כמה מקובל שההורים נותנים בשביל דירה לזוג הצעיר?

מצב
הנושא נעול.

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
קל לומר, קשה עד בלתי אפשרי לביצוע אצל ליטאים.
שוב מוסכמות חברתית
אה, ואני ליטאית, בעלי אברך
ב"ה
אני לא לוקחת את זה כמובן מאלי

מ הלוי

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
ואת חושבת שזה מכניס לפרופורציה?
הגדרת מי שמבקש 500K כמסתפק במועט היא כל כך הזויה גם במושגים של ליטאים (יש לי חברות והן קבלו גם פחות) שאני לא מצליחה אפילו לנסח את תדהמתי כיאות.
מסתפק במועט על 500 זה רק לבחורים מהשורה הראשונה של הישיבות הטובות ביותר, שהוא בדרך כלל יוצא לשוק עם תחושה שעוד שבוע הוא מתארס ומקבל מיליון פלוס, ואז כשזה לא קורה והוא צריך לרדת מהעץ, הרי הוא מסתפק במועט....
רוב הבחורים גם הטובים, מתחילים עם דרישה של חמש מאות, וזה באמת מינימום הכרחי כדי להגיע למשהו נורמלי...
זה המצב, זה החיים, ואנו אין לנו על מי להישען.........

מ הלוי

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
אני לא אוהב את הצגת הבחורים כ"דורשים", פשוט כי הם באמת באמת אינם מבינים כלל מה הם עושים ומה המשמעות של לדרוש.
מבחינתם זה משהו חברתי כמו קוד לבוש וכדומה.
מה שכן, מה לעשות שהמצב מחייב לדרוש ולתת כי אחרת לא הולך בשידוכים.
בחור שידרוש 300 יבדקו אחריו בציציות למצוא את הדוד הבעייתי ואת שלל הבעיות האפשריות.
זה מהצב וזהו זה.
וכל זמן שאין פיתרון רחב היקף ממש לכל התופעה, ואני מייחל שזה יקרה, ברור שאין כלל טענות על אף בחור שדורש, למרות שיש בי הערכה רבה לאמיצים שלא דורשים סכומים המקובלים בחברתם.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני לא אוהב את הצגת הבחורים כ"דורשים", פשוט כי הם באמת באמת אינם מבינים כלל מה הם עושים ומה המשמעות של לדרוש.
מבחינתם זה משהו חברתי כמו קוד לבוש וכדומה.
מה שכן, מה לעשות שהמצב מחייב לדרוש ולתת כי אחרת לא הולך בשידוכים.
בחור שידרוש 300 יבדקו אחריו בציציות למצוא את הדוד הבעייתי ואת שלל הבעיות האפשריות.
זה מהצב וזהו זה.
וכל זמן שאין פיתרון רחב היקף ממש לכל התופעה, ואני מייחל שזה יקרה, ברור שאין כלל טענות על אף בחור שדורש, למרות שיש בי הערכה רבה לאמיצים שלא דורשים סכומים המקובלים בחברתם.
אז תחליפו את המילה בחור במילה ההורים שלו אם זה נוח לכם יותר.
זה עדיין לא משנה את העובדה שאי אפשר לקרוא למי שדורש חצי מלש"ח מסתפק במועט.
אא"כ הגדרותינו להסתפקות במועט שונות.

מ הלוי

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
כל עוד הבחור מוצג כמסתפק במועט למה שיקרה שינוי?
אני רק אומר שאני לא מבין מה העליהום על הבחורים, ולא שאני מצדיק את זה אלא אני טוען שאין להם כלל מושג מה הם עושים, והם כתינוק שנשבה, וכמו ילד קטן ששובר כוס זכוכית, אין מה לצעוק עליו כי הוא לא מבין בכלל מה הוא עשה...
הבעיה היא רחבת היקף, ולכן גם הפיתרון צריך להיות כזה.

מ הלוי

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
אז תחליפו את המילה בחור במילה ההורים שלו אם זה נוח לכם יותר.
זה עדיין לא משנה את העובדה שאי אפשר לקרוא למי שדורש חצי מלש"ח מסתפק במועט.
אא"כ הגדרותינו להסתפקות במועט שונות.
כן, אבל זה בדיוק הנקודה שההורים עושים זאת אך ורק מתוך מטרה לדאוג לילדים, וגם את החיים שלהם עצמם הם הורסים בשביל בנותיהם, ולכן הפיתרון לא באחד שיקום ויחלליט אני לא כזה, ואין מה לטעון על מי שהולך בדרך זו, כאשר כל רצונו לדאוג לילדיו,.
צריך קול זעקה מגדולי ישראל עם פיתרון רחב היקף כדי לפתור בעיה זו.
הלווווואי........

מ הלוי

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
זה כבר דיון אחר.
אני שאלתי ועוד לא קבלתי תשובה קונקרטית: למה בהגדרות שלכם לדרוש ולא משנה מי דורש חצי מליון ש"ח זה נקרא מסתפק במועט?
ואני מכירה הרבה ליטאיות שנישאו לבחורים מצוינים שלא בדקו בציציותיהם והם קבלו הרבה פחות.
וכאן התשובה פשוטה, כי עם החמש מאות האלה קונים דירת שלושה חדרים בבית שמש קרית ספר ביתר וכדומה ולקוחים משכנתא של חמש מאות לפחות, אז כן, הזוג יוצא לדרך עם הסתפקות במועט, אלא אם כן האשה מתכנתת, אבל מורה וגננת וכדומה יוצאת לדרך כאשר כמעט כל הכנסתה משועבדת למשכנתא, וזה רק על שלושה חדרים, ועוד עשר שנים כשזה לא יספיק בעז"ה, יצטרכו וכו' וכו'.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אלא אני טוען שאין להם כלל מושג מה הם עושים, והם כתינוק שנשבה, וכמו ילד קטן ששובר כוס זכוכית
מסתבר שלעניין נישואין הם לא תינוקות ובשביל זה הם מספיק בשלים משום מה.
ויכוח עקר.
יש מספיק משפחות שמחנכות בחור שנישואין הן שלב רציני שדורש אחריותו וגם אם הן עוזרות לו כספית בביסוס עתידו כל מה שהוא מקבל (כולל מאשתו שמתחייבת לעבוד במקומו) זו מתנת חינם ובסופו של דבר האחריות היא עליו ועל אשתו.
לא תינוק ולא ילד ששבר כוס. גבר שעתיד להכניס צווארו תחת עול נישואין על כל המשתמע מכך.

מ הלוי

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
הם עושים את זה מתוך כבילות לנורמה.
שלפחות לא יתימרו להשלות את עצמם שמדובר בדאגה כנה או הסתפקות במועט.
מוחה בכל תוקף.
הורי שעד היום (12 שנה אחרי), עדיין משלמים על דירתי הצנועה, עושים זאת מתוך דאגה עמוקה לי ולילדיי.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לא קשור.
התכוונתי שהם כמו תינוק ביחס להבנה כמה עמל ויזע, דם ותמרות עשן, עולה להוריהם הכסף שהם מקבלים על הדירה
מעניין.
הכרתי הרבה בחורים שידעו יפה מאד להעריך כל שקל שעליו התייגעו הוריהם וגם הורי נשותיהם.
הכל עניין של חינוך.

מ הלוי

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
מעניין.
הכרתי הרבה בחורים שידעו יפה מאד להעריך כל שקל שעליו התייגעו הוריהם וגם הורי נשותיהם.
הכל עניין של חינוך.
מעניין שזה לא גורם להם לדרוש פחות:rolleyes:.
כנראה מבינים אחרי החתונה.
או שגם אם מבינים, מכירם בעובדה שאין ברירה אחרת

אסתי3311

משתמש סופר מקצוען
או שגם אם מבינים, מכירם בעובדה שאין ברירה אחרת
למה אין ברירה?
ההשלמה הרופסת הזו על גב ההורים.
ולתת להורים להוציא סכומים שהם לא יכולים לעמוד בהם זו כן ברירה?

לא כותבת ספיצפית אליך אלא באופן כללי.

מ הלוי

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
למה אין ברירה?
ההשלמה הרופסת הזו על גב ההורים.
ולתת להורים להוציא סכומים שהם לא יכולים לעמוד בהם זו כן ברירה?

לא כותבת ספיצפית אליך אלא באופן כללי.
ההורים שאינם רוצים שהילד יגור בדימונה, או שאינם רוצים שישלם 3000 בחודש על משכנתא, רוצים את המצב הזה לפעמים, אני מדגיש לפעמים.
שוב, ברור שיש ברירה אחרת, אבל לפעמים אין ברירה;):rolleyes:;):rolleyes:

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
ההורים שאינם רוצים שהילד יגור בדימונה, או שאינם רוצים שישלם 3000 בחודש על משכנתא, רוצים את המצב הזה לפעמים, אני מדגיש לפעמים.
שוב, ברור שיש ברירה אחרת, אבל לפעמים אין ברירה;):rolleyes:;):rolleyes:
יש ברירה. ותעיד כמות המשפחות הליטאיות שרוכשות דירה בפריפריה.
אין רצון.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  56  פעמים

לוח מודעות

למעלה