דיון מחירי הדירות לאן?

yudit10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
שנה וחצי זו תקופה קצרה יחסית.
אגב
כבר כתבתי הרבה
בתור אחת שהיתה ממש בתוך השוק הזה בשנה וחצי האחרונות
המחירים לא ירדו אלא עלו!
ככה שאני לא יודעת למה המחשבון הזה מתיחס...

אפילו בבית שמש רמה ד' המחירים לא ירדו
אולי לא עלו בסחרחרה מטורפת וזה נקרא ירידה

D

Deleted member 64624

אורח
אגב
כבר כתבתי הרבה
המחירים לא ירדו אלא עלו!

שבע שנים

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

אמא של אפרת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
אגב
כבר כתבתי הרבה
המחירים לא ירדו אלא עלו!

יש הבדל בין דירה על הנייר לדירה בבניה או לדירה שכבר בנויה.
זה ברור שתהיה עליה מהשלב שרמה ד' היתה בתאוריה לבין השלב שהיא בנויה.
דירות קיימות בבית שמש עלו מעט מאוד.
אני גם בשוק הזה לא מעט זמן.
ושוב--- אנשים משלמים משכנתאות וריביות
עליה מינורית זה לפעמים משתווה לאפס רווח.

yudit10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
יש הבדל בין דירה על הנייר לדירה בבניה או לדירה שכבר בנויה.
זה ברור שתהיה עליה מהשלב שרמה ד' היתה בתאוריה לבין השלב שהיא בנויה.
דירות קיימות בבית שמש עלו מעט מאוד.
אני גם בשוק הזה לא מעט זמן.
ושוב--- אנשים משלמים משכנתאות וריביות
עליה מינורית זה לפעמים משתווה לאפס רווח.
את מתיחסת לסעיף הרווחיות בקנית דירה ממושכנת וכו'.
אני מדברת על המחירים באופן כללי.

אני לא באה להמליץ על השקעה בנדל"ן
כן טוענת שהמחירים ימשיכו כל הזמן לעלות

ולכן ברור שמי שמחפש לקנות דירה למגורים
ויש לו היום כסף ביד
אין לו מה לחכות לירידת מחירים

וגם מי שחושב אי פעם לקנות דירה לילדים
לא יכול להשאיר את הכסף שלו בבנק
כי המחירים יעלו והכסף יהיה שווה פחות...

הר הבשן

משתמש מקצוען
א. למה שלא ילכו לגור שם?
החרדים כפי שרואים בשנים האחרונות מתפשטים גם לערים שעד לא מזמן היו חילוניות למהדרין.
ב. לא צריכים לגור שם בשביל שזה ישפיע על מחירי הדיור.
ניתן דוגמה, [כמובן רק דווגמה, ולא להיתפס לדוגמה]
אם מחירי דירות 3 חדרים במודיעין היו עומדות על 800,000 ש"ח.
כמה אנשים אתה מכיר שהיו מעדיפים לקנות דירה במודיעין, ולהשכיר אותה, ובכסף המתקבל לשכור דירה במודיעין עילית, וזאת כדי לחסוך את 400,000-500,000 ש"ח שדירה במודיעין עילית עולה יותר.
כמובן שככל שיהיו יותר אנשים שיעדיפו לשכור ולהשכיר, מאשר לגור בדירה שלהם, כך זה מקטין את הביקוש באזורים החרדיים, ובעקבות כך גם לירידות מחירים.
תגובה על שאילותיכם
א.למה לא יגורו שם הואיל 1. והבניינים לא מותאמים [מרפסות סוכה בניינים גבוהים ועוד] 2. כי אין שם קהילה חרדית משמעותית שמשם היא יכולה להיתרחב 3. והעיקר כי למה שהחילונים והציבור של הציונות הדתית בעיר יעזבו עיר מקסימה כמו מודיעין ב. מחירים ל3 חדרים במודיעין אף פעם לא יעמדו על 800 אלף...[אני אישית גר בעיר חילונית ומכיר כמה ערים עם קהילות חרדיות קטנות בתוך ערים חילוניות הסיכוי שב50 שנה הקרובות הערים הללו או אפילו מחציתם ''יהפכו'' לחרדיות הוא אפסי למעט צפת טבריה ערד]

נערך לאחרונה ב:

פפרר

משתמש מקצוען
תגובה על שאילותיכם
א.למה לא יגורו שם הואיל 1. והבניינים לא מותאמים [מרפסות סוכה בניינים גבוהים ועוד] 2. כי אין שם קהילה חרדית משמעותית שמשם היא יכולה להיתרחב 3. והעיקר כי למה שהחילונים והציבור של הציונות הדתית בעיר יעזבו עיר מקסימה כמו מודיעין ב. מחירים ל3 חדרים במודיעין אף פעם לא יעמדו על 800 אלף...[אני אישית גר בעיר חילונית ומכיר כמה ערים עם קהילות חרדיות קטנות בתוך ערים חילוניות הסיכוי שב50 שנה הקרובות הערים הללו או אפילו מחציתם ''יהפכו'' לחרדיות הוא אפסי למעט צפת טבריה ערד]
נכון
אני יודעת על טבריה למשל שדירות בשכונות חילוניות עולות כ 60% מאשר בשכונה של הבנינים החדשים של צאנז
למה ? כי בשכונה של צאנז הבנינים חדשים עם חדרי ממ"ד עם מרפסות סוכה , והשכנים - כלבבך
ולמרות הפערים במחיר הדירות נמכרו יפה בשכונה הזו
כל מי שסותר את האשכול הזה זה לא מפני שהוא שמח בעליית המחירים - ההפך הוא הנכון
פשוט כואב על אנשים שלוקחים ברצינות כתבות כאלה
לפני 14 שנה הכרתי זוג שהיה להם 400,000 שח מההורים - בזמנו הם יכלו לקחת משכנתא או גמ"ח של 100,000 שח
ולקנות דירת 3 חדרים עם אופציה באלעד , אבל הם בחרו לשבת ולחכות שהמחירים ירדו - על סמך כתבות משכנעות שדברו על ירידה צפויה ובינתיים גם שילמו שכירות ...., כעבור כשנתיים הם קנו דירת 3 חדרים באלעד בכ 750,000 שח (זו היתה תקופה של עליה מסחררת בכל הארץ למי שזוכר .... ) אבל עדיין מאז המחירים לצערינו רק בעליה

חני/ה

משתמש פעיל
תכלס, זוג שהתחתן עכשיו ורוצה לראות את עצמו אחרי השלב של קנית הדירה, ממולץ להם להמתין עם הרכישה?
@מקצועי בלבד אשמח לשמוע גם את חו"ד

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
התבלבלתי לגמרי. בקישור הבאתם גרף שב2016 היה בתהליך בניה 113 אלף, אז זה ירידה משמעותית.. לא?
לא!!
שם מדובר על דירות בתהליך בניה,
ולא על התחלות בניה.
כי התשואה כיום משכירות זה תשואה מאד נמוכה.
והתשואה מעליית ערך הדירה מוטלת בספק גדול!! ואולי אפי' תהיה ירידה.
תגובה על שאילותיכם
אתה עונה תשובה על הדוגמה וטוען שהיא גם לא הגיונית. הדוגמה ניתנה רק לשם הדוגמה והמחשת הדברים.
ועכשיו לידיעתך א. במודיעין יש הרבה מאד דירות שמותאמות לציבור חרדי. ב. לפני עשור או שניים גם הרבה קהילות חרדיות לתפארת באזורים חילוניים לא היו קיימים, לדוגמה עפולה, הר יונה, אחיסמך, ועוד ועוד. 3. הם לא יעזבו, אבל גם חרדים יקנו. [ואז אולי הם יעזבו]
כל מי שסותר את האשכול הזה זה לא מפני שהוא שמח בעליית המחירים - ההפך הוא הנכון
פשוט כואב על אנשים שלוקחים ברצינות כתבות כאלה
לפני 14 שנה הכרתי זוג שהיה להם 400,000 שח מההורים - בזמנו הם יכלו לקחת משכנתא או גמ"ח של 100,000 שח
ולקנות דירת 3 חדרים עם אופציה באלעד , אבל הם בחרו לשבת ולחכות שהמחירים ירדו - על סמך כתבות משכנעות שדברו על ירידה צפויה ובינתיים גם שילמו שכירות ...., כעבור כשנתיים הם קנו דירת 3 חדרים באלעד בכ 750,000 שח (זו היתה תקופה של עליה מסחררת בכל הארץ למי שזוכר .... ) אבל עדיין מאז המחירים לצערינו רק בעליה
א. לפני 14 שנה לא היו עליות מחירים, אלא ירידות מחירים.
העליות התחילו רק בשנת 2008 לפני כ- 12 שנה.
ב. אם את חושבת שהעשור הקרוב יראה כמו העשור האחרון מבחינת מחירי הדירות, אני מציעה לך לרוץ ולקנות כמה דירות שאת רק יכולה.
תכלס, זוג שהתחתן עכשיו ורוצה לראות את עצמו אחרי השלב של קנית הדירה, ממולץ להם להמתין עם הרכישה?
@מקצועי בלבד אשמח לשמוע גם את חו"ד
שאלה טובה.
אבל אין לי תשובה טובה.
וזה גם מאד תלוי באיזה מקום הם רוצים לקנות? וכו' וכו'.

פפרר

משתמש מקצוען
א. לפני 14 שנה לא היו עליות מחירים, אלא ירידות מחירים.
העליות התחילו רק בשנת 2008 לפני כ- 12 שנה.
ב. אם את חושבת שהעשור הקרוב יראה כמו העשור האחרון מבחינת מחירי הדירות, אני מציעה לך לרוץ ולקנות כמה דירות שאת רק יכולה.

א אמרתי שלפני 14 שנה הזוג יכל לקנות בחצי מיליון דירת 3 חדרים באלעד ובגלל שהם חיכו שנתיים הם שילמו 250,000 שח יותר אז אולי לא דייקתי בשנים אולי לפני 13 שנים וזה היתה התוצאה כעבור שנתיים (לפני כ 11 שנים מהיום )
ב ממש לא אמרתי מה יהיה בעשור הקרוב ואפילו ציינתי שבאותם השנתיים שהזוג הנ"ל חיכו שירדו המחירים היתה עליה מסחררת כלומר דרסטית במיוחד , מה יהיה בעשור הקרוב אף אחד לא יודע , אבל מ 2008 ועד היום היו רק עליות באיזורים החרדיים , כל הנדלניסטים שדברו על ירידה צפויה טעו והטעו
מה שיביא לירידה זה אך ורק הצפת השוק בבניה של מאות אלפי דירות חדשות
ולא כתבות שקוראות לציבור לא לקנות דירות עקב ירידה צפויה - מ 2008 ועד היום זה אף פעם לא עבד .

הר הבשן

משתמש מקצוען
לא!!
שם מדובר על דירות בתהליך בניה,
ולא על התחלות בניה.

כי התשואה כיום משכירות זה תשואה מאד נמוכה.
והתשואה מעליית ערך הדירה מוטלת בספק גדול!! ואולי אפי' תהיה ירידה.

אתה עונה תשובה על הדוגמה וטוען שהיא גם לא הגיונית. הדוגמה ניתנה רק לשם הדוגמה והמחשת הדברים.
ועכשיו לידיעתך א. במודיעין יש הרבה מאד דירות שמותאמות לציבור חרדי. ב. לפני עשור או שניים גם הרבה קהילות חרדיות לתפארת באזורים חילוניים לא היו קיימים, לדוגמה עפולה, הר יונה, אחיסמך, ועוד ועוד. 3. הם לא יעזבו, אבל גם חרדים יקנו. [ואז אולי הם יעזבו]
א.השאילה האם יש רחובות שלמים שסמוכים אחד לשני עם בניינים מותאמים לציבור שלנו כי אם לא וחלק מהבניינים הם עם 15- 20 קומות אז זה לצערי לא רלוונטי ב'בעפולה תמיד הייתה קהילה חרדית ואחיסמך הוא מושב חדש סמוך ללוד והוא הדין לגבי הר יונה עם כל המיתחרדים בארץ מירושלים ועד צפת מדובר על רחובות של דירות ישנות ועל קו התפר החילוני -חרדי

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
א.השאילה האם יש רחובות שלמים שסמוכים אחד לשני עם בניינים מותאמים לציבור שלנו כי אם לא וחלק מהבניינים הם עם 15- 20 קומות אז זה לצערי לא רלוונטי ב'בעפולה תמיד הייתה קהילה חרדית ואחיסמך הוא מושב חדש סמוך ללוד והוא הדין לגבי הר יונה עם כל המיתחרדים בארץ מירושלים ועד צפת מדובר על רחובות של דירות ישנות ועל קו התפר החילוני -חרדי
ומה כ"כ קשה להאמין בשכונה חרדית [חדשה או לא] במודיעין, חשמונאים, מעלה אדומים, רמלה, קריית אונו, וכו"?
ובעפולה עילית אני לא חושבת שהיו חרדים לפני 20 שנה, וכנ"ל בהרבה ערים חילוניות שהיום יש הרבה יותר היאחזות חרדית
למשל מעלות תרשיחא, קריית מלאכי, קריית אתא, קריית טבעון ועוד ועוד.
תמיד זה מתחיל בקטן, מאיזה ישיבה שהגיעה לשם, או מאיזה כולל של בעלי תשובה, אבל משם זה מתפתח.
וזה יכול לקרות בכל מקום, ככל שמחירי הדירות יאפשרו זאת.

אשת_חבר

משתמש מקצוען
שאלה טובה.
אבל אין לי תשובה טובה.
וזה גם מאד תלוי באיזה מקום הם רוצים לקנות? וכו' וכו'.
כבר 70 שנה שמחירי הדירות עולים כאן בכל מקום חוץ ממקומות נקודתיים ובזמנים מסוימים מאוד.
הדיון נדל"ן VS שוק ההון הוא דיון עם זקן ארוך יותר מכל אחד מאיתנו והוא קיים במאה שנים האחרונות ויותר.
המציאות היא שיש אילי הון מכאן ומכאן ויש מפסידים מכאן ומכאן - שתיהם באותה מידה.
אמר מישהו משפט חכם (באנגלית נשמע יותר טוב) "שוק ההון עובר את שוק הנדל"ן רק אם לא לוקחים בחשבון מינוף"
וכדי להתאים לעצמכם השקעה טובה כדאי לחשוב מה הצרכים שלכם ולא כל מיני כתבות מניקים אנונימים מפרוג.
תשאלו את הסבא או הדוד מאמריקה או האבא של השכן, מסתומא הם ראו דבר או שתים בחיים, יש להם המון מידע והם גם עשו טעויות וישמחו לתת לכם עצה.
תשאלו דעת תורה, יש רבנים ואדמורים שמכירים את המצב בשוק ויכולים לתת עצה טובה.
"כי הוא הנותן לך כוח לעשות חיל" אומר רש"י למצוא נכסים טובים.
אבל למחוק את הנדל"ן לחלוטין ולהגיד שזו לא השקעה טובה זה ממש לא נכון (הייתי בודקת מה האינטרסים להגיד משהו כזה). אולי לא תקופה טובה, אולי פחות רווחית כרגע (גם לא נראה לי). יש הרבה מליונרים ומליארדרים שהצליחו ומצליחים רבות עם נדל"ן אין שום מומחה כלכלי שיכול להכחיש את זה.
וכמובן שוק ההון מלא הזדמנויות, לא מוחקת את זה חלילה.

ירמי וולדמן

מתווך דירות ונכסים
מנהל
מנוי פרימיום
כבר 70 שנה שמחירי הדירות עולים כאן בכל מקום חוץ ממקומות נקודתיים ובזמנים מסוימים מאוד.
הדיון נדל"ן VS שוק ההון הוא דיון עם זקן ארוך יותר מכל אחד מאיתנו והוא קיים במאה שנים האחרונות ויותר.
המציאות היא שיש אילי הון מכאן ומכאן ויש מפסידים מכאן ומכאן - שתיהם באותה מידה.
אמר מישהו משפט חכם (באנגלית נשמע יותר טוב) "שוק ההון עובר את שוק הנדל"ן רק אם לא לוקחים בחשבון מינוף"
וכדי להתאים לעצמכם השקעה טובה כדאי לחשוב מה הצרכים שלכם ולא כל מיני כתבות מניקים אנונימים מפרוג.
תשאלו את הסבא או הדוד מאמריקה או האבא של השכן, מסתומא הם ראו דבר או שתים בחיים, יש להם המון מידע והם גם עשו טעויות וישמחו לתת לכם עצה.
תשאלו דעת תורה, יש רבנים ואדמורים שמכירים את המצב בשוק ויכולים לתת עצה טובה.
"כי הוא הנותן לך כוח לעשות חיל" אומר רש"י למצוא נכסים טובים.
אבל למחוק את הנדל"ן לחלוטין ולהגיד שזו לא השקעה טובה זה ממש לא נכון (הייתי בודקת מה האינטרסים להגיד משהו כזה). אולי לא תקופה טובה, אולי פחות רווחית כרגע (גם לא נראה לי). יש הרבה מליונרים ומליארדרים שהצליחו ומצליחים רבות עם נדל"ן אין שום מומחה כלכלי שיכול להכחיש את זה.
וכמובן שוק ההון מלא הזדמנויות, לא מוחקת את זה חלילה.
כל מילה פנינה

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אבל למחוק את הנדל"ן לחלוטין ולהגיד שזו לא השקעה טובה זה ממש לא נכון (הייתי בודקת מה האינטרסים להגיד משהו כזה).
לא ידוע לי שמישהו פה בפורום טען כזו טענה.
אולי לא תקופה טובה, אולי פחות רווחית כרגע (גם לא נראה לי).
זה בדיוק מה שנאמר פה באשכול, ובפורום בכלל.
וחבל סתם להשמיץ...

אשת_חבר

משתמש מקצוען
לא ידוע לי שמישהו פה בפורום טען כזו טענה.

זה בדיוק מה שנאמר פה באשכול, ובפורום בכלל.
וחבל סתם להשמיץ...
הבנתי הבסיסית לאורך כל האשכול הוא שפעם היה משהו רווחי שקראו לו נדל"ן אבל היום הוא נגמר ואין מה לבנות על עליות מחירים, וכתבתי כמה דברים שלמדתי מקריאת ספרים מקצועיים ונדנוד לאנשים שהצליחו איך זה הלך.
חלילה להשמיץ אולי יש לי בעיה בהבנת הנקרא ואולי כדאי להבהיר בכל אופן בשביל מי שאולי כן הבין כמוני.
אין לי כוח לצטט את ההודעות שבהם כנראה טעיתי... אבל אולי כדאי להבהיר.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
הבנתי הבסיסית לאורך כל האשכול הוא שפעם היה משהו רווחי שקראו לו נדל"ן אבל היום הוא נגמר ואין מה לבנות על עליות מחירים,
נגמר לא כתבתי.
כתבתי שיש מצב רציני שזה נגמר לתקופה הקרובה.
וזה מה שאני כותבת לאורך כל האשכול, שלדעתי זה לא ההשקעה המומלצת כרגע.

חלילה להשמיץ אולי יש לי בעיה בהבנת הנקרא ואולי כדאי להבהיר בכל אופן בשביל מי שאולי כן הבין כמוני.
פה רמזת על משהו שונה
(הייתי בודקת מה האינטרסים להגיד משהו כזה).
אם יש לך משהו להגיד, תגידי.

[ גילוי נאות: לי יש דירה להשקעה בארץ שקניתי פעם, ואני בספק אם למכור עכשיו או לחכות, וכן אני משקיעה בנדל"ן מסוג שונה]

בוקר מואר

משתמש מקצוען
נגמר לא כתבתי.
כתבתי שיש מצב רציני שזה נגמר לתקופה הקרובה.
וזה מה שאני כותבת לאורך כל האשכול, שלדעתי זה לא ההשקעה המומלצת כרגע.

פה רמזת על משהו שונה

אם יש לך משהו להגיד, תגידי.

[ גילוי נאות: לי יש דירה להשקעה בארץ שקניתי פעם, ואני בספק אם למכור עכשיו או לחכות, וכן אני משקיעה בנדל"ן מסוג שונה]

תודה על כל ההשקעה שלך בפורום בכלל, ובאשכול הזה בפרט.
את עושה עבודה מצויינת, שעוזרת לי באופן אישי, מחכימה ומעשירה בהרבה ידע,
ואני בטוח שיש כאן עוד רבים כמוני.

(ועל התגובות הציניות או יורדות לפסים אישיים, אולי גם על זה נאמר אל יבוש מפני המלעיגים עליו וכו...)

גילוי נאות: אני משקיע בעיקר בנדל"ן,
אני באופן אישי סבור שבהרבה אזורים חרדיים בארץ המחירים עוד יעלו ויעלו,
לדוגמא ביתר עילית, שלמרות שהמחירים בה עלו בעשרים שנה האחרונות בכפולות שוב ושוב
לדעתי המחירים ימשיכו לעלות ויתקרבו ממש למחירי ירושלים.
(מכמה סיבות, לדוגמא הכפלת כביש המנהרות, שתגרום למרחק של עשר דקות מירושלים)
אבל בהחלט תמיד חשוב וכדאי לשמוע צד שני,
תמיד חשוב לשמוע ולקבל עוד נתונים, שחלקם חדשים לי לגמרי.

נערך לאחרונה ב:

שתים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
תודה על כל ההשקעה שלך בפורום בכלל, ובאשכול הזה בפרט.
את עושה עבודה מצויינת, שעוזרת לי באופן אישי, מחכימה ומעשירה בהרבה ידע,
ואני בטוח שיש כאן עוד רבים כמוני.

(ועל התגובות הציניות או יורדות לפסים אישיים, אולי גם על זה נאמר אל יבוש מפני המלעיגים עליו וכו...)

גילוי נאות: אני משקיע בעיקר בנדל"ן,
אני באופן אישי סבור שבהרבה אזורים חרדיים בארץ המחירים עוד יעלו ויעלו,
לדוגמא ביתר עילית, שלמרות שהמחירים בה עלו בעשרים שנה האחרונות בכפולות שוב ושוב
לדעתי המחירים ימשיכו לעלות ויתקרבו ממש למחירי ירושלים.
(מכמה סיבות, לדוגמא הכפלת כביש המנהרות, שתגרום למרחק של עשר דקות מירושלים)
אבל בהחלט תמיד חשוב וכדאי לשמוע צד שני,
תמיד חשוב לשמוע ולקבל עוד נתונים, שחלקם חדשים לי לגמרי.
אבל מי ישלם כזה מחיר בביתר אם הוא יכול לקנות כבר בירושלים עצמה?
בהנחה שהמחירים יעלו כפי סברתך.

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה