אני חטשב שזה לא נכון לגבי ספרדים כלל ,אני ספרדי ולא ידוע לי על דברים כאלה ,נותנים כמה שאפשר ואם אי אפשר לא נותניםהקלאסי הספרדים נותנים 150 200 אשכנזים בין 350ל600
אני חטשב שזה לא נכון לגבי ספרדים כלל ,אני ספרדי ולא ידוע לי על דברים כאלה ,נותנים כמה שאפשר ואם אי אפשר לא נותניםהקלאסי הספרדים נותנים 150 200 אשכנזים בין 350ל600
יגיד כבודו מניין סכומים כאלו?כן? זו הדרך שלך ושל סובביך להתפרנס?
אין עוד שום דרך אחרת?
גם אני מכירה סיפור כזה מקרוב.יש לי קרובי משפחה מדרגה ראשונה ששייכים למגזר הליטאי.
ההורים חיתנו כך וכך בנות וכולן יושבות על דירה משלהן.
ההורים לאחרונה מכרו את דירתם וחיים בדירה שכורה.
הבת הצעירה כבר עברה את גיל 25 בכמה שנים ועדיין לא מצאה את זיווגה הסיבה: יש להם רק 500 אלף ש"ח לתת בעוד הדרישה לבחורים ברמתה היא 700 אלף ש"ח.
איך איך איך הילדים ישנים בלילה רגוע במיטתם כשהוריהם לעת זקנה מתגלגלים בחובות בדירה שכורה???
אני בתמימותי חשבתי שהמשנה "כך היא דרכה של תורה" ידועה גם לבחורים "שווים" שיודעים דבר או שניים בלימוד.
לכל אחד ההסבר שלו.יגיד כבודו מניין סכומים כאלו?
לא.אבות מתחייבים כי כנראה הבנות שלהם נשארות רווקות עם שערות לבנות. כי בחורה שלא נותנים לה סכומי עתק היא לא נחשבת מספיק טובה. הא ראייה לכך.
אם תהיה הצעה לבחור של בחורה שמשפחתה מביאה 100000k או הצעה של בחורה שמשפחתה מביאה 500000kבטוחני שהוא יגש להצעה של הסכום הגבוהה יותר. גם אם יסימו את הלל על הבחורה הזולה יותר.
יש קרובת משפחה בת 27 שעדיין רווקה כי להורים אין להם כסף לתת לדירה. וההצעות ירדות על ימן ושמאל בגלל העניין הזה.
ואני מכירה מישהי שהתחתנה בגיל הזה עם דירה מוכנה ומחכה!אבות מתחייבים כי כנראה הבנות שלהם נשארות רווקות עם שערות לבנות. כי בחורה שלא נותנים לה סכומי עתק היא לא נחשבת מספיק טובה. הא ראייה לכך.
אם תהיה הצעה לבחור של בחורה שמשפחתה מביאה 100000k או הצעה של בחורה שמשפחתה מביאה 500000kבטוחני שהוא יגש להצעה של הסכום הגבוהה יותר. גם אם יסימו את הלל על הבחורה הזולה יותר.
יש קרובת משפחה בת 27 שעדיין רווקה כי להורים אין להם כסף לתת לדירה. וההצעות ירדות על ימן ושמאל בגלל העניין הזה.
זה צריך להגיע או לפחות להתחיל מהראשי ישיבות.בלה בלה בלה בלה בלה
לוידעת למה אני כותבת פה, ממילא שום דבר לא יעזור, והכל יישאר כמו שהיה.
צריך לזה אומץ ואפ'חד לא רוצה לצאת מאזור הנוחות שלו.
כי כל אבא אומר: אני לא יהמר על הילדים שלי. לא רוצה שהבנות שלי תסבולנה. לב של אבא....
אבל אם באמת דווקא האבות יגידו לא לסחיטה הזו, זה יפסק.
כי הכל ענין של היצע וביקוש. ברגע שאבות מציעים מעצמם סכומי עתק וכל המרבה במחיר - זכה לו,
למה שהבחור ינסה להוריד אותו? (כאילו מה חשבתם? שהוא יאמר - דייי... אל תיתן כזה הרבה... הרי אין לך... אני אסתפק בדירת חדר וחצי בעפולה....)
אבל אם ישמע יותר ויותר בציבור שלנו הקולות האמיצים שלא מוכנים להתחייב על מה שאין להם, אם עוד ועוד אברכים יגידו: מצטער, אין לי לתת לך יותר, נוכל לשבור את השוק.
@Ruty Kepler
אולי תכתבי על זה ספר?
את יודעת לגעת בנושאים רגישים בציבור ויש לך כח!!!
אולי תצליחי לעשות שינוי.............
או 'כמה שווה הילד'..שם האשכול הוא 'כמה נותנים לדירה', נראה לי שצריכים להחליף אותו בכמה מתחייבים לדירה, כי מאיפה אנשים משלמים סכומים כאלו?! ההורים מתחייבים רק כדי לסגור שידוכים...
סליחה שצורם לי ההתבטאות... ראשי ישיבות, בכל זאת...כמה שזכור לי פעם ניסו לצאת במיזם כזה אך ראשי הישיבות קפצו..
נו ומה לעשות שכך היה?סליחה שצורם לי ההתבטאות... ראשי ישיבות, בכל זאת...
אולי הם 'התנגדו' למשל?נו ומה לעשות שכך היה?
מקורבנווה יעקב וקרית יובל מדובר בדירות ישנות ולפעמים ישנות מאוד וצריך לבדוק כל מקרה וכל אדם לגופו. אבל בהחלט יש שם דירות זולות יותר מב"ש וכו'. וגם בגילה.
לא דיברתי על גדולי הדור,אולי הם 'התנגדו' למשל?
וזה זכותם, אחרי הכל אנחנו רוצים שהם ינהיגו אותנו ולא הפוך.
טוב זה לא הנושא...
דוקא ממש לא נכון.נו ומה לעשות שכך היה?
אין לי ענין להמציא, כן?
רק מביאה את הנקודה למה מיזם כזה או אחר לא יקום.
אז על הסוגריים כוונתי, ולצערי הם ממש לא בודדים..דוקא ממש לא נכון.
יצאו בעבר מס' מכתבים מגדולי ראשי הישיבות נגד ההתחייבויות הגדולות!.
אך כוחות השוק חזקים מזה. (וגם, נכון שיש כמה ראשי ישיבות בודדים ממש שמדרבנים את תלמידיהם לדרוש..)
איזה סוג השקעות?לא רכשנו דירות למגורים אלא השקעות שהתשואה שלהן מכסה שכירות + משכנתא.
גם אם נחסוך 5000 ש"ח כל חודש
מהיום שעמדנו מתחת החופה ועד היום
נוכל לחתן רק שתי בנות
ומה עם השאר???
כאן:איפה זה השתבש לנו?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: