שוב מוסכמות חברתיתקל לומר, קשה עד בלתי אפשרי לביצוע אצל ליטאים.
אה, ואני ליטאית, בעלי אברך
ב"ה
אני לא לוקחת את זה כמובן מאלי
שוב מוסכמות חברתיתקל לומר, קשה עד בלתי אפשרי לביצוע אצל ליטאים.
מסתפק במועט על 500 זה רק לבחורים מהשורה הראשונה של הישיבות הטובות ביותר, שהוא בדרך כלל יוצא לשוק עם תחושה שעוד שבוע הוא מתארס ומקבל מיליון פלוס, ואז כשזה לא קורה והוא צריך לרדת מהעץ, הרי הוא מסתפק במועט....ואת חושבת שזה מכניס לפרופורציה?
הגדרת מי שמבקש 500K כמסתפק במועט היא כל כך הזויה גם במושגים של ליטאים (יש לי חברות והן קבלו גם פחות) שאני לא מצליחה אפילו לנסח את תדהמתי כיאות.
כל עוד הבחור מוצג כמסתפק במועט למה שיקרה שינוי?זה מהצב וזהו זה.
אז תחליפו את המילה בחור במילה ההורים שלו אם זה נוח לכם יותר.אני לא אוהב את הצגת הבחורים כ"דורשים", פשוט כי הם באמת באמת אינם מבינים כלל מה הם עושים ומה המשמעות של לדרוש.
מבחינתם זה משהו חברתי כמו קוד לבוש וכדומה.
מה שכן, מה לעשות שהמצב מחייב לדרוש ולתת כי אחרת לא הולך בשידוכים.
בחור שידרוש 300 יבדקו אחריו בציציות למצוא את הדוד הבעייתי ואת שלל הבעיות האפשריות.
זה מהצב וזהו זה.
וכל זמן שאין פיתרון רחב היקף ממש לכל התופעה, ואני מייחל שזה יקרה, ברור שאין כלל טענות על אף בחור שדורש, למרות שיש בי הערכה רבה לאמיצים שלא דורשים סכומים המקובלים בחברתם.
אני רק אומר שאני לא מבין מה העליהום על הבחורים, ולא שאני מצדיק את זה אלא אני טוען שאין להם כלל מושג מה הם עושים, והם כתינוק שנשבה, וכמו ילד קטן ששובר כוס זכוכית, אין מה לצעוק עליו כי הוא לא מבין בכלל מה הוא עשה...כל עוד הבחור מוצג כמסתפק במועט למה שיקרה שינוי?
כן, אבל זה בדיוק הנקודה שההורים עושים זאת אך ורק מתוך מטרה לדאוג לילדים, וגם את החיים שלהם עצמם הם הורסים בשביל בנותיהם, ולכן הפיתרון לא באחד שיקום ויחלליט אני לא כזה, ואין מה לטעון על מי שהולך בדרך זו, כאשר כל רצונו לדאוג לילדיו,.אז תחליפו את המילה בחור במילה ההורים שלו אם זה נוח לכם יותר.
זה עדיין לא משנה את העובדה שאי אפשר לקרוא למי שדורש חצי מלש"ח מסתפק במועט.
אא"כ הגדרותינו להסתפקות במועט שונות.
הם עושים את זה מתוך כבילות לנורמה.כן, אבל זה בדיוק הנקודה שההורים עושים זאת אך ורק מתוך מטרה לדאוג לילדים
וכאן התשובה פשוטה, כי עם החמש מאות האלה קונים דירת שלושה חדרים בבית שמש קרית ספר ביתר וכדומה ולקוחים משכנתא של חמש מאות לפחות, אז כן, הזוג יוצא לדרך עם הסתפקות במועט, אלא אם כן האשה מתכנתת, אבל מורה וגננת וכדומה יוצאת לדרך כאשר כמעט כל הכנסתה משועבדת למשכנתא, וזה רק על שלושה חדרים, ועוד עשר שנים כשזה לא יספיק בעז"ה, יצטרכו וכו' וכו'.זה כבר דיון אחר.
אני שאלתי ועוד לא קבלתי תשובה קונקרטית: למה בהגדרות שלכם לדרוש ולא משנה מי דורש חצי מליון ש"ח זה נקרא מסתפק במועט?
ואני מכירה הרבה ליטאיות שנישאו לבחורים מצוינים שלא בדקו בציציותיהם והם קבלו הרבה פחות.
מסתבר שלעניין נישואין הם לא תינוקות ובשביל זה הם מספיק בשלים משום מה.אלא אני טוען שאין להם כלל מושג מה הם עושים, והם כתינוק שנשבה, וכמו ילד קטן ששובר כוס זכוכית
אם אינני טועה גם בצאנז יש יותר בחורים מבחורות.
מוחה בכל תוקף.הם עושים את זה מתוך כבילות לנורמה.
שלפחות לא יתימרו להשלות את עצמם שמדובר בדאגה כנה או הסתפקות במועט.
מעניין.לא קשור.
התכוונתי שהם כמו תינוק ביחס להבנה כמה עמל ויזע, דם ותמרות עשן, עולה להוריהם הכסף שהם מקבלים על הדירה
מעניין שזה לא גורם להם לדרוש פחות.מעניין.
הכרתי הרבה בחורים שידעו יפה מאד להעריך כל שקל שעליו התייגעו הוריהם וגם הורי נשותיהם.
הכל עניין של חינוך.
זה כן.מעניין שזה לא גורם להם לדרוש פחות.
כנראה מבינים אחרי החתונה.
או שגם אם מבינים, מכירם בעובדה שאין ברירה אחרת
השאלה היא אם הרוב כמו שאתם מציגים, או הרוב אחרת.זה כן.
אתם פשוט לא מכירים אותם.
למה אין ברירה?או שגם אם מבינים, מכירם בעובדה שאין ברירה אחרת
ההורים שאינם רוצים שהילד יגור בדימונה, או שאינם רוצים שישלם 3000 בחודש על משכנתא, רוצים את המצב הזה לפעמים, אני מדגיש לפעמים.למה אין ברירה?
ההשלמה הרופסת הזו על גב ההורים.
ולתת להורים להוציא סכומים שהם לא יכולים לעמוד בהם זו כן ברירה?
לא כותבת ספיצפית אליך אלא באופן כללי.
יש ברירה. ותעיד כמות המשפחות הליטאיות שרוכשות דירה בפריפריה.ההורים שאינם רוצים שהילד יגור בדימונה, או שאינם רוצים שישלם 3000 בחודש על משכנתא, רוצים את המצב הזה לפעמים, אני מדגיש לפעמים.
שוב, ברור שיש ברירה אחרת, אבל לפעמים אין ברירה
ברור.יש ברירה. ותעיד כמות המשפחות הליטאיות שרוכשות דירה בפריפריה.
אין רצון.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: