עוגות/עוגיות כושית! אמיתית! נימוחה! שוקולדית!- וללא מיקסר!

שרינקה

משתמש פעיל
@שפעל'ה - קייטרינג
אהבו פה ממש
תודה !
שאלה לי אלייך
העוגה יצא לך שחורה יותר.
פעלתי בדיוק לפי המתכון,
מה יכול להיות ?
(למעט רום שדלגתי כי לא רצו )
העוגה נאפתה זמן יותר משכתוב .
הקקאו תוצרת אוסם .
תודה .
 

קבצים מצורפים

  • IMG_20240703_164114.jpg
    IMG_20240703_164114.jpg
    3.2 MB · צפיות: 60
  • IMG_20240703_164333.jpg
    IMG_20240703_164333.jpg
    2.6 MB · צפיות: 60

שפעל'ה - קייטרינג

קייטרינג בוטיק לאירועים ומוסדות
מנוי פרימיום
@שפעל'ה - קייטרינג
אהבו פה ממש
תודה !
שאלה לי אלייך
העוגה יצא לך שחורה יותר.
פעלתי בדיוק לפי המתכון,
מה יכול להיות ?
(למעט רום שדלגתי כי לא רצו )
העוגה נאפתה זמן יותר משכתוב .
הקקאו תוצרת אוסם .
תודה .

כמדומני, אני השתמשתי בקקאו של דרומה או עילית
אגב מנסיון שלי הקקאו היקרים יותר הם פחות כהים
נסי לשנות את סוג הקקאו ,החום לא קשור לרום וגם לא לזמן האפייה אלא לסוג הקקאו
הצלחות
 

פנינת ים

משתמש רשום
@שפעל'ה - קייטרינג
אהבו פה ממש
תודה !
שאלה לי אלייך
העוגה יצא לך שחורה יותר.
פעלתי בדיוק לפי המתכון,
מה יכול להיות ?
(למעט רום שדלגתי כי לא רצו )
העוגה נאפתה זמן יותר משכתוב .
הקקאו תוצרת אוסם .
תודה .
אאל''ט, הצבע מגיע מהסודה לשתיה.
 

יהודית א' א'

משתמש צעיר
@שפעל'ה - קייטרינג אחרי כ"כ הרבה המלצות לא יכלתי שלא להכין,
הכנתי בתבנית בינונית חצי כמות, הורדתי מעט מכמות הסוכר,
יצא מאד יפה ומרשים וגם טעים
אבל לא יצא מספיק רך ועסיסי,
מה יכול להיות?

מבחינת זמן אפייה אפיתי אפילו פחות ממה שהיה כתוב, אבל באמת כשהכנסתי קיסם זה כבר היה ממש יבש, יכול להיות בגלל זה?
 

שפעל'ה - קייטרינג

קייטרינג בוטיק לאירועים ומוסדות
מנוי פרימיום
@שפעל'ה - קייטרינג
אהבו פה ממש
תודה !
שאלה לי אלייך
העוגה יצא לך שחורה יותר.
פעלתי בדיוק לפי המתכון,
מה יכול להיות ?
(למעט רום שדלגתי כי לא רצו )
העוגה נאפתה זמן יותר משכתוב .
הקקאו תוצרת אוסם .
תודה .
איזה יופי ב"ה
הרום לא קשור בכלל לצבע
לגבי הקקאו ראי בשרשור מה רשמתי על סוג הקקאו
 

שפעל'ה - קייטרינג

קייטרינג בוטיק לאירועים ומוסדות
מנוי פרימיום

שפעל'ה - קייטרינג

קייטרינג בוטיק לאירועים ומוסדות
מנוי פרימיום

שפעל'ה - קייטרינג

קייטרינג בוטיק לאירועים ומוסדות
מנוי פרימיום
@שפעל'ה - קייטרינג אחרי כ"כ הרבה המלצות לא יכלתי שלא להכין,
הכנתי בתבנית בינונית חצי כמות, הורדתי מעט מכמות הסוכר,
יצא מאד יפה ומרשים וגם טעים
אבל לא יצא מספיק רך ועסיסי,
מה יכול להיות?

מבחינת זמן אפייה אפיתי אפילו פחות ממה שהיה כתוב, אבל באמת כשהכנסתי קיסם זה כבר היה ממש יבש, יכול להיות בגלל זה?
ייתכן שהתנור מאוד עוצמתי והעוגה היתה זקוקה לפחות זמן אפיה או חום נמוך יותר
מה גם שאת מציינת שיצא יבש הקיסם והעוגה אמורה לצאת לחה
נסי לאפות חצי מהזמן וכן על חום נמוך יותר
הצלחות
 

לבם

משתמש חדש
שפע'לה-
אני רצה להכין... לכושית הזו חיכינו!
ובעניין העוגות, יש לך מתכון מוצלח לעוגת קפה שכבות עסיסית(בצק פריך)?
 

שפעל'ה - קייטרינג

קייטרינג בוטיק לאירועים ומוסדות
מנוי פרימיום
שפע'לה-
אני רצה להכין... לכושית הזו חיכינו!
ובעניין העוגות, יש לך מתכון מוצלח לעוגת קפה שכבות עסיסית(בצק פריך)?
תודה,
בס"ד אעלה בקרוב
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
ובעניין העוגות, יש לך מתכון מוצלח לעוגת קפה שכבות עסיסית(בצק פריך)?
כתבתי פה בעבר:

או שאת רוצה דווקא של @שפעל'ה - קייטרינג ?
 

R570

משתמש פעיל
עוגה משגעת מכל הבחינות.
הטעם.... כולם מבקשים מתכון.
הפירורים - זה מה שמשגע אותי. ביס אחד 7 פירורים על הרצפה. יש לזה פתרון?
 

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי

אמא לנסיכות

משתמש צעיר
יש לי בעיה...!!
אני אוהבת עוגות כושיות, אבל כושיות כושיות ממש, לא יודעת אפילו מה בדיוק אני אוהבת בהן...
המשפט הזה רצד לי בעין לא מזמן כאן בפורום...
אז אלייך ולעוד הרבה "בעיתיות " כמוך וכמוני, אגלה לך מה את בדיוק אוהבת בהן...
את אוהבת את המרקם, את העסיסיות, את הטעם העשיר, את השוקולדיות הנימוחה,
את --- פשוט אוהבת את הכושית האמיתית , המקורית, המשובחת !!
אז למרות החותים שפוגעים בייבוא דברים לארץ מייבאת לכם את המתכון הסודי שלי היישר מכוש לכושית אמיתית ...
אז אם את גם מאלו שאוהבים אוכל אמיתי, משובח, עסיסי ומושקע כמו שאני יוצרת באוכל שאני מכינה לאנשים, את תאהבי את המתכון הזה גם...
הנה לכם המתכון שלי , נכון רק שלישי היום אבל תכינו אותה , תצפו את הגנאש מלמעלה ותצפו בהתרגשות כבר לשבת המלכה ששוב תבוא..
תודה לך ד' על המתנה!


מראש מחממים תנור על 160 מעלות

החומרים:
7 ביצים L
4 כוסות סוכר(נכון, זה המון , לא אמרנו עוגה בריאה אלא עוגה כושית אמיתית .)
2 כוסות קקאו הולנדי מהזן המשובח והכהה
4 כוסות קמח( אפשר 80%)
1 ו-1/2 כוס יין מתוק
1 ו- 1/2 כוס שמן
מעט רום
מעט תמצית וניל
2 א. אפייה
2 כפיות סודה לשתיה
1 ריצ'- קצפת צמחית
2 כפות מלית אוכמניות- לבחירה!

לציפוי:
1 ריצ'
3 חבילות שוקולד מריר

הוראות הכנה לעוגה:
מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה עם מטרפה עד למרקם חלק ,
את הסודה לשתיה יש לשים אחרון ומיד להכניס לתנור למניעת תסיסה של העיסה.
על ניר אפיה מעט משומן בתבנית חד"פ גדולה (גודל תנור ) שופכים את העיסה
ואופים כ-1/2 שעה עד 40 דקות ( תלוי בתנור )עד להתייצבות מלאה!- תעקבו אחר האפייה אל תתקבעו לזמן שרשמתי
יש לנעוץ קיסם לראות שלא רטוב /נוזלי אך בהחלט לח ושוקולדי .העוגה יוצאת גבוהה ויפה ונשארת לחה ונימוחה !

הוראות הכנה לציפוי:
להמיס על אדים /במיקרוגל/לחמם על להבה נמוכה עד להמסה- שלא יישרף!
לאחר מעט צינון של העוגה שופכים את השוקולד על העוגה ,
בעזרת נענועים קלים להשטיח את השוקולד כשי להשאיר מרקם חלק ונוצץ!
יש לקרר היטב ואז לחתוך ומהר להקפיא לשבת המלכה!
המלצה- לחמם את העוגה ולהגיש לצד כדור גלידת וניל משובחת !





צפה בקובץ המצורף 1546334
הכנתי לפני שבוע!
קודם כל טעימה בטירוף!!!
דבר שני- התגובה של כולםםםםם סוף סוף עוגה כושית אמיתית ולא חומה חחח
והכמות- שווה- עוגה גבוהה וגדולה- לא נגמרתתתת
נשארת טעימה ועסיסית ממש הרבה זמן
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה