טור דעה למה דווקא קבוצת רכישה?

בן מלך 2

משתמש חדש
האם אתה בטוח שזה אכן המחיר ?
דית 4 חדרים בבנין חדש עולה 850 אל"ש ?

אם זה נכון אין כאן שום בשורה בקבוצת רכישה הזאת
אני בטוח
אני חושב שהבשורה בעיקר זה שאם הקבוצה מצליחה ויבואו עוד 100 משפחות זה ישליך על ההמשך ושאר היזמים שישווקו לציבור החרדי שיבואו בעקבות אותם מאה ותהיה עליית מחירים מאוד משמעותית וקהילה גדולה בהרבה מזו הקיימת
עם זאת אני חושב שזו דווקא ההזדמנות לקנות בפרויקט שכבר בנוי צמוד לקהילה כי כבר אי אפשר לבנות בכאלה מחירים אפי' בקבוצת רכישה.
גילוי נאות יש ברשותי דירה בפרויקט האמור.

אני בטוח
אני חושב שהבשורה בעיקר זה שאם הקבוצה מצליחה ויבואו עוד 100 משפחות זה ישליך על ההמשך ושאר היזמים שישווקו לציבור החרדי שיבואו בעקבות אותם מאה ותהיה עליית מחירים מאוד משמעותית וקהילה גדולה בהרבה מזו הקיימת
עם זאת אני חושב שזו דווקא ההזדמנות לקנות בפרויקט שכבר בנוי צמוד לקהילה כי כבר אי אפשר לבנות בכאלה מחירים אפי' בקבוצת רכישה.
גילוי נאות יש ברשותי דירה בפרויקט האמור.
לא זכיתי להבין
אם אתה כותב שאתה בטוח שהמחיר לדירת 4 חדרים בבנין חדש הינה 850 אל"ש

ומאידך גיסא בקבוצת רכישה רוצים על זה 990 אל"ש

אז בהסתכלות כלכלית אין כאן בכלל בשורה !

והפוך - יש כאן בעצם אמירה שלא כדאי להיכנס לקבוצה הזאת , כמובן למי שמסתכל בהסתכלות כלכלית !

?

@עו"ד נתן רוזנבלט

אמנם כולנו מבינים שיהיה בשורה לעיר ירוחם אם יתאכלסו בה עוד 100 משפחות (בעוד ???? שנים..)
אבל זו בשורה כללית למגזר החרדי
ולא כרגע לאדם הפרטי
אנשים רוצים בשורה כלכלית .

דרך אגב - באיזה שכונה הקבוצה הזאת הולכת לקום ?

נערך לאחרונה ב:

הדסים בגן

משתמש רשום
האם אתה בטוח שזה אכן המחיר ?
דירת 4 חדרים בבנין חדש עולה 850 אל"ש ?

יש למישהו מידע עדכני ?

מעניין
כי אם זה נכון , אז יוצא שהקבוצת רכישה הזאת היא יותר יקרה מהמחיר הרגיל הקיים

@בן מלך 2
נשמח לעידכונך
תודה.
זה בדיוק כך שדירה משופצת 4 חדרים בירוחם בקריה החרדית הוא 850.
ניתן לבדוק ביד שתים וכו' ובהחלט לא ברור מה הדרמה הגדולה בקבוצת הרכישה שם,
אם לעזרת המחתנים הרי ניתן למצוא דירה בנויה ומשופצת במחיר נמוך בהרבה ממחיר הקבוצה, וניתן להתאגד לרכוש דירות בזול, וכמו שעשו בעפולה שהקימו ועד ע"מ שלא יקפיצו את המחיר (אא"כ אין בירוחם חשש כזה...)

הדסים בגן

משתמש רשום
כמה מטר?

בדרך כלל דירות ישנות 4 חד' הם בגודל 80-90 מטר.

בבניה חדשה 4 חד' זה לפחות 100 מטר
נכון זה 75 מטר אבל 780 א"ש מצ"ב קישור לדירה שמצאתי עכשיו ביד 2. מיותר לציין שאין לי קשר או מידע על הדירה הנ"ל.

• תודה
Reactions: szn

מדבר נדל"ן

משתמש חדש
אני לא יודע לפי מה מדדת אבל דירת 3 חדרים בירוחם עולה 500K ובירושלים יותר מ2.5M ו4 חדרים בבנין חדש עולה בירוחם 850K ובירמיהו באזור ה5M!!!!

כמו שכתבתי הפער עצום, אבל מסכים איתך שהפער קטן עם השנים כי כבר היום א"א לקנות בעיר חרדית רגילה ,

ואברכים עם 200K עד 300K הון עצמי חיבים ללכת לפריפריה וזה ענין של זמן עד שגם שם יקפוץ ב300K שח
מסיבה אחת אין לאברכים היום איפה לקנות גם אם יש להם 200K שח הון עצמי ויש הרבה כאלה,

עוד נקודה פער המחירים בין ירוחם לערים באזור כבר לא הגיוני כדוגמא דירת 3 חדרים בקהילה באופקים עולה
באזור 1,1000,000 !!! ובירוחם 500K !!!אין הצדקה לכזה פער,

גילוי נאות יש ברשותי דירה בירוחם אך יש לציין שלא בגלל שיש לי שם דירה אני מעריך שהדירות שם יעלו אלא בגלל שהערכתי שהם יעלו קניתי שם דירה (ואת שאר הכסף שלי שמתי בשוק ההון כך שיש לי גם פיזור טוב).
ראיתי מודעת פרסום בבית כנסת על דירת שלושה חדרים בקבוצת רכישה בירוחם במחיר 850,000 ש"ח.
מה נעשה שיש בירושלים דירות 3 חדרים חדשות (נווה יעקב, גילה, ארמון הנציב וכו') במחיר פי 2.25 (1.9 מיליון)
ובמחיר פי 4 כלומר 3.400 מ' יש דירות בכל ציר לוי אשכול-ירמיהו והרחובות המסתעפים (נכון, יש דירות סופר יוקרתיות בעיקר בתנובה-כדורי וגם הם לא ב-4 מ') יש גם הבדל בין דירה בנויה לדירה שאוטוטו בנויה..
נכון השיב @עו"ד נתן רוזנבלט שלהשיג את המליון השני זה בלתי אפשרי גם כשהפער לא אדיר.
@בן מלך 2 גם אתה צודק
קנית דירה יד שניה בירוחם ב 500K, דירה מקבילה במחיר הזול ביותר בירושלים לפחות פי 3.75. (אם אני מבין נכון והיא התייקרה ב100K השנה הרווח שלך הוא 50% על ההון עצמי שלך ולא 20% כמו שכתבת..מברוק)

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
מה נעשה שיש בירושלים דירות 3 חדרים חדשות (נווה יעקב, גילה, ארמון הנציב וכו') במחיר פי 2.25 (1.9 מיליון)

רק תיקון קטן, דירה חדשה 3 חד' בנוה יעקב וגילה לא עולה 1.9 מ'

מה שעולה 1.9 מ' זה דירות ישנות 60 מטר בבנין ישן בלי מעלית וכו'

דירה 3 חד' חדשה בנוה יעקב עולה 2.1 -2.2 מ'

יוסיK

משתמש מקצוען
נכון זה 75 מטר אבל 780 א"ש מצ"ב קישור לדירה שמצאתי עכשיו ביד 2. מיותר לציין שאין לי קשר או מידע על הדירה הנ"ל.
נראה שזו דירת 3 חדרים בבניינים הישנים [בניין שיכון, טרומי, מי השכנים, כמה דיירים, גיל הבניין, מצבו הכללי, בלי ממ"ד וכו'] שהפכו את הפינת אוכל שלה לחדר רביעי [יותר נכון לקרוא לזה חצי חדר כי זה רוחב של בערך 2 מ'] ומחדר השירותים יצרו שירותים מקלחת ליחידת הורים.
שיפוץ נחמד אבל לא ממש נכון להשוות לדירת 4 חדרים חדשה מקבלן.

מדבר נדל"ן

משתמש חדש
רק תיקון קטן, דירה חדשה 3 חד' בנוה יעקב וגילה לא עולה 1.9 מ'

מה שעולה 1.9 מ' זה דירות ישנות 60 מטר בבנין ישן בלי מעלית וכו'

דירה 3 חד' חדשה בנוה יעקב עולה 2.1 -2.2 מ'

עולה.
אל תשווה דירה בנויה, או עם היתר בניה בתוקף וערבות בנקאית של Bofa.. (אני יודע שאין) תשווה לדומה אין הרבה דירות חדשות שנמכרות במרחק יותר משנה לפני היתר בניה, אבל זה המחיר!
זה לא האשכול אבל הדירות הישנות האלה ב1.850 או ב-2 מ' נמכרות במחיר הזה בגלל האופציות/פוטנציאל, והם גם מחושבות לפי מ"ר נטו.

מדבר נדל"ן

משתמש חדש
נראה שזו דירת 3 חדרים בבניינים הישנים [בניין שיכון, טרומי, מי השכנים, כמה דיירים, גיל הבניין, מצבו הכללי, בלי ממ"ד וכו' שהפכו את הפינת אוכל שלה לחדר רביעי [יותר נכון לקרוא לזה חצי חדר כי זה רוחב של בערך 2 מ'] ומחדר השירותים יצרו שירותים מקלחת ליחידת הורים.
שיפוץ נחמד אבל לא ממש נכון להשוות לדירת 4 חדרים חדשה מקבלן.
נשמע שאתה משם,
יש לך מושג מה זה השיקום שכונות (ככה כתבו במודעה)שמוסיפים להם 2 חדרים?
עדיין יש דבר כזה שהעירייה מרחיבה.. כותבים שם שבבניין ליד כבר בנו.

יוסיK

משתמש מקצוען
נשמע שאתה משם,
ממש לא מ”שם”
הייתי פעמיים בירוחם בכל ימי חלדי....
ראיתי את התמונות, המבנה הכללי של הדירה מוכר ונפוץ בהרבה דירות שיכון ולפי זה ניחשתי מה הם עשו.
בדקתי כעת שוב, הבניין שבו פורסמה הדירה המדוברת הוא אכן בניין ישן, במקור נבנו בו דירות 3 חדרים בלבד, (יש כאלו שחיברו 2 דירות ולכן הגיעו לדירות גדולות אבל במקור הכל 3 חד’) כך שכנראה הפרשנות שלי נכונה.
חשוב לציין שהרבה מהדירות בקהילה החרדית הן גדולות יחסית לדירות שיכון.
יש לך מושג מה זה השיקום שכונות (ככה כתבו במודעה)שמוסיפים להם 2 חדרים?
עדיין יש דבר כזה שהעירייה מרחיבה.. כותבים שם שבבניין ליד כבר בנו.
לא מכיר מקום על פני תבל שבמסגרת שיקום שכונות הוסיפו 2 חדרים.
שיקום שכונות מחליפים תשתיות, משפרים נראות חיצונית, חזיתות, ליקויים בטיחותיים, איטום וכדו’.
לפי מה ששמעתי יש בניין אחד בכל הקהילה שעשו הרחבה לפני כמה שנים, לא מאמין שזה היה ע”ח העיריה.

A JERBI

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
קצת סדר-
הדירות בקהילה הם של 3 חדרים ו4 חדרים
היו שלקחו את ה3 חדרים והפכו ל3.5 חד', ויש שלקחו 2 של 3 והפכו ל5 עם מטבח גדול
הבניינים ישנים טרומיים ללא מרפסת
העלות היא (תלוי אם שיפצו או לא..) בין 500-700 לדירה

בבניינים של איילת השחר- חדש יותר אך דירות קטנות יותר, המחירים קצת יותר גבוהים.

הפרויקט המדובר ממוקם בשוכנת האירוסים ששם המחירים הרבה יותר גבוהים.

יוסייוסייוס

משתמש מקצוען
אני חושב בעיקר שאין הרבה חניות באזור אז לא קונים הרבה ביגוד\אוכל\ דברים לבית וכו'
צריך לעשות מחקר אמיתי האם אכן בפריפריה אכן צריכים פחות כסף.
ישנם רבים מאוד מאוד שחיים בצניעות במרכז.
לפעמים בפריפריה חיים בדלות ועניות ו'דקדוקי עניות', רק בגלל שאין שם אפשרויות תעסוקה ופרנסה.

לחיות בצניעות זה מעלה.
לחיות בדקדוקי עניות זה לא טוב לגשמיות ורוחניות, כמו שאומרת הגמרא [עירובין מא]

ג' דברים מעבירין את האדם על דעתו ועל דעת קונו אלו הן ... ודקדוקי עניות
=====================

מעשה שהיה
פעם התייעץ איתי, אחד שרצה לקנות בקבוצת רכישה.
יעצתי לו שלא כדאי, מהסיבות שהוזכרו כאן.
הוא בסוף התפתה למחיר הזול והצטרף לקבוצת רכישה.
אחרי כמה שנים הוא התקשר אלי[ואמר לי שצדקתי...] ושאל האם יש לי רעיון כיצד הוא יכול לצאת משם...

מקצועיות

משתמש פעיל
צריך לעשות מחקר אמיתי האם אכן בפריפריה אכן צריכים פחות כסף.
ישנם רבים מאוד מאוד שחיים בצניעות במרכז.
לפעמים בפריפריה חיים בדלות ועניות ו'דקדוקי עניות', רק בגלל שאין שם אפשרויות תעסוקה ופרנסה.

לחיות בצניעות זה מעלה.
לחיות בדקדוקי עניות זה לא טוב לגשמיות ורוחניות, כמו שאומרת הגמרא [עירובין מא]

ג' דברים מעבירין את האדם על דעתו ועל דעת קונו אלו הן ... ודקדוקי עניות
=====================

מעשה שהיה
פעם התייעץ איתי, אחד שרצה לקנות בקבוצת רכישה.
יעצתי לו שלא כדאי, מהסיבות שהוזכרו כאן.
הוא בסוף התפתה למחיר הזול והצטרף לקבוצת רכישה.
אחרי כמה שנים הוא התקשר אלי[ואמר לי שצדקתי...] ושאל האם יש לי רעיון כיצד הוא יכול לצאת משם...
לא כ"כ נכון.

משלמים את הנוחיות של עיר חרדית.
לדוגמא חריש קרובה למרכז כמו בית שמש וכמעט כמו מודיעין עילית,
והיא זולה מהם ב900,000!!! ש"ח (+הריביות...)....

בן מלך 2

משתמש חדש
והפוך - יש כאן בעצם אמירה שלא כדאי להיכנס לקבוצה הזאת , כמובן למי שמסתכל בהסתכלות כלכלית !
עו"ד נתן רוזנבלט רוצה להביא בשורה לציבור, ל100 משפחות בהתחלה ואח"כ עוד מאות משפחות וזה רק עם בונים,
אם לא, מספיק שכמה אברכים יקנו שם ויעלו את המחיר וזה בשורה לאולי 20 משפחות שיקנו ולא לציבור,

זה לא סותר שמי שיקנה שם עכשיו בבניינים הקיימים (החדשים)במחיר משמעותית יותר נמוך מהקבוצת רכישה
, ירוויח בכפליים

בן מלך 2

משתמש חדש
ה בדיוק כך שדירה משופצת 4 חדרים בירוחם בקריה החרדית הוא 850.
לא התכונתי משופצת בבנין ישן,
אלא דירה חדשה 4 חדרים בבנין חדש עולה 850K
ניתן לבדוק ביד שתים וכו
בירוחם פחות הולך יד 2 (אולי אין להם מחשבים...;)) הכל דרך המתווך של הקהילה ואצלו גם הכי מעודכן
והוא לוקח מאוד זול

• תודה
Reactions: szn

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  87  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה