מאיפה לאנשים יהיה כאלה סכומיםאז ברור שאוטוטו
חודש חודשיים אולי גם שלושה
המשוגעים יעלו בחזרה על העץ ויעלו את המחירים עד הצמרת
והמחירים יעלו...
ויעלו אוי ויעלו ויעלו
כמה אנשים אתה מכיר שיש להם כסף מיותר
מאיפה לאנשים יהיה כאלה סכומיםאז ברור שאוטוטו
חודש חודשיים אולי גם שלושה
המשוגעים יעלו בחזרה על העץ ויעלו את המחירים עד הצמרת
והמחירים יעלו...
ויעלו אוי ויעלו ויעלו
הבעיה במצבים האלה שהעשירים יותר עשירים והעניים גם יותר ענייםמאיפה לאנשים יהיה כאלה סכומים
כמה אנשים אתה מכיר שיש להם כסף מיותר
זה ההוכחה שהבלון קרוב מתמיד הולך להתפוץ(יש גבול כמה אפשר לקחת חוץ בנקאי)ולגלגל גמחי''ם כל היוםולפי חשבון במרכז הלואה ל30 שנה גם לא עוזר אלא בתשלומים של 8k לחודש
מה פתאום לעשירים גם מתייקר הריביות של המשכנתאות הגדולות שהם לקחוהבעיה במצבים האלה שהעשירים יותר עשירים והעניים גם יותר עניים
זה ההוכחה שהבלון קרוב מתמיד הולך להתפוץ(יש גבול כמה אפשר לקחת חוץ בנקאי)ולגלגל גמחי''ם כל היום
כי הם משכירם דירה לענייםהבעיה במצבים האלה שהעשירים יותר עשירים והעניים גם יותר עניים
זה הבעיה שהם לא לקחו רק נתנו וא"כ מרויחים פעמייםמה פתאום לעשירים גם מתייקר הריביות של המשכנתאות הגדולות שהם לקחו
נו זה דבר ידוע....הבעיה במצבים האלה שהעשירים יותר עשירים והעניים גם יותר עניים
אם זה היה ככה המצב היה טובנו זה דבר ידוע....
ש 20% מהכסף נמצא אצל 80% מהעולם
ואילו 80% מהכסף תקועים אצל 20% מהאנשים...
מה לעשות? זה החיים...
לא דיברנו על חרדים אברכים על העולם הכלליאני ישמח שיגיב כאן פקיד בסניף חרדי גדול ויספר לנו מה מצב העו"ש של הציבור.
הדיבורים על ה"עשירים" מזכירים לי אברך צעיר שבטוח שכל מי שמחזיק רכב הוא גביר
למרות שאני לא פקיד אני יכולה לומר על הסביבה שבה אני חיה,אני ישמח שיגיב כאן פקיד בסניף חרדי גדול ויספר לנו מה מצב העו"ש של הציבור.
לכן קופת העיר מדווחת על עליה ברמה גבוהה של הבקשותלמרות שאני לא פקיד אני יכולה לומר על הסביבה שבה אני חיה,
שגם אלו שכולם בטוחים שהם שוחים בכסף וההורים מכניסים 30 אלף ש"ח בחודש- מצב העו"ש שלהם עגוםםם
פעם משפחה סטנדרטית הסתדרה מעולה עם 20 אלף ש"ח בחודש ועוד נשאר לה בצד לימים הפחות טובים....
היום כשיוקר המחיה ורמת החיים רק עולים אז רק ה' יודע איך הציבור מצליח לסגור את החודש...
ולא מדובר רק על אברכים.לכן קופת העיר מדווחת על עליה ברמה גבוהה של הבקשות
מי מסוגל לחשוב על לחתן ילדיםולא מדובר רק על אברכים.
תעשה חשבון, כמה מרויחים אחים שלך, גיסים שלך, חברים מהכולל, כמה כבר הם מרויחים?
בערך אתה יכול לנחש.
ועם ההכנסות האלה לוקחים משכנתא של 7000 שח לשלושים שנה.
אפילו לחתן את הילד הראשון אין להם סיכוי.
כן!וזאת מנין לך? הסברא אומרת שאתה צודק, אבל יש לך סימוכין לדבריך?
זה יגמר ברגע שהריבית תירדזה לא קשור ממטר
ירידת מחירים נגרמת ותגרם רק בגלל בריחת משקיעים
התדמית היציבה והמגמה העקבית של העליה בשוק נסדקה ללא תקנה
יש המון השקעות בטוחות שמציעות תשואה גבוהה פי 5 משוק הנדל"ן ואפשר במיידי למשוך את הכסף
שוק הנדל"ן מסורבל מאוד מאז ומעולם, במיתון הנוכחי הוא מאבד את יציבותו
לא רואה איך הוא יתאושש מזה גם אם המגמה תתשתפר או אפילו תתהפך
וכן השכירות בשיאלפי התיאוריה שלך המחירים בפריפריה היו אמורים לרדת ובמרכז לעלות, או לפחות להעצר.
וזה לא מה שקרה.
אגב, לגבי "הגענו לשיא" - יש צורות שונות למדוד את זה.
מצב בו התשלום החודשי על מגורים נוגס אחוזים כל כך גדולים מההכנסה החודשית לא זכור לי שהיה אי פעם (ושמעתי את "הגענו לשיא גם לפני 15 שנה...)
נכון מאוד!כן. רק רמ"י אשמים.
שוין.
גם אם הריבית תרד, לכולם עכשיו נפל האסימון שריבית יכולה לעלות, והחלום של 2/3 פריים הוא חלום בלהותאני מסכם את הנושא מבחינתי - ואשמח אם יחכימו אותי בתובנות,
מבחינת התחלות בניה וכן שיווק דירות - המצב הקיים זה שאין מחסור ואין הצפה (יותר מהסטנדרט הרגיל) - יתכן שבעתיד זה ישתנה לטוב או למוטב,
מבחינה זאת - מחירי הדיור אמורים לשמור על יציבות,
אבל - מה שמשנה את התמונה זה שוק ההשקעות בדיור,
וכאן כל הפרשנים מנסים לייצר מציאות ע"י הפרשנות,
לדוגמא:
אם מחר רה"מ ושר השיכון מכריזים שהם נכשלו בדיור והמחירים ימשיכו לעלות - אוטומטית המחירים יעלו (אפילו אם הנתונים לא יהיו נכונים) - בגלל ריצת המשקיעים לקנות דירות....
וכן להיפך - אם רה"מ וכו' יודיעו שתוך שנתיים מחירי הדירות יתייצבו על 5 % נמוך מהמצב הקיים (ויצליחו לשכנע בזה - דבר שהרבה כתבות שיווקיות ינסו למנוע.....) זה לבד יגרום לירידת ערך הדירות בהרבה יותר מ-5 % גם בלי שהמדינה תעשה כלום בנידון.....
במצב הריבית הנוכחית - אין שום סיבה להשקעה בדיור - גם למי שיש את כל הסכום ביד ולא צריך לשלם ריביות - כי הרווחים מהשקעה במקומות אחרים יהיו יותר גבוהים מהשכירות שהוא יקבל....
אז מה הסיבה שעדיין כן משקיעים - כי ע"י ריבוי ההשקעות - מחירי הדירות ימשיכו לעלות....
ובקיצור:
@עו"ד נתן רוזנבלט ועוד אחרים כאן מנסים להוריד את המחיר - ע"י פרשנותם הצודקת (אם זה יתקבל),
ומהצד השני @כמו הרוח (לאחר השינוי בכיוון הרוח.... סליחה) ו @מקצועי בנדל"ן (איפה הוא נעלם ??) ועוד אחרים כאן מנסים להעלות את המחיר - ע"י פרשנותם הצודקת (אם זה יתקבל - כמובן....),
הימור שלי: הפסימיים ינצחו - יש טבע לכתבות מפחידות (שברגע שעליית הריבית תיעצר - תתחיל בולמוס של קניית דירות) לקנות שביתה בלב - וכך אכן לגרום לבולמוס המדובר,
אישית - מקווה שאטעה.
אשמח לקבל דעה שונה
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: