התייעצות ממרח שוקולד בלחם, זה מוזנח לדעתכם

אידינע

משתמש מקצוען
התשובה כמו תמיד היא "תלוי"
אם רק זה מה שהילד מסכים לאכול, אין פה הזנחה, אלא ברירת מחדל. קודם שיאכל.
(לפעמים במקביל אפשר לעבוד שיסכים דברים נוספים. לפעמים זה גם לא עוזר)
בנוגע לאופציות אחרות, לא רוצה להתייחס, זה מאד סטיגמטי ויושב על כל מיני אמונות והנחות שחקקו לנו במשך השנים בירכתי המוח. ויש לאמהות מספיק נושאים בשביל להעסיק בהן את המצפון OVER TIME.

אננס מצוי

משתמש צעיר
זה הדבר היחיד שהבת של אוכלת ורק עם פיתה לכן זה מה שהיא מקבלת לגן
ניסינו לחנך אותה אבל במשך חודש היא לא אכלה כלום בגן ולכן חזרנו לפיתה עם שוקולד (אצלינו בבית לכל השאר אין פיתה רק לחם...)
יותר מזניח זה שהיא לא תאכל לחם בגן כלל.
בבית בארוחת ערב משלימים את הבריאות גבינה, חביתה וכו'

המליונרית

משתמש מקצוען
אם זה מה שהילד אוהב עדיף את זה משלא יאכל כלום ולא צריך להוסיף את המצפון ואם רוצים משהו טיפה יותר בריא יש ממרח חרובים בטעם שוקולד
אצלי אוהבים ממרח טחינה עם שוקולד של אחוה

אם הבנות :)

משתמש פעיל
הזנחה לא תמיד נמדדת בנוהג כזה או אחר,
אלא בעיקר בהסכמה [המתבטאת במעשים] להיות שם בשבילו ולהשקיע כשצריך, וגם כשזה לא נוח לנו.

גם ילד שאוכל סנדוויץ' מושקע, עלול לעתים להיות מוזנח.
כל מילה.
אם האמא מכינה סנדוויצים מושקעים שהילד לא אוהב והוא ביקש בכלל לחם עם שוקולד, אז-
הילד מוזנח
והאגו של האמא זוכה להעצמה.

מה שבטוח

משתמש מקצוען
לשלוח את הילד עם כוס סוכר כי רק זה מה שהוא אוכל זה הזנחה או לא?
לשלוח ילד עם ביגוד קצר ביום קר מאוד כי הוא לא מוכן ללבוש בגד מתאים זו הזנחה?
לתת לילד בן 5 לחצות כביש לבד כי רק ככה הוא מוכן ללכת לגן זה הזנחה?

השאלה אם ברור לך שהשוקולד מזיק לו. אם ברור לך שהוא מזיק לגוף שלו, מפריע לו להתרכז אחר כך וללמוד (הסוכר והמוח ממש לא הולכים יד ביד) וממלא את הגוף שלו ברעל
אם זה ברור לך אני מניחה שלא תאפשרי את זה, ותופתעי לגלות ש-הילד לא ימות מרעב. (אגב לגבי ילדים שתקופה לא אכלו בגן- כמה זה גרוע? מי קבע כמה פעמים ביום צריך לאכול ובאיזה שעות? הגוף שלנו חכם ואם הילדה מצליחה להסתדר בלי אוכל בגן (כמובן שתמיד יהיה לה בתיק למקרה שתרצה), נניח אוכל בבית לפני וזה מספק אותה-
שיהיה לה בהצלחה. בעיני זה לא בעיה. הבן שלי תקופה ארוכה לא היה אוכל בגן לחם. אכל בבית לפני שיצא, לקח איתו משהו קטן בשקית (נושא לאכשול נוסף-שקיות הסוכר הבלתי הגיוניות שילדים מביאים איתם כל בוקר לגן) וזהו לא אכל יותר עד הצהרים והגננת דיווחה שהכל בסדר.)
לדעתי אם משהו הוא לא אופציה אצלך באותה רמה של שאר הדוגמאות שהבאתי-הילד יבין את זה גם וימצא משהו אחר.

נשמה של יהודי

משתמש רשום
לא צריך "שהילד ימות ברעב", מספיק שכל החברים שלו אוכלים סנדוויץ והוא לא.
אני שנים ע"ג שנים אכלתי רק לחם עם שוקולד - (בגן , בבי"ס, בתיכון, בסמינר ועכשיו בעבודה)
כי רק את זה רציתי ואהבתי. לא נרשמו נזקים ב"ה.

ליליאן

משתמש סופר מקצוען
היום אומרים מוזנח גם המטון דברים שהקשר ביניהם להזנחה מקורי מאוד
(כמו, לא להלביש סטים, ללכת עם אופנה של לפני שנתיים שלוש, ועוד הזיות)
אז אני אבדתי את זה.

זה כן לא בריא.
וסתם, גיוון חשוב.
מה השיקולים ולמה - זה שלכם.

זה אנוכי

משתמש פעיל
לכו לגן ילדים סטנדרטי
2/3 מהילדים אוכלים לחם עם שוקולד.
אולי זה רק בימים שאני נמצאת? או שהרבה אמהות אוהבות לדבר על בריאות ובתכלס...?
גם אני משתדלת לא למרוח להם שוקולד, אבל אם לילד שלי יש תקופה שהוא מוכן לאכול רק שוקולד. אז בכל מקרה אין ברירה אחרת. אם אני לא רוצה לקבל את הלחם בחזרה, שלם.

cyp

משתמש מקצוען
זה לא עניין של הזנחה, זה עניין של הרגל גרוע ,לא מכירה בעובדה שילד לא אוהב כלום חוץ משוקולד, אולי האופצייה להוציא את זה מהבית ואז שיסתפק במה שיש?
יש לי ילד שממש אוהב לחם עם שוקולד ובסוד אגלה שגם אני אוהבת, אבל קונה פעם ב.. וזה יותר סוג של נשנוש לא בריא, ממש לא בתור ארוחת בוקר, ועוד על בסיס יומיומי,
ואגב לכל מי שקונה שוקולד מטחינה וקקאו ועוד, מוזמנות להשוות את כמויות הסוכר לשוקולד הרגיל, תהינה מופתעות,

מה שבטוח

משתמש מקצוען
לא צריך "שהילד ימות ברעב", מספיק שכל החברים שלו אוכלים סנדוויץ והוא לא.
אני שנים ע"ג שנים אכלתי רק לחם עם שוקולד - (בגן , בבי"ס, בתיכון, בסמינר ועכשיו בעבודה)
כי רק את זה רציתי ואהבתי. לא נרשמו נזקים ב"ה.
אם ברור לו ששוקולד זה לא אופציה הוא יבחר אם לא לאכול כשכולם אוכלים או לאכול משהו אחר...

השאלה למה את קוראת נזקים.
כמה את סובלת ממחלות 'קלות'? מהריונות (אם היו) קשים? בחילות? עור יבש/מגורה/ צינונים קבועים/ כאבי ראש/ מיגרנות/ דלקות/ עייפות/חוסרים בבדיקות דם/ ועוד שלל בעיות...
כל זה קשור לכמה רעל נכנס לגוף שלך וכמה הוא גם מצליח לצאת...
מעבר לזה שלתת לילד בבוקר לאכול סוכר, במקום לאכול מאכלים שמזינים את המוח
גורם ישירות לקשיי קשב וריכוז, לקושי בלימודים ועוד ועוד.
אז לא צריך למות (חו), השאלה באיזה רמה חיים...

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכה

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה