בחיים אל תאמין לנכתב שם
האתר הזה כולו ביזנס ואינטרסים
בחיים אל תאמין לנכתב שם
הבעיה הגדולה היא שכל הגופים הממשלתיים לא מכירים בהוצאה המטורפת של המשכנתאהייתי השבוע בפגישה
עם גבאים מקופת צדקה גדולה ומובילה
ושם שמעתי נתונים מערי הפריפריה הקרובה של בית שמש אלעד ביתר מודיעין עילית וכו'
והזדעזתי מכמות והיקף האברכים ש"מסודרים" כביכול עם דירה אבל במצוקה אמיתית להכניס שבת
גם כאלו שהאשה עובדת והבעל גם מכניס יפה פשוט משכנתא של יותר מ6000 ש"ח לזו"צ זה איום קיומי
אגב בארה"ב המכנתא כן מוכרת למס הכנסההבעיה הגדולה היא שכל הגופים הממשלתיים לא מכירים בהוצאה המטורפת של המשכנתא
כל הגופים שנותנים הנחות - כרגע אני בעיקר מדברת על התמ"ת, הנחות למעונות ומשפחתונים, אבל יש עוד מלא - מסתכלים רק על הברוטו!
אז כשהמשכורת יפה אין שום הנחה, עולה 3,700 ש"ח מעון! או כ2,600 משפחתון! ולא מעניין אותם שהמשכנתא שלי עלתה ביותר מ2000 ש"ח לחודש, ואם לא התן-ביס לא היה לי כסף ללחם וחלב... העיקר שבתלוש כתוב סכום מכובד...
לאחרונה הייתי צריכה למלא טופס בקשה לקבל הטבה כלכלית מסויימת מגוף ממשלתי
ואחת השאלות היתה אם יש נכס על שמנו בטאבו ומה השווי.
אז יפה מאוד שיש לנו נכס בשווי 1.8 מליון, לשם הדוגמא, אבל לא מעניין אותם ש75% ממנו בכלל משועבד לבנק! מבחינתם אנחנו מיליונרים! גם משכורת גבוהה וגם נכס על שמנו בשווי 1.8 מיליון? למה שיגיע לנו הנחה...
זה אולי נכון שיש מבט חיוביהכל נכון.
גם תשאלו את הסופרי סת"ם כמה מזוזות הם כתבו בזמן האחרון
ותבינו לבד מה הייתה הרוח שנשבה עד עכשיו
לא צריך הוכחות לכמות נמוכה של עסקאות
אבל הנושא פה העתיד
אני משוכנע שהמחיר בסוף השנה יהיה לא פחות ממה שהוא עכשיו(אם לא תפרוץ מלחמה בצפון)
יש מישהו שמתווכח על זה?
יש באמת חברה שחושבים שהמחירים עוד הולכים לרדת/לקרוס
ואם כן מה הנימוקים שלהם לכך?(יכולת החזר זה טיעון ישן שלא מחזיק מים
כי אם באמת היה המצב עד כדי כך גרוע
הוא היה צריך לקרוס כבר)
הרי בסופו של דבר
כל הסיבות הם כמעט לעלייה
ריבית שתרד
כמות פועלים נמוכה
משק צומח
דולר נמוך
הכל חיובי מאוד
בגלל התמשכות המבצעיםנתוני רשות המיסים על עליית מחירים וגם אם יש מבצעים שלא משוקללים, זה עדיין מלמד שהמחיר עלה, כאשר מבצעי והטבות קבלנים כבר יש לפחות חצי שנה
זה דומה חוץ מדבר אחד שעל זה חי ונושם הנדל"ןמה שלא יורד, או מה שעושה טובה ובקושי יורד - בסוף מזנק. זה בדיוק מה שקרה בקורונה.
מניות משקפים הלך רוחמדדי הנדלן והבנייה בבורסה זינקו בחודשים האחרונים בכ-40-50% והבורסה צופה עתיד בצורה טובה.
כל זמן שהריבית תהיה מתחת לתשואההסיבה המרכזית - ריבית בנק ישראל והריבית בעולם במגמה של ירידה וזה יחזיר את הקונים לשוק.
בהצלחה.
תראה ,קשה לי לגונן על עמדה שגם אתה מסכים להכי לקנות היום במחיר היקר של מחר , לא הרווחת כלום .
מה שעוד יותר מלחיץ זה שיש אנשים שדואגים להרגיע את הציבור החכםזה שהמחירים עולים זה אוליי נכון
מה שמכעיס זה שיש אנשים (כנ״ל) שדואגים להלחיץ את הציבור התמים ולגרום למחירים לצבור תאוצה
וכל זה באיצטלא של ״תשוקה לעזור למשפחות בני תורה״ (ובסוף לגזור את הקופון בהנאה)
3. מדדי הנדלן והבנייה בבורסה זינקו בחודשים האחרונים בכ-40-50% והבורסה צופה עתיד בצורה טובה.
(להשקעה אני חושב שכולם כולם מודים במצב הנוכחי שלא כדאי כשיש מיסים של 8 אחוז)
כי דירה להשקעה הרוב המוחלט יודה שלא כדאי לקנות
נכון מאוד.מצד שני, כשמדדי הנדלן קרסו לפני שנה-שנתיים מחירי הדירות לא קרסו יחד איתם.
יש כאלה הרבה עסקאות מצוינות עכשיו. הרבה אנשים בעיקר מבוגרים, מסכימים להסתפק ברבע- שליש מהרווח הצפוי ולמכור את הדירה במצבה הנוכחי, כדי לחסוך את כל מעברי הדירות (ומחירי השכירות כשעולים מאד שחצי מהרחוב מחפש לשכור) ורוצים לקנות דירה אחרת ולפעמים גם באזור אחר ליד הילדיםבאמת דירה על הנייר במחיר שוק פחות משתלם.
אבל אפשר למצוא דירות קיימות יד 2 במתחמי פינוי בינוי מתקדמים שיש רווחים של חצי מיליון-מיליון,
את הרווח צריך למדוד לפי כמה מוכרים היום יזמים דירה חדשה
בגדול דומה לדירה החדשה שאמורים לקבל וללא חישוב עליית ערך.
מי שיודע לחפש יכול למצוא עסקאות כאלו
(כמובן שצריך לעשות בדיקות מקיפות על כל הפרטים כדי לוודא שהפינוי בינוי באמת מתקדם ולא תקוע)
לא מדוייק לכתוב רק " שלא הרווחת"תראה ,קשה לי לגונן על עמדה שגם אתה מסכים לה
ואומר שחושב שהמחירים יעלו
אלא שטוען שלא כדאי לקנות היום במחירים של מחר ,כי בעצם לא הרווחת
אתה רציני ?א.מי אמר שאתה צריך להרוויח משהו? קונים דירה למגורים לא לשם רווח(להשקעה אני חושב שכולם כולם מודים במצב הנוכחי שלא כדאי כשיש מיסים של 8 אחוז)
פשוט מאוד כי כל המושג הלעוס הזה של פריסיילים הוא תכלס' חדשב.אם אתה חושב שכל היועצים למינהם כאלה מתוחכמים שיצליחו להערים על האנשים לקנות היום במחיר של מחר
אז למה שלא תניח שהם גם יצליחו לגרום לאנשים לקנות מחר במחירים של מחרתיים??
לדעתי לא הוגן להתקיף אותה בלי לשמוע את דעתהלא מדוייק לכתוב רק " שלא הרווחת"
פשוט הפסדת !!!
כי אם אתה קונה היום כמו שגברת ח"ש מציעה - דירה ביותר מארבע מיליון
שהיא לכאורה לפי המחיר היקר של מחר
אז כבר היום אחרי המיסים , תיווך , ליויי ,משכנתא , ריבית , ועוד ..
אתה כבר מניח כאן מעבר למחיר של הדירה כחצי מיליון שקל של התשלומים הנלווים !!!
ואם אכן כבר היום הדירה נמכרת ביותר כסף , אז בסוף אתה ככל הנראה פשוט תפסיד !!!!
וחבל .
תראה בכנות הטענות האלה מתמחזרות וחבל למחזר אותםאתה רציני ?
מי קונה דירה למגורים בחולון ? בת ים ? נתניה ? אשדוד ? אור יהודה ? וכדומה
אנחנו מדברים על כל היועצים שדואגים לנו איך לחיות ברווחה כלכלית ולחתן ילדים , ומדובר כאן על אנשים שכבר יש להם דירה וזה דירה שניה (לפחות...)
אני יוצא מתוך נקודת הנחה שלמי שיש כל כך הרבה כסףפשוט מאוד כי כל המושג הלעוס הזה של פריסיילים הוא תכלס' חדש
היום זה הטרנד ,ולכן אפשר להפיל אנשים (וכבר כתבתי בעבר על איזה פרוייקט בעיר ימים הצעירה שנמכר ב 7% בלבד ללא הלוואת קבלן ועם אפשרות הסבה וכו'
אבל במחיר של בין 200 ל300 אל"ש יותר ממחיר השוק !!! , אז כן , זה נקרא להפיל )
והיום עוד אפשר להפיל אנשים
עוד שנתייםאבל עוד שנתיים כשהם יגלו את הברוך...
נראה לי שכבר יהיה קשה לעבוד עליהם עוד פעם ולמכור להם מחר במחיר של מחרתיים
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: