בלאומי יש מסלול מקמ שהתחנה בו כל שנה, קח 300 אלף ש'ח מקמ, ותוכל למחזר ללא עלות. תנסה גם להוריד בקלצ ריבית, ע''ח המסלול פיתוי שאתה עומד לפרוע.בהחלט ואת מי שציינת,
לא תמצא בקבוצה מישהו שקיבל 70 אחוז כולל החזר הון עצמי בכאלה רביות
שאלתי היתה לגבי התמהיל היות ואני רוצה להחזיר שליש תוך שנה שנה וחצי
מה שלע"ע הוצע לי ע"י יועץ לייקר את המשתנה בחצי אחוז ולהוריד בקבועה חצי אחוז ואז לפרוע את המשתנה הצמודה שהכי סביר שלא תעלה ביותר מחצי אחוז בשנה שנה וחצי הקרובה ואז לא תהיה עמלת היוון
למעשה התמהיל הוא כך
300000 פריים 1.25 ל30 שנה
300000 משתנה צמוד 2.5 ל30 שנה [את זה אני אמור לפרוע לאחר שנה]
קל"צ 2.4 ל16 שנה
עיקר החשבון היה למנוע עמלת היוון
אודה מאוד למי שיש להחכים אותי בנושא
רק שאם יקת את ה300 לפירעון בזכאות יהיה פחות מרווח לקלצ לא???בלאומי יש מסלול מקמ שהתחנה בו כל שנה, קח 300 אלף ש'ח מקמ, ותוכל למחזר ללא עלות. תנסה גם להוריד בקלצ ריבית, ע''ח המסלול פיתוי שאתה עומד לפרוע.
מעבר לז , הצמודות יורדות עכשיו המון, קח שם תיקח משתנה פחות מ5 (דוגמת 2.5), הסיכוי שיהיה לך היוון על מסלול זה, יותר נמוך מנמוך.
מעבר לזה, זו דירה ראשונה שלכם, היתה לכם אופ' לזכאות? כי אם כן, מסלול הזכאות הוא ללא היוון אף פעם, וגם המשלימות שלו בהנחה.
לא בהכרח. ניתן לפצל ולקחת 100 זכאות ועוד 200 מקמ. זה גם ייתן אפשרות לקחת פחות קלצ בתמהיל, כי חלק מהקבועה בזכאות. לא בטוח מה עדיף, אני סתם מעלה כיוונים..רק שאם יקת את ה300 לפירעון בזכאות יהיה פחות מרווח לקלצ לא???
פסלו אותי שם עקב הלואות בנקאיות קיימות לא מוכנים שיהיה החזר הון עצמי מהמשכנתאבלאומי יש מסלול מקמ
לגמרי נכון..פסלו אותי שם עקב הלואות בנקאיות קיימות לא מוכנים שיהיה החזר הון עצמי מהמשכנתא
כעת רק בטפחות
עדיין אם אני מבין נכון הכח רווחי להעלות את המשתנה להוריד בקל"צ כנגד העליה ולמחוק בעוד שנה את המשתנה הצמודה?
למה שלא תקבל "כסף מההורים" (הלוואה מגמ"ח) להחזיר את ההלוואות לבנק עד לביצוע?פסלו אותי שם עקב הלואות בנקאיות קיימות לא מוכנים שיהיה החזר הון עצמי מהמשכנתא
וואלה... מדובר במאתיים אלף לך תשיג... חוצמזה אני רוצה לקבל את זה במשכנתאלהחזיר את ההלוואות לבנק עד לביצוע?
אין בקבוצת רכישהמעבר לזה, זו דירה ראשונה שלכם, היתה לכם אופ' לזכאות?
שם לב שכשעושים גרייס זה מעלה את ההחזר החודשי ..אשמח לדעת מה דעתכם על הצעה זו:
הון עצמי: 565,000
משכנתא: 800,000
הכנסות:
משכורת 4200
כולל + הכנסות נוספות 7000
תודה ענקית!
צפה בקובץ המצורף 902423
בתמהיל הראשון אתה חשוף להצמדה יותר מידי..אשמח לחוות דעתכם לגבי שני התמהילים, האם זה ריביות טובות ואיזה תמהיל מומלץ יותר.
מדובר על משכנתא ע"ס 1,233,000 70% מימון (דירוג אשראי גבוה)
תמהיל א'-
p-0.7 ל30 שנה
משתנה צמודה 1.84 ל30 שנה
קבועה צמודה 1.29 ל13 שנה.
תמהיל ב'-
p-0.6 ל30 שנה
משתנה צמודה 1.98 ל30 שנה
קבועה לא צמודה 2.8 ל16 שנה.
תודה רבה!
השני הוא ב1.5 יותר בקל"צ וב-0.1 בפריים וב0.15 במ"צ זה עדיין שווה יותר מאשר ההצמדה למדד?בתמהיל הראשון אתה חשוף להצמדה יותר מידי..
אני לא הייתי ממליץ, והולך על השני. סה''כ ריביות טובות.
אמנם, בודק אופ' של קיצורי תקופות, אבל אם קיבלת כבר אישור עקרוני כזה - לך עליו.
שימו לב לפערי הריבית בין הצמוד לל"צ, מלמד מה הצפי שכלכלני הבנק מעריכים (מאריכים ארוך מאוד...) את עליית המדד לטווח הארוך!השני הוא ב1.5 יותר בקל"צ וב-0.1 בפריים וב0.15 במ"צ זה עדיין שווה יותר מאשר ההצמדה למדד?
קיצורי תקופות לכאורה אני לא יכול יותר בגלל יכולת ההחזר המוגבלת.
זה ריבית טובה? יש במה לרדת בה?
@וואלך משכנתאות @ari1980
מה אומרים, מסכימים עם מרן?
מסכימה.@מקצועי בלבד מסכים?
זה תמהילים משני בנקים שונים.שימו לב לפערי הריבית בין הצמוד לל"צ, מלמד מה הצפי שכלכלני הבנק מעריכים (מאריכים ארוך מאוד...) את עליית המדד לטווח הארוך!
בעוד בשנת 2020 הפער בין הצמדה למדד בהלוואות ל25 שנה ומעלה היה ממוצע 0.41% מ02.2021 הפער מתחיל לטפס ב 0.10% לחודש, כעת הבדלים עומדים לפי המפורסם בבנק ישראל על 0.69% (נכון לחודש 04 למניינם) ובפועל בשטח הפערים עוברים את האחוז ומעלה [מה שלפעמים ממש מכפיל את הריבית]. @מקצועי בלבד מסכים?
העירו לי על טעות במייל ואכן זה m45840000אין לכתוב כתובת מייל סליחהבגדול. במייל אני יותר בקלות זמין לענות, משתדל לפחות . התייעצות ראשונית וכו
מי שרוצה בשמחה m4584000אין לכתוב כתובת מייל
אגב, סתם בשביל הספורט, לקחתי את התמהילים שהבאת, ובדקתי אפשרות הוזלה שלהם. אז מתברר שכנראה יש והרבה מאד מאד.. ואפי' אם אני אשאר עם אותו מרווח של הבנק (מרווח שוק) [מה שהבנק מתמחר כדי להרוויח בעסקה שלך], עדיין כנראה בבניית תמהיל נכון יותר, יש כאן הרבה בשר והרבה שומן.השני הוא ב1.5 יותר בקל"צ וב-0.1 בפריים וב0.15 במ"צ זה עדיין שווה יותר מאשר ההצמדה למדד?
קיצורי תקופות לכאורה אני לא יכול יותר בגלל יכולת ההחזר המוגבלת.
זה ריבית טובה? יש במה לרדת בה?
@וואלך משכנתאות @ari1980
מה אומרים, מסכימים עם מרן?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: