ברור שלא פסו השקעות משתלמות בנדלן,
הדבר היחיד שניסיתי להסביר- הוא ש"השקעה רווחית" זה לא מילה נרדפת ל"דירה להשקעה",
(- זה מה שאני בעצמי הייתי משוכנעת שנים רבות)
יש אופציות נוספות מעולות, ויש אנשים ששוק ההון מתאים להם הרבה יותר,
רק שהם שבויים בתפיסה מצומצמת של "רק דירה". וזה חבל.
יש יתרונות גדולים מאד להשקעה בדירה, יש יתרונות גדולים אחרים בשוק ההון,
כל שניסיתי לומר הוא לבדוק כיוונים נוספים ולא להיות מרובעים.
יש פעמים שמתסכל אותך שא"א לצרוח בפורום שכולם ישמעו... [וחלק מהם זה מה שמצוטט].מה שאני התפלאתי מאד לגלות,
ומה שאנשים רבים כל כך לא יודעים,
שיש השקעות רבות, טובות ובטוחות שאינן בתחום הנדל"ן, ומתאימות גם למשקיע הקטן.
(ותודה ל @מקצועי בלבד ש"פתחה את העיניים" לכ"כ הרבה אנשים).
ואף אם תחום הנדלן הוא תחום סולידי, טוב ויציב (מסכימה עם זה לגמרי), הרי שיש אנשים שזה לא מתאים להם מסיבות שונות- ויש להם אפשרויות אחרות!!!
הציבור שלנו די שבוי בתפיסה של "רק דירה".
ח ב ל !
הקיבעון המחשבתי של דירה ודירה. ומה עם דירה.? ואיפה השקעת בדירה .?וכו' פשוט הרסני וזה בדיוק מה שצריך לומר.
וכמו שנאמר הוויכוח מי יותר שווה קשור ומי יותר יעלה וכו' קשור לתחום ההימורים ולא לתחום הרציני.
וא"א לזלזל בנדל"ן ההיסטורי. אולי בעתידי. ואפי' הרווחתי ממנו.
אבל וזה אבל הגדול יש עוד אופציות ומעולות וטובות וכו' וכו' לא יכול להיות שמתוך 100% אנשים שאני מכירה שמתעניינים להשקיע כספם קטן וגדול כמעט ואין שיח אפי' לא אופציה בשוק ההון וזה מתסכל.
לכן קורה שאנשים [[כמוני]] מסוגלים לחסוך כסף בבנק כי אף פעם לא חשבו על משהו אחר עד שבא מישהו [כל אחד לפי מעלתו גם "נועה תנוע"] ומוזיז אותך מהמשבצת אמנם זה לוקח למידה אבל כיף.
ועוד דבר לפעמים השקעות זה לפי סגנון אישיות כמו בכל דבר פסיכולוג לא יהיה אנליסט ולא נדרש ממנו ולכן יש אנשים שיתחברו לענף כזה ולא לאחר ואם תקבע אותם רק בדבר שזה לא הסגנון שלהם או שהם לא ישקיעו או שיעשו את לא טוב ויפסידו או יסבלו וכו'..
תודה. [ וואו כמה דיברתי....]