ירידות מחירים נדל"ן???!!!

מצב
הנושא נעול.

רפ

משתמש סופר מקצוען
לזה בדיוק אני חותרת.

אנשים יפסיקו לצאת לנופש ויקצצו מותרות מהקניה החודשית וישלחו את הילד לפחות חוגים הרבה הרבה לפני שירימו ידיים מהדירה שלהם.
אני איתך, ולגמרי לא מבינה את הצפי והציפיה מצד ניקים מסוימים שאנשים יפסיקו לשלם את המשכנתא.
בפרט כפי שכבר הוזכר הרבה פעמים שהתחליף הוא שכירות שעם המחיר שלה אפילו אי אפשר לשחק כמו במיחזור משכנתא.

אברך.

משתמש מקצוען
למה אתם חושבים שאני צריך להביא לילדים שלי הון עצמי לדירה?
אתה קיבלת?? למה לילדים שלך לא מגיע לקבל??
או שיהיה מקובל לתת שכירות ליותר שנים אז זה כבר דבר אחר... אבל למה לקפח אותם ולא לתת להם??

אאאא....

משתמש פעיל
אורך חיים ממוצע של משכנתא נכון ללפני 3 שנים הוא 12-13 שנים.
גם לזו"צ שקונה היום דירה בבית שמש ב1,900,000?

כי כבר רכשנו עוד דירה ולא מתכוונים למכור את הראשונה. (בעזרת ה')
ונראה לכם שעד אז תסיימו עם המשכנתא?
השכירות מכסה אולי 2%.

ולכן אני שואלת את מי שחוזה סחף של מכירות בעקבות עליית הריביות והמדד, לאן צופים שזה יכול להגיע ברמת ההחזר החודשי.
לפני כמה שנים הריבית היה מעל 10%.

אז מי ימשיך לדחוף את המחירים כלפי מעלה?

אני איתך, ולגמרי לא מבינה את הצפי והציפיה מצד ניקים מסוימים שאנשים יפסיקו לשלם את המשכנתא.
בפרט כפי שכבר הוזכר הרבה פעמים שהתחליף הוא שכירות שעם המחיר שלה אפילו אי אפשר לשחק כמו במיחזור משכנתא.
יש אנשים שלקחו משכנתא הרבה מעבר היכולת שלהם.
נכון שבהתחלה הם עומדים בזה, אבל בהמשך כשהריביות ומדד וההוצאות החודשיות מזנקים (מה שקורה עכשיו).
וההכנסות החודשיות לא כל כך.

או שיהיה מקובל לתת שכירות ליותר שנים אז זה כבר דבר אחר... אבל למה לקפח אותם ולא לתת להם??
כי הוא לקח משכנתא ל30 שנה, וכשהוא יחתן הוא עדיין יצטרך לשלם משכנתא, ולכן לא נשאר לו כסף לתת לילדים.

אני456

משתמש מקצוען
כדי שתהיה למתווכים עבודה גם עוד 20 שנה :)

אם כל הציבור החרדי יורד מהקצאת הון עצמי לזו"צים, באמת שמחירי הדירות נחתכים ברוב מקומות היישוב החרדים בהם עוד יש כמות דירות למכירה.

רפ

משתמש סופר מקצוען
גם לזו"צ שקונה היום דירה בבית שמש ב1,900,000?
איפה כתבתי את זה?
הבאתי את הנתונים בשביל ההבנה שהרבה פעמים, הרבה מאוד פעמים, גם משכנתא שנלקחת ל-30 שנה נפרעת הרבה קודם.
יש אנשים שלקחו משכנתא הרבה מעבר היכולת שלהם.
נכון שבהתחלה הם עומדים בזה, אבל בהמשך כשהריביות ומדד וההוצאות החודשיות מזנקים (מה שקורה עכשיו).
וההכנסות החודשיות לא כל כך.
ועל כך תשובתי: שאנשים עם מעט שכל בקודקודם יצמצמו בהוצאות אחרות ולא בתשלום על הדירה.

אאאא....

משתמש פעיל
אפשר את זה בדוגמאות קונקרטיות?
(באמת, זה יעזור להבין האם מדובר בבעיה ממשית לציבור או חוסר נוחות בתקציב החודשי לתקופה מסוימת)
נראה לי ש @מקצועי בלבד ידעו להסביר את זה.

הבאתי את הנתונים בשביל ההבנה שהרבה פעמים, הרבה מאוד פעמים, גם משכנתא שנלקחת ל-30 שנה נפרעת הרבה קודם.
אבל לא בכאלה סכומים.

ועל כך תשובתי: שאנשים עם מעט שכל בקודקודם יצמצמו בהוצאות אחרות ולא בתשלום על הדירה.
ואנשים עם עוד יותר שכל בקודקודם ימתינו בסבלנות למחיר למשתכן, ויתפשרו על הפריפריה.

רפ

משתמש סופר מקצוען
ואנשים עם עוד יותר שכל בקודקודם ימתינו בסבלנות למחיר למשתכן, ויתפשרו על הפריפריה.
אנחנו מדברים על אנשים שכבר קנו והתשלום החודשי שלהם עומד לעלות, לא?

אלו שעדיין לא קנו מודעים למצב של הריביות ואמורים לעשות את השיקולים בהתאם ליכולות שלהם.

נערך לאחרונה ב:

מולטי תקשורת

יעוץ
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
תלוי איפה הם רוצים לקנות
בערים החרדיות ודאי שאין ירידה אבל יש עצירה כבר כמה חודשים טובים
מנסיון אישי על מודיעין עילית המחיר כבר שלושה חודשים דירת 3 חד' 1,800
(זה שאנשים מפרסמים כל הזמן יותר זה לא אומר שזה מה שהם בסוף מקבלים)
במודיעין עילית השבוע ראיתי מפרסמים כמה דירות ב1.700.000 גמיש ל3 חדרים מרגיש שאנשים התחילו להרגיש שיש מיתון בקניה והמוכרים מגיבים בהתאם.

מולטי תקשורת

יעוץ
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
כן בהחלט!!
1.5 זה יותר זול מבית שמש (ששם קנו אפילו ב1.7 ואפילו ב1.8)
ואל תשכח ש1.5M זה הארבעה חדרים שלש חדרים עולה פחות
יש פרויקט חדש בחריש במחירים הרבה יותר סבירים 1250.000 ל3 חדרים
ו1.350.000 ל4 חדרים כך שזה מחירים סבירים לגמרי.

מוישי פרומן

משתמש מקצוען
לא קיבלתי
ולא חושב שיש עלי חובה לתת לילדים שלי
בעז"ה אני עושה השתדלות שאוכל בעז"ה לתת להם
אבל חובה עלי לתת להם?
מי אמר?

מולטי תקשורת

יעוץ
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
תנסי את מחיר למשתכן/מחיר מופחת

אני יכולתי לקנות דירה בחריש 3 חדרים ב 600 א' עם 60 א' הון עצמי (כל מי שנרשם להגרלה זכה)
אכן זה מה שעשיתי בזמנו הסתכלו עלי כאילו נפלתי מהירח ..;)
והיום מודה לה' כל יום על זה..

מולטי תקשורת

יעוץ
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
ברור שלא
גילוי נאות -קניתי בבית שמש לפני שנה
ומכרתי וקניתי בחריש
עכשיו השאלה איפה יהיה המקום הבא

בדיוק על זה צריך לחשוב
אבל המחירים בבית שמש וחריש ובני ברק וירושלים ואלעד וכו לא ירדו ואולי גם יעלו
בקצב איטי כמובן
לדעתי צריך לפצל את האשכול לשתים בציבור הלטאי יש עדין אופציה איכשהו לקנות דירות במרכז עם ההון עצמי הגבוה שמקבלים בציבור החסידי לעומת זאת אנשים כבר כמעט לא מדברים על המרכז כאופציה כי עם 200K הון עצמי אפשר רק לנגב את האף ולכן הציבור החסידי קונה בגדול או בפריפריה או שמחכים למשתכן וזה כבר סיבה כשלעצמה לגרום צינון בשוק במרכז

לדעתי לא יהיה ירידות דרמטיות אבל בערים ש3 חדרים הגיעו ל1.8M המחירים כבר לא יעלו פשוט כי אין ציבור שמסוגל לשלם את זה
ולכן עם יש לזוג את הכסף לשלם את זה בלי להיכנס לסיחרור חובות אז סבבה שיקנו גם ב10M ושיערב להם אהל לציבור שקונה את זה רק כי המחיר יעלה אל תיתנו לעצמכם ליפול בפח לכל דבר יש גבול..

זה לא סותר שבאזורי פריפריה ואזורים חדשים ודאי שיתכנו עליות מחירים אבל יש כלל במניה שכשהיא מגיעה לשיא היא יכולה רק לרדת ובמקרה דנן השיא זה יכולת ההחזר של רוב הציבור ולכן בהחלט השקעות לחפש במקומות יותר טובים..

פפרר

משתמש מקצוען
אורך חיים ממוצע של משכנתא נכון ללפני 3 שנים הוא 12-13 שנים.
אין לי מקורות לזה, כך אמר לנו אז יועץ משכנתאות.
אני כתבתי למשהי שאין לה הון עצמי ואם תקנה דירה זה רק מ 100% הלוואות
אז לא נראה שתוכל לקחת משכנתא ל 10 שנים ...
חוץ מזה בטוחני שהממוצע של 12-13 שנים עלה משמעותית ביחד עם התייקרות הדירות

כמו הרוח

משתמש מקצוען
לדעתי צריך לפצל את האשכול לשתים בציבור הלטאי יש עדין אופציה איכשהו לקנות דירות במרכז עם ההון עצמי הגבוה שמקבלים בציבור החסידי לעומת זאת אנשים כבר כמעט לא מדברים על המרכז כאופציה כי עם 200K הון עצמי אפשר רק לנגב את האף ולכן הציבור החסידי קונה בגדול או בפריפריה או שמחכים למשתכן וזה כבר סיבה כשלעצמה לגרום צינון בשוק במרכז

לדעתי לא יהיה ירידות דרמטיות אבל בערים ש3 חדרים הגיעו ל1.8M המחירים כבר לא יעלו פשוט כי אין ציבור שמסוגל לשלם את זה
ולכן עם יש לזוג את הכסף לשלם את זה בלי להיכנס לסיחרור חובות אז סבבה שיקנו גם ב10M ושיערב להם אהל לציבור שקונה את זה רק כי המחיר יעלה אל תיתנו לעצמכם ליפול בפח לכל דבר יש גבול..

זה לא סותר שבאזורי פריפריה ואזורים חדשים ודאי שיתכנו עליות מחירים אבל יש כלל במניה שכשהיא מגיעה לשיא היא יכולה רק לרדת ובמקרה דנן השיא זה יכולת ההחזר של רוב הציבור ולכן בהחלט השקעות לחפש במקומות יותר טובים..
מסכימה איתך
במרכז מתקשה להאמין בירידות

פפרר

משתמש מקצוען
להרבה מהציבור החרדי זה הולך להסתיים בפחות מעשור.
כי אחרי עליית הריבית והמדד, הם לא יצליחו לעמוד בהחזרים, והבנק יקח להם את הדירה.
והם יוכלו להגיד קדיש גם על ההון העצמי שיש להם כיום
אני לא מבינה !
לגור בשכירות זה בחינם ???
אז מה הועלנו בזה שלא לקחנו משכנתא וסיימנו איתה אחרי 30 שנה ?

אני456

משתמש מקצוען
במודיעין עילית השבוע ראיתי מפרסמים כמה דירות ב1.700.000 גמיש ל3 חדרים
צר לי זה לא נכון.

אני לא יכולה לדעת מה קורה בחתימת עסקה בסופו של דבר,

אבל מי שמפרסם היום במודיעין עילית ב1.7 M יש לכך סיבה כנראה (ייתכן ודחיפות למכור מכל סיבה שהיא גם נכנס לקטגוריה).

הפרסומים עדיין על 1.83 + לדירת 3 חד'
ו 1.9 + לדירה שהאופציה שלה ממשית במידי.

אנשים לא כ"כ מהר נפרדים מהחלום לקבל מיליונים על הדירה שלהם, ראה ערך הדירות שמנסים למכור אותם ב3M + כבר תקופה.

דבר נוסף: צריך להכיר טוב את הבניינים פה בעיר כדי להבין שאם אומרים דירת 3 חד' בכתובת X קומה Y, כבר יודעים שמדובר בדירת 60 מ' בערך (יש דירות מקוריות שנבנו כך)

מולטי תקשורת

יעוץ
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
אני חושבת שאנחנו מתכוונים לאותו דבר.
תכלס דירת 3 חדרים רגילה בלי תוספות או פרמטרים מאוד יוצאי דופן, רחוקה מ-2 מיליון.
זה מאוד נכון אבא שלי מכר לפני שנתים דירה ברשות המיסים זה נרשם כדירה 4 חדרים בפועל זה היה דירה עם חלל ענק בנוי פלוס חדר בנוי פלוס שתי עסקים בנוים בחצר כך שלדעתי זה התשובה על מחירי הדירות הגבוהים ברשות המיסים..

אאאא....

משתמש פעיל
אלו שעדיין לא קנו מודעים למצב של הריביות ואמורים לעשות את השיקולים בהתאם ליכולות שלהם.
הרבה אנשים לא יודעים מה ההבדל בין פריים לקל"צ, הם רק יודעים לומר שהיועץ אמר שזה הכי טוב...

גם בציבור הליטאי זה בעיקר הבטחות...

אני לא מבינה !
לגור בשכירות זה בחינם ???
אז מה הועלנו בזה שלא לקחנו משכנתא וסיימנו איתה אחרי 30 שנה ?
הכוונה היתה להמתין למחיר למשתכן וללכת לפריפריה.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה