דרוש מידע מיומנו של משגיח כשרות - כנסו וגלו מה אתם אוכלים!!

יאנקאלע

משתמש מקצוען
לגבי הכשרים מחו"ל
איני מכיר בחו"ל הכשרים
אבל רציתי לעורר על הכשרות בעיר אומן
אנשים מגיעים לשם ובטוחים שההכשרים שם (ולא אפרט שמות כל אחד שיברר בעצמו) לפחות כמו בד"ץ בארץ ישראל
ואם לא אז זה כמו רבנות מהדרין ולפחות רבנות
למעשה מידיעה ברורה ההכשרים שם הם מתחת לכל ביקורת
אני אישית שמעתי עדויות אני מצטט רק מה ששמעתי מעד ראיה או ממי ששמע ממנו ואמר לי שם העד ולא שמועות רחוקות יותר
על מכשולות של נבילות (סכינים פגומים בשחיטה)
על מכשולות של שקצים ורמשים (בירקות עלים)
על אפיה ובישול בשבת (אמיתי ממש אפיית חלות והוספת מים לדוד חשמלי) שאוסר את המאכל והכלים
על מכשולות של בשר שנתעלם מהעיין (לא צריך עדות יש הרבה חנויות במקומות ציבוריים עם מורות גויות בלי השגחה כמעט)
על מכשולות בבשר וחלב (חנויות צמודות באותה בעלות והעובדים גויים מעבירים מוצרים וכלים מאחד לשני)
אל תתפתו לאכול בלי בירור מוסמך האם מה שאתם אוכלים הוא כשר
99% כשר הוא 100% טרף
 

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
תמיד התקשיתי בנושא מסוים אשמח אם מישהו יוכל להאיר את עיניי.
הדעה הכללית בציבור החסידי המדקדק במצוות שלא כ"כ סומכים על הכשרים מחו"ל.
כי הסטנדרט של ההכשרים בחו"ל הוא כמה דרגות מתחת ההכשרים בארץ. עובדה פשוטה שידועה לכל מי שקצת בירר.
(מובן שיש יוצאי דופן מכל הצדדים. אבל מדובר על סטנדרט).

אם היינו גרים בחו"ל אולי לא הייתה לנו ברירה, אבל ב"ה אנו גרים בארצנו הקדושה. הנה עוד סיבה טובה לשמוח בזה.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה

כתר מלוכה

משתמש מקצוען
התייחסתי רק לדברי הרמ"א צה,ב שמסיים "ומכל מקום לא מקרי מאכל דבר חריף משום מעט תבלין שבו רק אם כולו הוא דבר חריף ורובו ככולו".
זה גם לא פשוט.
תראה את הגר"א שם.
הכוונה של הרמ"א זה לאפוקי ממאכלים שיש בהם גם דבש וכו' שבסופו של דבר הם לא חריפים.
אבל דג חריף [טעם שספרדים יותר אוהבים בד"כ] גם אם רובו לא תבלין, זה נקרא חריף. כי המאכל עם טעם חריף.
וכבר מדברים בעניינים אלו פוסקי ההלכה. זה דברים שלמדתי פעם ולא זוכר כרגע מקורות מדוייקים.
 

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
הרעיון בהכשרים זה שסומכים על ההכשר כי יודעים אייך הוא מתנהל בדרך כלל פחות יודעים מה קורה בחו"ל
מי שלא בירר על ההכשרים בחו"ל, לא אוכל אותם כי הוא לא בירר. ומובן מאליו, שלא סומכים על מה שלא מבררים.
מי שבירר, לא אוכל בגלל שהוא בירר. וד"ל.
 

TYPE:{programmer}

משתמש סופר מקצוען
מי שלא בירר על ההכשרים בחו"ל, לא אוכל אותם כי הוא לא בירר. ומובן מאליו, שלא סומכים על מה שלא מבררים.
מי שבירר, לא אוכל בגלל שהוא בירר. וד"ל.
אנחנו ביררנו, ואוכלים.
גם ווסטהים, והכשרים נוספים.
(יש לנו משפחה בחו"ל, וביררנו על ידם).
 

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
אנחנו ביררנו, ואוכלים.
גם ווסטהים, והכשרים נוספים.
(יש לנו משפחה בחו"ל, וביררנו על ידם).
אולרייט.
אבל שאלו כאן על הנוהג הנפוץ שלא לאכול.
אז חלק מהנוהגים בו זה בגלל שהם ביררו.
וחלק גדול בגלל שביררו על ההכשרים הללו, שנפוצים כאן בארץ.
(אגב בריכוזים חרדיים בחו"ל יש הכשרים מקומיים מהודרים מאוד. אבל נדיר למצוא מוצרים שלהם בארץ.)
 

אני וביתי

משתמש מקצוען
מי שלא בירר על ההכשרים בחו"ל, לא אוכל אותם כי הוא לא בירר. ומובן מאליו, שלא סומכים על מה שלא מבררים.
מי שבירר, לא אוכל בגלל שהוא בירר. וד"ל.

אנחנו ביררנו, ואוכלים.
גם ווסטהים, והכשרים נוספים.
(יש לנו משפחה בחו"ל, וביררנו על ידם).
אצלי בכולל יושב אברך מאנגליה ומספר שהגיע לארץ היה בהלם שכולם אוכלים הכשרים שהוא בחו"ל לא אכל כי זה לא נחשב הכשר מהשורה הראשונה אלא פחות.
נגיד כך מי שאוכל רק הכשר 2 או מקסימום 3 בארץ אל לו לאכול מהכשרי חול שמשווקים בארץ מי שאוכל את מרבית ההכשרים בארץ זה אותו דבר.
 

פינחס רוזנצוויג

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
חוץ ממה שכבר ענו לך שלפעמים מטגנים בצל וכיו"ב, בכלל לא הבנתי איך השלכת לפח את גזירת חז"ל לאסור כלי שאינו בן יומו שמא יבוא להשתמש בבן יומו
זה רק לכתחילה, אבל אם כבר נתבשל מותר לאכול לכתחילה.
 

הכריש!

משתמש מקצוען
אצלי בכולל יושב אברך מאנגליה ומספר שהגיע לארץ היה בהלם שכולם אוכלים הכשרים שהוא בחו"ל לא אכל כי זה לא נחשב הכשר מהשורה הראשונה אלא פחות.
נגיד כך מי שאוכל רק הכשר 2 או מקסימום 3 בארץ אל לו לאכול מהכשרי חול שמשווקים בארץ מי שאוכל את מרבית ההכשרים בארץ זה אותו דבר.
דווקא בלונדון קיים ההכשר 'כדתיא' שנחשב ממש בשורה הראשונה כמו 'רובין - העדה' אצלנו.
 

פינחס רוזנצוויג

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
רובין - העדה
מה הקשר בינהם? כדתיא הוא רובין או עידה? יש לי בערך 20 הבדלים בינהם (ואולי יותר) לא אכתוב כאן כדי לא להגיע חלילה לסגירת האשכול החשוב.
 

הכריש!

משתמש מקצוען
לא עליו היתה כוונתו. משווקים אותו בארץ בכלל?
כתבו כאן שבחו"ל סומכים על הכשרים כי זה שעת הדחק, וכוונתי הייתה שההכשר 'כדתיא' (כדוגמא) אינו נחשב שעת הדחק...
מה הקשר בינהם? כדתיא הוא רובין או עידה? יש לי בערך 20 הבדלים בינהם (ואולי יותר) לא אכתוב כאן כדי לא להגיע חלילה לסגירת האשכול החשוב.
תמצא גם 1000 הבדלים אבל שם זה הכשר בשורה הראשונה לכתחילה
 

יצחק77

משתמש מקצוען
מי שלא בירר על ההכשרים בחו"ל, לא אוכל אותם כי הוא לא בירר. ומובן מאליו, שלא סומכים על מה שלא מבררים.
מי שבירר, לא אוכל בגלל שהוא בירר. וד"ל.
מה הקשר בינהם? כדתיא הוא רובין או עידה? יש לי בערך 20 הבדלים בינהם (ואולי יותר) לא אכתוב כאן כדי לא להגיע חלילה לסגירת האשכול החשוב.
מי אמר שהבן דוד חבר מחו"ל יש לו מושגים באיך לבדוק כשרות והאם הוא לא סומך על שמועות כמו רבים בארץ,
כדתיא הוא הרבה הרבה הרבה יותר רציני מרובין בכל אופן בכל המלונות והמסעדות שאני נברתי במטבחים שלהם
ולדעתי גם יותר רציני מהעדה בהשגחה במטבח המוסדי ! לגבי מפעלים אין לי מספיק ידיעה אבל התרשמתי מאד בכל מפגש אקראי עם צוותות שלהם
 

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
מי אמר שהבן דוד חבר מחו"ל יש לו מושגים באיך לבדוק כשרות והאם הוא לא סומך על שמועות כמו רבים בארץ,
כדתיא הוא הרבה הרבה הרבה יותר רציני מרובין בכל אופן בכל המלונות והמסעדות שאני נברתי במטבחים שלהם
ולדעתי גם יותר רציני מהעדה בהשגחה במטבח המוסדי ! לגבי מפעלים אין לי מספיק ידיעה אבל התרשמתי מאד בכל מפגש אקראי עם צוותות שלהם
כאמור.
(אגב בריכוזים חרדיים בחו"ל יש הכשרים מקומיים מהודרים מאוד. אבל נדיר למצוא מוצרים שלהם בארץ.)
 

ההדר שבהדר

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
לגבי "כדתיא" יש לציין שזה כשרות מעולה
אבל בפסח למשל צריך לשים לב מאוד אני מקוה שאני מדייק בפרטים אבל העיקרון ברור דהרי המנהג בא"י להחמיר בשמן כותנה למשל להחשיבו כקטניות, משא"כ בני חו"ל סומכים להקל, ונתקלתי בשוקולד בפסח ששווק בארץ בכשרות כדתיא דהיה עם שמן כותנה..
 

בייסי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אוטומציה עסקית
לגבי "כדתיא" יש לציין שזה כשרות מעולה
אבל בפסח למשל צריך לשים לב מאוד אני מקוה שאני מדייק בפרטים אבל העיקרון ברור דהרי המנהג בא"י להחמיר בשמן כותנה למשל להחשיבו כקטניות, משא"כ בני חו"ל סומכים להקל, ונתקלתי בשוקולד בפסח ששווק בארץ בכשרות כדתיא דהיה עם שמן כותנה..
מידיעה: כדתיא מחמירים ומחשיבים שמן חמניות sunflower oil כקטניות.
 

ההדר שבהדר

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
נא לפרט ביחס לאיזה כשרות בארץ.

מידיעה: כדתיא מחמירים ומחשיבים שמן חמניות sunflower oil כקטניות.
אין לי מושג כלפי איזה כשרות בארץ אני ניזון מיוצאי אנגליה, שבאנגליה כל החרדים סומכים על הכשרות הנ"ל.
לגבי השמן אני לא זוכר מדויק מה זה היה אבל כמה שזכור לי מדובר על שמן כותנה
 

בייסי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אוטומציה עסקית
אין לי מושג כלפי איזה כשרות בארץ אני ניזון מיוצאי אנגליה, שבאנגליה כל החרדים סומכים על הכשרות הנ"ל.
לגבי השמן אני לא זוכר מדויק מה זה היה אבל כמה שזכור לי מדובר על שמן כותנה
לגבי השמן זה מעניין מאד. בגלל שהרב העניך פדווא גאב"ד כדתיא זצ"ל החשיבו כקטניות בכל התוקף.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה