התוכנית לעוד 45,000 דירות זה כבר מנוי וחתום?
כי שר שיכון בממשלה הבאה הוא לכאורה לא יהיה...
התוכנית לעוד 45,000 דירות זה כבר מנוי וחתום?
אשמחאנסה להשיג לך את המספר שלו
ניצחתם בקרב הפסדתם במערכה.יכולה לספר רק על עצמי שלפני כחצי שנה הוצאנו את הדירה שלנו למכירה ב- 1,700,000 (והרגשנו שהגזמנו במחיר- כי השכן שליד מכר ב- 1,580,000 ש"ח כחודשיים לפני..).
באותו שבוע הגיעו לביתנו כמה וכמה קונים והם התחילו לריב איתנו על המחיר (המחיר עלה עד 1,760,000 כמו עליות לתורה בין 2 קונים) התייעצנו עם רב והוא אמר לנו לא למכור.
המתווכים לחצו אותנו שאנחנו עושים טעות... ואמרנו להם שאנחנו לא מוכרים.
הדירה הזו שווה היום 2,100,000!!!! היום אותם מתווכים אומרים לנו שעשינו בשכל שלא מכרנו אז.
נכוןסתם נקודה נוספת-
יש מצב שבעוד עשרים שלושים שנה אנשים יסתכלו אחורה ויקנאו באנשים שגרים בשכירות.
יש אזורים בארץ שבהם השכירות סבירה ונחמדה, ואפשר לגור בנעימים בדירה שכורה כל החיים.
לא שזה תמיד נחמד, ויש שיאלצו לעבור דירה, ואולי גם מרגישים תלושים
אבל גם אנשים שקונים דירות לא הכל תותים. גם הם נתקלים בבעיות ובכל מיני דברים
מה את יודעתתתתתניצחתם בקרב הפסדתם במערכה.
כי הילדים שלכם יכולים לשכוח על דירה משלהם.
להרבה מהציבור החרדי זה הולך להסתיים בפחות מעשור.נכון
אבל כן חשוב לכוון ולשאוף לקנית דירה
כי משכנתא מסתיימת כעבור 30 שנה
וגם אחרי 120 שנה תשאירי משהו לילדים
בקצב הזה עד שתגיעו לחתן, לשיטתכם דירה תעלה מעל 3 מיליון ש"ח.מה אתה יודע
הגדול שלי בן 5 סה"כ
אורך חיים ממוצע של משכנתא נכון ללפני 3 שנים הוא 12-13 שנים.כי משכנתא מסתיימת כעבור 30 שנה
כתבתי באשכול אחר מהיכרות קרובה, שלבנק יכול לקחת 10 שנים עד שהוא נוקט בהליכים מעשיים של הוצאה לפועל.כי אחרי עליית הריבית והמדד, הם לא יצליחו לעמוד בהחזרים, והבנק יקח להם את הדירה.
להרבה מהציבור החרדי זה הולך להסתיים בפחות מעשור.
כי אחרי עליית הריבית והמדד, הם לא יצליחו לעמוד בהחזרים, והבנק יקח להם את הדירה.
והם יוכלו להגיד קדיש גם על ההון העצמי שיש להם כיום
דירות כאלו נמכרות בד"כ בפחות מהערך האמיתי, בנוסף עד שהבנק מוציא את הדירה למכירה הריביות תופחות והחוב גדול יותר מהגובה המקורי של ההלוואה.ב. נניח שמגיעים למצב קיצון שהבנק מוכר את הדירה, האם הוא לא מנכה את חלקו ומחזיר לבעלים את היתרה?
כי כבר רכשנו עוד דירה ולא מתכוונים למכור את הראשונה. (בעזרת ה')בקצב הזה עד שתגיעו לחתן, לשיטתכם דירה תעלה מעל 3 מיליון ש"ח.
ומאיפה תביאו 750K ש"ח להון העצמי של הדירה לכל ילד?
מכירה משפחה שהרגישו שהם מתחילים להתגלש במדרון כזה, הם בחרו למכור את הדירה בעצמם במחיר הראלי שלה ולעבור.דירות כאלו נמכרות בד"כ בפחות מהערך האמיתי, בנוסף עד שהבנק מוציא את הדירה למכירה הריביות תופחות והחוב גדול יותר מהגובה המקורי של ההלוואה
ברור שלא, למרות שמשום מה יש כאלו שרוצים להאמין שכן.האם ההערכה היא שיש ציבור ענק שלקח את המשכנתא עד לקצה קצה, לא יעמוד בהחזרים אחרי עליית הריביות (שוב , על איזה פער מדברים?) מה שיפתח גלגל של מכירת דירות ע"י הבנק וירידת ערך הדירות?
אם הבנק יעמוד מל מצב של אחוז מדי גבוה של לווים שלא משלמים, כמו שרואי השחורות כאן חוזים, הוא לא יוכל לחכות כ"כ הרבה זמן.ברור שלא, למרות שמשום מה יש כאלו שרוצים להאמין שכן.
בשביל להראות כמה התרחיש הזה רחוק הבאתי דוגמא שאני מכירה שבה הבנק הוציא את הדירה למכירה אחרי 10 שנים שלא קיבל שקל מהמשכנתא, וגם אז הלווים יכלו להצהיר שהם מוכרים את הדירה תוך פרק זמן מסוים ולמכור אותה בעצמם.
נכון. העניין הוא שאני פשוט לא מאמינה שאנשים סתם ככה יפסיקו לשלם באמצע החיים. בכל אופן לא בהיקפים גדולים.אם הבנק יעמוד מל מצב של אחוז מדי גבוה של לווים שלא משלמים, כמו שרואי השחורות כאן חוזים, הוא לא יוכל לחכות כ"כ הרבה זמן.
אנחנו חווים כזאת עליה עבור משכנתא שנלקחה בתנאים אופטימליים מאוד לפני כשנתיים שלוש.ואכן בחודשים האחרונים אנחנו חווים עליה בהחזר של אפילו עד 100-130 ש"ח,
למה אתם חושבים שאני צריך להביא לילדים שלי הון עצמי לדירה?בקצב הזה עד שתגיעו לחתן, לשיטתכם דירה תעלה מעל 3 מיליון ש"ח.
ומאיפה תביאו 750K ש"ח להון העצמי של הדירה לכל ילד?
לזה בדיוק אני חותרת.עדיין אישית אני לא חושבת שזו סיבה שתגרום לאנשים להפסיק לשלם. אולי להפסיק לצאת לנופש יוקרתי או להפסיק לקחת עוזרת
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: