מתכנתות ללא נסיון

trew

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
D I G I T A L
מכיוון שבטח התכוונתם גם לפרסום הזה:

אז תודה על הצפת הנושא, אכן עושה ריאקציה לשמוע שיש בקשות שיש בהן מהן הניצול.
במקרה הנ״ל מדובר על פרוייקט לש״ש בלבד ללא מטרות רווח
גם עם אנשי מקצוע עם נסיון שהחליטו להתנדב,
אפשר לראות גם בעולם פרוייקטים כמו סטארט-אח וכדו׳ שבנויים מהתנדבות.

היה חשוב לי להגיב, כדי לא לחבר את הפוסט שלי עם המילה ניצול,
בכל מקרה -
באמת כל אחד יעשה את זה:

ותודה @ינח על העלאת הדברים.

אגב שאלה, אם זה לטובת כולם למה לא לפתוח את הקוד?
זהו דבר שעשוי לתרום לתורמים עצמם ולכל האחרים הרבה יותר

דדד

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
אם כבר לעבוד ללא תשלום אז לפרויקט קוד פתוח
ככה גם מקבלים ביקורת בונה על הקוד ומתפתחים בצורה טובה יותר וגם תורמים למוצר אמיתי.

בעמותה הישראלית הבאה יש לא מועט פוזיציות שישמחו לקבל ידיים עובדות, יש לא מעט פרויקטים ולא סוגי תפקידים.
אין לנו אפשרות לקלוט סטודנטים ובוגרים טריים ללא נסיון.

חני 0278

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
אחרי הכל, עם כל זה שלהעסיק עובדים בחינם זה ניצול וזה לא הוגן ולא חוקי וכו וכו
זה המצב היום בין אם הוא טוב ובין אם לא.

ויש הרבה מקרים שאם ג'וניורית תשב ותחכה בבית למשרה בשכר מלא, היא תמצא את עצמה הולכת לעבוד בתחום אחר לגמרי, מחוסר ברירה וחוסר בארנק.

ולכן בת אומרת - אוקיי, היא הרי לא תשב בבית ותשכח את מה שלמדה, אז שווה לה לעבוד חצי שנה ללא תשלום (במקום לחכות למשרה בבית!), כדי שתצבור נסיון ואחרי זה תוכל להתחיל להרוויח.
(ואני ממש לא מצדיקה את זה! אבל זו המציאות בשוק היום.)

מרנדרת

משתמש מקצוען
אחרי הכל, עם כל זה שלהעסיק עובדים בחינם זה ניצול וזה לא הוגן ולא חוקי וכו וכו
זה המצב היום בין אם הוא טוב ובין אם לא.

ויש הרבה מקרים שאם ג'וניורית תשב ותחכה בבית למשרה בשכר מלא, היא תמצא את עצמה הולכת לעבוד בתחום אחר לגמרי, מחוסר ברירה וחוסר בארנק.

ולכן בת אומרת - אוקיי, היא הרי לא תשב בבית ותשכח את מה שלמדה, אז שווה לה לעבוד חצי שנה ללא תשלום (במקום לחכות למשרה בבית!), כדי שתצבור נסיון ואחרי זה תוכל להתחיל להרוויח.
(ואני ממש לא מצדיקה את זה! אבל זו המציאות בשוק היום.)

איש הישר בעיניו יעשה,
לא ראיתי כאן האשמה או קריאה לשבת בבית במקום.
אני כן רואה כאן שיקוף של ההשפעות. העלאה למודעות של ההשלכות.

נכון, את צודקת ואין ברירה, זה המצב.
אבל המינימום המצופה לפחות להעלות לדעת הקהל את ההבנה שלכל דבר יש מחיר.
(שאין לנו ברירה אלא לשלם בצער רב, בדגש על הבצער רב, זה לא תופעה אידיאלית וחלק מהעלאת הנושא היא כי צריך לחשוב על פתרונות.)

לכל מעשה של יחיד יש השפעה על הכלל, גם אם אתה מעדיף להתמקד בצרכים שלך כאן ועכשיו (ושוב יכול להיות שבנתוני החיים שלך אתה צודק.)
אשכול שמעורר לחשוב על זה, וכל אחד בוחר לאן הוא יכול לקחת את זה ובמה הוא יכול לשפר את זה.

חני 0278

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
איש הישר בעיניו יעשה,
לא ראיתי כאן האשמה או קריאה לשבת בבית במקום.
אני כן רואה כאן שיקוף של ההשפעות. העלאה למודעות של ההשלכות.

נכון, את צודקת ואין ברירה, זה המצב.
אבל המינימום המצופה לפחות להעלות לדעת הקהל את ההבנה שלכל דבר יש מחיר.
(שאין לנו ברירה אלא לשלם בצער רב, בדגש על הבצער רב, זה לא תופעה אידיאלית וחלק מהעלאת הנושא היא כי צריך לחשוב על פתרונות.)

לכל מעשה של יחיד יש השפעה על הכלל, גם אם אתה מעדיף להתמקד בצרכים שלך כאן ועכשיו (ושוב יכול להיות שבנתוני החיים שלך אתה צודק.)
אשכול שמעורר לחשוב על זה, וכל אחד בוחר לאן הוא יכול לקחת את זה ובמה הוא יכול לשפר את זה.
את צודקת, ברור שאין זה לא המצב האידיאלי.
אני מדברת על אלו שמחכות לעבודה, ודבר ראשון הן כמובן חושבות איך להביא משכורת הביתה. אז הן עושות את הצעדים הנדרשים בשביל המטרה הזו.
אם זה נכון או לא - לא אמרתי, אלא הסברתי שזה המצב היום, ולפעמים פשוט אין ברירה.

חני 0278

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
אכן, במקום לעבוד ללא תשלום כבר כתבו פה כל מיני רעיונות בשביל לצבור נסיון.
לפתח באופן פירלנסי, לפתח פרויקטים אישים מהצד, לפתח בקוד פתוח כמו ש @trew הציע וכן הלאה..
יכול להיות שזה פתרון טוב, אבל לפעמים מעסיקים רוצים לשמוע על מקום עבודה קודם, לא רק נסיון מפרויקטים מהצד..

trew

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
D I G I T A L
יכול להיות שזה פתרון טוב, אבל לפעמים מעסיקים רוצים לשמוע על מקום עבודה קודם, לא רק נסיון מפרויקטים מהצד..
מעסיקים רוצים לראות פרופיל גיטהב פעיל וPR שקידמו את הפרויקט
זה אינדיקציה טובה להרבה דברים

נערך לאחרונה ב:

חני 0278

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
מעסיקים רוצים לראות פרופיל גיטהב פעיל וPR וקידמו את הפרויקט
זה אינדיקציה טובה להרבה דברים
ברור שכך.
אבל עדיין פרופיל גיטהאב פעיל ככל שיהיה, לדעתי שווה פחות מעבודה בחברה אמיתית.
אולי לא תמיד, אבל זה מסביר למה יש כאלו שירצו ללכת לעבוד בחברה אמיתית, בחינם, במקום לפתח פרויקטים מהצד ולהשתתף בקוד פתוח.

נערך לאחרונה ב:

trew

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
D I G I T A L
ברור שכך.
אבל עדיין פרופיל גיטהאב פעיל ככל שיהיה, הרבה פעמים נחשב פחות מעבודה בחברה אמיתית.
אולי לא תמיד, אבל זה מסביר למה יש כאלו שירצו ללכת לעבוד בחברה אמיתית, בחינם, במקום לפתח פרויקטים מהצד ולהשתתף בקוד פתוח.
את מדברת כמגייסת?

חני 0278

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
את מדברת כמגייסת?
אני? ממש לא.
כתבתי כאן את דעתי האישית - אתקן את ההודעה שלי.
ואם אני טועה -אדרבה, אשמח בשביל כל אלו שיושבות בבית ומחכות לעבודה ומנסות ליצור בנתיים פרויקטים מהצד בשביל הנסיון.
(וזה לא סותר את זה שאני ממש בעד לתחזק פרופיל גיטהאב פעיל עם מלא פרויקטים!! )

נערך לאחרונה ב:

trew

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
D I G I T A L
אני? ממש לא.
כתבתי כאן את דעתי האישית - אתקן את ההודעה שלי.
ואם אני טועה -אדרבה, אשמח בשביל כל אלו שיושבות בבית ומחכות לעבודה ומנסות ליצור בנתיים פרויקטים מהצד בשביל הנסיון.
(וזה לא סותר את זה שאני ממש בעד לתחזק פרופיל גיטהאב פעיל עם מלא פרויקטים!! )
זה חשוב לעבוד בחברה כי יש מי שמלווה ונותן ביקורת על הקוד ובנוסף יש את העניין של עבודת צוות.

מצד שני אם מישהו תורם קוד בגיטהב לפרויקט פעיל שיש code review ואנשים מכתיבים איך נראית צורת ההתנהלות זה לדעתי הופך להיות שווה כמעט באותה המידה, במיוחד שרוב העבודה היום היא גם כך מרחוק והיא מתפקדת על אותו רעיון.

בלינק של הסדנה ששלחתי מקודם אני יודע שעושים גם מפגשי פיתוח כיום בצורה וירטואלית אבל זה עדין גורם לדברים להראות כמו עבודה לכל דבר.

חני 0278

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
מצד שני אם מישהו תורם קוד בגיטהב לפרויקט פעיל שיש code review ואנשים מכתיבים איך נראית צורת ההתנהלות זה לדעתי הופך להיות שווה כמעט באותה המידה, במיוחד שרוב העבודה היום היא גם כך מרחוק והיא מתפקדת על אותו רעיון.
אכן כך.
רק אני מקווה בשביל הבנות הללו שסיימו מסלול בסמינר שיצליחו וידעו להשתתף בקוד פתוח בדברים משמעותיים. (שיכולים להוסיף להן המון בפני מעסיקים פוטנציאלים!)

חני 0278

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
אכן כך.
אבל אני מקווה בשביל הבנות הללו שסיימו מסלול בסמינר שיצליחו וידעו להשתתף בקוד פתוח בדברים משמעותיים. (שיכולים להוסיף להן המון בפני מעסיקים פוטנציאלים!)

trew

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
D I G I T A L
אכן כך.
רק אני מקווה בשביל הבנות הללו שסיימו מסלול בסמינר שיצליחו וידעו להשתתף בקוד פתוח בדברים משמעותיים. (שיכולים להוסיף להן המון בפני מעסיקים פוטנציאלים!)
בנות סמינר צריכות לעשות מה שהן היו עושות במידה והן נכנסו לעבוד איפשהו, לשבת לעבוד (8 שעות יומיות?).
נתקלת בבעיה? גוגל/SO/תיעוד מה שעולה בחכה, אלו חייו של מתכנת מי שרוצה להצליח צריך להשקיע.

חני 0278

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
בנות סמינר צריכות לעשות מה שהן היו עושות במידה והן נכנסו לעבוד איפשהו, לשבת לעבוד (8 שעות יומיות?).
נתקלת בבעיה? גוגל/SO/תיעוד מה שעולה בחכה, אלו חייו של מתכנת מי שרוצה להצליח צריך להשקיע.
לדעתי צריך ללמד בסמינרים יותר איך ללמוד לבד. הנושא הזה כבר הועלה פה בעבר...

דמבלדור

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
לדעתי צריך ללמד בסמינרים יותר איך ללמוד לבד. הנושא הזה כבר הועלה פה בעבר...
לדעתי צריך להפסיק ללמד בסמינרים.
זה עושה אינפלציה מטורפת.
חייבים לנתב את הבנות לעוד כיוונים.
(אומרת את זה אחרי שניהלתי עובדות מתחילות שהלכו ללמוד תכנות כברירת מחדל כי לא היה משהו אחר).

חני 0278

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
חייבים לנתב את הבנות לעוד כיוונים.
(אומרת את זה אחרי שניהלתי עובדות מתחילות שהלכו ללמוד תכנות כברירת מחדל כי לא היה משהו אחר).
מכירה הרבה בנות ש:
-לאיזה מסלול את הולכת?
-תכנות
-למה בחרת דוקא את זה? את אוהבת את התחום הזה?
-לא היה משהו אחר וגם המשכורת הכי גבוהה.

ועוד משהו שאף אחת לא אמרה בקול: 'זה נשמע הכי טוב בשידוכים'....
לא מזלזלת, אבל בהחלט זה לא מתאים לכל אחת.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה