דרוש מידע מוות בעריסה!!

מצב
הנושא נעול.

שרי ש.

משתמש פעיל
לאחר קריאת האשכול המטלטל המרגש והעצוב.....
אציין שאני לא משכיבה על הבטן כפי ההנחיות,
וגם בעיני ראיתי תינוקות ששכבו על הבטן בהשגחה ובאו לסובב את הראש לצד שני -
ונתקו באמצע, כלומר כשהפנים כלפי מטה, כמובן שהרמתי מייד.
ולכן, ההשתדלות שלי זה בלילה (כשאני ישנה):
להשכיב על הגב עם נטיה קלה לצד (כל פעם לצד אחר, בשביל ההתפתחות),
וגם הגבהה קלה לגב.
ושה' ישמור ויגן על כל ילדי ישראל!!!!!
ולכל האמהות החרדתיות שקראו את האשכול בנשימה עצורה (ואני ביניהן) -
מה נגיד?
לעשות השתדלות חייב, אבל כל הזמן לזכור ולתזכר אות עצמנו שהכל משמים והקב"ה אוהב אותנו ואת תינוקותינו יותר ממה שאנו יכולות לדמיין!!!!
כשנכנסות לי מחשבות חרדתיות לראש (ונכנסות...) אני אומרת לעצמי -
מי עזר לי ללדת את התינוק / הילד הזה לחיים טובים ולשלום? ה'.
מי מחיה אותו כל רגע - גם כשאני ישנה? ה'.
מי עזר לי להיוולד ולא למות בלידה, ומחיה אותי בימים, בלילות, בלידות, בנסיעות וכו'.... מי שומר ומחיה אותי? ה'!!!
הבנתם את הרעיון מן הסתם.... אפשר להוסיף עוד כהנה וכהנה דברי חיזוק אבל גם ככה הארכתי...
בכללי - מאוד עזר לי ללמוד אורחות צדיקים שער הביטחון.
בריאות, שמחות ונחת יהודית לכולם!

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
אני מנסה לחזק את עצמי:
בראש השנה יכתבון מי יחיה ומי ימות, ובאיזו שניה ובאיזו דרך בדיוק.
אף אדם לא הצליח לנשום נשימה אחת מעבר למה שהבורא הקציב לו.
שלחו אותנו לכאן לכמה שנים ואנחנו צריכים למלא הוראות ולחזור לשם בסיום התפקיד, וכל אחד מסיים את תפקידו בדיוק בזמן שנקבע.
מי שיודע להזריח שמש 6000 שנה כל יום בשניה המדוייקת שכולנו רואים בלוח שנה, יודע גם להוציא נשמה בדיוק בשניה שבה הגיע זמנה, אנחנו מכירים את הנשמה הזו אולי כמה שנים, והקב"ה מכיר אותה אלפי שנים ויודע בדיוק מה היה לה הכי טוב וכמה שנים היא תישאר בעולם השקר.

מצד שני: אחת ממצוות התורה היא "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם", ואנחנו מצווים לעשות את ההשתדלות לשמור על גוף בריא ולמלא אחרי כל הוראות הרופאים, ומצד שני להאמין ולדעת שאין לזה קשר לאורך החיים שלנו, אנחנו נלך בזמן שנקבע, ואם שמרנו על הבריאות נקבל על זה שכר שם.

הקושי לקבל את זה נובע מהרצון שלנו להרגיש שאנחנו שולטים ומנהלים את חיינו ולא מישהו אחר, אבל במהלך החיים כל אחד מתנגש המון פעמים בכל מיני מאורעות שלאט לאט מלמדים אותו בכוח שמישהו אחר מנהל אותו. ואחרי שמבינים את זה החיים יותר רגועים וקלים, כי לא כל העולם מוטל על כתיפינו, אנחנו רק שכירים ולא עצמאיים...

ואין בזה כדי להמעיט את הכאב והצער על היקרים לנו שאינם עוד אתנו, והמקום ינחם את כל שבורי הלב, (וראיתי שכותבים שהקב"ה באמת מנחם את האבלים וכמו שאנו רואים בעינינו שהכאב הנורא של האבלות הולך ופוחת עם הזמן, (ברור שצלקת נשארת לכל החיים, כל אחד לפי גודל שברו וכאבו וכוחות נפשו) לא נקבל את זה כמובן מאליו, אלא נדע שזו רפואה מאת הקב"ה ונודה לו על זה, כמו שמודים על פצע שמגליד ועל עצם שבורה שמתאחה).

נעמה CPA

משתמש מקצוען
אני מצאתי את הבת שלי כחולה במיטה בלי נשימה (על הגב),
ולאחר מכן זה קרה עוד כמה פעמים לצערי בגלל בעיה רפואית שהתגלתה ולכן ישנה עם מכשיר סיטורציה
חודש אחר כך לא ישנתי בלילה! ואת הקצת שישנתי, ישנתי עם משקפיים כדי שמיד אראה...
עד שזה הגיע לשלב שהתעלפתי באמצע הרחוב מרוב תשישות
ואז עשיתי ריסטרט
אנחנו מודים לקב"ה כל בוקר שמחזיר לנו את הנשמה, הנשמה נתונה רק בידיו
בידינו הכוח לעשות את ההשתדלות שצוונו עליה ולחיות בשמחה
ולא יעזור שנקום 20 פעמים בלילה ונשאיר אותו לידינו עד החתונה
מה שנגזר עלינו זה מה שיהיה וזה הטוב בשבילנו
המועיל ביותר זו תפילה לקב"ה שיראה לנו את הטוב ולהאמין בו
זה הזמן בפסח לחזק את האמונה
שיהיה חג שמח ומלא אמונה לכולן!

מיכל_לוי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי

סופר חיובי

משתמש מקצוען
פותחת האשכול הגיעה לכאן כדי להתחזק ואני מרגישה שרק הוספתי לחרדות שלה.
אני מבקשת סליחה ממנה ומכולם. ה' ישמור על התינוקות של כולנו.
כנ"ל בדיוק חושבת על זה!!!
להעלים ולומר שזה לא קיים גם לא טוב...
צריך לדעת שזה חלק מהחיים שהקב"ה נתן ואנחנו בידיו הטובות!
רק מלחשוב על זה זה אמור להרגיע!
הינה תראו אימהות מסורות שקרה להם הגרוע מכל וזה לא היה בשליטתם..
זה רק מחזק שאנחנו בידיו הטובות!

סטיקר

משתמש פעיל
וזה בלי קשר לכך שלא מובן לא איך אי הסכמתו בעניין רפואי עם גדולי ישראל הופך את דעתו ללא רלוונטית בכל התחומים (באותה מידה זה יכל להיות גוי או חילוני שדעת גדולי ישראל לא בלקסיקון שלו בכלל, זה לא מעיד על המקצועיות שלו בתחום הרפואה)
זאת ועוד, הרי הוא אחד מכמה רופאים בודדים שהציבור נוהר אליהם בהמוניו אחרי שהרופאים הרגילים לא יודעים לעזור, הציבור לא טיפש, כנראה שיש דברים שהם יודעים שהרפואה לא יודעת או לא כל כך מעונינת לדעת.

סטיקר

משתמש פעיל
אני בטוחה שבאמת יש הרבה יותר סיפורים כאלה לאחרונה
3 סיפורים מסביבתי הקרובה ממש בתוך כמה חודשים
מעניין אם יש קשר לקורונה ....
ל-2 מהן בטוח היה קורונה לפני הלידה
אין שבוע שלא רואים בחדשות על תינוק שמת פתאום בשכונה חרדית, זה לא היה עד לפני כחצי שנה שנה.
מעניין אם יש קשר לקורונה ...
מה שיותר מעניין שלא חוקרים ולא מדברים על זה.

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אין שבוע שלא רואים בחדשות על תינוק שמת פתאום בשכונה חרדית, זה לא היה עד לפני כחצי שנה שנה.
נכון שהתדירות עלתה לצערנו אבל זה לא מתקרב לפעם בשבוע
מה שיותר מעניין שלא חוקרים ולא מדברים על זה.
חלק מהמקרים של מוות בעריסה הם לא מוות פתאומי של תינוק שהלך לישון, רח"ל.
מכירה שני מקרים כאלו :(
1- תינוק בן חודשיים שהושכב על מזרון בין 2 מיטות, אחד ההאחים סגר ודחף מיטה אחת לכיוון השניה :(
2- תינוק שישן במיטת ההורים ו... :(
שניהם הוגדרו כמוות בעריסה....

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
כל סיפור עצוב וצובט את הלב גם אם לא מכירים אישית...
אבל בתור אמא את לא יכולה לעשות מעבר להתשדלות שלך. ופאניקה בוודאי לא תעזור...
ובסוף ל99.X אחוז מהילדים זה לא קורה... וזה גם לא קורה אחת לשבוע.
לא יודעת למה, אבל שומעת יחסית הרבה סיפורים אצל מטפלות (לא אומרת שיש קשר!)
משום מה אף פעם לא שמעתי שזה קרה במעון(אחת הסיבות שאני שולחת למעון למרות שאין לי דרגה)

מנוי פרימיום

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יוצרי ai
לא מדברים על זה
תפתחו גוגל, מתברר שהנושא דווקא נחקר ומדובר
סקר שהוזמן על ידי The Lullaby Trust מצא כי פחות משליש מהאבות מקבלים מידע על הצעדים הבסיסיים שהם יכולים לנקוט כדי להפחית את הסיכון לתסמונת מוות פתאומי של תינוקות
...
תוצאות הסקר הן אינדיקציה מדאיגה לכך שהגבלות הסגר, בשילוב עם הלחץ הגובר שמפעילה הקורונה על שירותי הבריאות הציבוריים, פירושן פחות תמיכה ומידע להורים טריים, מה שמעמיד תינוקות בסיכון.

tsivyaf

משתמש פעיל
אני מדברת על השנתיים האחרונות מול ה50 שנה האחרונות

מנוי פרימיום

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יוצרי ai
עוד מחקרים מראים כי הקשר בין קורונה למוות בעריסה הוא עייפות ההורים וחוסר עירנות בעקבות הלחץ מהנגיף
מגיפת COVID-19 עלולה לגרום ללחץ ועייפות בקרב רבים, מה שהופך את זה חיוני עבור כל מי שמטפל בתינוקות, כולל הורים, מטפלים, ספקי טיפול בילדים, ספקי שירותי בריאות ובני משפחה, לעקוב אחר הרגלי שינה בטוחים בכל פעם שתינוק ישן או מנמנם

ששונית

משתמש מקצוען
@מרצדס!!
חשבתי על מה שכתבת שאם לא תפחדי יקרה אסון.
פחד לא מונע אסון.
אסונות קורים מחוסר זהירות, חוסר אחריות, חוסר מודעות
אם את זהירה ואחראית ומודעת, (ואת אכן כזו לפי ההודעות שלך) אז עשית את שלך ועכשיו תני לרבונו של עולם לנהל את עולמו כרצונו כשאת רגועה שעשית את ההשתדלות המירבית.
יש אנשים חסרי אחריות או מודעות ואותם צריך להפחיד מעט כדי גרום להם להיזהר, אבל אנשים זהירים הפחד רק משתק אותם ומזיק להם, ובוודאי לא מועיל

רגע של ניצחון

משתמש מקצוען
@מרצדס!!
חשבתי על מה שכתבת שאם לא תפחדי יקרה אסון.
פחד לא מונע אסון.
אסונות קורים מחוסר זהירות, חוסר אחריות, חוסר מודעות
אם את זהירה ואחראית ומודעת, (ואת אכן כזו לפי ההודעות שלך) אז עשית את שלך ועכשיו תני לרבונו של עולם לנהל את עולמו כרצונו כשאת רגועה שעשית את ההשתדלות המירבית.
יש אנשים חסרי אחריות או מודעות ואותם צריך להפחיד מעט כדי גרום להם להיזהר, אבל אנשים זהירים הפחד רק משתק אותם ומזיק להם, ובוודאי לא מועיל
נכון חלקית
למרבה הצער אסונות קורים גם לאנשים זהירים, אחראים ומודעים
תאונה בין רכב לטנדר הסעות וילד בהסעה נפגע- לא עוזר בכלל אם האמא מודעת ואחראית וזהירה ומפוחדת
היא לא תשלח אותו לעולם מהבית?
תדאג שהטנדר של הילד יסע בכביש שומם?
וזו רק דוג'
אנחנו בידיים של ריבונו של עולם,
צריך לעשות השתדלות רגילה ונורמלית, בלי פחד ולהתפלל לה'!

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...