מתברר שרק העלאת הריבית היא גורם משמעותי להורדת מחירי הדיור.תסתכל שמשנת 2010 כל המומחים האלה טוענים שהמחירים ירדו
יש פה אנשים שכבר שנים מדברים על האיטיות הזאת
מתברר שרק העלאת הריבית היא גורם משמעותי להורדת מחירי הדיור.תסתכל שמשנת 2010 כל המומחים האלה טוענים שהמחירים ירדו
יש פה אנשים שכבר שנים מדברים על האיטיות הזאת
זה ה"פרנוסה" של המדינה. מה רצית?מנכ"ל משרד השיכון: "מקווה שהאמירה שאין תוכנית חדשה תרגיע את השוק"
קרדיט https://www.calcalist.co.il/real-estate/article/sjy2btyzh
נכתב גם היום ביתד
פשוט מנסים בכוח לא להוריד את המחירים...
נכון שמדד מחירי הדירות הוצא ממדד המחירים לצרכן
אבל עדיין צריך שיהיה לבנק ישראל אחריות של ניהול ופיקוח מוניטרי גם על מדד מחירי הדירות.
זה בידים שלו
אולי במקום לחשוב שהמערכת פועלת לטובתךא. במשך שנים, עלו מחירי הדיור עלו בעשרות אחוזים.
ישבו החכמים ודנו: האם הדבר מהווה אינפלציה, או שמא שווה הדבר לעליית מדד הבורסה, שאינה אלא צמיחת שוק?
שקלו וטרו והגיעו למסקנה: דירה היא מוצר השקעה ולא מוצר צריכה. צריכת מגורים היא שכירות . משכך, עליית מחירי הדיור אינה אינפלציה אלא עליית שווי.
לפיכך, חגגו המשקיעים עם רבית אפסית במשך שנים, עלו מחירי הדיור ועלו, הדבר לא גרם לבנק ישראל לחשוב על העלאת רבית, גם לא על דירות להשקעה.
אבל מה לעשות. אנחנו אנשים פשוטים שמכירים את המציאות הפשוטה והארצית. מגורים בשכירות לאורך שנים, בארצנו, אינה אפשרות מעשית כל כך (בלשון המעטה).
בשורה התחתונה, לפחות אצלנו, אנשים צריכים בהחלט דירה משלהם. משכך, עליית מחירי הדירות משקפת קושי אדיר. לא משנה כלל אם תקראו לזה אינפלציה או לא.
ב. אומרים הכלכלנים: הכלי הישיר והחזק ביותר להתמודד עם אינפלציה, עם עליות מחירים, היא עליית רבית. גם אם לא כל כך רואים את זה עדיין, אבל חכו חכו, בסוף זה ישפיע.
אבל, יש שוק אחד שעליו משפיעה עליית הרבית במיידי, והוא שוק הדיור. הסיבה כמובן פשוטה. דירות לא קונים עם קאש מאני. קונים אותן עם הרבית של הבנק...
למרבה הגיחוך, דוקא בעניין הזה, בנק ישראל מתנער מאחריות וזורק את האחריות על הממשל... מה רוצים ממני, אומר בנק ישראל, אני אמור להתמודד עם אינפלציה, לא עם בעיות אחרות..
יש תופעה לפעמים דוקא אצל אנשים שכלתנים במיוחד,
שמרוב עיסוק בהגדרות מופשטות קצת מאבדים קשר עם המציאות הפשוטה.
לדעתי הענייה, ההתנהלות הזו היא דוגמא טובה לכך.
אם אתה מסכים עם חלק מהדברים של השמאי אטקין אז כנראה שהמשיח כבר פהאולי במקום לחשוב שהמערכת פועלת לטובתך
ורק חסר להם הבנה של המציאות הפשוטה
אולי נזכור שזה אותם בנקים עם פרשיית המניות הידועה בעבר(עד שזה התפוצץ בבום בקול רעש גדול)
וממילא גם במקרה הזה
טוב להם לנפח את הדיור
כדי לתת יותר משכנתאות וממילא לקבל יותר ריבית
לפעמים אני פשוט לא מבין איך אנשים סומכים על המערכת שתפעל לטובתך
כשכל המערכת פשוט מתנהלת באופן מוחלט כנגדם
מציע לשמוע את השמאי חיים אטקין(הגם שאני לא מסכים עם חלק ממסקונתיו
אבל אי אפשר שלא להסכים עם הרבה מהדברים שלו)
כמה?יש סבסוד מהקהילה
אני מסכים איתו שיש פה בועהאם אתה מסכים עם חלק מהדברים של השמאי אטקין אז כנראה שהמשיח כבר פה
לא יודע [אבל גם בלי סבסוד הפרסומים ביד 2 זה באזור 1500 ומאמין שתצליח להוריד [לא נראה לי שיש ביקוש במקום הזה]כמה?
מעניין מה שכתבת, אבל שים לב שעד לפני מספר שנים הציבור החרדי לא התקרב למקומות כמו עפולה והיום כן. אז גם ירוחם תרוחם.לא רוצה להרוס לאנשי ירוחם את הנסיונות להוביל לשם אנשים
אבל כמה עובדות
הקהילה בירוחם קיימת כבר קרוב לארבעים שנה והנסיונות לסחוב לשם אנשים קיימים מאז
מבחינה מספרית המצב שם די דורך במקום כלומר על כל אחד שמגיע אחד הולך [פלוס מינוס]
הניסיונות להקים שם ישיבה אינם חדשים וכמדומני שזו הפעם השלישית או הרביעית שישנו ניסיון כזה [וחוסר ההצלחה אומר דרשני]
בנוגע למרחקים זה מושבה קטנה והישוב הסמוך [באר שבע] הוא במרחק 40 דקות נסיעה ברכב
ההמלצה שלי שמי שבכל זאת רוצה לגור שם הוא יכול לשכור [השכירות שם היא קצת יותר מאלף שקל ויש סבסוד מהקהילה]
בכל אופן יש הבדל עצום בנגישות [עוד כמה שעות נסיעה]מעניין מה שכתבת, אבל שים לב שעד לפני מספר שנים הציבור החרדי לא התקרב למקומות כמו עפולה והיום כן. אז גם ירוחם תרוחם.
בפעמים הקודמות שניסו לחדש את הקהילה לא היה כאלו פערים במחירי הדיור בין ירוחם למקומות אחרים בפריפריהלא רוצה להרוס לאנשי ירוחם את הנסיונות להוביל לשם אנשים
אבל כמה עובדות
הקהילה בירוחם קיימת כבר קרוב לארבעים שנה והנסיונות לסחוב לשם אנשים קיימים מאז
מבחינה מספרית המצב שם די דורך במקום כלומר על כל אחד שמגיע אחד הולך [פלוס מינוס]
הניסיונות להקים שם ישיבה אינם חדשים וכמדומני שזו הפעם השלישית או הרביעית שישנו ניסיון כזה [וחוסר ההצלחה אומר דרשני]
בנוגע למרחקים זה מושבה קטנה והישוב הסמוך [באר שבע] הוא במרחק 40 דקות נסיעה ברכב
ההמלצה שלי שמי שבכל זאת רוצה לגור שם הוא יכול לשכור [השכירות שם היא קצת יותר מאלף שקל ויש סבסוד מהקהילה]
גם 360 - 400 אלף ש"ח חבל לזרוק לפחבפעמים הקודמות שניסו לחדש את הקהילה לא היה כאלו פערים במחירי הדיור בין ירוחם למקומות אחרים בפריפריה
האפשרות לקנות דירת 3 חד' יד 2 ב- 360 - 400 אלף ש"ח לא קיימת בשום מקום שיש קהילה ליטאית בארץ
היכולת לבנות ללא הגבלה עם קרקע במחיר 0 כשהמועצה המקומית לא מתנגדת להבאת חרדים זה גם נדיר,
הגר"ד כהן כתב במכתבו "בהקמת ישיבה בירוחם יש גם משמעות גדולה שהוא מקום שיש שיש בו הרבה שטחים שאפשר להעמיד שם קהילה גדולה של אברכים, ולמצא פתרון למצוקת הדיור של עולם התורה, שכן אפשר לרכוש דירות במחיר זול ולהעמיד קהילה לתפארה, ואין דרך להעמיד קהילה של אברכים אלא על ידי "יהודה שלח לפניו" להעמיד בית תלמוד לעמלי תורה, ישיבה שתהיה למגדל אור כל העיר ולהקהילה המצטרפת לישיבה".
בלי להיכנס לעצם הנושא שהוא לא קשור לאשכול, הוא דיבר על בנק ישראל והלמ"ס וכו'.אולי במקום לחשוב שהמערכת פועלת לטובתך
ורק חסר להם הבנה של המציאות הפשוטה
אולי נזכור שזה אותם בנקים עם פרשיית המניות הידועה בעבר(עד שזה התפוצץ בבום בקול רעש גדול)
וממילא גם במקרה הזה
טוב להם לנפח את הדיור
כדי לתת יותר משכנתאות וממילא לקבל יותר ריבית
לפעמים אני פשוט לא מבין איך אנשים סומכים על המערכת שתפעל לטובתך
כשכל המערכת פשוט מתנהלת באופן מוחלט כנגדם
מציע לשמוע את השמאי חיים אטקין(הגם שאני לא מסכים עם חלק ממסקונתיו
אבל אי אפשר שלא להסכים עם הרבה מהדברים שלו)
אמרת את החילוק הזה בעברבלי להיכנס לעצם הנושא שהוא לא קשור לאשכול, הוא דיבר על בנק ישראל והלמ"ס וכו'.
ואתה מדבר על בנקים מסחריים.
ולכן התגובה בזאת לא ממש רלוונטית.
בא נגזים,גם 360 - 400 אלף ש"ח חבל לזרוק לפח
אז שוב גם אם היו דברים לא ישרים של אנשים מסוימים, וגם אם עכשיו נעשים דברים לא ישרים, [וזה לטענתך בלבד, ואני לא שותפה לדעה הזאת] עדיין אין שום קשר בין בנק מסחרי שאמור לפעול לטובת הרווחים שלו והכל בסדר, לבין בנק ישראל שבתגובה הזאת לא התייחסת אליו כלל.אמרת את החילוק הזה בעבר
שיש לחלק בין הבנק המרכזי
לבין הבנקים האחרים
בעבר הראתי לך מספר דברים לא ישרים בלשון המעטה
אפשר להסתכל איפה הנגדים בסוף הולכים לעבוד וד"ל ואכמ"לאז שוב גם אם היו דברים לא ישרים של אנשים מסוימים, וגם אם עכשיו נעשים דברים לא ישרים, [וזה לטענתך בלבד, ואני לא שותפה לדעה הזאת] עדיין אין שום קשר בין בנק מסחרי שאמור לפעול לטובת הרווחים שלו והכל בסדר, לבין בנק ישראל שבתגובה הזאת לא התייחסת אליו כלל.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: