לקוח חלק? אפשר להשיג ריביות יותר טובות.שאלה למומחים,
אני עוזר לקרובים עם תהליך קניית הבית,
מה דעתכם על התמהיל והריביות הבאות.
75% מימון , הכנסות 20 נטו, רוצים החזר עד 5500 ול30 שנה. לא צפוי סילוקים בדרך.
לקוח חלק? אפשר להשיג ריביות יותר טובות.שאלה למומחים,
@Y996כן. לי יש.
אין כזה כלל גורף, וזה אפילו על גבול הבדיחה.
השאלה מה מהות העסקה - מה מטרת ההלוואה, ועוד הרבה שאלות שצריך לבדוק.
אבל ברור שיכולה להיות כדאיות.
רוצה באמת לעזור להם??? שלח אותם דחוף ליועץ. תחסוך להם מלא מלא כסףשאלה למומחים,
חחחחח תגיד עינב סבינצר....054-4669645 זה הטלפון של עינב היא יועצת משכנתאות אלופה!
אני בעלים של משרד תיווך בבאר שבע והיא מלווה כמעט את כל הלקוחות שלי ומצליחה להשיג להם ריביות מצוינות ובנוסף מצליחה להשיג משכנתאות גם ללקוחות שנורא קשה להעביר מול הבנקים -מומלצת בחום!
האם יש טעם להפנות אותם ליועץ אחרי שכבר בעצמם הגישו בקשה בכל הבנקים?רוצה באמת לעזור להם??? שלח אותם דחוף ליועץ. תחסוך להם מלא מלא כסף
א. בטח שיש טעם..האם יש טעם להפנות אותם ליועץ אחרי שכבר בעצמם הגישו בקשה בכל הבנקים?
ברור.חחחחח תגיד עינב סבינצר....
אין עליה. אלופה של ממש. מכירים טוב...
פרוג הוא לא המקום לשאלות הלכתיות.לקוח שהגיש בקשה למשכנתא בעצמו בבנק אחד, ואח"כ ביקש מיועץ שיגיש בקשה עבורו והיועץ הגיש בקשה בבנק אחר.
אח"כ הלקוח לקח את האישור העקרוני שקיבל מהיועץ, והלך לבנק הראשון, והבנק נתן לו הצעה זולה יותר.
הלקוח מעדיף ללכת לבנק הראשון, שנתן לו את ההצעה הזולה יותר.
(בפרט שיש כאן סימן שאלה על העבודה של היועץ, למה הוא לא הצליח להביא את ההצעה הזולה יותר, עבודה שהלקוח עשה בעצמו בלי מומחיות מיוחדת ?!)
האם ידוע למישהו כאן האם הוא צריך על פי ההלכה לשלם ליועץ על טרחתו, או שהוא פטור מלשלם, או שהוא צריך לשלם תשלום חלקי.
שמעתי משני דיינים ששכה"ט של יועץ הוא של מתווך, שאם הוא לא הצליח להשלים את ה"שידוך" בין הבנק ללקוח, לא מגיע לו שכר אפילו שהוא טרח הרבה על ה"שידוך".
אחד הדיינים אמר לי שכיון שהלקוח השתמש באישור העקרוני שקיבל מהיועץ, הוא צריך לשלם לו עליו מדין "נהנה", ושצריך לשום כמה התשלום ע"ז.
האם ידוע למישהו כאן "פסק" אחר ?
למה לא?פרוג הוא לא המקום לשאלות הלכתיות.
ומה הדין במקרה שלא סיכמו מראש כלום?אבל במקרה הזה, זה לכאורה אמור להיות לפי מה שסוכם בין הצדדים מראש.
היה לי פעם מקרה דומה, ממש.לקוח שהגיש בקשה למשכנתא בעצמו בבנק אחד, ואח"כ ביקש מיועץ שיגיש בקשה עבורו והיועץ הגיש בקשה בבנק אחר.
אח"כ הלקוח לקח את האישור העקרוני שקיבל מהיועץ, והלך לבנק הראשון, והבנק נתן לו הצעה זולה יותר.
(בפרט שיש כאן סימן שאלה על העבודה של היועץ, למה הוא לא הצליח להביא את ההצעה הזולה יותר, עבודה שהלקוח עשה בעצמו בלי מומחיות מיוחדת ?!)
האם ידוע למישהו כאן האם הוא צריך על פי ההלכה לשלם ליועץ על טרחתו, או שהוא פטור מלשלם, או שהוא צריך לשלם תשלום חלקי.
שמעתי משני דיינים ששכה"ט של יועץ הוא של מתווך, שאם הוא לא הצליח להשלים את ה"שידוך" בין הבנק ללקוח, לא מגיע לו שכר אפילו שהוא טרח הרבה על ה"שידוך".
אחד הדיינים אמר לי שכיון שהלקוח השתמש באישור העקרוני שקיבל מהיועץ, הוא צריך לשלם לו עליו מדין "נהנה", ושצריך לשום כמה התשלום ע"ז.
האם ידוע למישהו כאן "פסק" אחר ?
אני לא פוסק. אבל אתה בעצמך אומר שכל השיפור הוא בגלל היועץ שהביא אישור יותר טוב.. אז חוץ מהחוצפה להשתמש בעבודה של היועץ ולהראות לבנק השני.. ובגלל זה הורידו לו. אתה עוד חושב שלא מגיע לו השכר?? מה ההגיון??לקוח שהגיש בקשה למשכנתא בעצמו בבנק אחד, ואח"כ ביקש מיועץ שיגיש בקשה עבורו והיועץ הגיש בקשה בבנק אחר.
האם ידוע למישהו כאן "פסק" א
דומה או לא דומה.. תחליט לבד.אני לא פוסק. אבל אתה בעצמך אומר שכל השיפור הוא בגלל היועץ שהביא אישור יותר טוב.. אז חוץ מהחוצפה להשתמש בעבודה של היועץ ולהראות לבנק השני.. ובגלל זה הורידו לו. אתה עוד חושב שלא מגיע לו השכר?? מה ההגיון??
מה הוא לא השלים??? עשה הכל.
ואגב אם הבנק הראשון הורידו פחות ממה שהיועץ הביא תתן לו את ההצעה הזו הוא בסיכוי גבוה יוריד לך עוד קצת או לפחות ישווה. אז הוא את שלו עשה..
ובמילה אחת.. מה היית רוצה שיקרה אם אתה היית היועץ והוא הלקוח גם היית שואל??
אתה כנראה לא יודע מה העבודה. ובעיקר איך זה עובד בבנקים.. 70 סניפים הגיעו ליעד שלהם ולא ירדו אפילו פיפס.. רק נותן דוגמא.. פתאום יהיה בנקאי בסניף אחד ששווה לו העסקא הזו ויהיה מוכן לרדת עוד פיפס. היועץ משכנתאות אמור לחפש בכל ה70 סניפים אם מישהו יוריד בעוד פיפס??? ואני לא מדבר על הסיכון בנתיים שריביות יכולות לעלות.. אז הוא בטח עשה את העבודה.הדימוי לשידוך הוא דימוי לשדכן שסידר פגישות בין בני הזוג, בין ההורים, קירב את העמדות הכספיות של ההורים, וכו' וכו' - ולבסוף השידוך לא יצא אל הפועל, שברור שעם כל הצער שבדבר לא מגיע לשדכן כלום מן הדין.
כך גם ביועץ משכנתאות, שאם לא הצליח להביא לגמר את העיסקא בין הלקוח לבנק, יתכן שלא מגיע לו שכר.
ביחס לשאלה על החוצפה שבשימוש באישור של היועץ וכו' ו"איך היית מרגיש אילו היית היועץ" - א. אם הלקוח הצליח להביא הצעה זולה יותר מהיועץ, הרי שיש כאן בעייתיות בעבודה של היועץ, שלא טרח מספיק כדי להביא הצעה כזו. זו מהות העבודה שלו, להביא ללקוח את ההצעה הזולה ביותר. במילים אחרות: "איך היית מרגיש אם היית לקוח שמקבל מוצר לא מושלם, ומתבקש לשלם עבורו אלפי שקלים?". ב. מסתבר שצריך לשלם ליועץ על ההנאה שבאה כתוצאה מהאישור שלו, אבל תשלום של "נהנה" הוא לפי ההוצאה של זה שנהנים ממנו, וזה דבר שצריך אומדן של בי"ד.
ברשותך,הדימוי לשידוך הוא דימוי לשדכן שסידר פגישות בין בני הזוג, בין ההורים, קירב את העמדות הכספיות של ההורים, וכו' וכו' - ולבסוף השידוך לא יצא אל הפועל, שברור שעם כל הצער שבדבר לא מגיע לשדכן כלום מן הדין.
כך גם ביועץ משכנתאות, שאם לא הצליח להביא לגמר את העיסקא בין הלקוח לבנק, יתכן שלא מגיע לו שכר.
ביחס לשאלה על החוצפה שבשימוש באישור של היועץ וכו' ו"איך היית מרגיש אילו היית היועץ" - א. אם הלקוח הצליח להביא הצעה זולה יותר מהיועץ, הרי שיש כאן בעייתיות בעבודה של היועץ, שלא טרח מספיק כדי להביא הצעה כזו. זו מהות העבודה שלו, להביא ללקוח את ההצעה הזולה ביותר. במילים אחרות: "איך היית מרגיש אם היית לקוח שמקבל מוצר לא מושלם, ומתבקש לשלם עבורו אלפי שקלים?". ב. מסתבר שצריך לשלם ליועץ על ההנאה שבאה כתוצאה מהאישור שלו, אבל תשלום של "נהנה" הוא לפי ההוצאה של זה שנהנים ממנו, וזה דבר שצריך אומדן של בי"ד.
הדימוי לשידוך הוא דימוי לשדכן שסידר פגישות בין בני הזוג, בין ההורים, קירב את העמדות הכספיות של ההורים, וכו' וכו' - ולבסוף השידוך לא יצא אל הפועל, שברור שעם כל הצער שבדבר לא מגיע לשדכן כלום מן הדין.
כמו שאמרת. אכן אני יועץ משכנתאות. וככזה אני מניח שהוא יועץ שעשה את העבודה שלו. להביא לך הצעה מצוינת. זה שאתה הורדת בקלות את הבנקאי שלך זה בדיוק בגלל שהיועץ ההוא הביא לך הצעה שבלעדיה ההצעה המקורית הייתה פחות טובה.. זה בדיוק העניין שזה נראה לך בקלי קלות. ואני כיועץ מאמין שהוא עשה את העבודה שלו המקצועית וירד לך ההצעה בקלות בגלל העבודה שלו ..ari1980, אתה כנראה יועץ משכנתאות ...
הבעיה היא שללקוח אין שמץ של מושג האם ההצעה שהוא קיבל מהיועץ היא באמת הצעה טובה במיוחד (כמו שאתה מניח, בלי לברר אפילו מהי ההצעה ומהם הנתונים ...) או שהיא הצעה "ככה ככה".
וכשהלקוח רואה שהוא הצליח בקלי קלות להוריד את הריבית, הוא מתחיל לפקפק האם נעשתה כאן באמת עבודה כמו שצריך.
משום מה, אתה מניח שיש כאן פועלים שעבדו קשה להעלות סחורה לקומה רביעית, ושההצעה המדוברת היא הכי נמוכה שאפשר לקבל ב-69 מתוך 70 סניפים.
מאיפה אתה יודע שזה ככה ? ...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ר'
קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ: