יש לכם שאלות בנושא משכנתאות? אשמח לסייע לכם.

מצב
הנושא נעול.

משכנטוב

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
אוטומציה עסקית
עוד נקודה שאם יקח לו כמה שנים עד המחזור
הריבית שיחסוך בינתיים כבר יכול לעלות על עמלות ההיוון
תתקן אותי אם אני טועה
אכן, אם אלו היו 2 האפשרויות היחידות.
אבל אפשר לבנות תמהיל שינהל את כל הסיכויים נכון, לפי התרשמות מהלקוח ותחזיותיו

גינוסר

משתמש רשום
נכון מאוד !
הבעיה היא שרוב האנשים שפונים לייעוץ בכזה פורום גדול לא רוצים לשפוך את כל הדברים האישיים שלהם
ולכן כדאי לפנות באישי לאחד מהמבינים בנושא שיבין בדיוק את צרכי הלקוח ויתאים לו משכנתא הולמת

משכנטוב

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
אוטומציה עסקית
נכון מאוד !
הבעיה היא שרוב האנשים שפונים לייעוץ בכזה פורום גדול לא רוצים לשפוך את כל הדברים האישיים שלהם
ולכן כדאי לפנות באישי לאחד מהמבינים בנושא שיבין בדיוק את צרכי הלקוח ויתאים לו משכנתא הולמת
כמה שאתה צודק...
אנחנו באמת משתדלים לעזור מכל הלב, לתת טיפים מועילים, לענות על שאלות קונקרטיות.
אבל שלא יובן שאני חושב שמדובר בתחליף לייעוץ וליווי, משכנתה זה המוצר היקר ביותר שאדם רוכש בחייו מלבד הדירה (ובמקרי קיצון אפשר להשמיט את המילים "מלבד הדירה"), ממש לא המקום לחסוך כמה אלפי שקלים.
זו דעתי. גילוי נאות: אני יועץ משכנתאות
אבל בלי קשר, גם מי שלא מסכים עם זה, אעזור לו מכל הלב גם כאן ע"ג הפורום, וגם צברתי שעות רבות של ייעוץ טלפוני אישי לאנשים, אין עיני צרה באיש, ואני מאחל לכולם את כל הטוב שבעולם.

ari1980

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כמו בכל פורום גם פה צריכים לדעת כלל ברור. כל התייעצות פה כל שאלה ובעיקר כל תשובה היא עזרה ראשונה בלבד בתוך כל הסבך הזה.
הכי חשוב שתדעו.
משכנתא זה ככל הנראה אחת העסקאות הגדולות והיקרות בחייכם. אדרבה מאחל לכם יותר מזה. אבל זה עדיין יהיה אחד המרכזיים שלכם.
לא הייתי מציע לאף אחד להסתמך על ייעוץ מפה וללכת ישר לבנק. יש כל כך הרבה ניואנסים ומחר דברים לכל אחד אישית שלא מתאים לשני . שזה יהיה עוול על בסיס התייעצות של פעם פעמיים לסגור עסקא כזו גדולה .

ולמרות שאני לא אוביקטיבי..
על עסקאות כאלה ענקיות שווה לקחת סיכון של אלפים בודדים ולחסוך עלויות גבוהות של עשרות ולפעמים מאות אלפי שקלים.
לחסוך פה זה לשלם ביוקר מאוד אחרי זה.
וזה עוד לפני משכנתאות מורכבות....​

חברונר

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
שלום רב,
שאלה דחופה ביותר!!
בני מתכוון לקחת משכנתא וכלתי 'שמעה' מיועצים במשפחה שאם המשכנתא אינה מסובכת ויש להם הכנסות מספיקות 1. הרי שיועץ משכנתאות אינו נדרש עבורם. 2. ושיועץ לפעמים מקבל על חלק מהלקוחות עיסקה טובה וחלק פחות או לפחות לא יותר ממה שהלקוח יכול להשיג.
שאלותי:
1. האם נכון שבמשכנתא לא מאוד מסובכת לפעמים הבנק יתן ללקוח אותו דבר או אפילו יותר טוב
2. האם נכון לומר את התאוריה: שהיועץ יקבל לפעמים מחיר טוב רק על חלק מהלקוחות, ואילו על שאר הלקוחות לא יקבל מחיר טוב.
3. שאלה קריטית לא פחות: האם אחרי שכבר אקבל 'בלי יועץ' מהבנק הצעה. הבנק בדרך כלל כבר לא יתן לאותו לקוח שוב הצעה, משופרת יותר' דרך יועץ משכנתאות.
4. האם העובדה שאני בתור 'אבא' לוקח חלק ורוצה להיות ערב משלם מסבכת או מקילה
רבותי אנא מכם מי שיש לו מידע ישלח לי הודעה פרטית ויותר טוב אלקטרונית ל eliezer0527628120 שטרודל וכו'
ומי שיוכל להתקשר אלי לטלפון שבתוך הנ"ל אודה לו מאוד
ומן השמים תבורכו בכל הברכות

נערך לאחרונה ב:

A052

משתמש סופר מקצוען
@חברונר
ראשית אני לא יועץ.
שנית אני לא יכול לשלוח הודעות פרטיות.

1. לא יודע אם יותר טוב, אבל אחרי התמקחות עם כמה בנקים (הולכים לבנק א' מבקשים הצעה, איתה הולכים לב', ואח"כ לג' וחוזרים לא', וכו') אם אכן אין בעיות של הכנסות או בדירה אכן ניתן לקבל הצעות טובות.
2. לא מבין את השאלה.
3. לדעתי זה רק אם נניח הצהרתם על הכנסות של 5 ש"ח, והבנק אמר אוקיי אז א"א לקבל כלום, או בריביות גבוהות מאד וכדו', יועץ יתקשה לשנות את המצב.
אבל אם נתנו הצעה סבירה ואין שינוי בנתונים, יועץ לכאורה עדיין יוכל להפחית בגלל קשריו או ריבוי ההלוואות שהוא לוקח מהבנק.

משכנטוב

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
אוטומציה עסקית
שלום רב,
שאלה דחופה ביותר!!
בני מתכוון לקחת משכנתא וכלתי 'שמעה' מיועצים במשפחה שאם המשכנתא אינה מסובכת ויש להם הכנסות מספיקות 1. הרי שיועץ משכנתאות אינו נדרש עבורם. 2. ושיועץ לפעמים מקבל על חלק מהלקוחות עיסקה טובה וחלק פחות או לפחות לא יותר ממה שהלקוח יכול להשיג.
שאלותי:
1. האם נכון שבמשכנתא לא מאוד מסובכת לפעמים הבנק יתן ללקוח אותו דבר או אפילו יותר טוב
2. האם נכון לומר את התאוריה: שהיועץ יקבל לפעמים מחיר טוב רק על חלק מהלקוחות, ואילו על שאר הלקוחות לא יקבל מחיר טוב.
3. שאלה קריטית לא פחות: האם אחרי שכבר אקבל 'בלי יועץ' מהבנק הצעה. הבנק בדרך כלל כבר לא יתן לאותו לקוח שוב הצעה, משופרת יותר' דרך יועץ משכנתאות.
4. האם העובדה שאני בתור 'אבא' לוקח חלק ורוצה להיות ערב משלם מסבכת או מקילה
רבותי אנא מכם מי שיש לו מידע ישלח לי הודעה פרטית ויותר טוב אלקטרונית ל eliezer0527628120 שטרודל וכו'
ומי שיוכל להתקשר אלי לטלפון שבתוך הנ"ל אודה לו מאוד
ומן השמים תבורכו בכל הברכות
1. הכל יכול להיות, אתה יכול לעקוב בפורום שמגיעים תמהילים שהושגו בלי יועץ, וגורפים מחמאות פה אחד מהיועצים, אבל עיקר ערך המוסף של יועץ הוא לא בהשגת ריבית טובה (למרות שזה גם קורה לרוב) אלא בבניית תמהיל נכון בהתאם לצרכי הלקוח, ואכמ"ל.
2. אולי יש מושחתים, אני ועוד כך וכך יועצים כאן ובכלל שאני מכיר אישית, מתנהגים לכל תיק של לקוח כתיק של עצמם, זו אתיקה בסיסית שיועץ מחוייב אליה לענ"ד.
3. אחרי הצעה יועץ יכול לשפר, אחרי סירוב זה כבר סיפור אחר לגמרי
4. מסבכת, לא מבחינה מהותית, אלא מבחינה בירוקרטית, מסמכים וכדו'.

מֶנַחֵם

קופי כובש, רייטינג מנצח
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
שלום רב,
אם אני לוקח משכנתא עם בוליט ל-5 שנים,
ואני רוצה להחזיר את כל הקרן אחרי 4 שנים,
האם יש קנס יציאה?

מנחם123

משתמש רשום
עריכה תורנית
קניתי דירה להשקעה ולקחתי משכנתא על כחצי ממחיר הדירה הנקנית.
שמעתי מיועץ שיש לי אפשרות לקבל משכנתא נוספת מגוף חוצבנקאי ולשעבד את הדירה שאני גר בה, שאינה הדירה הנקנית.
האם זה נכון?
האם אפשר לעשות את זה גם אחרי שכבר שילמתי את כל התשלום על הדירה?

תודה!

הון ובית

נדל"ן. משכנתאות. כלכלת המשפחה
מנהל
מנוי פרימיום
קניתי דירה להשקעה ולקחתי משכנתא על כחצי ממחיר הדירה הנקנית.
שמעתי מיועץ שיש לי אפשרות לקבל משכנתא נוספת מגוף חוצבנקאי ולשעבד את הדירה שאני גר בה, שאינה הדירה הנקנית.
האם זה נכון?
האם אפשר לעשות את זה גם אחרי שכבר שילמתי את כל התשלום על הדירה?

תודה!
כן.
את החוץ בנקאי - לא מעניין הרגולציות של בנק ישראל, הכל אפשרי בעיקרון (כמעט).

גינוסר

משתמש רשום
שלום רב,
אם אני לוקח משכנתא עם בוליט ל-5 שנים,
ואני רוצה להחזיר את כל הקרן אחרי 4 שנים,
האם יש קנס יציאה?

יש את הקנסות הרגילות
עמלת אי הודעה (אפשר להודיע ןלהיפטר ממנה)
עמלת היוון בחלק מהמקרים תלוי מסלול
עמלה תפעולית קטנה
עמלת פיצוי מדד (רק במסלולים הצמודים)
זה כנראה לא יהיה מדי הרבה עמלות כי היתרה היא שנה
אבל אם לא ביצעת אז למה לא לעשות לארבע שנים מראש ?
בהצלחה רבה

ראובן 23

יועץ משכנתאות מלווה כלכלי ומרצה בתחום במכללת פוקוס
מנוי פרימיום

הון ובית

מנהל
מנוי פרימיום

כלי מיתר

משתמש פעיל
כתיבה ספרותית
שלום
אני מעוניין לקחת הלוואת בלון לשלוש שנים מהקרן השתלמות
הם הציעו או ריבית קבועה של 3% צמוד מדד, או פריים + 0.6
מה עדיף?

הון ובית

מנהל
מנוי פרימיום
שלום
אני מעוניין לקחת הלוואת בלון לשלוש שנים מהקרן השתלמות
הם הציעו או ריבית קבועה של 3% צמוד מדד, או פריים + 0.6
מה עדיף?
זה יחסית הצעות שוות.
אבל אני הייתי הולך על הפריים.

ראובן 23

יועץ משכנתאות מלווה כלכלי ומרצה בתחום במכללת פוקוס
מנוי פרימיום
זה יחסית הצעות שוות.
אבל אני הייתי הולך על הפריים.
כנ"ל
אגב במור ראיתי שנותנים או פריים+חצי או מדד פלוס חצי.
לדעתי עם זה סכום רציני שווה לעבור בשביל זה.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה