מה ההבדל?הם לא הוכחה הם דוגמא
תכל'ס זאת דוגמא לא נכונה.
דוגמא צריך להביא ממישהו שמקפיד על כתיבה נכונה...
מה ההבדל?הם לא הוכחה הם דוגמא
יש גם אידיש פולנית והונגרית וכו' כל אחד עם הכללים שלוודאי שכן
האידיש האמריקאית נכתבת באופן שונה...
אני מכיר את זה מקרוב,
מתכתב עם כמה חברים אמריקאים באידיש.
ואין להם שגיאות כתיב, הם כותבים מצוין
(אם זה שגיאות אז מעניין שכווולם עם אותם שגיאות)
אני כותב אחרת מהם.
נכוןאכן,
אונטער-מאחורי/מתחת
אין כזו מילה הונטער,
מאיפה הבטחון?מאיפה הביטחון?
מבדיקה נוספת שעשיתי:
אונטער - מתחת.
הינטער - מאחורי.
אם יש כאן מישהו שבטוח במאה אחוז מה נכון, אני אשמח לשמוע מקור.
מילון באידיש זה מקור מספיק חזק?מאיפה הבטחון?
איפה עשיתם את הבדיקה?
מי המקור? מה המקור?
זה לא "תורת משה מסיני"...... ולכן אין באידיש 100 אחוז.
בכל אופן גם לי לא ידוע שיש מילה כזאת הונטער, גם לא נתקלתי אף פעם בכזו מילה (ואני קוראת הרבה, וכן מה שידוע לי מהבית ספר כשלמדנו אידיש וכ'ו) ואם תגידי שכן...... - אז לא אתווכח איתך, כי יכול להיות שאצלכם כותבים עם שגיאות כתיב או שמדובר באידיש אחרת משלנו.... (מאוד הגיוני)
הינטער זה מאחורי - בעצם זה אונטער (הונטער) ואלו שקוראים אינטער קוראים כך, אבל זה לא משנה דווקא בכתיבה,ואני מתכוונת להונטער ולא להינטער.
אז מי מכריע מה נכון?
כל השאלה שלי היא איך כותבים את זה.הינטער זה מאחורי - בעצם זה אונטער (הונטער) ואלו שקוראים אינטער קוראים כך, אבל זה לא משנה דווקא בכתיבה,
כמו צוקערל -ציקערל גוט - גיט געפונען - געפינען צוזאמען - ציזאמען
וגם בהגיה של צירה או פתח זה משתנה בד"כ רק בהגיה, כמו גיין, ריין, שיין, אליין וכד'
אתמול ראיתי בעיתון 'די וואך אין שריפט' הינטערשטע לאחרון - לעצטע.מאחורי זה הונטער (עם יוד או ו'? )
מתחת זה אונטער?
ביטוי ידוע.אתמול ראיתי בעיתון 'די וואך אין שריפט' הינטערשטע לאחרון - לעצטע.
דער הינטערשטע טאג
גם עיתונאים יודעים לכתוב שגיאותאתמול ראיתי בעיתון 'די וואך אין שריפט' הינטערשטע לאחרון - לעצטע.
דער הינטערשטע טאג
בדרך כלל הם למדו את השפה עם כל כללותיה ודקדוקיה יותר מפשוטי העם, כך שיש לסמוך על דבריהם בדרך כלל.גם עיתונאים יודעים לכתוב שגיאות
אז מי מכריע מה נכון?
דוגמא צריך להביא ממישהו שמקפיד על כתיבה נכונה...
ממש לא! מנסיון היכרות בשטח...בדרך כלל הם למדו את השפה עם כל כללותיה ודקדוקיה יותר מפשוטי העם, כך שיש לסמוך על דבריהם בדרך כלל.
את אומרת מידיעה ברורה שצריך לכתוב אונטערשטער ולא הינטערשטער?גם עיתונאים יודעים לכתוב שגיאות
ואגב צריך להיות אונטערשטער
אם את מתכוונת לו' או י' אז כבר אמרו לעיל שמדובר בהגייה שונהאת אומרת מידיעה ברורה שצריך לכתוב אונטערשטער ולא הינטערשטער?
זה ממש מעניין אותי...
גם עיתונאים יודעים לכתוב שגיאות
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: