ירידות מחירים נדל"ן???!!!

מצב
הנושא נעול.

אאאא....

משתמש פעיל
יכולה לספר רק על עצמי שלפני כחצי שנה הוצאנו את הדירה שלנו למכירה ב- 1,700,000 (והרגשנו שהגזמנו במחיר- כי השכן שליד מכר ב- 1,580,000 ש"ח כחודשיים לפני..).
באותו שבוע הגיעו לביתנו כמה וכמה קונים והם התחילו לריב איתנו על המחיר (המחיר עלה עד 1,760,000 כמו עליות לתורה בין 2 קונים) התייעצנו עם רב והוא אמר לנו לא למכור.
המתווכים לחצו אותנו שאנחנו עושים טעות... ואמרנו להם שאנחנו לא מוכרים.

הדירה הזו שווה היום 2,100,000!!!! היום אותם מתווכים אומרים לנו שעשינו בשכל שלא מכרנו אז.
ניצחתם בקרב הפסדתם במערכה.
כי הילדים שלכם יכולים לשכוח על דירה משלהם.

פפרר

משתמש מקצוען
סתם נקודה נוספת-
יש מצב שבעוד עשרים שלושים שנה אנשים יסתכלו אחורה ויקנאו באנשים שגרים בשכירות.
יש אזורים בארץ שבהם השכירות סבירה ונחמדה, ואפשר לגור בנעימים בדירה שכורה כל החיים.
לא שזה תמיד נחמד, ויש שיאלצו לעבור דירה, ואולי גם מרגישים תלושים
אבל גם אנשים שקונים דירות לא הכל תותים. גם הם נתקלים בבעיות ובכל מיני דברים
נכון
אבל כן חשוב לכוון ולשאוף לקנית דירה
כי משכנתא מסתיימת כעבור 30 שנה
וגם אחרי 120 שנה תשאירי משהו לילדים

אאאא....

משתמש פעיל
נכון
אבל כן חשוב לכוון ולשאוף לקנית דירה
וגם אחרי 120 שנה תשאירי משהו לילדים
להרבה מהציבור החרדי זה הולך להסתיים בפחות מעשור.
כי אחרי עליית הריבית והמדד, הם לא יצליחו לעמוד בהחזרים, והבנק יקח להם את הדירה.
והם יוכלו להגיד קדיש גם על ההון העצמי שיש להם כיום

רפ

משתמש סופר מקצוען
אורך חיים ממוצע של משכנתא נכון ללפני 3 שנים הוא 12-13 שנים.
אין לי מקורות לזה, כך אמר לנו אז יועץ משכנתאות.
כתבתי באשכול אחר מהיכרות קרובה, שלבנק יכול לקחת 10 שנים עד שהוא נוקט בהליכים מעשיים של הוצאה לפועל.

אני456

משתמש מקצוען
להרבה מהציבור החרדי זה הולך להסתיים בפחות מעשור.
והם יוכלו להגיד קדיש גם על ההון העצמי שיש להם כיום

א. אדם שלקח את המשכנתא הכי לא מוצלחת, לפני 5 שנים, בכמה עליות המדד והריבית העלו לו את המשכנתא?

ב. נניח שמגיעים למצב קיצון שהבנק מוכר את הדירה, האם הוא לא מנכה את חלקו ומחזיר לבעלים את היתרה?

רפ

משתמש סופר מקצוען
ב. נניח שמגיעים למצב קיצון שהבנק מוכר את הדירה, האם הוא לא מנכה את חלקו ומחזיר לבעלים את היתרה?
דירות כאלו נמכרות בד"כ בפחות מהערך האמיתי, בנוסף עד שהבנק מוציא את הדירה למכירה הריביות תופחות והחוב גדול יותר מהגובה המקורי של ההלוואה.

אני456

משתמש מקצוען
דירות כאלו נמכרות בד"כ בפחות מהערך האמיתי, בנוסף עד שהבנק מוציא את הדירה למכירה הריביות תופחות והחוב גדול יותר מהגובה המקורי של ההלוואה
מכירה משפחה שהרגישו שהם מתחילים להתגלש במדרון כזה, הם בחרו למכור את הדירה בעצמם במחיר הראלי שלה ולעבור.

נראה שיש הרבה יציאות חרום לפני שנותנים לבנק את המפתחות.
אבל שוב, להיכנס לסיטואציה של משכנתא מטורפת בלי שיודעים איך להתמודד ע ם זה ממש לא כדאי.
האם ההערכה היא שיש ציבור ענק שלקח את המשכנתא עד לקצה קצה, לא יעמוד בהחזרים אחרי עליית הריביות (שוב , על איזה פער מדברים?) מה שיפתח גלגל של מכירת דירות ע"י הבנק וירידת ערך הדירות?

רפ

משתמש סופר מקצוען
האם ההערכה היא שיש ציבור ענק שלקח את המשכנתא עד לקצה קצה, לא יעמוד בהחזרים אחרי עליית הריביות (שוב , על איזה פער מדברים?) מה שיפתח גלגל של מכירת דירות ע"י הבנק וירידת ערך הדירות?
ברור שלא, למרות שמשום מה יש כאלו שרוצים להאמין שכן.

בשביל להראות כמה התרחיש הזה רחוק הבאתי דוגמא שאני מכירה שבה הבנק הוציא את הדירה למכירה אחרי 10 שנים שלא קיבל שקל מהמשכנתא, וגם אז הלווים יכלו להצהיר שהם מוכרים את הדירה תוך פרק זמן מסוים ולמכור אותה בעצמם.

C

משתמש מקצוען
ברור שלא, למרות שמשום מה יש כאלו שרוצים להאמין שכן.

בשביל להראות כמה התרחיש הזה רחוק הבאתי דוגמא שאני מכירה שבה הבנק הוציא את הדירה למכירה אחרי 10 שנים שלא קיבל שקל מהמשכנתא, וגם אז הלווים יכלו להצהיר שהם מוכרים את הדירה תוך פרק זמן מסוים ולמכור אותה בעצמם.
אם הבנק יעמוד מל מצב של אחוז מדי גבוה של לווים שלא משלמים, כמו שרואי השחורות כאן חוזים, הוא לא יוכל לחכות כ"כ הרבה זמן.

רפ

משתמש סופר מקצוען
אם הבנק יעמוד מל מצב של אחוז מדי גבוה של לווים שלא משלמים, כמו שרואי השחורות כאן חוזים, הוא לא יוכל לחכות כ"כ הרבה זמן.
נכון. העניין הוא שאני פשוט לא מאמינה שאנשים סתם ככה יפסיקו לשלם באמצע החיים. בכל אופן לא בהיקפים גדולים.
הרי גם שכירות צריך לשלם מאיפשהו.
יותר הגיוני שהם ינסו למכור את הדירה בעצמם במקום לחכות לבנק.

אני456

משתמש מקצוען
יכולה לומר על המשכנתא שלנו שבפרוש נלקחה בתנאים לא אופטימליים (קבוצת רכישה שלא היה מידי מקום למשחק)
ואכן בחודשים האחרונים אנחנו חווים עליה בהחזר של אפילו עד 100-130 ש"ח, וזה אכן מעצבן, מגרד ומתסכל, אבל אני לא מכירה ולו משפחה אחת שבעבור סכומים כאלו ירימו ידיים וימכרו את הדירה.
מה עוד שהריביות לא עולות לנצח בד"כ.

ולכן אני שואלת את מי שחוזה סחף של מכירות בעקבות עליית הריביות והמדד, לאן צופים שזה יכול להגיע ברמת ההחזר החודשי.

נערך לאחרונה ב:

רפ

משתמש סופר מקצוען
ואכן בחודשים האחרונים אנחנו חווים עליה בהחזר של אפילו עד 100-130 ש"ח,
אנחנו חווים כזאת עליה עבור משכנתא שנלקחה בתנאים אופטימליים מאוד לפני כשנתיים שלוש.
ההבדל הוא סכום ההלוואה הנוכחי.
אנשים שלקחו בתנאים לא אופטימליים בשנה שנתיים האחרונות והמשכנתא שלהם ממש גבוהה, זה יכול להתבטא בעליה של כמה מאות שקלים.
עדיין אישית אני לא חושבת שזו סיבה שתגרום לאנשים להפסיק לשלם. אולי להפסיק לצאת לנופש יוקרתי או להפסיק לקחת עוזרת.

ט.ק

משתמש מקצוען
מתי ב30 שנים האחרונות היה ירידה במחירים?????????????
היה אולי עצירה
ירידה לא!!!

אני456

משתמש מקצוען
עדיין אישית אני לא חושבת שזו סיבה שתגרום לאנשים להפסיק לשלם. אולי להפסיק לצאת לנופש יוקרתי או להפסיק לקחת עוזרת
לזה בדיוק אני חותרת.

אנשים יפסיקו לצאת לנופש ויקצצו מותרות מהקניה החודשית וישלחו את הילד לפחות חוגים הרבה הרבה לפני שירימו ידיים מהדירה שלהם.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  104  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה