יודו לה' חסדו
משתמש רשום
13000כמה זה אין הכנסות? מעניין המושגים
אחרי קומבינות
13000כמה זה אין הכנסות? מעניין המושגים
משכנתא כזו על 13 זה סביר לגמרי. 75 אחוז זה באמת כבר יותר רציני.13000
אחרי קומבינות
שכחתי לצייןמה אומרים על זה ?
מיליון שקל משכנתא ל 30 שנה
666000 - בפריים 1.9
334000 - בקלצ 3.3
??
ריביות סבירות. השאלה למה החלטת שחכם ללכת על כ"כ הרבה פריים בתמהיל?שכחתי לציין
שמדובר ב 55% מימון
זה מה שהיועץ נתן ליריביות סבירות. השאלה למה החלטת שחכם ללכת על כ"כ הרבה פריים בתמהיל?
מעניין. לא מתווכח.זה מה שהיועץ נתן לי
איזה מאמר? כתבתי כמה..דרך אגב המאמר שכתבת בחודש 2 עדיין רלוונטי ?
מאמר 4מעניין. לא מתווכח.
איזה מאמר? כתבתי כמה..
תוכל להעלות קישור שלו? לא מצליח כרגע למצוא אותו - ולא 100% זוכר מה היה כתוב בו.מאמר 4
ככל שידוע לי [מה שנקרא לענ"ד הקובעת.. ],דרך אגב המאמר שכתבת בחודש 2 עדיין רלוונטי ?
כלומר זה היה המצב נכון לאז וכבר עבר מאז 7 חודשים ומה קורה בשוק
הקלצ לא מאוד נמוך היום בשביל שיהיה נכון לוותר על הפריים.ככל שידוע לי [מה שנקרא לענ"ד הקובעת.. ],
מה שכתבתי אז - נכון גם להיום. אין כל חדש תחת השמש..
אין הסתערות על הפריים בדר"כ. אף אחד לא מדבר על זה, וזה גם לא רווח ומסתובב בין ה"משכנתאים"..
נכון שבנק ישראל מאותת כי הוא לא יעלה את הפריים בתקופה הקרובה [חודשים], אבל מי יודע מה ילד יום ??..
גם את הקורונה אף אחד לא חזה בכוכבים, בטח לא מה היא תעולל ומעוללת למצב הכלכלי הכללי והגלובאלי..
אגב, כיש אינפלציה - החשש של עליית הפריים מתגבר מאד, כפי שהסברתי במאמר ההוא. והאינפלציה שעולה, זה כן קורה באופן ברור.
מה גם שצריך לעשות חישוב אם עליית הריבית על הפריים - כתוצאה מלקיחה כ"כ מרובה שלו שווה [אבל אם יש לך יועץ משכנתאות מקצועי, הוא בטח עשה את זה עבורך, כמו גם את השיקול הכללי בעניין].
בדר"כ, מי שלוקח הרבה פריים, אלו הם משקיעים שמתכוונים לעשות אקזיט יפה בקרוב.
לא הייתי בונה על זה. מכיון שאם ריבית מסויימת עולה (נניח הפריים) וכולם רצים לכיוון הקלצ (לדוגמא), הוא יעלה בהתאם - ולו רק בגלל הביקוש המטורף..במידה ויעלה תמיד אפשר למחזר.
לא?!
לכאורה לא סביר שהקלצ יהיה 5%לא הייתי בונה על זה. מכיון שאם ריבית מסויימת עולה (נניח הפריים) וכולם רצים לכיוון הקלצ (לדוגמא), הוא יעלה בהתאם - ולו רק בגלל הביקוש המטורף..
ישנה קוראלציה מובהקת בין הריביות, ולכן לא שייך לחשוב על מעבר בין ריביות בזמני עלייה לצורך חיסכון, כי כשעולה - הכל עולה.
או בגלל סיבת העלייה הכלכלית (כמו הצמודות שחשופות למדד, ואוט' הל"צ מתייקרות), או בגלל ביקוש והיצע.
"עלייה מאוד קטנה יחסית"-כתבת את התשובה בשאלה,שהפריים עלה לא מזמן בעלייה מאוד קטנה יחסית זה לא השפיע על הקלצ והמשתנה.
נראה סביר, לא יודע מה הנתונים שלכם.שלום
אשמח לחוו''ד על התמהיל המצורף
45% מימון
כמו כן, מתכוונים לפרוע תוך שנה 100-150 אש''ח.
מה עדיף לפרוע (מבחינת הסיכון שיעלה בעתיד) את הפריים, או את המשתנה?
כמעט בטוח יהיה עדיף לפרוע את המצ. תשאלו כשיהיה רלוונטי. אבל זה בסיכוי הכי גבוה"עלייה מאוד קטנה יחסית"-כתבת את התשובה בשאלה,
רק לדוגמא, היום הקלצ באזור 2.8 נניח ובנק ישראל העלה את הפריים באחוז כך שהפריים יהיה 2.6 נראה לך הגיוני שבנק ילווה קלצ במחיר קרוב לפריים כאשר בפריים סיכון השוק על הלקוח ובקלצ הסיכון על הבנק ?!?!?!?
למי שזוכר תקופות שהפריים היה יותר יקר (התקופה שלנו שהריבית הכי נמוכה היסטורית) זה מובן מאיליו שהפריים מעלה ומוריד את כל הריביות.
אם תקבל היום 2/3 קלצ ב 2.8 אז עדיף את הקלצ."עלייה מאוד קטנה יחסית"-כתבת את התשובה בשאלה,
רק לדוגמא, היום הקלצ באזור 2.8 נניח ובנק ישראל העלה את הפריים באחוז כך שהפריים יהיה 2.6 נראה לך הגיוני שבנק ילווה קלצ במחיר קרוב לפריים כאשר בפריים סיכון השוק על הלקוח ובקלצ הסיכון על הבנק ?!?!?!?
למי שזוכר תקופות שהפריים היה יותר יקר (התקופה שלנו שהריבית הכי נמוכה היסטורית) זה מובן מאיליו שהפריים מעלה ומוריד את כל הריביות.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: