דיון מחירי הדירות לאן?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אני שמחה לראות שיש פה אנשים שמבינים בנושא יותר מכלכלנים בכירים, כמובן גם אותם אנשים טוענים שכל הכלכלנים שאומרים שהמחירים ירדו הם ממומנים ואינטרסנטים, אע"פ שהכלכלנים מגבים את דבריהם עם נתונים מסודרים, מספיק להגיד שיש להם אינטרסים כדי לבטל אותם לגמרי...

בכל אופן כשיש ויכוח בין כמה ניקים יודעי כל מפרוג, ו"מתווך מירושלים" [כמובן שהם לא צריכים להביא שום נתון שמגבה את דבריהם] לבין כלכלנים בכירים,
ואני צריכה להכריע האם כדאי לי כרגע להשקיע בנדל"ן או שלא?
אני לכל הפחות חוששת לדברי הכלכלנים, ובוחרת להשקיע באפיקים אחרים.
ושכל אחד יעשה כהבנתו.

yudit10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מה לעשות שגם כלכלנים בכירים יכולים לטעות...

בישראל הריבוי הטבעי גבוה גם בציבור הכללי

כבר היום יש מחסור של כ10 אלף דירות בשנה
מה יהיה עוד כמה שנים?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
הנתון הוודאי שיש היום כ6,500 זוגות חרדים שמיתחתנים בשנה איפה כולם הולכים \יילכו להיתגורר?
בשנים האחרונות נבנות יותר מ50,000 דירות בשנה, אז איפה בדיוק הבעיה?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

הר הבשן

משתמש מקצוען
עד כמה שידוע לי, אין חוק שאוסר על חרדים לקנות דירה באיזה שהוא מקום בארץ.
נכון אבל בתכלס לגבי מחירי הדיור אף חרדי לא יקנה דירה בפרוייקט האמנים בקריית מוצקין...לא דיברתי אם יש אפליה או לא אלא במציאות לגבי מצב הדיור בציבור החרדי

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
עד כמה שידוע לי, אין חוק שאוסר על חרדים לקנות דירה באיזה שהוא מקום בארץ.
נכון.
גם אין חוק שאוסר עליהם לגור במקום שאין בו בית כנסת מהוגן,
תלמודי תורה לבנים ומוסדות ביע"ק לבנות.
גם מותר להם לגור באיזור שאין בו לקנות בשרים ועופות יותר מ'רבנות'

yudit10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
בשנים האחרונות נבנות יותר מ50,000 דירות בשנה, אז איפה בדיוק הבעיה?
מאיפה הנתון של יותר מ50000 דירות?

הנתונים שלי מכאן:

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
נכון אבל בתכלס לגבי מחירי הדיור אף חרדי לא יקנה דירה בפרוייקט האמנים בקריית מוצקין...לא דיברתי אם יש אפליה או לא אלא במציאות לגבי מצב הדיור בציבור החרדי
נכון.
גם אין חוק שאוסר עליהם לגור במקום שאין בו בית כנסת מהוגן,
תלמודי תורה לבנים ומוסדות ביע"ק לבנות.
גם מותר להם לגור באיזור שאין בו לקנות בשרים ועופות יותר מ'רבנות'
כפי שכבר הסברתי פה באשכול,
אם יהיו ירידות מחירים באזורים של הציבור הכללי, אז מהר מאד הירידות גם יגיעו לאזורים של הציבור החרדי.
מאיפה הנתון של יותר מ50000 דירות?
תסתכלי בכתבות שהובאו פה באשכול.
יש הבדל גדול בין "התחלות בניה" לבין הבניה בפועל.

yudit10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אם יהיו ירידות מחירים באזורים של הציבור הכללי, אז מהר מאד הירידות גם יגיעו לאזורים של הציבור החרדי.
לא כ"כ מהר יביא לירידות
יכול להביא למיתון
(שוב, היצע מול ביקוש)
תסתכלי בכתבות שהובאו פה באשכול.
יש הבדל גדול בין "התחלות בניה" לבין הבניה בפועל.
יכול להיות שהבניות בפועל היום יש יותר
אבל אם יש ירידה בהתחלות בניה
זה אומר שבשנים הקרובות תהיה ירידה בבניה בפועל
מ2017 יש ירידה בהתחלות בניה
זה אמור להשפיע בדיוק על המצב העכשוי

אגב תצרפו את זה שליצמן ככל הנראה רוצה לפעול בכיוון של דירות יד שניה ופחות בדירות חדשות
מה שאומר שלקבלנים לא יהיה משתלם לבנות...

הר הבשן

משתמש מקצוען
לא מבין איך ישפיע אבל אשמח לראות את ההסבר שכתבתם יתכן ויש צדק בדברכם למורות שבמבט ראשון לא נראה לי באיזה עמוד זה הופיע?

אדם לעמל יולד

משתמש מקצוען
לא בטוח, הרי גם אם במודיעין או חדרה תהיה ירידת מחירים אנשים חרדים לא יילכו לגור שם ואז בעצם נשארה העדיפות של לגור במקום חרדי והרי ידוע שכל עוד ואנשים ימשיכו לשלם מחיר גבוה אז אין סיבה שהוא יירד, אז לכאורה ההשפעה היא לא מוכרחת.

אדם לעמל יולד

משתמש מקצוען
אגב תצרפו את זה שליצמן ככל הנראה רוצה לפעול בכיוון של דירות יד שניה ופחות בדירות חדשות
לא מדוייק.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
יכול להיות שהבניות בפועל היום יש יותר
אבל אם יש ירידה בהתחלות בניה
זה אומר שבשנים הקרובות תהיה ירידה בבניה בפועל
מ2017 יש ירידה בהתחלות בניה
זה אמור להשפיע בדיוק על המצב העכשוי
תראי למשל פה

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
לא בטוח, הרי גם אם במודיעין או חדרה תהיה ירידת מחירים אנשים חרדים לא יילכו לגור שם ואז בעצם נשארה העדיפות של לגור במקום חרדי והרי ידוע שכל עוד ואנשים ימשיכו לשלם מחיר גבוה אז אין סיבה שהוא יירד, אז לכאורה ההשפעה היא לא מוכרחת.
א. למה שלא ילכו לגור שם?
החרדים כפי שרואים בשנים האחרונות מתפשטים גם לערים שעד לא מזמן היו חילוניות למהדרין.
ב. לא צריכים לגור שם בשביל שזה ישפיע על מחירי הדיור.
ניתן דוגמה, [כמובן רק דווגמה, ולא להיתפס לדוגמה]
אם מחירי דירות 3 חדרים במודיעין היו עומדות על 800,000 ש"ח.
כמה אנשים אתה מכיר שהיו מעדיפים לקנות דירה במודיעין, ולהשכיר אותה, ובכסף המתקבל לשכור דירה במודיעין עילית, וזאת כדי לחסוך את 400,000-500,000 ש"ח שדירה במודיעין עילית עולה יותר.
כמובן שככל שיהיו יותר אנשים שיעדיפו לשכור ולהשכיר, מאשר לגור בדירה שלהם, כך זה מקטין את הביקוש באזורים החרדיים, ובעקבות כך גם לירידות מחירים.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אם לקבלנים לא יהיה שווה לבנות זה בהכרח בגלל שהמחירים ירדו והם ירוויחו פחות.

אדם לעמל יולד

משתמש מקצוען
א. למה שלא ילכו לגור שם?
החרדים כפי שרואים בשנים האחרונות מתפשטים גם לערים שעד לא מזמן היו חילוניות למהדרין.
אז פה את אומרת משהו אחר, לעבור לערים מעורבות ולא שהמחירים יירדו בערים החרדיות. אני טועה?
ב. לא צריכים לגור שם בשביל שזה ישפיע על מחירי הדיור.
ניתן דוגמה, [כמובן רק דווגמה, ולא להיתפס לדוגמה]
אם מחירי דירות 3 חדרים במודיעין היו עומדות על 800,000 ש"ח.
כמה אנשים אתה מכיר שהיו מעדיפים לקנות דירה במודיעין, ולהשכיר אותה, ובכסף המתקבל לשכור דירה במודיעין עילית, וזאת כדי לחסוך את 400,000-500,000 ש"ח שדירה במודיעין עילית עולה יותר.
כמובן שככל שיהיו יותר אנשים שיעדיפו לשכור ולהשכיר, מאשר לגור בדירה שלהם, כך זה מקטין את הביקוש באזורים החרדיים, ובעקבות כך גם לירידות מחירים.
בלשכור ולהשכיר יש חיסרון של כאב ראש עם שוכרים ולדאוג שלא יעזבו, חוץ מהנושא ההלכתי של להשכיר דירה לחילוני (לא פוסק, אבל ממש לא פשוט להשכיר או למכור דירה לחילוני).

yudit10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
תראי למשל פה
לא מצליחה להבין מה רוצים להוכיח פה בטבלה.
שימי לב שמדובר על נתונים מ2012
מה שאומר שטווח הזמן בו לא היו אמורים להגדיל את התחלות הבניה הוא עד עכשיו מקסימום...
מה שבונים עכשיו אמור לספק את טווח את טווח גילאי ה10-14 שבטבלה או את טווח גילאי ה5-9...
שזה אומר שצריך יותר דירות

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה