בסרטון שהבאתי בזמנו משאול אמסטרדמסקי מופיע שבבני ברק 10% מההשקעות הפסידו ובירושלים 11% ואל תשכחי לחשבן תיווך עו"ד ושיפוץ
חכמה מהעבר זה תמיד קל בבני ברק להביא את פרדס כץ ובירושלים את נווה יעקב
אבל מרכז העיר בני ברק ירדה בשלוש שנים האחרונות וגם בירושלים יש שכונות שלא כל כך הצליחו כגון קריית מנחם ופסגת זאב
דבר נוסף הרבה דירות עברו השבחה ולכן יש פערים בין הקניה למכירה(מי שמוכר אחרי 3-5 שנים זה אנשים שקונים מפצלים ומוכרים טאבו משותף לשתי אנשים)
ברור שהיה פה גם שכל, אבל צריך גם הרבה מזל שיהיה לך כסף בצד להשקיע בדיוק בזמן הכי גרוע בשווקים.ולזה שבניתי לו את התיק, גם היה שכל להיכנס באותו זמן שכולם ברחו.
א. התיק הניב 56% ולא 45%ברור שהיה פה גם שכל, אבל צריך גם הרבה מזל שיהיה לך כסף בצד להשקיע בדיוק בזמן הכי גרוע בשווקים.
אגב, לדעתי המשקיע הזה קיבל שיעור גרוע בהשקעות שיכול לגרום לו לחשוב שהוא יודע לתזמן את השוק.
לא בטוח שהמחיר (עליה של 45%) היה משתלם, את זה הוא ידע אחרי המשבר הבא.
סביב ה-45% עודף על תשואת הS&P500 ב-2020, כלומר אם הוא היה משקיע בS&P500 לפני הנפילה ב1.1.2020 הרווח שלו היה ב1.1.2021 16.2%.א. התיק הניב 56% ולא 45%
פה יש לך טעות.ומה-19.3.2020 63%.
שזה אומר שתיק 80% S&P500 צמח בקצת יותר מ-50% רק מהפלח המנייתי (לא כולל את ה20% אג"ח קונצרני).
כך שנראה שהבחירה האקטיבית של המניות לא תרמה לתיק בצורה דרמטית.
שכחת פרט אחד.
כמעט 30 אם נדייק..אני לא כ"כ מבוגרת בשביל לזכור את זה,
אבל מה שידוע לי זה שלפני עשרים שנה זו בדיוק התקופה בה הוקמו מודיעין עילית,
זו לא הייתה אנירציתי להציג בפניכם נתונים ממה שקורה באזור רוממה בירושלים וכל אחד יחליט אם המחירים בירידה או עליה...
רקע:
לפני כשנתיים מחירי דירת 3 חדרים מודרנית (באחד מהפרוייקטים החדשים) כ70 מטר היו מינימום 2.5 מליון שח. לא היה למצוא בפחות. היתה דירה אחת במתחם כיבוי האש שהיתה קצת פחות. והיתה עוד דירה מפורסמת בגני גאולה ב1.9 מליון בלבד שעדיין לא הצליחה להימכר...
זה היה המצב לפני שנתיים שתבינו.
@yudb אולי את יכולה לעזור לי למצוא את האשכול שבו דיברנו על מחירים ממש? או אולי זו היתה @yudit10
בכל מקרה שימו לב למודעות שתלויות כעת ברחבי השכונה (צילמתי והעתקתי לפה):
1. במצפה נוף 85 מ"ר + מרפסת גדולה - 2.55 מליון
2. בכדורי 85 מ"ר 2.29 מליון
3. בתכלת מרדכי 3 חדרים קומה נוחה סלון גדול 2.55 מליון
4. בגני גאולה 4 חדרים סלון מרווח 2 מרפסות 2.74 מליון
5. בתנובה 4 חדרים מרפסת סוכה 12 מטר 2.65 מליון
6. בירמיהו 4 חדרים 2 מרפסות 2.7 מליון
לשיפוטכם.
@מקצועי בלבדרציתי להציג בפניכם נתונים ממה שקורה באזור רוממה בירושלים וכל אחד יחליט אם המחירים בירידה או עליה...
רקע:
לפני כשנתיים מחירי דירת 3 חדרים מודרנית (באחד מהפרוייקטים החדשים) כ70 מטר היו מינימום 2.5 מליון שח. לא היה למצוא בפחות. היתה דירה אחת במתחם כיבוי האש שהיתה קצת פחות. והיתה עוד דירה מפורסמת בגני גאולה ב1.9 מליון בלבד שעדיין לא הצליחה להימכר...
@yudb אולי את יכולה לעזור לי למצוא את האשכול שבו דיברנו על מחירים ממש? או אולי זו היתה @yudit10
לשיפוטכם.
לפי מדלן באמת ישנה ירידה בשנה האחרונה בשכונת רוממה מממוצע של 2.755 מיליון ל-2.63 מיליון כיום.רציתי להציג בפניכם נתונים ממה שקורה באזור רוממה בירושלים וכל אחד יחליט אם המחירים בירידה או עליה...
רקע:
לשיפוטכם.
בתור תושבת השכונה אני לא חושבת שזה היה הגורם בצורה כל כך ישירה.לפי מדלן באמת ישנה ירידה בשנה האחרונה בשכונת רוממה מממוצע של 2.755 מיליון ל-2.63 מיליון כיום.
אבל אם תסתכל שם בגרף, זה נראה יותר כמו תיקון קל אחרי עלייה משמעותית ולא שינוי מגמה.
ושמתי לב לנתון מעניין: השיא היה במרס 2020 ומשם החל לרדת. באותו חודש, כידוע הקורונה בדיוק חילחלה לשווקים, ונוסיף לכך את העובדה שבשכונה גרים המון אמריקאים שלא יכלו לעלות לארץ בשנה האחרונה, ואולי מצאנו את הסיבה לירידת המחירים.
יכול להיות שאני טועה, רק העליתי השערה, אני אפילו לא מירושלים.בתור תושבת השכונה אני לא חושבת שזה היה הגורם בצורה כל כך ישירה.
לא מכירה חוצניקים שמכרו בהיסטריה או לא קנו בגלל הקורונה (ואני מכירה הרבה).
נראה לי כמו ירידה יותר משמעותית.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: