נראה לי שאף פעם לא היה כך.לפני מספר שנים ניתן היה לקחת רק 60% משכנתא בדירה ראשונה
עד ההגבלות של בנק ישראל היה אפשר 90-95% ומההגבלות 75%
זה לא בדיוק 90%90% במחיר למשתכן
זה 75% ממחיר השוק של הדירה, ולא ממחיר החוזה, מוגבל ל90% ממחיר החוזה.
נראה לי שאף פעם לא היה כך.לפני מספר שנים ניתן היה לקחת רק 60% משכנתא בדירה ראשונה
זה לא בדיוק 90%90% במחיר למשתכן
ממליצה לך לבדוק את זה.נראה לי שאף פעם לא היה כך.
עד ההגבלות של בנק ישראל היה אפשר 90-95% ומההגבלות 75%
לא רואה זכר לכזה דבר.ממליצה לך לבדוק את זה.
לא המצאתי פה נתון חדש.
לא רואה זכר לכזה דבר.
אדרבה תחכימי אותי.
למיטב הבנתי, זה פונה לבנקים ונוגע ליחס הלימות-הון.
תקרא את הקטע האחרוןלמיטב הבנתי, זה פונה לבנקים ונוגע ליחס הלימות-הון.
בפועל ב2018 והרבה שנים קודם לכן, היה ניתן לקבל מהבנקים 75%.
אני מניח שאת מכירה לא אחד ולא שתיים שקנו דירה ב7 השנים האחרונות וקיבלו 75% משכנתא (חוץ מהלוואות משלימות)
המפקחת על הבנקים, ד"ר חדוה בר: "הצעד בתחום המשכנתאות נועד לסייע ללקוחות שיש להם יכולת החזר אולם ההון העצמי שצברו אינו מאפשר להם לרכוש את הדירה בשיעור מימון של למטה מ-60%. הפחתת דרישות ההון מהבנקים תאפשר לחלק מהלקוחות לרכוש דירה עם הון עצמי יותר נמוך בפועל, וללקוחות שנטלו הלוואה צרכנית משלימה מבנקים או ממלווים חוץ בנקאיים - ליטול אותה כמשכנתא, שהנה זולה יותר ומותאמת יותר לרכישת דירה. צעד זה מתאפשר כיום, על רקע העובדה שהבנקים צברו כריות הון גדולות כנגד פעילות המשכנתאות, ועל רקע הירידה שחלה בסיכון תיק המשכנתאות של הבנקים, לאור צעדים רבים שביצע הפיקוח על הבנקים בשנים האחרונות"
לא בהכרח לגבי דירה ראשונה.תקרא את הקטע האחרון
וגם היום ניתן לקבל 90%לא בהכרח לגבי דירה ראשונה.
ואני חוזר שוב, במקום להתעמק בהגיגיה של הרבנית חדוה בר.
את מכירה אנשים שקיבלו 75% ב2018 וגם ב2015
מחיר למשתכן, כפי שנאמר, או רמאויות במחיר חוזה ושמאותוגם היום ניתן לקבל 90%
לא יודע איך..מחיר למשתכן, כפי שנאמר, או רמאויות במחיר חוזה ושמאות
לא באופן חוקי.
בדיוק.לא יודע איך..
תכלס באופן מציאותי..
כמו היום גם אז.בדיוק.
וייתכן שגם בצורה חוקית כזאת או אחרת.
אבל מה שברור שלפני כמה שנים, משכנתא של מעל 60% הייתה יותר מסובכת ללקיחה, ובריביות יותר גבוהות.
זו כבר התקטננות לשמהלפני כמה שנים, משכנתא של מעל 60% הייתה יותר מסובכת ללקיחה, ובריביות יותר גבוהות.
פשוט נמאס לי מהוויכוח הזה.זו כבר התקטננות לשמה
זה לא מה שאמרת
ברור שיש הרבה גורמים ומשתנים שמשפיעים על השוק,אז זה ברור שהבנקים והקבלנים לא רוצים שהמחירים ירדו.
אבל כל העניין הוא, שאם זה היה תלוי רק בהם, לא היו ירידות מחירים אף פעם ובשום מקום בעולם.
אבל המציאות מוכיחה שלמרות רצונם, יש תקופות של ירידות גם בארץ וגם בעולם, וכל מה שהם מנסים בתקופות של ירידות של ירידות לעצור את זה, זה לא ממש הצליח להם.
אז נכון יש להם השפעה, אבל יש עוד דברים שמשפיעים על זה.
בקיצור ממליצה לך ללמוד על ירידות המחירים שהיו בעבר הן בארץ והן בחו"ל, וכדאי שתראה גם מה קרה באירלנד.
שוב, איך הבנקים והקבלנים לא הצליחו למנוע את הירידות שהיו בעבר??ברור שיש הרבה גורמים ומשתנים שמשפיעים על השוק,
אבל מי הם השחקנים החזקים והמובילים -
לדעתי הם הקבלנים והבנקים מהסיבות הנ"ל.
ולכן לא תהיה ירידת מחירים דרסטית, כי את זה גם הממשלה לא רוצה מחשש לסכנת קריסת הבנקים.
בנוסף - ביום שהשוק יהיה רווי בדירות, כדי לעקוף את כללי בנק ישראל, הבנקים יתחילו לתת הלוואות בנקאיות באחוזי ריבית הדומים למשכנתא, כדי לאפשר לאנשים לקנות דירות.
ובכך הם יגרמו להסתערות של משקיעים על הדירות, מה שיגרום למחסור.
ושוב לעליית מחירים.
לא הבנתי?שוב, איך הבנקים והקבלנים לא הצליחו למנוע את הירידות שהיו בעבר??
בין בארץ ובין בחו"ל??
תקרא את האשכול הזה שוב, ותראה את היסטוריית מחירי הדירות בארץ, ואיך שבגדול יש עשור של עליות מחירים ואח"כ עשור של ירידות מחירים.לא הבנתי?
איפה בארץ היו ירידות מתמשכות?
הקבלנים והבנקים אינם היחידים שמשפיעים על שוק הדיור, אבל הם בהחלט המובילים.שוב, איך הבנקים והקבלנים לא הצליחו למנוע את הירידות שהיו בעבר??
בין בארץ ובין בחו"ל??
יפה, אז למעשה כל מה שכתבת שלא יהיו ירידות מחירים כי הבנקים והקבלנים לא רוצים זאת,לסיכום:
איך היו ירידות מחירים למרות שהקבלנים והבנקים לא רוצים שהמחירים ירדו ?
תשובה - לפעמים דווקא הרצון של כל אחד ואחד מהשחקנים גורם להפסד.
ובנוסף - ישנם עוד גורמים שמשפיעים על השוק.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: