מתכנתות ללא נסיון

ינח

משתמש מקצוען
D I G I T A L
מה אני רואה באשכול:
מי שמסודרת בעבודה מוחה בכל תוקף על הרעיון הנלוז,
מי שעדיין מחפשת- שבעצם אליה הרעיון מופנה- לא ממש מתנגדת.
ממש לא. לקח לי הרבה זמן למצוא בתחילת דרכי!

מתוכנתת

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
ויעידו על כך כל מקומות העבודה החרדים,
כמו מטריקס איירוקס ודומיהם.
שמרוויחים לא רע בכלל...
אין שום בעיה, שירוויחו, אני בעד.
גם אני עבדתי במקום כזה, אחרי שנתיים עברתי לעבודה אחרת מתגמלת

וגם - במקומות כאלה, חשוב מאד לברר לאיזה פרויקט נכנסים ולא להכנס בעיניים עוורות, העיקר התקבלתי.
יש פרויקטים במקומות האלה שבנות נתקעות עם ניסיון דפוק שלא שווה ערך לכלוםםםם
ולא רק זה, זה הופך אותן בשוק לפחות שוות ערך ממתחילות - הניסיון שלהן שווה למתחילות, אבל המשכורת שהן רוצות... והמוטיבציה להשקיע ממש לא כמו של מתחילה.

Lumos

משתמש רשום
אין שום בעיה, שירוויחו, אני בעד.
גם אני עבדתי במקום כזה, אחרי שנתיים עברתי לעבודה אחרת מתגמלת

וגם - במקומות כאלה, חשוב מאד לברר לאיזה פרויקט נכנסים ולא להכנס בעיניים עוורות, העיקר התקבלתי.
יש פרויקטים במקומות האלה שבנות נתקעות עם ניסיון דפוק שלא שווה ערך לכלוםםםם
ולא רק זה, זה הופך אותן בשוק לפחות שוות ערך ממתחילות - הניסיון שלהן שווה למתחילות, אבל המשכורת שהן רוצות... והמוטיבציה להשקיע ממש לא כמו של מתחילה.

בתור בוגרת סמינר, אין לך שום אינדיקציה בכלל לדעת שאת נכנסת לפרוייקט עם נסיון נישתי שלא שווה כלום.
נכנסנו בתור קבוצה של בנות לחברת אאוטסורסינג (שבטוח מכירים ולא אנקוב בשמה) רוב הבנות נכנסו לתפקידים נישתיים או משימות ששמש בגדר עבודה שחורה, שגם עם 3 שנים נסיון, היה מאד קשה להתקדם / לעבור תחום אח"כ, חלקם פרשו להוראה.

s976

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אלה שעשו תואר, האם יותר קל להן להתקבל לעבודה (מאשר אלה שסיימו סמינר)? ואם כן, האם זה יותר קל בצורה משמעותית?

Foo Bar

משתמש מקצוען
אלה שעשו תואר, האם יותר קל להן להתקבל לעבודה (מאשר אלה שסיימו סמינר)? ואם כן, האם זה יותר קל בצורה משמעותית?
זה לא תעודת כניסה אוטומטית, אבל זה בהחלט נותן עוד נקודות.
בייחוד תואר של האוניברסיטה הפתוחה - מכמה סיבות:
1. מוכיח יכולת למידה עצמית, משמעת והשקעה - תכונות מאוד חשובות בעולם הפיתוח
2. רמת הלימודים בפתוחה גבוהה מאוד
3. האוניברסיטה עצמה נחשבת (אולי לא שורה ראשונה כמו תל אביב וטכניון, אבל בהחלט מקום מכובד בשורה שנייה :))

נערך לאחרונה ב:

מרחבים

משתמש מקצוען
ואגב,
אי אפשר לזלזל ב"נשמע טוב לשידוכים"....
תכל'ס,
מכירה אישית בחורים (ואמהות שלהם...) שלא יסכימו לשמוע בכלל על מורות וכדו'.
זה לא מזעזע פה אף אחד??????

ומה עם:
נדמה לי שכחתם שפרנסה זה משמים. לא יוצאים לעבוד על מנת לעבוד.

מתכנתת - בהתהוות...

משתמש פעיל
זה לא מזעזע פה אף אחד??????
ברור שמזעזע,
לא באתי להסכים עם הגישה,
ממש ממש לא.
אבל להתעלם מזה וללכת ללמוד גננות זה לטמון את הראש בחול.
זה המצב.
וכולנו יודעות שפרנסה משמים.
אבל תכלס,
בחורה בי"ב צריכה לחשוב על תקופת השידוכים שתבוא בהמשך.
ויכול להיות שללמוד מקצוע שנחשב יותר,
מעבר להשתדלות לפרנסה,
זה השתדלות לשידוכים...

אסתר א

על ציר מחשבים ומוזיקה..
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
גם אני התלבטתי בעצמי האם להמליץ למתחילות (גיסותיי היקרות) לעבוד בחינם העיקר לקבל את הניסיון הראשוני.

הרגע שהבנתי שזה הופך להיות חמור!, היה כשהגיע פרסום שמציע עבודה נחשקת למתחילה.
וגיסתי התייעצה איתי האם ללכת. נטיתי לכן, ואז היא אומרת לי, שלא רק שזה בחינם, אלא משלמים סכום דמיוני של כ11 אלף!! בשביל הזכות להתקבל.

תסכימו איתי, כל האלו שבעד ומקבילות את זה לסטאז', שזה הכי חמור וחוצפה שאין כדוגמתה!
הרי אותה מתחילה למדה הכול, מה שחסר לה זה ניסיון של חודש חודשיים בעבודה! ומתחילות יכולות להיות כ"כ יעילות ובעלות ראש גדול.

מניסיון אישי, כמתחילה עבדתי עבור חברה גדולה יחסית (מוטורולה סולושיינס), ואחרי חודשיים, קיבלתי הצעה להיות ר"צ של הצוות שלי.צוות מצומצם כמובן, אבל עדיין .

ויש כ"כ הרבה מוכשרות ממש בטריבייס ומטריקס ואיירוקס, שפשוט לימדו את עצמם והשקיעו.

ולטענות על מתחילה שלא מגדילה ראש, והשקעה שלא מצדיקה את המאמץ, בדיוק בשביל זה יש בחוזה תקופת ניסיון.
ואם בתור מגייסים לא הצלחתם לזהות את זה בראיון, (בד"כ בראיון טוב אפשר לזהות) אז מסיימים את העסקה של אותה עובדת ועוברים לבאה בתור שהייתה ברשימת המתנה.
כמו בכל מקומות העבודה הנורמליים.

ולמה חינם? מילא הייתה מקבלת אחוזים לפי הרווח של המיזם או הסטארטאפ
אולי איזה תשלום גלובאלי נמוך
או שההגבלה של חינם תיהיה לשבועיים שלוש הראשונים שבהם צריך ללמד אותה כללי עבודה בסיסיים
אבל בחינם ממש?? על עבודה מעולה במשך כמה חודשים? אפילו בלי לשלם משהו על הזמן והנסיעות ו.. ו.. ו.. ש"המתחילה" השקיעה?

גזעי

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אם מדובר במיזמים ללא כוונות רווח גם של המפעיל, או לשם שמים ,אני מבינה (כמו יד שרה וכאלה)
מניסיון, יד שרה משלמים טוב למתכנתים שלהם.

ותסלחו לי שאני מתערב לכם בדיון, אבל למה אי אפשר ללמד בסמינר מה זה גיט?!
כל בחורה שמגיעה למקום העבודה שלנו שעכשיו סיימה סמינר אני צריך להתחיל להסביר לה דברים מאוד בסיסיים, ואין לי מושג איך זה הפך לתפקיד שלי (למרות שאני באמת כן יודע, בגלל שגם אחרי שאני מסביר אף אחת לא מבינה בפועל מה אני רוצה ממנה).

דברים בסיסיים =
- ניהול גירסאות (שיהיה SVN מצידי, אבל שיכירו את הקונספט)
- מינימום של טכנולוגיה מודרנית (פריימוורק אחד לפחות שהוא MVC, ומבנה נתונים כמו JSON\YAML\XML וכו')
- PYTHON! זה מאוד בסיסי (סלחו לי כל המתכנתים פה שלא יודעים פייתון, אני לא עובד עם זה ובכל זאת אני עושה כל כך הרבה דברים עם זה וזה פשוט מקל על החיים)

וכנראה יש דברים שבכלל לא עולים על דעתי מרוב בסיסיותם, (האמת שעכשיו עולה לי - לחפש בגוגל!!!)
איך שאני רואה את זה, מתכנתת ללא ניסיון זה כמו מתכנתת ללא ידע בתכנות, לימדו אותה לכתוב אתר בASP.NET של מאגר ספרי קודש. מאגר של ספרי ביולוגיה זה כבר תחום אחר שהיא לא למדה איך לכתוב לו אתר.

מתכנתת - בהתהוות...

משתמש פעיל
מניסיון, יד שרה משלמים טוב למתכנתים שלהם.

כל בחורה שמגיעה למקום העבודה שלנו שעכשיו סיימה סמינר אני צריך להתחיל להסביר לה דברים מאוד בסיסיים, ואין לי מושג איך זה הפך לתפקיד שלי (למרות שאני באמת כן יודע, בגלל שגם אחרי שאני מסביר אף אחת לא מבינה בפועל מה אני רוצה ממנה).

דברים בסיסיים =
- מינימום של טכנולוגיה מודרנית (פריימוורק אחד לפחות שהוא MVC, ומבנה נתונים כמו JSON\YAML\XML וכו')
- PYTHON! זה מאוד בסיסי (סלחו לי כל המתכנתים פה שלא יודעים פייתון, אני לא עובד עם זה ובכל זאת אני עושה כל כך הרבה דברים עם זה וזה פשוט מקל על החיים)

וכנראה יש דברים שבכלל לא עולים על דעתי מרוב בסיסיותם, (האמת שעכשיו עולה לי - לחפש בגוגל!!!)
איך שאני רואה את זה, מתכנתת ללא ניסיון זה כמו מתכנתת ללא ידע בתכנות, לימדו אותה לכתוב אתר בASP.NET של מאגר ספרי קודש. מאגר של ספרי ביולוגיה זה כבר תחום אחר שהיא לא למדה איך לכתוב לו אתר.
וואוו,
חתיכת ביקורת על הסמינרים...
אז ככה...
גיט - לומדים אבל באמת לא ברמה מספיקה.
ובאמת גיט זה משהו שלומדים רק כשעובדים איתו בתכלס.
גם בוגרי תואר לא יודעים לעבוד עם גיט עד שלא מתנסים איתו.
לומדים MVC, XML. JSON.
וגם נגיעות בפייתון.

וחיפוש בגוגל - בוודאי!!!!
לא יודעת איך פגשת בנות שלא יודעות את כל מה שאמרת פה...
אני למדתי את כל הדברים האלו.

פררו רושה

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אמנם לא לומדים את זה בסמינר, אבל עפ"י רוב, בזמן הפרויקט הבנות לומדות את זה בעצמן, מתוקף עבודתן כצוות.
דברים בסיסיים =
^^^
מינימום של טכנולוגיה מודרנית (פריימוורק אחד לפחות שהוא MVC, ומבנה נתונים כמו JSON\YAML\XML וכו')
למדנו :)

אנונימי123

משתמש מקצוען
העניין הוא לא הסמינרים.
העניין הוא הבנות.
יש בנות שלומדות את המקצוע ולא באמת מתאימות, אז הם באמת יודעות רק את מה שלימדו אותם וגם את זה בערך...
ויש את אלו שלומדות כי הן אוהבות, רוצות לדעת ולהתקדם.
והפער ביניהן ענק!!!!

והאבסורד -
שהקורות חיים של שתיהן כמעט זהים!

= לימדו אותה לכתוב אתר בASP.NET של מאגר ספרי קודש. מאגר של ספרי ביולוגיה זה כבר תחום אחר שהיא לא למדה איך לכתוב לו אתר.

כנראה מדובר במישהי שלמדה מהסיבה הראשונה שציינתי.

ינח

משתמש מקצוען
D I G I T A L
GIT לא באמת לומדים..
אני פגשתי מתכנתת (שהמורה אמרה עליה שהיא מאד מוכשרת) והיא אמרה שהיא יודעת אנגולר מצוין. וכשהתחלתי לשאול אותה שאלות לא ראיתי את הידע במילים עדינות.
צריכים להתעורר בסמינרים ולהביא מורות שמתכנתות בפועל כי אחרת זה יהיה באמת רחוק מהמציאות

שלא נדבר על הCSS.. לא מלמדים את העקרונות הבסיסיים.

נערך לאחרונה ב:

אנונימי123

משתמש מקצוען
GIT לא באמת לומדים..
אני פגשתי מתכנתת (שהמורה אמרה עליה שהיא מאד מוכשרת) והיא אמרה שהיא יודעת אנגולר מצוין. וכשהתחלתי לשאול אותה שאלות לא ראיתי את הידע במילים עדינות.
צריכים להתעורר בסמינרים ולהביא מורות שמתכנתות בפועל כי אחרת זה יהיה באמת רחוק מהמציאות
יכול להיות שאין לה את זה במילים ופירושים,
אבל בעבודה מעשית היא תותחית!

ויש גם בדיוק הפוך את האלו שאלפות מבחינה תיאורתית בשפה,
נואמות לך בבטחון אבל תכלס שנוגעות בקוד מאבדות את זה.

מכירה כאלו וכאלו...

תכלס,
העבודה של המעסיק למצוא מתכנת טובה באמת - לא קלה.
כמעט כמו למצוא עבודה ;)

נערך לאחרונה ב:

אנונימי123

משתמש מקצוען
שלא נדבר על הCSS.. לא מלמדים את העקרונות הבסיסיים.
זה באמת גרוע!

באמת המון מלימודי הסמינר מאד פיראטים ודלילים.

אבל שוב-
מי שזה באמת מעסיק אותה,
אוהבת את התחום ורוצה לעבוד בו.
אלו דברים שאפשר ללמוד אחרי הסמינר או תוך כדי בקלות.

נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה