רוב???ורוב האנשים שאני מכיר עושים את זה.
איפה הם?
רוב???ורוב האנשים שאני מכיר עושים את זה.
זה בדיוק אותו רוב אנשיםרוב???
איפה הם?
כנראה שהוא מסתובב עם חברים לא טוביםרוב???
איפה הם?
רוב???
איפה הם?
זה בדיוק אותו רוב אנשים
שהם שלא קונים דירות בבית שמש
כנראה שאתם מאיזו קהילה מאוד עשירה אי שם.כנראה שהוא מסתובב עם חברים לא טובים
א. שוב, גם אז דובר על השקעה בדירה ולא על דירה למגורים!!!זה כן אומר על להבא
להיות יותר צנוע עם ההערכות
כי יש אנשים שסומכים על זה
ולפני שנתיים עם ההון עצמי שהיה להם
היו יכולים לקנות והיום לא
וכן יש אנשים שהיום יכולים לקנות ובעוד כמה שנים אם יהיה עלייה לא יכלו
מקווה שהובנתי
ורק מדגישה שדירה למגורים זה לא "השקעה" והשיקולים הם לא רק שיקולי "השקעה".
להשוות את אלו שהשקיעו בנדלן לפני שנתיים למשקיעים ברולטה לא מקצועי בלבד ולא מכבדא. שוב, גם אז דובר על השקעה בדירה ולא על דירה למגורים!!!
ועם כל הפלא, יש אנשים שקונים דירות להשקעה.
ב. אם אתם חושבים שאני לא צנועה, כנראה לא הבנתם את דבריי לא אז, ולא היום.
כל הנתונים ורוב התגובות שהבאתי פה בתחילת האשכול זה ציטוטים של כלכלנים בכירים!!
ושוב,
זו דעתך!!!את אומרת בנתיים, כאילו שיכול להיות שהמחירים ירדו ויהיו יותר זולים ממה שהיה לפני שנה וחצי.
זה ודאי שמי שקנה לפני שנתיים הרוויח וגם לא יפסיד. אין שום מצב בעולם שהמחירים ירדו כמו שהם עלו.
בקורונה חלקו לאנשים כסף כמו זבל.אם כבר הקורונה שינתה את כללי המשחק, היא היתה אמורה לגרום לירידה לא לעלייה המטורפת שהיתה.
אם לא הקורונה, המחירים לכאורה היו גבוהים בהרבה.
יש אנשים שחושבים שהמחירים בבית שמש ירדו ב25%???????תתפלאי שיש אנשים שחושבים אחרת
סוף סוף התחילו ההסתייגויות...אלא שיתכן מאד
אם הבנתם מדבריי שלא להשקיע בנדל"ן, צר לי, אבל לא הבנתם את דבריי.להשוות את אלו שהשקיעו בנדלן לפני שנתיים למשקיעים ברולטה לא מקצועי בלבד ולא מכבד
המכנה המשותף בינך לבין אאאאאא זה שאתם מאמינים בשוק ההון מאוד, סבבה
אבל בגלל זה למחוק את מה שאנשים עשו בנדלן ולהמליץ ולהגיד שזה השקעה לא חכמה,
לא חושב שזה נכון.
לא רוצה לחשוף מידי אבל מה שעשיתי בשנתיים האחרונות לא יעשו בשוק ההון ב 20 שנה
ויש לי תיקים גם בשוק ההון.
תקראי מתחילת האשכול [פה ובאחרים] ותראי שזה תמיד נכתב כך.סוף סוף התחילו ההסתייגויות...
זה אותם פקידים שנתנו משכנתאות בארה"ב ב2007.יש אנשים שחושבים שהמחירים בבית שמש ירדו ב25%???????
איך הבנקים נותנים משכנתא?????
לבנקים אין ממה לחשוש, כי לרוב האנשים אין 75% משכנתא, והלווים גם משעבדים את עצמם להלוואה, ככה שהם בקושי יכולים להינזק, וכמובן בינתיים הם מרוויחים ריביות גבוהות...יש אנשים שחושבים שהמחירים בבית שמש ירדו ב25%???????
איך הבנקים נותנים משכנתא?????
אז בא נגיד ככה:תקראי מתחילת האשכול [פה ובאחרים] ותראי שזה תמיד נכתב כך.
ואני שמחה שאת לפחות עכשיו קוראת את זה.
הבעיה היא שיש הרבה שלוקחים הלוואות משלימות.לבנקים אין ממה לחשוש, כי לרוב האנשים אין 75% משכנתא, והלווים גם משעבדים את עצמם להלוואה, ככה שהם בקושי יכולים להינזק, וכמובן בינתיים הם מרוויחים ריביות גבוהות...
איזה סעיף ממה שכתבתי כאן לא הבנת?אז בא נגיד ככה:
@מקצועי בלבד, לצערנו, טועה בהערכותיה. לא בדברים מוחלטים. היא אף פעם לא אומרת דברים ודאיים, ולכן קחו את דבריה בערבון מוגבל.
וממליצה לכל אלו שעדיין לא הבינו את דבריי לקרוא את הציטוט הזה לפחות 3 פעמים.כיוון שביקשת יפה אז אכתוב את דעתי בנושא שוב.
ואני מקווה שזה יהיה ברור, כי אין לי זמן לדיונים ארוכים כרגע.
א. האשכול הזה נפתח לפני שנתיים וחצי, ואז הבאתי הרבה נתונים שתומכים בכך שייתכן שיהיו ירידות מחירים בשנים הקרובות.
ב. גם אז לא כתבתי שיהיו בוודאי ירידות תוך שנתיים, אלא "בשנים הקרובות" שעדיין לא עברו, וכן "שיש הגיון רב" שיהיו ירידות מחירים, אבל שוב לא בצורה וודאית.
ג. יש פה מישהו שידע לחזות מראש שתהיה פה קורונה שתשנה הרבה מכללי המשחק, וכן שיהיו פה כאלו שנים שלא כאוס פוליטי ללא ממשלה יציבה ומתפקדת? שכמובן חלק גדול מאד בהשתוללות המחירים בתקופה הזאת קשור בקשר ישיר לשני הנתונים האלו.
ד. אם לפני שנתיים וחצי כתבתי שלהשקיע בנדל"ן צריך לדעת שיש סיכון שהמחירים ירדו בשנים הקרובות, ונניח שהסיכון לא התממש ולא היו ירידות, זה אומר שלמפרע לא היה אז סיכון??
זה סה"כ אומר שמי שלקח את הסיכון אז ברוך השם הרוויח [בינתיים] ולא יצא ניזוק, אבל הסיכון היה אז והוא קיים גם היום ביתר שאת.
ובדיוק כמו אחד שהימר בקזינו והלך לו, אז לכן זה אומר שלמפרע זה היה מעשה ללא סיכון רב להפסד הכסף??
ואני מקווה שזה מובן.
ורק להוסיף, שהיום עם עליית הריבית יש עוד כמה סיבות מצוינות לא להשקיע בנדל"ן.
ורק מדגישה שדירה למגורים זה לא "השקעה" והשיקולים הם לא רק שיקולי "השקעה".
לבנקים יש הרבה מאוד ממה לחשוש...לבנקים אין ממה לחשוש, כי לרוב האנשים אין 75% משכנתא, והלווים גם משעבדים את עצמם להלוואה, ככה שהם בקושי יכולים להינזק, וכמובן בינתיים הם מרוויחים ריביות גבוהות...
אז אני חולקת עליך.לבנקים יש הרבה מאוד ממה לחשוש...
אם מחירי הדירות ייפלו ב25 אחוז
זה מכה אנושה לבנק
כי המימוש של הדירה מבחינת הבנקים
זה תרחיש אימה
וזה עולה לה כסף רב
ואם יהיה הרבה דירות כאלה אז בכללל
אז אני חולקת עליך.
ובמקרה אני בקשר עם כמה כלכלנים בכירים מאד שכולם חולקים עליך.
הבנקים כרגע באמצע לחגוג!! ואין להם כלל ממה לחשוש.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: