אתה צודק בהכלאני מסכם את הנושא מבחינתי - ואשמח אם יחכימו אותי בתובנות,
מבחינת התחלות בניה וכן שיווק דירות - המצב הקיים זה שאין מחסור ואין הצפה (יותר מהסטנדרט הרגיל) - יתכן שבעתיד זה ישתנה לטוב או למוטב,
מבחינה זאת - מחירי הדיור אמורים לשמור על יציבות,
אבל - מה שמשנה את התמונה זה שוק ההשקעות בדיור,
וכאן כל הפרשנים מנסים לייצר מציאות ע"י הפרשנות,
לדוגמא:
אם מחר רה"מ ושר השיכון מכריזים שהם נכשלו בדיור והמחירים ימשיכו לעלות - אוטומטית המחירים יעלו (אפילו אם הנתונים לא יהיו נכונים) - בגלל ריצת המשקיעים לקנות דירות....
וכן להיפך - אם רה"מ וכו' יודיעו שתוך שנתיים מחירי הדירות יתייצבו על 5 % נמוך מהמצב הקיים (ויצליחו לשכנע בזה - דבר שהרבה כתבות שיווקיות ינסו למנוע.....) זה לבד יגרום לירידת ערך הדירות בהרבה יותר מ-5 % גם בלי שהמדינה תעשה כלום בנידון.....
במצב הריבית הנוכחית - אין שום סיבה להשקעה בדיור - גם למי שיש את כל הסכום ביד ולא צריך לשלם ריביות - כי הרווחים מהשקעה במקומות אחרים יהיו יותר גבוהים מהשכירות שהוא יקבל....
אז מה הסיבה שעדיין כן משקיעים - כי ע"י ריבוי ההשקעות - מחירי הדירות ימשיכו לעלות....
ובקיצור:
@עו"ד נתן רוזנבלט ועוד אחרים כאן מנסים להוריד את המחיר - ע"י פרשנותם הצודקת (אם זה יתקבל),
ומהצד השני @כמו הרוח (לאחר השינוי בכיוון הרוח.... סליחה) ו @מקצועי בנדל"ן (איפה הוא נעלם ??) ועוד אחרים כאן מנסים להעלות את המחיר - ע"י פרשנותם הצודקת (אם זה יתקבל - כמובן....),
הימור שלי: הפסימיים ינצחו - יש טבע לכתבות מפחידות (שברגע שעליית הריבית תיעצר - תתחיל בולמוס של קניית דירות) לקנות שביתה בלב - וכך אכן לגרום לבולמוס המדובר,
אישית - מקווה שאטעה.
אשמח לקבל דעה שונה
שמי שמסתכל בתאכלס לא מגלה שום שינוי ביחס לדבר המרכזי שמנווט את המחיר האמיתי של המוצר
והוא הביקוש וההיצע
כל עוד לא יבוא לפה איזה "איש רוח מהמזרח" ויסביר כמה טוב להיות באוהל
או מאידך לא תפרוץ מלחמה שתפרק פה בניינים
או כל עוד הבנייה הסינית הזולה והמהירה לא תחדור לישראל
או כל עוד רמ"י ממשיכה במדיניות ההדוקה בשיווקים שלה
וכן הלאה
אז הכל זה עניין מלאכותי שמשפיע על באופן זמני על מחירי הדיור
כמה זמני?
עצם העובדה שהריבית בכלל לא צמודה למחירי הדיור אלא למחירי השכירות מוכיחה את זה
ולכן בהחלט יכול להיות ירידת מחירים
אבל זה ירידת מחירים לא אמיתית אלא ירידת מחירים שנובעת מייקור ערך הכסף
שגרם בעקיפין למשקיעים לצאת מהשוק הזה מחד
ומאידך גורם לאנשים לשבת על הגדר באופן זמני
ושיא השיאים זה מה שאמרת באמצע שזה בדיוק הנקודדה שאני מנסה להסביר
זה שאם המדינה רוצה להוריד מחירים
היא יכולה לעשות את זה בדיוק ב5 דקות(וזה מה שנראה לי שהחברה פה לא מבינים)
היא פשוט מבטיחה להוציא תוכניות ענק גרנדיוזיות שפשוט יפוצצו את השוק בפי 2 ממה שצריך
אני חותם לכם שלא יהיה אפילו רוכש אחד
לא רוכש להשקעה
אלא אפילו רוכש למגורים