דרוש מידע מוות בעריסה!!

מצב
הנושא נעול.

סטיקר

משתמש פעיל
זו ירידה של שבעים אחוז

וכן להיפך
אם יש חלילה מאה בחודש
ובחודש שאחריו 300 זו עליה של 200 אחוז

כל מקרה הוא אחוז מסויים מתוך 100% של המקרים
הכפלה היא עליה של 100% (יש 100% נוספים על ה100 הקיימים)
ושילוש הוא עליה של 200%

אלא אם מנסחים את זה כהשוואה של מספר למספר
השנה מס' המקרים הוא 200% ביחס לשנה הקודמת - ואז הכוונה תהיה רק להכפלה ולא לשילוש.

בכל אופן, ירידה של מאות אחוזים משמעה ירידה אל מתחת לאפס, אלא אם כן התחלנו את הספירה בכמה מאות אחוזים...
נכון
התכוונתי שבזמן רגיל יש כמה מאות אחוז יותר.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
נראה לי שהמקור של השמועה כאילו בימינו עלתה התדירות של המוות (בעריסה או בדום לב למבוגרים), הוא כנראה ממתנגדי החיסונים, וזאת מכיון שהם הבטיחו שהחיסונים הורגים ולכן הם מחפשים את "הרוגי החיסונים" מתחת לאדמה.
בשביל לאמת או להכחיש את השמועה הזו צריך לפחות מחקר בסיסי כלשהו ולא התרשמות אישית של אדם מסביבתו הקרובה.
נשמח למי שיש נתונים שאינם לקוחים מאתרי חדשות או מסיפורים שהוא מכיר אישית.

בתודה מראש

Excel

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
בלת״ק
יש הסבר פשטני לכל הנושא הזה
מוות בעריסה נגרם ל״ע כשתינוק ישן עמוק מדי,
ובטעות הוא ׳שוכח׳ לנשום.
(יש עוד גורמים והסברים אבל זה בפשטות)
אז הרבה מאמצעי הבטיחות הם כאלו שגורמים לו לישון פחות עמוק ומפחיתים את הסיכון.
לכן שינה על הגב בטוחה יותר כי היא פחות עמוקה.
לכן שינה עם מוצץ מפחיתה סיכון, כי היא מונעת הרדמות עמוקה.
לכן חלב אם מפחית סיכון כי הוא קל לעיכול על פני מטרנה ומילא ישנים איתו יותר קל.
לכן, אגב, מומלץ לישון עם התינוק בחדר כי הוכח שתינוקות שמרגישים את אמא שלהם נושמת ׳מחקים׳ את הנשימה שלה.

ממש הסברת בטוב טעם מה זה כל ההמלצות ולמה הם טובות
(ב"ה מיישמת הכל...)

תודה!!!

bracha5

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אוטומציה עסקית
אין שבוע שלא רואים בחדשות על תינוק שמת פתאום בשכונה חרדית, זה לא היה עד לפני כחצי שנה שנה.

מה שיותר מעניין שלא חוקרים ולא מדברים על זה.
יתכן שבגלל שיש לך תינוק את יותר מודעת ויותר שומעת (חשופה יותר לאמהות שיש להן תינוק בגיל), לא בטוח שזאת מציאות אובייקטיבית.

סטיקר

משתמש פעיל
בתוך חודשיים רק בירושלים ורק במערב העיר, מספר מקרי מוות בעריסה כחצי משנה ממוצע

אמא של אלי

משתמש פעיל
זה נכון,
פחד לא מונע אסון
אבל פחד גורם לי לקום בלילה כמה פעמים ולבדוק מה עם התינוקת שלי,
גורם לי לתת לה יד כמעט חצי לילה (היא איתי במיטה),
גורם לי לבדוק כמה וכמה פעמים גם במהלך היום שהיא בסדר שהיא נושמת ושהיא חיה,

יש מצב שאם לא הייתי בודקת את זה אז באחת הפעמים שהייתי מדלגת על זה הייתי יכולה למצוא אותה לא בחיים ח"ו
זו הבכורה שלך?

סטיקר

משתמש פעיל
איך אין דיווחים כאלו מכל הארץ?
צריך לבדוק בנתוני הלמ"ס מה היה בכל הארץ.
אבל לפי מה הדיווח הזה ולפי מה שמתפרסם כל שני וחמישי בחדשות רק מהחרדים על תינוק שמת פתאום או נמצא במצב אנוש, המצב עגום, לא היה חצי מזה בעבר.

יוסף גומז

משתמש רשום
ה'מסילת ישרים' כותב שאדם ידע אם החשש שלו הוא אמיתי או סתם חרדה, לפי הדבר שממנו הוא חושש, אם זה דבר שהסכנה בו שככיחה החשש הוא לגיטימי, ואם הסכנה לא שכיחה, זה לא פחד שיש לפחד אותו. על מוות עריסה אי אפשר לומר שזה שכיח. חרדה זה דבר לגיטימי וזה בסדר גמור לפחד, אבל צריך לדעת שזה רק חרדה.

סטיקר

משתמש פעיל
זה גם לא נכון, הסברתי כבר למעלה
מה שהבאת למעלה זה מ2017, אנחנו מדברים על התקופה האחרונה.
עדיין זה רחוק מלהיות שכיח, ולכן מי שמפחד צריך טיפול או חינוך עצמי, אבל זה עלייה גדולה, עד לאחרונה זה היה כמה עשרות בודדים בשנה, וכחצי מהמגזר הערבי.

אם הבנים שמחה!

משתמש מקצוען
הדעה של

טענו לכם שהיה קשר בין הדברים?
זה ממש מלחיץ מה שאת כותבת .
שמעתי לא פעם שמוות עריסה קרה אחרי אי שקט קיצוני. זה נשמע לי יותר רלוונטי
איכשהו פספסתי את השאלה שלך עד עכשיו ואני לא בטוחה שהבנתי אותה נכון.
הבן שלי עבר החייאה ממושכת ונשאר עם פגיעה מוחית קשה, מחוסר הכרה ומונשם עד שהוא נפטר (תקופה של כמה שנים).
הוא כן היה באי שקט בשעות שלפני האירוע. הצלחתי להרגיע אותו רק ע"י הנקה. באותו יום יצאנו לקניות לפני פסח וכל כמה דקות הייתי צריכה לחפש שירותים או תא הלבשה כדי להניק אותו כי הוא לא הפסיק לבכות. עד שסוף סוף בעלי הצליח להרדים אותו...על הבטן. זו היתה הפעם האחרונה שראינו אותו בהכרה.

bracha5

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אוטומציה עסקית
איכשהו פספסתי את השאלה שלך עד עכשיו ואני לא בטוחה שהבנתי אותה נכון.
הבן שלי עבר החייאה ממושכת ונשאר עם פגיעה מוחית קשה, מחוסר הכרה ומונשם עד שהוא נפטר (תקופה של כמה שנים).
הוא כן היה באי שקט בשעות שלפני האירוע. הצלחתי להרגיע אותו רק ע"י הנקה. באותו יום יצאנו לקניות לפני פסח וכל כמה דקות הייתי צריכה לחפש שירותים או תא הלבשה כדי להניק אותו כי הוא לא הפסיק לבכות. עד שסוף סוף בעלי הצליח להרדים אותו...על הבטן. זו היתה הפעם האחרונה שראינו אותו בהכרה.
תהיתי אם הצוות הרפואי ידע להסביר את הסיבה לאובדן ההכרה.
יצא לי לשמוע כמה פעמים על אי שקט, הרדמה על הבטן מחוסר אונים של ההורים, ומוות עריסה.
אני תוהה אם האי שקט בעצם בישר שהיתה לתינוק בעיה שלא עלו עליה.
התינוקת שלי בכתה 12 שעות ברצף, נסעתי לבית חולים בחרדה, בגלל סיפורים כאלה, במיון דורגנו כלא דחופים.... חיכנו 5 שעות, עד שעלו על דלקת אוזניים חריפה. שלא איבחנו בטרם ולא איבחנו במרפאה! אני תוהה אם לא הייתי מתעקשת לבדוק את סיבת הבכי, יש אפשרות של מוות מתשישות... :( והרופאים לא יגדו לנו כדי שלא נעבור לגור במיון

אם הבנים שמחה!

משתמש מקצוען
תהיתי אם הצוות הרפואי ידע להסביר את הסיבה לאובדן ההכרה.
יצא לי לשמוע כמה פעמים על אי שקט, הרדמה על הבטן מחוסר אונים של ההורים, ומוות עריסה.
אני תוהה אם האי שקט בעצם בישר שהיתה לתינוק בעיה שלא עלו עליה.
התינוקת שלי בכתה 12 שעות ברצף, נסעתי לבית חולים בחרדה, בגלל סיפורים כאלה, במיון דורגנו כלא דחופים.... חיכנו 5 שעות, עד שעלו על דלקת אוזניים חריפה. שלא איבחנו בטרם ולא איבחנו במרפאה! אני תוהה אם לא הייתי מתעקשת לבדוק את סיבת הבכי, יש אפשרות של מוות מתשישות... :( והרופאים לא יגדו לנו כדי שלא נעבור לגור במיון
לקח כמה ימים עד שכל הבדיקות חזרו אבל הם כן מצאו איזה וירוס שכנראה גרם גם לבכי וגם לאובדן ההכרה.
(לא שהבכי גרם לאובדן ההכרה אלא שהוירוס גרם לשניהם. אבל לעולם לא נדע בוודאות.)

bracha5

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אוטומציה עסקית
לקח כמה ימים עד שכל הבדיקות חזרו אבל הם כן מצאו איזה וירוס שכנראה גרם גם לבכי וגם לאובדן ההכרה.
(לא שהבכי גרם לאובדן ההכרה אלא שהוירוס גרם לשניהם. אבל לעולם לא נדע בוודאות.)
תודה המידע!
אז בעצם לכאורה אין סיבה לייסורי מצפון על ההשכבה על הבטן.... (למרות שרק אמונה היא תריס בפני ריגשות אשם במקרים טראגיים כאלה)
המקום ינחם אתכם!
יש לי תחושה שבקרב מובילי דיעה שהם נגד משפחה ברוכה יש הרבה האשמה להורים על כל דבר כדי "להסביר" למה אסור ללדת יותר מידי, וכדי להסביר למה, "לי זה לא יקרה".... למרות שלאף אחד אין ביטוח. אנחנו הורים 24/7 בימים טובים יותר וטובים פחות,ומי שנגזר עליו, חי בריא ושלם וכן להיפך

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...