת שהכל ענין של ראש גדול ופתוח. ולא ענין רק של שנה שנתים נסיון.
יש הרבה שיודעות לשווק את עצמם יותר מהנסיון שלהם. הכל בסוף הוא בס"ד..
אם מדובר ממש בעבודה שחורה - לפי מה שאני מכירה - לא זה מה שנותנים בקבוצות ההכשרה האלה.
אחרת - לא ברור לי איך זה מצדיק?
לוקח להן המוןןןן זמן, לפעמים הן הורסות, והן דורשות שעות יקרות של מקצוענים!
עדיף לשלם קצת יותר ולקחת מישהי שכבר עברה את השלב הזה.

אני דווקא באה עמוק מהתחום :)
המצב כרגע בשוק הוא באמת שיש הצפה, וקשה גם בלי קשר לקורונה למצוא עבודה. אבל לא צריך בכל מחיר למכור את עצמך...

מבינה את המיזמים האלה, ודווקא המיזם מטעם משרד הכלכלה, אם גוניורית שאין לה כרגע עבודה בידיים, הייתי ממליצה לה מאד ללכת לשם. ולמה? כי בטוח לי שכשזה מגיע מתוך מטרה לקדם את הגוניוריות ולתת להן ניסיון מקצועי שיוכלו לצאת לשוק, הניסיון שהן יצברו - יהיה מקצועי באמת! לא ידפקו להן את העצמות...
זה אומר שהן תרווחנה בשלושה חודשים ניסיון מקצועי שיכול להיות שווה ערך למישהי שעובדת כבר 5 שנים...

אבל ---
כשזה מגיע ממעסיקים שהמטרה שלהם זה להרוויח כסף על גבן, בטוחה שהניסיון שהן תצבורנה שם הוא בד"כ לא יהיה שווה ערך להשקעה בעבודה בחינם!
איזה מעסיק יתן לעובדת מתחילה להתמקצע בחודשיים שלוש של עבודה?? הוא יתן לה נטו עבודה שחורה שפחות שווה לו לתת לעובדות מנוסות שעולות לו הרבה כסף.

אני גם מאמינה לך שהיה קשה מאד למצוא לקוחות שירצו עבודה חינמית של עובדות מתחילות, זה לא שווה להשקיע במישהי שרק תוכשר על חשבוני ואח"כ תמשיך לדרכה....
ההסתכלות של מעסיק צריכה להיות לטווח הארוך, הוא אמנם משקיע בחצי שנה הראשונה זמן וכסף בהכשרה של העובדת, אבל אח"כ הוא יקבל עובדת מנוסה ומוכשרת בדיוק לפי הצרכים שלו, לצוות שלו.
אם מישהו נותן ממש עבודה שחורה זה באמת לא מקדם, בכל אופן המתכנתת אמורה לברר לקראת מה היא נכנסת.
תכלס -
לא יודעת מה ההסתכלות של המעסיק צריכה להיות, אבל בפועל הם רוצים רק מנוסים.

חגית קרמר

בניית אתרים פופולריים
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L
לעבוד בחינם? פשוט הזוי.
זה כמו לפתוח חנות, ולחלק את המוצרים בחינם כי החנות מתחילה...
מי שמסכימה לעבוד בחינם יש לה חוסר הבנה בסיסית בשיווק.

נדמה לי שכחתם שפרנסה זה משמים. לא יוצאים לעבוד על מנת לעבוד.
ולכן אין טעם לעבוד בחינם - פשוט השתדלות מיותרת.

rivkic

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
D I G I T A L
לעבוד בחינם? פשוט הזוי.

בואי,
לא מדובר כאן על לעבוד שנה בחינם, כן?
גם מי שרוצה לעבוד בחינם לא בטוח שתמצא כ"כ מהר מקום מתאים,
כי זה דורש שעות יקרות של עובד מנוסה, וכן סבלנות מטעם המעסיק ועוד כמה סוכריות

יאלה, פרשתי

מתוכנתת

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
אם מישהו נותן ממש עבודה שחורה זה באמת לא מקדם, בכל אופן המתכנתת אמורה לברר לקראת מה היא נכנסת.
תכלס -
לא יודעת מה ההסתכלות של המעסיק צריכה להיות, אבל בפועל הם רוצים רק מנוסים.
לגוניוריות בד"כ קשה מאד לסנן מה זה עבודה שחורה ומה לא... לא תמיד גם נותנים את האינפורמציה הנכונה.

זה לא נכון שרוצים רק מנוסים, יש הרבה שרוצים מתחילות.
אבל -- יש הצפה בשוק, וקשה מאד למצוא עבודה.
מכאן ועד להפוך את העבודה בחינם - ללגיטימית?? ממש ממש לא!

אם הייתי כרגע במקום הזה של מתחילה מחפשת עבודה, בשום אופן לא הייתי מציעה את עצמי לעבוד בחינם. ולו רק בשביל לא לשבור את השוק.

אני מוחה בעיקר על עצם הרעיון, להפוך את העבודה בחינם - למשהו לגיטימי, זה לא אמור להיות!

yitzhak123

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
לעבוד בחינם? פשוט הזוי.

במידה והאפשרות היחידה של המון אנשים להתפרנס הייתה לפתוח חנות, ורק למשהו עם ניסיון בפתיחת חנות היה אפשרות שלקוחות יגיעו אליו ולהרוויח.

הינו מגלים הרבה חנויות שמחלקים את המוצרים בחינם כי החנות מתחילה.

והטיפול במצב לא היה צריך להתבצע בלשכנע את המתחילים לא למכור בחינם, אלא בפתיחת השוק לעוד אפשרויות לפרנסה.

מתכנתת - בהתהוות...

משתמש פעיל
הוא אשר אמרתי,
אנחנו קרובים למצב בו ג'וניוריות ישלמו על הזכות לעבוד ולקבל הכשרה...

מתוכנתת

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
בואי,
לא מדובר כאן על לעבוד שנה בחינם, כן?

יאלה, פרשתי
מבינה אותך שזה דורש שעות יקרות וסבלנות שלא שווה למעסיק
אבל את יודעת למה? כי זה עבודה בחינם
העובד לא מרגיש מחויב למקום משום כיוון ומשם הוא ממשיך הלאה לדרכו
אם זו היתה עבודה מתגמלת ואפילו בשכר מינימום, אחרי ההכשרה, העובד ישאר במקום העבודה ויתן הרבה ערך!

דדד

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
מה אני רואה באשכול:
מי שמסודרת בעבודה מוחה בכל תוקף על הרעיון הנלוז,
מי שעדיין מחפשת- שבעצם אליה הרעיון מופנה- לא ממש מתנגדת.

מתכנתת - בהתהוות...

משתמש פעיל
אם זו היתה עבודה מתגמלת ואפילו בשכר מינימום, אחרי ההכשרה, העובדת תשאר במקום העבודה ותתן הרבה ערך!
ויעידו על כך כל מקומות העבודה החרדים,
כמו מטריקס איירוקס ודומיהם.
שמרוויחים לא רע בכלל...

מתכנתת - בהתהוות...

משתמש פעיל
מי שעדיין מחפשת- שבעצם אליה הרעיון מופנה- לא ממש מתנגדת.
אני חושבת שכולם הסכימו עם זה שלבוגרת סמינר שווה להתחיל לעבוד במקום כזה,
השיח היה על המשמעות הציבורית שיש למהלך הזה על שאר המתכנתות שיבואו אחריה.

מתוכנתת

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
במידה והאפשרות היחידה של המון אנשים להתפרנס הייתה לפתוח חנות, ורק למשהו עם ניסיון בפתיחת חנות היה אפשרות שלקוחות יגיעו אליו ולהרוויח.

הינו מגלים הרבה חנויות שמחלקים את המוצרים בחינם כי החנות מתחילה.
השאלה אם זו האפשרות היחידה להתפרנס או שיש אינטרס לאנשים מסוימים להראות שזו האפשרות היחידה....

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה