כל כך נחמד להתווכח עם מישהו שכך שמו (לא אני, ידידי.)השם וואגשאהל זה בפתח ושם בודאי לא כותבים עם ה'
כל כך נחמד להתווכח עם מישהו שכך שמו (לא אני, ידידי.)השם וואגשאהל זה בפתח ושם בודאי לא כותבים עם ה'
כל כך נחמד להתווכח עם מישהו שכך שמו (לא אני, ידידי.)
בכלל, שמות יש להם כללים אחרים לגמרי.
תודה, אני אעדכן אותו לשנות..השם וואגשאהל זה בפתח ושם בודאי לא כותבים עם ה'
מה לא מובן?תודה, אני אעדכן אותו לשנות..
בכלל, שמות יש להם כללים אחרים לגמרי.
אתה פרידמאן. לא?(לא אני, ידידי.)
לא מובן לי למה לא מובן לך שאני מדבר על שורה אחת אחורה בדבריך.מה לא מובן?
או בכלל פרידמן...אתה פרידמאן. לא?
(או אולי פריעדמאן או פריעדמאנן)
לכן יש הבדלים בכתיבה בין אנגלית אמריקאית לאנגלית בריטית.אם הייתי כותבת את האנגלית כמו שאני שומעת אותה, המצב היה גרוע...
נכון. אבל אני מדבר על שמות שנכתבים עם כללי הכתיבה באידיש אבל כיון שבשפת מדינתם הוסיפו אותיות משום כללי השפה ההוא, ולמשל פרידמאן שעל פי כללי שפתינו נכתבת בלי הוספת ע' אלא משום שבאנגלית כותבים את זה Friedman כותבים את זה פריעדמאן באידיש וכן הלאה.לא מובן לי למה לא מובן לך שאני מדבר על שורה אחת אחורה בדבריך.
ועוד, הכללים האחרים שיש בשמות הם ששמות שמרו על מסורת כתיבתם
לדוגמה
מאזניים כתבו פעם וואגשאהל והחנווני שהשתמש בהם כונה ר' זאנוויל וואגשאהל על שמם.
עברו 200 שנה והמילה מתחילה להכתב אחרת
הן המילה והן המשפחה
המילה מתחילה לפתע להיכתב וואגשאל ושם המשפחה מעיז להגיע לאיזור ה'וגשל'.
עד שאפילו כבודו בטוח שיש הבדל בין מילים למשפחות.
אז לא
הטווה של העיירה כונה וועבער ואם מישהו קורה לעצמו ובר, הוא יודע שהוא טועה באיות.
האופה כונה ר' שמערל בעקער, כי כך כותבים אופה באידיש
זה שהיום הוא קורה לעמו בקר, זה לא כי שמות נכתבים בכללים אחרים, אלא כי הוא מעונין להרגיש בנוח בסביבת העברית.
לא הבנתי.לכן יש הבדלים בכתיבה בין אנגלית אמריקאית לאנגלית בריטית.
ושניהם נכונים באותה מידה.
כפי הנראה......כועס......מה את אומרת , לפרגן לייק צוחק או כועס?
יש לי בנדוד פריעדמאן ובנדוד רחוק יותר וויסממאן, וככה הם כותבים את זה (גם בעברית)ידידי מוהר"ר ד. נ. וואגשאהל שליט"א....
זהו, שלא בטוח...הטווה של העיירה כונה וועבער ואם מישהו קורה לעצמו ובר, הוא יודע שהוא טועה באיות.
ראזענפעלדראזנפעלד - רוזנפלד
איזה הבדלים יש בין הבריטית לאמריקאית?הנשירה של אותיות הניקוד בשמות המשפחה האידישאיים - זה בגלל המעבר לעברית.
לכן יש הבדלים בכתיבה בין אנגלית אמריקאית לאנגלית בריטית.
ושניהם נכונים באותה מידה.
יש לך דוגמא?מחליפים Z ו- S,
זה אשכול לאידיש, לא?בעברית אומרים דוגמא, לא משל...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: