יש לכם שאלות בנושא משכנתאות? אשמח לסייע לכם.

מצב
הנושא נעול.

משכנטוב

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
אוטומציה עסקית
תודה על התשובה (אגב, למעלה יש מי שחולק עליך.)

ומה הפער בריבית, "בגדול", בין הלוואה לכל מטרה לבין הלוואה לדיור ?
בחוץ בנקאי אין הבדל, אין להם את הענין של הקצאת הון כמו בבנקים, נפק"מ למיחזור עתידי לבנק.
נ.ב. צריך כתפיים כדי לחלוק על @הון ובית ואצ"ל שגם אני הקטן מצטרף לדעתו

מנחם123

משתמש רשום
עריכה תורנית
השאלה היתה לצורך מיחזור:

יועץ הציע לי שאממן את 100% מהדירה להשקעה שאני קונה במשכנתא, ע"י שאקח הלוואה נוספת לדיור בחוץ בנקאי במישכון של דירת המגורים שלי, והיא תכסה את החלק שלא מכוסה בהלוואה הראשונה, ומיד אח"כ אמחזר אותה בבנק כהלוואה לדיור.

הרעיון הוא שבנק לא יכול לתת הלוואת משכנתא במישכון של נכס אחר, שאינו הנכס הניקנה, ואילו החוץ בנקאי לא כפופים להנחיה הזו. אבל אחרי שיש הלוואה לדיור של חוץ בנקאי ואתה מגיע לבנק כדי למחזר אותה, הוא לא מתעניין כיצד בדיוק ההלוואה הזו נוצרה.

העניין, שעכשיו אחרי שכבר שילמתי את מלוא מחיר הדירה (ולקחתי הלוואות קצרות טווח כדי לממן את החלק שמעבר למשכנתא), התעוררה השאלה הנ"ל, האם אפשר לקחת הלוואה בחוץ בנקאי אחרי שהתמורה כבר שולמה.

לכן אני שואל, אם אקח הלוואה בבנק שלא לדיור, מה יהיה הפער בריבית.

תודה.

משכנטוב

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
אוטומציה עסקית
השאלה היתה לצורך מיחזור:

יועץ הציע לי שאממן את 100% מהדירה להשקעה שאני קונה במשכנתא, ע"י שאקח הלוואה נוספת לדיור בחוץ בנקאי במישכון של דירת המגורים שלי, והיא תכסה את החלק שלא מכוסה בהלוואה הראשונה, ומיד אח"כ אמחזר אותה בבנק כהלוואה לדיור.

הרעיון הוא שבנק לא יכול לתת הלוואת משכנתא במישכון של נכס אחר, שאינו הנכס הניקנה, ואילו החוץ בנקאי לא כפופים להנחיה הזו. אבל אחרי שיש הלוואה לדיור של חוץ בנקאי ואתה מגיע לבנק כדי למחזר אותה, הוא לא מתעניין כיצד בדיוק ההלוואה הזו נוצרה.

העניין, שעכשיו אחרי שכבר שילמתי את מלוא מחיר הדירה (ולקחתי הלוואות קצרות טווח כדי לממן את החלק שמעבר למשכנתא), התעוררה השאלה הנ"ל, האם אפשר לקחת הלוואה בחוץ בנקאי אחרי שהתמורה כבר שולמה.

לכן אני שואל, אם אקח הלוואה בבנק שלא לדיור, מה יהיה הפער בריבית.

תודה.
הכי בגדול שיש, אזור ה2% בכל המסלולים

הון ובית

נדל"ן. משכנתאות. כלכלת המשפחה
מנהל
מנוי פרימיום
אם התכוונת, להמיר הלוואות - בהלוואות המוגדרות לדיור?!
אז ישנה דרך..

מנחם123

משתמש רשום
עריכה תורנית
"הון ובית".
סליחה על הבורות. לא הבנתי את כוונתך.

המטרה היא להגיע לכך שההלוואה לצורך קניית הדירה בסכום שמעבר ל-70% תהיה בריבית המקובלת כהלוואה לדיור.
וההצעה היא לקחת את ההלוואה בחוץ בנקאי ולמחזר אותה אח"כ בבנק.

על כך הגיעה תגובתך, ולא הבינותיה!

הון ובית

מנהל
מנוי פרימיום
"הון ובית".
סליחה על הבורות. לא הבנתי את כוונתך.

המטרה היא להגיע לכך שההלוואה לצורך קניית הדירה בסכום שמעבר ל-70% תהיה בריבית המקובלת כהלוואה לדיור.
וההצעה היא לקחת את ההלוואה בחוץ בנקאי ולמחזר אותה אח"כ בבנק.

על כך הגיעה תגובתך, ולא הבינותיה!
אז כך..
שים לב!
מראש כששאלת לגבי כיסוי חובות בחוץ בנקאי - כתבתי לך שההגדרה תהיה כל מטרה.. אמרת שיש כאלה שחולקים עליי, אדרבה.. אין לי שום בעיה עם העניין.

עכשיו, אתה מספר שבמקום לקחת את ההלוואה בחוץ בנקאי מיידית במהלך הרכישה [לא כיסוי חובות] - ואז היית שומר על הגדרה לדיור [שזה גם תלוי בחברות השונות, לא טרוויאלי בכלל!!], לקחת בהלוואות סתמיות לכל מטרה.
ושאלת, האם יש עדעין מה לעשות בעניין, כדי להחזיר את הגדרות הדיור..?
אכן?!
זו הייתה שאלתך?

מנחם123

משתמש רשום
עריכה תורנית
כן, בערך.
יש כל מיני הלוואות: חלק מחברים, מגמ"חים, ממשפחה, וחלק הלוואות בנקאיות.
הצד השווה שבהן שצריך להחזיר אותן בקרוב, באופן יחסי, ואני צריך להמיר אותן בהלוואת משכנתא.
ועדיף שהמשכנתא תהיה לדיור ולא לכל מטרה, כדי שהיא תהיה ברבית נמוכה.

תודה.

הון ובית

מנהל
מנוי פרימיום
כן, בערך.
יש כל מיני הלוואות: חלק מחברים, מגמ"חים, ממשפחה, וחלק הלוואות בנקאיות.
הצד השווה שבהן שצריך להחזיר אותן בקרוב, באופן יחסי, ואני צריך להמיר אותן בהלוואת משכנתא.
ועדיף שהמשכנתא תהיה לדיור ולא לכל מטרה, כדי שהיא תהיה ברבית נמוכה.

תודה.
הבנתי אותך, לא בערך - במדוייק!
יש דרך, תלוי במספר גורמים.
צריך לברר ששווה לעשות אותה.
תלוי למשל בסכומים, ועוד..
דבר עם היועץ.

ר"ל ת"ח

משתמש רשום
שלום רב, אשמח לעצותיכם המחכימות.
אני בתהליך לקיחת משכנתא בסכום של כ1,250,000, על דירה יד 2, 70% מימון.
חוץ מזה, בעוד כמה חודשים אצטרך עוד משכנתא על דירה נוספת, מקבלן, בסכום של כ630,000. 50% מימון.
הכנסות כ16 אלף, 5 ילדים.
ע"י יועץ הוצע לי תמהיל כזה:
פריים -02
קבועה לא צמוד 4.8
משתנה 2.9
קבועה צמודה3.5

הכל ל30 שנה, שפיצר.
היועץ עובד רק עם בנק טפחות, ואמר לי שהוא לא מבין בעניין של איזה תמהיל כדאי לי... ושהמומחיות שלו היא להשיג את האישור מהבנק למה שאני צריך.
השאלות שלי:
א. להישאר עם יועץ כזה?
ב. מה דעתכם על הריביות והתמהיל?

תודה רבה!

נערך לאחרונה ב:

ראובן 23

יועץ משכנתאות מלווה כלכלי ומרצה בתחום במכללת פוקוס
מנוי פרימיום
שלום רב, אשמח לעצותיכם המחכימות.
אני בתהליך לקיחת משכנתא בסכום של כ1,250,000, על דירה יד 2, 70% מימון.
חוץ מזה, בעוד כמה חודשים אצטרך עוד משכנתא על דירה נוספת, מקבלן, בסכום של כ630,000. 50% מימון.
הכנסות כ16 אלף, 5 ילדים.
ע"י יועץ הוצע לי תמהיל כזה:
פריים -02
קבועה לא צמוד 4.8
משתנה 2.9
קבועה צמודה3.5

הכל ל30 שנה, שפיצר.
היועץ עובד רק עם בנק טפחות, ואמר לי שהוא לא מבין בעניין של איזה תמהיל כדאי לי... ושהמומחיות שלו היא להשיג את האישור מהבנק למה שאני צריך.
השאלות שלי:
א. להישאר עם יועץ כזה?

תודה רבה!
כמה אחוזים כל חלק בתמהיל ומה סוג ההכנסות

E_Y

משתמש פעיל

הון ובית

מנהל
מנוי פרימיום
השאלות שלי:
א. להישאר עם יועץ כזה?
תברח..
ומהר!!

הון ובית

מנהל
מנוי פרימיום
הוא יועץ או סוכן ?
סליחה!
אבל בעיניי הוא נוכל..
מציג את עצמו - כעובד בשביל הלקוח, והוא נעול על בנק מסויים!
ואם הבנק לא מתאים הפעם..?!?!?!
נוכל!

ר"ל ת"ח

משתמש רשום
תודה על התשובות...
לזכותו ייאמר שהוא שקוף אתי לגמרי, אמר לי בפה מלא שהוא עובד רק עם בנק אחד וזה חסרון, ושאני יכול לעזוב אותו בלי קפידות אם זה לא מתאים לי.
אז אם אני עוזב אותו, מה דעתכם על Walty? @הון ובית ראיתי מש שכתבת עליהם לפני כמה חודשים. זו עדיין דעתך?

הון ובית

מנהל
מנוי פרימיום
תודה על התשובות...
לזכותו ייאמר שהוא שקוף אתי לגמרי, אמר לי בפה מלא שהוא עובד רק עם בנק אחד וזה חסרון, ושאני יכול לעזוב אותו בלי קפידות אם זה לא מתאים לי.
אז אם אני עוזב אותו, מה דעתכם על Walty? @הון ובית ראיתי מש שכתבת עליהם לפני כמה חודשים. זו עדיין דעתך?
כן.
כמו שכתבתי בעבר, ניתן לחלוק עלי - אבל גם מניסיוני, יועץ מוצלח ואישי מוציא טוב מהם בהרבה בקלות, וגם בונה מותאם נכון יותר.

הון ובית

מנהל
מנוי פרימיום
שהוא עובד רק עם בנק אחד וזה חסרון,
זה לא חיסרון, זה לחטוא לכל מהות העבודה!
הוא לא מבען כלום במשמעויות של ניהול מכרז, ההבדלים בין הבנקים, מי רעב יותר היום, מי מתאים למה, ועוד ועוד..
שפשוט יעזוב את המקצוע - ויפסיק להזיק ללקוחותיו.

נראה לכם הגיוני רופא שמכיר רק מחלה אחת, ולכל מי שפונה אליו - הוא דוחף את אותה תרופה, שבכלל מתאימה רק למקרים ספציפיים מיוחדים ומוזרים??!!
והוא שקוף - אפשר לא לבוא אליו, יעני אדם ישר..
ייתכן והוא ישר - אבל אידיוט שלא מבין את המקצוע שהוא מתיימר לעבוד בו.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה