מי הלך לאיבוד??

מצב
הנושא נעול.
גם למכור את החמץ זה קומבינה
מה שמותר מותר
את החמץ אתה מוכר ומצניע
אווירת הסייל ברחוב מחללת את האבל על חורבן בית המקדש
אל מול הלהבות שליחכו את בית המקדש לא היה עסק שהתלבט אם לפתוח או לסגור

רגע של ניצחון

משתמש מקצוען
מה שמותר מותר
זה ממש לא דומה
אם לא ימכרו את החמץ- אין להם מתי לעשות את זה בזמן אחר
ומדובר אכן בהפסד שאין דרך לכסות אח"כ
אבל חנויות בגדים, נעליים וכו' יכולות למכור כפול בבין הזמנים ןלהיות פתוחים במקום כל השעות שהיו אמורים להיות סגורים בימים שנועדו לזכור את החורבן
אז את מה בדיוק בעלי החנויות מאבדים כאן?

חיים הקוסם

משתמש מקצוען
מצדיע לפותח האשכול.
חבל כ"כ לראות שאנשים לא מודעים היום לטעמי ההלכה, ואינם מחוברים לקב"ה.
אילו היו זוכרים אנשים שאיסור מסחר הוא כדי להתנהג באבילות בימים אלו
הם לא היו מנסים לקמבן את הקב"ה.
כאשר חוקי התורה נמצאים בדרגה של חוקי הקורונה בלי להתחבר לטעם או לקב"ה שהוא נותן התורה
אז אנשים מוצאים את ההלכה "החוקית" בה ניתן לעקוף את הבעיה שנוצרה מחורבן הבית.

3524

משתמש סופר מקצוען
אבא שלי - ירבו כמותו בישראל - עם כל מצבו הכלכלי הלא פשוט, כשמגיע ר"ח אב הוא נועל את החנות לעשרה ימים. פשוטו כמשמעו. הוא יהודי, ויהודי לא פותח את החנות בימי אבל.

כנ"ל בימי חול המועד.

אבל מה אנחנו מצפים מבני אדם שתשעת הימים אצלם הם חגיגה קולינרית של תחליפי בשר גרידא?

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מה שמותר מותר
כמה אנשים מוכרים חמץ?
מכירת חמץ מוכרת היום בהפסד מרובה של בעלי מפעלים וכו'.
וכל כך הרבה אנשים אפילו על זה לא מסתמכים ולא יקנו את אותו חמץ שימכור.
למכור חמץ בבית אף אחד לא מתיר לעצמו. למרות שזה מותר. ובדיוק בגלל הרגש שלא רוצים להשאיר חמץ בבית בפסח.

מאפינס

משתמש מקצוען
עצוב מאד שתשעת הימים -הכל אותו דבר
רק לא אוכלים בשרי
אני גדלתי בבית שסבא שלי לא העלה חיוך על פניו ביום הזה.
מה יקרה אם שבוע וחצי לא נקנה?
אם זה שלנו יחכה גם לאחרי ימי האבל.
למה המכירות תלבושות חייבות להיות דווקא בתשעת הימים?
אנחנו לא קונים בגדים בתשעת הימים!

יוסי1234

משתמש מקצוען
כמה אנשים מוכרים חמץ?
מכירת חמץ מוכרת היום בהפסד מרובה של בעלי מפעלים וכו'.
וכל כך הרבה אנשים אפילו על זה לא מסתמכים ולא יקנו את אותו חמץ שימכור.
למכור חמץ בבית אף אחד לא מתיר לעצמו. למרות שזה מותר. ובדיוק בגלל הרגש שלא רוצים להשאיר חמץ בבית בפסח
בדיוק מה שכתבתי.
מה שמותר מותר,
למכור חמץ בבית אף אחד לא מתיר לעצמו. למרות שזה מותר
?
למסקנה-זה מותר ו-
ובדיוק בגלל הרגש שלא רוצים להשאיר חמץ בבית בפסח.
אבל זה לא הופך את זה לאסור.

מרחבית

משתמש מקצוען
לפני כמה שנים הייתי בחנות בגדים ושמעתי איך המוכרות מתכננות את המבצעים לתשעת הימים. זה עשה לי פשוט רע.
בלי רעש, אני פשוט לא קונה בתשעת הימים - כן סייל לא סייל. לא מעניין אותי בכלל, פשוט מחוץ לתחום. מאמינה שיש רבים כאלה.

ופרצת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
מזדהה מאד עם הרגש של פותחת האשכול.
הגם שעפ"י ההלכה מותר למכור (לפי הנכתב לעיל. קטנתי), אבל לקנות - זה רק בדיעבד, במידה ומדובר ב'דבר האבד'. כיום הפכו את ה'בדיעבד' ל'לכתחילה'.
ביד כל אחד לבחור אם הוא נסחף אחרי הזרם, או נשאר לעמוד איתן על קיום ההלכה הצרופה.
ולבעלי העסקים (ביגוד, הנעלה וכיו"ב) - אמליץ להקדים את המבצעים לתקופה שלפני 'תשעת הימים', ולהיטען מימי מנוחה בימים אלו; באמונה ובתקוה שמשיח יגאל אותנו עוד הרבה לפני כן.

3524

משתמש סופר מקצוען
רבי מאיר שפירא זצ"ל, כשהיה רוצה להמחיש את השפל הרוחני של היהדות בארה"ב באותם ימים, היה מספר שבעת ביקורו בארה"ב לצורך גיוס כספים לישיבתו, בא אליו יהודי בשבת בבוקר עם שאלה הלכתית, היות והוא יושב שבעה על אביו ז"ל, ובימי השבעה חנותו סגורה כמובן, אמנם היום שבת ובשבת לא יושבים שבעה, האם יש מניעה לפתוח את החנות ביום זה...

ואנחנו מה נאמר?

moishy

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
אין ספק שכדאי הוא בית אלוקינו להתאבל עליו פעם אחת בשנה וגם להפסיד עבורו ממון, אבל...
במצב הכלכלי הקשה, והתחרות שיש בין העסקים המקומיים ואלו במרשתת, כל יום שהם לא מוכרים גורם להם הפסדים כבדים (העסקת עובדים, שכירות וכו'). התורה נותנת פתח שבאמצעותה הם יוכלו לשרוד. זה עצוב שזה המצב, אבל המצב הכלכלי הקשה גם הוא מתסמיני החורבן.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה