אם תקראו טוב את כל התגובות הבעיה היא אחת
כשאני הולך למתווך ומבקש ממנו תיווך כלומר תמכור לי משלך הכסף מגיע לו ביושר.
אבל רוב המתלוננים הם שכשאני רוצה דירה מסוימת!! ולא יכול לקנות בלי המתווך כי צד המוכר לא משלם! אז הוא לקח מתווך. אבל אני לא רוצה את המתווך
כלומר:
אני מסתדר לבד, אבל היות והממוכר לקח מתווך אני צריך לשם את הבחירות שלו!! (מוכר)
הכי הגיוני הוא שאם המוכר לקח תיווך הוא (המוכר) ישלם את התיווך ולא הקונה
או שהפוך אם מוכר לא לקח תיווך אבל הקונה בא דרך תיווך אז הקונה ישלם תיווך
כל אחד ישלם את הבחירות שלו ולא את הבחירות של השני!!
אם המוכר החליט לדרוש עבורך תשלום עבור המזגנים שהוא התקין, זה זכותו.
זכותך כרוכש להחליט האם שווה לך לרכוש את הדירה ובנוסף לשלם עבור המזגנים, או שלא.
עובדא - שהמוכר רצה לרכוש שירותי תיווך ולגלגל את העלות על הרוכש.
עובדא - שהמתווך שכנע את המוכר כי עם בלעדיות הוא יקבל שירות X, ובלי בלעדיות הוא יקבל שירות Y.
המוכר הלך על מסלול הפרימיום וקיבל שירות X.
אלו הם העובדות היבשות.
כרוכש זה ממש לא מוצא חן בעיניך וזה בהחלט מובן.
אז למה אתה לא תמתין עד שתקופת הבלעדיות תסתיים?
כי אתה יודע שבמצב ההיצע וביקוש שיש כיום בשוק, יש מישהו אחר שכן מוכן לשלם את שירות הפרימיום שמוכר הדירה רכש. אז למה שהמוכר לא ירכוש את השירות הזה?
כמו שהוא לא הולך להוריד מאה K מהמחיר השוק ההזוי, הוא גם לא רוצה להוריד מהנוחיות שהוא מקבל מהמתווך.
עכשיו למעיישה, המוכר מעוניין לקבל את השירות שהמתווך מעניק לו, זכותך ללכת על זה או לחפש דירה אחרת שהמוכר לא היה מעוניין לרכוש שירותי תיווך יקרים.
אגב, לגבי זה שהתלונן על המתווך שרק החתים אותו על המסמך של ה-2% והשאיר אותו על המים.
מבלי להצדיק את מעשיו יתכן מאד שהוא הרגיש שאתה לא רציני, והוא פשוט סינן אותך בצורה מאד מאד לא ראויה ולא מכובדת.
לגוף הענין, אם המוכר החליט לרכוש שירותי תיווך ממתווך לא הגון, תשאיר לו לאכול את זה. ותלך על דירה כזאת שבמידה והמוכר החליט לרכוש שירותי תיווך, הוא לפחות היה מספיק חכם לרכוש את השירות אצל מתווך אמין.