מחיר למשתכן חרדים לנווה שמיר

Zvibrunner

משתמש פעיל
אבל ה בדיוק מה שאני שואל, מה גורם להם להגיע לשכונה שיש בה דיירים רבים חרדים ואף קנאים?
ישנם יהודים שחשוב להם לגור בתוך עם ישראל הרחב ולא בשכונה קיצונית. מי שעוקב במה שמתרחש ברמה ד׳ יבין.

chanacha

משתמש רשום

קבצים מצורפים

• צילום מסך 2023-06-15 120104.png
    צילום מסך 2023-06-15 120104.png
    KB 214.9 · צפיות: 28

עגיחדלשךםפ כו

משתמש רשום
במייל פורסם דו"ח של איזו חברה עם בדיקות ברמה מטורפת, כולל בדיקות נזילות בקירות ומתחת לריצוף וכדו'. הוא גם עושה את זה?
[אולי אני יעלה את הדו"ח שפורסם כדי שיהיה אפשר לנסות להשוות]
האמת, שאני לא לקחתי אותו, רק מכיר חברים שלקחו אותו מאוד נהנו,
זה הפרטים שלו:
הגר בדק בית
0504102801

לפי החוק הם יכולים למנוע ממני להגיע איתו?
ברור, כל זמן שלא נתנו את המפתח, הדירה עדיין שלהם, הם יכולים לעשות מה שרוצים, גם מסירה ראשונית הוא לא חובה, אפשר לקיים אותו יחד עם מסירת המפתח בבת אחת..

avi11

משתמש פעיל
ברור, כל זמן שלא נתנו את המפתח, הדירה עדיין שלהם, הם יכולים לעשות מה שרוצים, גם מסירה ראשונית הוא לא חובה, אפשר לקיים אותו יחד עם מסירת המפתח בבת אחת..
הם עושים את זה בנפרד כדי לחסוך להם בעיות וטרדה.
אם לא נותנים לך לבדוק בצורה טובה אז יצטרכו לתת לך זמן סמבירת הדירה.
בכל אופן, היום התקבל מייל מאופק שלי על מסירה ראשונה ובה לכאורה כתוב מפורש שניתן להיכנס יחד עם המהנדס של הבדק בית

יהודי ישראלי

משתמש פעיל
חברת באמונה - סוהו על הפארק:
ניסיתי לפנות אליהם כדי שיחתמו על מסמכי התחייבות עבור הבנק
כדי שנוכל להגדיל את המשכנתא בהתאם לדרישת החברה לתשלום עבור המדד

(נניח שהמדד הוא בס"ה 50,000 ש"ח אז במקום לשלם עוד הון עצמי
הבנק מוכן להכניס את זה למשכנתא כי זה לא הולך לצד שלישי אלא ישירות לקבלן)

אבל כמובן הם מתנגדים כולל הסמנכ"ל רונן וייל שמתעקש לא לאשר את זה
ונמצא שכדי לקבל מפתח יש צורך בעוד המון כסף - הון עצמי
מישהו כבר נתקל בזה ?

אנו לפני מסירה ראשונית וברצוני לקבל מידע על חברת בדק בית
וכן אם זה מועיל וממולץ

פלס- שירותי בדק בית

נייד: 052-8482777

משרד: 077-4300280

מייל :<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

www.peles-group.co.il

לכאורה הבדיקה חשובה אצל כל הקבלנים גם אלה שנחשבים לטובים ביותר
כי בסופו של דבר מי שמרצף זה איזה פועל זוטר
ואם ביום אחד הוא החליט לדחוף את חבילת הסיגריות והשימורים של הזיתים שהוא אכל באותו יום לפני הריצוף של הבלטות ומעל הפסולת הזאת לרצף את הבלטות בסלון (זה דוגמא שאכן היתה אצלי בדירה שלי !) ואז זה יוצר בעיה שהבלטות לא סימטריות
וכאשר אתה מעיר לקבלן הוא אומר לך שזה לפי התקן .... לך תתווכח ....
אבל אז מגיעה חברת בדק בית רצינית שמוציאה דו"ח הקביל בבית משפט
וכותבת בדו"ח שאכן זה לא תקין
ואז אתה בסך הכל צריך לרמוז לקבלן שאם הוא לא מסדר את זה תוך כמה ימים
אז אתם מתקדמים עם הדו"ח הלאה ....
ואז הוא מגיע כמו ילד טוב לסדר ה-כ-ל !
(מניסיון אישי אצלנו )

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
חברת באמונה - סוהו על הפארק:
ניסיתי לפנות אליהם כדי שיחתמו על מסמכי התחייבות עבור הבנק
כדי שנוכל להגדיל את המשכנתא בהתאם לדרישת החברה לתשלום עבור המדד

(נניח שהמדד הוא בס"ה 50,000 ש"ח אז במקום לשלם עוד הון עצמי הבנק מוכן להכניס את זה למשכנתא
כי זה לא הולך לצד שלישי אלא ישירות לקבלן)

אבל כמובן הם מתנגדים כולל הסמנכ"ל רונן וייל שמתעקש לא לאשר את זה
ונמצא שכדי לקבל מפתח יש צורך בעוד המון כסף - הון עצמי
מישהו כבר נתקל בזה ?
גם בפרוייקטים אחרים זה כך.

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
ומה ניתן לעשות ?
כלום. לשלם כמו ילד טוב.
סיפר לי מישהו לאחרונה שהוא היה צריך להוסיף כ130K מהון עצמי רק על המדד. (הוא קנה ב20/80 לפני כשלש שנים, והחוזה הוא לפי החוק הישן של הצמדה על 100% מהשווי).

האברך ממיר

משתמש מקצוען
יש לך מה לענות לי בבקשה על השאלות הבאות:
1. האם באמת בכל בדיקה הם עושים כ"כ הרבה בדיקות ודו"ח מפורט או רק בדו"ח לדוגמא...? [זה נראה השקעה של זמן וכח שלא מצדיק שכר נמוך כ"כ של 1000 שקל ואפילו לא 3000...]
2. אחרי הבדיקה ויצירת הדו"ח, האם המפקח הזה מגיע שוב אחרי שהקבלן טוען שתיקן את הליקויים?! כי אם לא, הרי אין באמת סיכוי לבדוק בצורה עצמאית האם כל הליקויים האלו תוקנו או לא ואז זה סתם 'ברכה לבטלה'....

תודה!
מצורף הדו"ח שאני קבלתי.
אתה יכול לראות את כמות הבדיקות.
אתה גם יכול לשים לב שכמעט את כל הדברים אפשר לראות לבד אם הם תוקנו. חוץ מרטיבות אפשר לראות כמעט הכל.
אולי שיפועים קטנים מאוד אי אפשר לראות לבד אם הם תוקנו.
אבל הקבלן לא יתקן אלא אם תדרוש בתוקף.
בכל מקרה, אם כבר מסרו לך מפתחות הקבלן יכול להתנער מאחריות. אני עשיתי את זה ביחד עם המסירה הראשונית.

קבצים מצורפים

• דוח בדק בית.pdf
    4.7 MB · צפיות: 77

יהודי ישראלי

משתמש פעיל
כלום. לשלם כמו ילד טוב.
סיפר לי מישהו לאחרונה שהוא היה צריך להוסיף כ130K מהון עצמי רק על המדד. (הוא קנה ב20/80 לפני כשלש שנים, והחוזה הוא לפי החוק הישן של הצמדה על 100% מהשווי).

א"כ מה כל הרעיון של 20/80 או במחיר למשתכן 10/90 ?
בפועל אתה משלם עוד הון עצמי ?

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
א"כ מה כל הרעיון של 20/80 או במחיר למשתכן 10/90 ?
בפועל אתה משלם עוד הון עצמי ?
אין מה לעשות, זה המחיר שמשלמים כשלא שמים את כל הסכום בהתחלה. אי אפשר ליהנות מכל העולמות. או במלים אחרות אין ארוחות חינם.
אגב לפי החוק החדש שסמוטריץ' העביר שההצמדה היא על 40% בלבד, המכה הרבה יותר מרוככת.

האברך ממיר

משתמש מקצוען
שאלתך מאוד מעניינת אותי ג"כ, מכיון שגם אני זכיתי בהגרלת המשך, ברצוני לפנות למשרד השיכון בעניין, אודה אם תפרטו יותר להיכן פניתם ואיך ניסחתם את השאלה, תשובתם מהווה אסמכתא משפטית לכל עניין, לכן חשוב מאוד לקבל דווקא ממשרד השיכון את התשובה.
שאלה מעניינת.
מי שזכה בהגרלת המשך, לפי מה נקבע 7 שנים ממועד ההגרלה האם מההגרלה המקורית או מהגרלת ההמשך?
נכון , תמיד בהגרלה המשך יש את תאריך ההגרלת ההמשך לא רק לי
אבל יש לי גם את התאריך מההגרלה הראשונה - זאת השאלה לפי מה מחשבים ?
ענו על זה למעלה- מחשבנים מההגרלה המקורית
אני לא כותב מידיעה, אלא מהיגיון והשערה בלבד.
לכאורה יש הבדל בין זוכים שהיו מחוץ לרשימת הזוכים בהגרלה ונכנסו לרשימה בעקבות ביטולים, שהם מוגדרים כזוכים בהגרלה הראשונה, למרות שהתאריך בו הם הוגדרו כזוכים הם הרבה לאחר הגרלה.
לבין זוכים שזכו בהגרלת המשך, הגרלה שמתקיימת לאחר שהרשימה המקורית של הזוכים בהגרלה הראשונה הסתיימה, שהזוכים בהגרלת המשך אין להם לכאורה כל זיקה להגרלה המקורית.
נשמח להחכים ממידע מוצק ממשרד השיכון.

יהודי ישראלי

משתמש פעיל
אין מה לעשות, זה המחיר שמשלמים כשלא שמים את הסכום בהתחלה. אי אפשר ליהנות מכל העולמות. או במלים אחרות אין ארוחות חינם.
אגב לפי החוק החדש שסמוטריץ' העביר שההצמדה היא על 40% בלבד, המכה הרבה יותר מרוככת.

אבל הבעיה אצל סוהו פארק
שהם לא הסכימו שנעביר את כל הכסף מיד
אם היה אפשר הייתי עושה את זה ברגע הראשון
רק לפני כמה חודשים הוא אישר את זה
כי המדד הפסיק לעלות

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
אבל הבעיה אצל סוהו פארק
שהם לא הסכימו שנעביר את כל הכסף מיד
אם היה אפשר הייתי עושה את זה ברגע הראשון
רק לפני כמה חודשים הוא אישר את זה
כי המדד הפסיק לעלות
גם זה דבר שקרה אצל קבלנים אחרים. הם לא פראיירים וכשהם ראו שהמדד טס הם רצו לחגוג על זה ולא הסכימו להקדים תשלומים (בפרט שערך הקרקע לא התייקר להם והכסף של הרוכשים היה מוצמד גם אליו, עד לשינוי החוק האבסורדי).
שמעתי לאחרונה מאחד מיזמי הנל"ן הגדולים בעיר (שמכר את כל הדירות שלו ב20/80 לפי החוק הישן) שהרווח שהוא הרויח מעליית המדד היה מטורף ממש, כי מדד תשומות הבניה עלה ב3 השנים האחרונות בכ12% והיה מוצמד ל100% של שווי הדירה.
רק לסבר את האוזן, מי שקנה דירה לפני 3 שנים ב2 מיליון ב20/80 ושילם 400K בחתימת החוזה, התייקרה לו הדירה בקרוב ל200K רק מעליית המדד!

מצורף הדו"ח שאני קבלתי.
אתה יכול לראות את כמות הבדיקות.
אתה גם יכול לשים לב שכמעט את כל הדברים אפשר לראות לבד אם הם תוקנו. חוץ מרטיבות אפשר לראות כמעט הכל.
אולי שיפועים קטנים מאוד אי אפשר לראות לבד אם הם תוקנו.
אבל הקבלן לא יתקן אלא אם תדרוש בתוקף.
בכל מקרה, אם כבר מסרו לך מפתחות הקבלן יכול להתנער מאחריות. אני עשיתי את זה ביחד עם המסירה הראשונית.
וווואאווווו
זה חתיכת דו"ח ,54 עמודים ...
שמתי לב שהליקויים הם בשווי של כ 65,000 שקל
שזה המון
מעניין על איזה קבלן , ובאיזה דירה נכתב דו"ח זה
(אמנם תמיד החברות של הבדק בית מנפחות את העלויות של התיקונים
כדי שאם הקבלן לא יתקן אתה תוכל לתבוע בבית משפט על סכום גבוה
וזה מהווה עבורו איום שלא שווה להסתבך ועדיף לו לבוא ולסדר הכל
אבל עדיין זה הרבה ליקויים קטנים ומעצבנים בשווי כל כך גבוה
ולכן אם לא איכפת לכם מעניין לדעת על איזה קבלן מדובר
?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  101  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה