מחיר למשתכן חרדים לנווה שמיר

עגיחדלשךםפ כו

משתמש רשום
חברת באמונה - סוהו על הפארק:
ניסיתי לפנות אליהם כדי שיחתמו על מסמכי התחייבות עבור הבנק
כדי שנוכל להגדיל את המשכנתא בהתאם לדרישת החברה לתשלום עבור המדד

(נניח שהמדד הוא בס"ה 50,000 ש"ח אז במקום לשלם עוד הון עצמי
הבנק מוכן להכניס את זה למשכנתא כי זה לא הולך לצד שלישי אלא ישירות לקבלן)

אבל כמובן הם מתנגדים כולל הסמנכ"ל רונן וייל שמתעקש לא לאשר את זה
ונמצא שכדי לקבל מפתח יש צורך בעוד המון כסף - הון עצמי
מישהו כבר נתקל בזה ?
אפשרי בכלל להוציא משכנתא על זה? לא צריך לעבור קודם את התהליך של ה'פרצלציה' של האיזור, וגם מה שהקבלן צריך לרשום את הדירות על שמות הרוכשים. (זה לוקח כמה חודשים טובים אחרי סיום הפרויקט וקבלת טופס 4)
אתה יודע בוודאות שאפשר?

יהודי ישראלי

משתמש פעיל
אפשרי בכלל להוציא משכנתא על זה? לא צריך לעבור קודם את התהליך של ה'פרצלציה' של האיזור, וגם מה שהקבלן צריך לרשום את הדירות על שמות הרוכשים. (זה לוקח כמה חודשים טובים אחרי סיום הפרויקט וקבלת טופס 4)
אתה יודע בוודאות שאפשר?

זה לא שאני מוציא משכנתא למטרה כלשהו
אני משלם את הסף לקבלן כמו כל הכסף המופיע בחוזה

לדוג' דירה שנרכשה ב 1,000,000 ש"ח צריכים לשלם 100,000 ש"ח הון עצמי והשאר משכנתא
עכשיו שהמדד הוא סכום גבוה יחסית ונניח שמדובר ב 200,000 ש"ח
הוי אומר שהדירה נרכשת ב 1,200,000 ש"ח וצריך לשלם הון עצמי 120,000 ש"ח והשאר משכנתא
הלא כן ?

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען

הוי אומר שהדירה נרכשת ב 1,200,000 ש"ח וצריך לשלם הון עצמי 120,000 ש"ח והשאר משכנתא
הלא כן ?
מבחינה הגיונית אתה צודק. הבעיה היא שמשכנתא ניתנת לפי הסכום הנקוב בחוזה, ולכן כל התוספות שמעבר לכך - שכר עו"ד, שידרוגים, שינויים, מדדים - אינם כלולים במשכנתא. זה באמת מרגיז ומקומם, אבל ככה זה.

יהודי ישראלי

משתמש פעיל
מבחינה הגיונית אתה צודק. הבעיה היא שמשכנתא ניתנת לפי הסכום הנקוב בחוזה, ולכן כל התוספות שמעבר לכך - שכר עו"ד, שידרוגים, שינויים, מדדים - אינם כלולים במשכנתא. זה באמת מרגיז ומקומם, אבל ככה זה.

אני מבין שעו"ד, שדרוגים וכל שינוי שאינה תשלום במישרין עבור הקבלן וכל מה שמסביב זה לא נכלל.
אבל כשכותבים בחוזה לגבי רכישת מוצר ב 100 ש"ח שזה לא כולל מע"מ זה ברור שקניתי את המוצר ב 117 ש"ח
אותו דבר כאן בחוזה מופיע שזה לא כולל את המדדים ככל ויהיו כאלה בהמשך,
הוי אומר שחתמנו חוזה על מחיר בסיס שטרם היה ידוע מחירו הסופי ורק עכשיו התברר למפרע את מחירו הסופי
וזה הסכום שעלה לי לרכוש את הדירה מהקבלן ולשלם לו באופן ישיר מולו ולא בעקיפין
ואני מחויב לשלם את זה לקבלן עקב סעיף בחוזה המורה ע"כ
וא"כ מה משנה אם נכתב בחוזה מספרים מדויקים או קוד מסוים ???? (כמו מע"מ ומדד)
ולכן לדעתי צריך לתבוע את הקבלנים ושזה יהיה תקדים לכלל רוכשי הדירות בישראל

יהודי ישראלי

משתמש פעיל
אני מבין שעו"ד, שדרוגים וכל שינוי שאינה תשלום במישרין עבור הקבלן וכל מה שמסביב זה לא נכלל.
אבל כשכותבים בחוזה לגבי רכישת מוצר ב 100 ש"ח שזה לא כולל מע"מ זה ברור שקניתי את המוצר ב 117 ש"ח
הוי אומר שחתמנו חוזה על מחיר בסיס שטרם היה ידוע מחירו הסופי ורק עכשיו התברר למפרע את מחירו הסופי

הייתי שמח לשמוע חוו"ד משפטית בעניין
יכול להיות שעו"ד נתן רוזנבלט יש לו הבנה בנידון

avi11

משתמש פעיל
מה הפרטים שלו?
כמה הוא לוקח?
תודה רבה
מצורף הדו"ח שאני קבלתי.
אתה יכול לראות את כמות הבדיקות.
אתה גם יכול לשים לב שכמעט את כל הדברים אפשר לראות לבד אם הם תוקנו. חוץ מרטיבות אפשר לראות כמעט הכל.
אולי שיפועים קטנים מאוד אי אפשר לראות לבד אם הם תוקנו.
אבל הקבלן לא יתקן אלא אם תדרוש בתוקף.
בכל מקרה, אם כבר מסרו לך מפתחות הקבלן יכול להתנער מאחריות. אני עשיתי את זה ביחד עם המסירה הראשונית.

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
זה לא ממש דומה למקרה של ללא מע"מ, כי תיאורטית המדד יכול לא לעלות בכלל, כך שאין כאן תשלום ברור ומוגדר. אם תצליח לשנות את החוק אשריך, אבל אין לכך כמעט סיכוי.

avi11

משתמש פעיל

הלא כן ?
למיטב ידיעתי זה לא ככה אלא יותר גרוע...
שווי הדירה הוא 1,000,000 אתה צריך הון עצמי ותוכל לקבל רק 900,000 משכנתא.
גם אם המדד הוסיף לך עוד 400,000 שקל למדד לא תוכל לקבל יותר מ90 אחוז משווי הדירה בלי מדד! כלומר רק 900,000 ש"ח! ולא יעזור שתוסיף הון עצמי.
אשמח לשמוע שאני טועה אבל ככה אני הבנתי

ה' אוהב אותך

משתמש מקצוען
חברת באמונה - סוהו על הפארק:
ניסיתי לפנות אליהם כדי שיחתמו על מסמכי התחייבות עבור הבנק
כדי שנוכל להגדיל את המשכנתא בהתאם לדרישת החברה לתשלום עבור המדד

(נניח שהמדד הוא בס"ה 50,000 ש"ח אז במקום לשלם עוד הון עצמי
הבנק מוכן להכניס את זה למשכנתא כי זה לא הולך לצד שלישי אלא ישירות לקבלן)

אבל כמובן הם מתנגדים כולל הסמנכ"ל רונן וייל שמתעקש לא לאשר את זה
ונמצא שכדי לקבל מפתח יש צורך בעוד המון כסף - הון עצמי
מישהו כבר נתקל בזה ?
ברור שנתקלנו ,זה כמעט כל רוכשים בסוהו חוץ מכמה בודדים שכן שילמו הכל.
בעיה קשה .
לנו עלה כבר 90K שנצטרך להוסיף אוטוטו...

האברך ממיר

משתמש מקצוען
מה הפרטים שלו?
כמה הוא לוקח?
תודה רבה
אני הגעתי אליו דרך חברת פלס, במחיר קבוצתי של 1,111 ש"ח כולל מע"מ. המספר שלהם 0528482777. תציין שהגעת דרך קבוצת הזוכים ברמה ה' ואתה רוצה את המחיר הזה.
אתה יכול גם לפנות אליו ישירות במס' 0534318221, ולבקש מחיר טוב.
אני מדגיש, שהרבה ליקויים הקבלן ככל הנראה היה מתקן לבד, כגון עינית בכניסה ובריח לנעילה, דברים ששמים בסוף כדי שהערבים לא יקחו הביתה. ככה שללא בהכרח שכל מה שכתוב בדו"ח לא היה מתוקן בלעדיו. זה בעצם התהליך של המסירה הראשונית, לראות אלו ליקויים יש בדירה. כשאתה מגיע עם בודק מטעמך הכל נראה אחרת ומתגלים עוד המון ליקויים. אבל 54 תוצאות לא בהכרח מגלמות את המציאות בלי הדו"ח. רק רציתי להראות לך שזה לא דו"ח לדגומא, אלא ככה זה בכל בדק בית.
אבל כל מיני פנלים שבורים או לא ישרים לא הייתי שם לב אליהם בלי הבדק. גם אחרי הבדק הייתי צריך לעמוד לפועלים על הראש, אלו שבאו לתקן את הליקויים, שבאמת יעשו הכל ולא יברחו באמצע, אבל ידעתי מראש להיכן לכוון אותם.

האברך ממיר

משתמש מקצוען
הקבלן באמת החליף לך את כל דלתות הפנים או מתכונן להחליף?
העו"ד של הקבלן טען שהכיתוב על הדלתות לא אומר שזה לא דלתות שעמידות במים, אלא כיתוב שחברת הדלתות מדביקה על כל דלת. לא היה לי איך להוכיח לו אחרת.
אבל אם הדלתות יתנפחו תהיה לי הוכחה שאלו הדלתות שהוא הרכיב, והם באמת לא עמידות במים.
היה לי וויכוח איתו על דברים נוספים. כגון צינורות המים שנמצאים במסתור, שהעו"ד טען שמכיוון שהם במסתור הם לא מוגדרים כצנרת גלויה. מכיוון שזה באמת לא הפריע לי כי זה במקום שצריך להתאמץ מאוד כדי להגיע לשם ולראות את זה, אזלא התעקשתי בעניין.
המעלה של הדו"ח שכל מה שבאמת מפריע, והוא באמת לא לפי המפרט החוקי, אתה יכול לדרוש בתוקף.
וזה גם הוסיף לי ידע שלא הכרתי, כגון סימון לוח חשמל, שלא היה עולה בדעתי לדרוש לולי הדו"ח. גם חור בקיר במרפסת שירות לצינור מאייד של מיבש, משהו שמאוד מקל על החיים, ולא הייתי חושב שהקבלן מחוייב לעשות את זה. מי שלא דרש הקבלן לא פתח לו.
מי שמתמצא במפרט הנדרש, יכול אולי להסתדר בכוחות עצמו.

נערך לאחרונה ב:

avi11

משתמש פעיל
גם אחרי הבדק הייתי צריך לעמוד לפועלים על הראש, אלו שבאו לתקן את הליקויים, שבאמת יעשו הכל ולא יברחו באמצע, אבל ידעתי מראש להיכן לכוון אותם.
כלומר, אחרי המסירה הראשונית אני צריך להגיע כל יום לאתר ולשבת להם על הראש?!

האברך ממיר

משתמש מקצוען
כלומר, אחרי המסירה הראשונית אני צריך להגיע כל יום לאתר ולשבת להם על הראש?!
למה כל יום? ולמה להגיע לאתר?
אתה צריך לפנות למנהל הפרוייקט, ולדרוש ממנו לתקן ליקויים. אם הוא מתחמק אתה שולח לו הודעה שאתה תובע אותו לבית משפט אם הוא לא מתקן.
כמובן שהוא יענה לך שיש לו שנת בדק, אבל הוא יראה שאותך לא מנפנפים.
אין מה לעשות. קבלנים שלא מחפשים לתת שירות הם קשים, וצריך לדבר איתם בשפה שהם מבינים. בפרוייקט שלי מי שעשה את המסירה היה מאוד נחמד, וכשקלטתי את זה פניתי רק אליו, והוא דאג שהכל יסודר.

avi11

משתמש פעיל
למה כל יום? ולמה להגיע לאתר?
אתה צריך לפנות למנהל הפרוייקט, ולדרוש ממנו לתקן ליקויים. אם הוא מתחמק אתה שולח לו הודעה שאתה תובע אותו לבית משפט אם הוא לא מתקן.
כמובן שהוא יענה לך שיש לו שנת בדק, אבל הוא יראה שאותך לא מנפנפים.
אין מה לעשות. קבלנים שלא מחפשים לתת שירות הם קשים, וצריך לדבר איתם בשפה שהם מבינים. בפרוייקט שלי מי שעשה את המסירה היה מאוד נחמד, וכשקלטתי את זה פניתי רק אליו, והוא דאג שהכל יסודר.
פשוט כתבת שהיית צריך לעמוד על הפועלים על הראש שיתקנו ולא יברחו באמצע.
מה באמת אומר החוק? זכותו של הקבלן לדחות את התיקונים למשך שנת הבדק או ששנת הבדק זה רק לדברים שמתגלים לאחר מכן אבל המסירה צריכה להיות מושלמת?!

האברך ממיר

משתמש מקצוען
פשוט כתבת שהיית צריך לעמוד על הפועלים על הראש שיתקנו ולא יברחו באמצע.
מה באמת אומר החוק? זכותו של הקבלן לדחות את התיקונים למשך שנת הבדק או ששנת הבדק זה רק לדברים שמתגלים לאחר מכן אבל המסירה צריכה להיות מושלמת?!
התכוונתי, שכאשר הפועלים הגיעו לתקן, וקראו לי לפתוח את הדירה, הייתי צריך להפנות אותם לכל המקום הבעיתיים, ולדאוג שבאמת יתקנו. הם מצידם היו בורחים באמצע העבודה. רק בגלל שעמדתי בתוקף על כל מקום שדרש תיקון, הם תיקנו הכל. ובזכות הדו"ח הכרתי טוב את כל הפינות האלו.
יש לקבלן שנת בדק. אבל תיקונים שהם קריטיים למגורים בדירה, הקבלן בדרך כלל יתקן לפני. כל הדברים הקטנים, כמו חלון סדוק שהיה אצלי, הם נותנים לעצמם מרווח זמן.

avi11

משתמש פעיל
האם ההצעת מחיר המצורפת כולל את כל מה שנדרש מבדק בית?

קבצים מצורפים

• הצעת מחיר בית שמש בלבד.pdf
    1.3 MB · צפיות: 44

האברך ממיר

משתמש מקצוען
האם ההצעת מחיר המצורפת כולל את כל מה שנדרש מבדק בית?
לא התעמקתי בכל הפרטים. אבל באופן כללי זה נראה זהה לבדק שאני עשיתי.
מדובר אגב באותו בודק. גם המחיר זהה. הוא פשוט עושה את זה כעצמאי ולא תחת החברה שאני עשיתי דרכה.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  100  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה