על אינפלציה שמעת?למה השוק עלה?
הכל עלה.
וכן, גם השכר.
אולי לא בהלימה לצרכים אבל גם הוא התקדם כלפי מעלה.
אם לפני עשור מזכריה זוטרה קבלה 25 שח לשעה.
היום אותה מזכירה בדיוק תקבל 35-40.
מי העלה את המחירים?
על אינפלציה שמעת?למה השוק עלה?
טעות כפולה.1. פשוט וברור שמי שהתחייב למתווך וחתם על חוזה, חייב לשלם את מה שהתחייב 'כל תנאי שבממון קיים', על פי דין תורה ולהבדיל על פי החוק.
לא נכון מבחינה חוקית.אפילו שכן שהצביע לכיוון הדירה ובזכותו קניתם רשאי לתבוע דמי תיווך
התכוונתי הלכתית, מבחינה חוקית אסור נראה לי לעסוק בתיווך ללא תעודה ואסור לקבל כסף מבלי להצהיר עליולא נכון מבחינה חוקית.
אכן ראוי לברר את הנושא בפורומם הרלוונטיים, אך כיוון שכתבת, תחפש ותראה שדעת רוב ככל הפוסקים שגם אם המתווך לא היה הגורם היעיל בסקה, מגיע לו תיווך, לפחות חלקי.הלכתית זה קצת יותר מורכב ולא רק שחור לבן.
יש גישות שונות עד כמה לקבע את החוק כמנהג המדינה והגיוני שזה גם משתנה בין אזורים.
גם מבחינה הלכתית לכאורה כל עוד המתווך לא היה הגורם היעיל בעסקה לא מגיע לו כסף, בהרבה עסקאות המתווך לא יכול להיכלל בהגדרה הזו.
יש גם מקרים שמתווך לא התנהל בניקיון כפיים ולא מגיע לו כסף למרות שהוא תיווך ועבד לא מעט על העסקה.
זה אולי מקומם, אבל אם שכרתי בן אדם שיעבוד בשבילי ובסתר הוא עבד עלי ואולי גרם לי נזקים, או שידל אותי לעסקה שאילו לא שיקר לא הייתי נכנס אליה, הוא מעל בעבודתו ואולי לא מגיע לו שכר, גם אם בסופו של דבר הרווחתי מהעסקה.
השאלות הללו הן הלכתיות וראויות להתברר בפלטפורמה שמתאימה לדיונים הלכתיים.
יתכן.אכן ראוי לברר את הנושא בפורומם הרלוונטיים, אך כיוון שכתבת, תחפש ותראה שדעת רוב ככל הפוסקים שגם אם המתווך לא היה הגורם היעיל בסקה, מגיע לו תיווך, לפחות חלקי.
אכן אמר החכם באדם לא לחכמים לחםהמתווך לא למד.
תלוי סיטואציהלא חייבים אותו כלל.
הוא עובד גם בשביל המוכרמייקר את המחירים.
-לא קראתי את האשכול עד כאן רק את ההודעה הנ''ל-מנסיון של קניית ומכירת כמה דירות דרך מתווכים ובלי מתווכים, האשכול מתעלם ממושג שנקרא משא ומתן. יש הרבה עסקאות שבלי מתווך שגישר על הפערים בין הצדדים לא היו יוצאות לפועל. כשבהרבה מקרים אנשים אפילו לא יודעים שאם היה מתווך בתמונה העסקה יכלה לצאת לפועל (לדוגמה כשראיתם דירה ב200,000 יותר מהמחיר שאתם רוצים לקנות הייתם עוברים הלאה, אבל המתווך יודע בכמה באמת בעל הדירה ימכור, ויודע להביא אתכם לדירה ואולי גם לשכנע אתכם לשלם יותר, כשבתכל’ס העסקה נסגרת בזכותו).
יש גם הרבה מקרים שהקונה לא היה מגיע לדירה בלי המתווך, כי הוא לא היה הולך לראות 50 דירות, והמתווך שמכיר את הדירות ואת השוק הביא אותו ישירות לדירה שהתאימה לו.
אנשים רואים דירה במחיר מציאה דרך תיווך ובטוחים שהם היו מגיעים אליה לבד, אבל הם לא יודעים שמי שגרם למוכר למכור במחיר הזה זה המתווך...
לגבי הדמיונות שהגדולים יוציאו מכתב לא לשלם תיווך, להשערתי הגדולים לא יבינו למה לא לשלם למתווך שעשה את העבודה שלו וע”פ הלכה מגיע לו כסף
יש באשכול הזה הרבה צרות עין, וחבל.
אפשר לחשוב שיש להם קסם מיוחד, כ"כ קשה להוריד מוכר במחיר הדירה??כלל ראשון בכל עסקא שתעשו בחיים!
אל תשלמו שקל על משהו שאתם לא מאמינים!!
אם אתם מהסוג שיכולים להסתדר ללא מתווך, חבל שתשלמו לו 5000 ש"ח....
לדוג' אני קניתי דירה דרך מתווך, וראיתי במציאות שהוא הצליח להוריד את המוכר ב 120,000 ש"ח!!!
אז ה 30,000 שהוא לקח שווה או לא???
הכלל, משלמים רק אם אתם מבינים שאתם מקבלים משהו שווה!!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכ
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֶל יי בַּצָּרָתָה לִּי קָרָאתִי וַיַּעֲנֵנִי:ב יי הַצִּילָה נַפְשִׁי מִשְּׂפַת שֶׁקֶר מִלָּשׁוֹן רְמִיָּה:ג מַה יִּתֵּן לְךָ וּמַה יֹּסִיף לָךְ לָשׁוֹן רְמִיָּה:ד חִצֵּי גִבּוֹר שְׁנוּנִים עִם גַּחֲלֵי רְתָמִים:ה אוֹיָה לִי כִּי גַרְתִּי מֶשֶׁךְ שָׁכַנְתִּי עִם אָהֳלֵי קֵדָר:ו רַבַּת שָׁכְנָה לָּהּ נַפְשִׁי עִם שׂוֹנֵא שָׁלוֹם:ז אֲנִי שָׁלוֹם וְכִי אֲדַבֵּר הֵמָּה לַמִּלְחָמָה: