איפה ?התורה נותנת פתח שבאמצעותה הם יוכלו לשרוד.
מקור להיתר?
פליז
איפה ?התורה נותנת פתח שבאמצעותה הם יוכלו לשרוד.
?ברשות התורה...!!!
מ"ב סימן תקנ"א ס"ק י"אמי שימצא לי מקור בהלכה שיש כזה דבר-דבר האבד בבתשעת הימים
ושמבצע שיגמר (אולי-כי כנראה הוא ימשיך בבין הזמנים מנסיון) נחשב דבר האבד
אני אודה לו מאוד
כנראה ליטאי1. הדין ברור שאסור לכוין סיום לתשעת הימים
נכתב לגבי משא ומתן של שמחהמ"ב סימן תקנ"א ס"ק י"א
הייתי אתמול ברבי עקיבא וזה צרם לי "מבצעים לרגל שלושת השבועות וכדו'"גם למכור את החמץ זה קומבינה
מה שמותר מותר
הפסד מרובה. מ"ב.מי שימצא לי מקור בהלכה שיש כזה דבר-דבר האבד בבתשעת הימים
ושמבצע שיגמר (אולי-כי כנראה הוא ימשיך בבין הזמנים מנסיון) נחשב דבר האבד
אני אודה לו מאוד
לגבי כביסההפסד מרובה. מ"ב
זה כדי לשכנע שזה 'דבר האבד'.ועוד הפרסומות המפתות "יריד מיוחד להשבוע הזה בלבד", "מי שלא קונה השבוע מפסיד", "רק היום ומחר".
לא בטוח שזה נכלל בהגדרה?הפסד מרובה. מ"ב.
ראיתם פעם מספרה שפשט רגל כי היה סגור בספירת העומר? ניקוי יבש שלא שרד כי היה סגור בתשעת הימים? חנות פיצה שהיה סגור בפסח? וכו' וכו'. כך גם חנויות יכולים להיסגר בתשעת הימים, אכן זה קשה אבל כך גם הרבה דברים ביהדות שצריכים להתגבר מול קשיים בעבודת ה'.אין ספק שכדאי הוא בית אלוקינו להתאבל עליו פעם אחת בשנה וגם להפסיד עבורו ממון, אבל...
במצב הכלכלי הקשה, והתחרות שיש בין העסקים המקומיים ואלו במרשתת, כל יום שהם לא מוכרים גורם להם הפסדים כבדים (העסקת עובדים, שכירות וכו'). התורה נותנת פתח שבאמצעותה הם יוכלו לשרוד. זה עצוב שזה המצב, אבל המצב הכלכלי הקשה גם הוא מתסמיני החורבן.
איפה ?
מקור להיתר?
פליז
ציטוט מספר שערי נחמה לרב יהודה טשזנר (עמוד מג):כותרת האשכול שאלה "מי הלך לאיבוד"?
התשובה. הרב שהיתיר לקנות בגדים חדשים ולעסוק במו"מ של שמחה בימי האבל בהיתר של דבר האבד.
אם מישהו מצא את הרב הזה, מתבקש לעדכן כאן.
אני עדיין מחפש...
'דבר האבד' לא הכוונה כלפי הלקוחות ש'יפסידו מבצע', אלא כלפי המוכרים שלא משתכרים באותם ימים ונאלצים לעשות מבצעים כדי להתפרנס.זה כדי לשכנע שזה 'דבר האבד'.
והאמת אינני מבינה כל-כך. הרי לא מדובר באוכל, אלא בדברים שממילא לא קונים כל יום. האם באמת יש הבדל אם עושים את המבצעים אחרי התקופה הזו? האם זה יכניס לחנויות פחות?
אלא מה, כנראה חנויות מסוימות התחילו עם ה'פטנט' הזה - ואחרות מרגישות שיפסידו אם יחכו עם המכירות.
לכן אולי הפיתרון כמו שכתבו לעשות מכירות דווקא לפני כן.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: