אני העלתי מסמך רשמי של משרד התחבורה שפוטר מתשלום.גם אני ראיתי את זה ממש ממש לאחרונה והופתעתי מאד
הם שינו מדיניות???
כשאנו עולים לאוטובוס השייך לחברה פלונית אנחנו צריכים לראות כאילו בעל החברה עומד בכניסה ואומר לכל נוסע - אם אתה רוצה ליסוע איתי אתה צריך לנהוג בהתאם לנהלים שלנו. ובכלל זה החברה איננה מעוניינת להעלות אדם שגורם נזק לחברה ולנהג.אבל בא נוריד לפחות את זה מהשולחן, שכן לנוסע אין שום מחוייבות כלפי הנהג אלא כלפי החברה
הטיעון הזה לא קשור למה שכתבתי. התייחסתי לשאלה האם לנו כנוסעים יש מחוייבות לנהג.כשאנו עולים לאוטובוס השייך לחברה פלונית אנחנו צריכים לראות כאילו בעל החברה עומד בכניסה ואומר לכל נוסע - אם אתה רוצה ליסוע איתי אתה צריך לנהוג בהתאם לנהלים שלנו. ובכלל זה החברה איננה מעוניינת להעלות אדם שגורם נזק לחברה ולנהג.
זה בעיה כי זה אומר שאי אפשר לשלם בנוער (כי שם הסבסוד שונה). ומכיוון שאי אפשר לשלם כפול, האם פספוס של תיקוף בסטודנט יחייב לשלם בנסיעה נוספת תשלום מלא?חלק הוא ע"ח החברה.
אך זה עדיין לא בעיה מכיון שזה נעשה בהסכמתה.
בעקרון נכון.כשאנו עולים לאוטובוס השייך לחברה פלונית אנחנו צריכים לראות כאילו בעל החברה עומד בכניסה ואומר לכל נוסע - אם אתה רוצה ליסוע איתי אתה צריך לנהוג בהתאם לנהלים שלנו. ובכלל זה החברה איננה מעוניינת להעלות אדם שגורם נזק לחברה ולנהג.
מסמכי המכרז של החברות הנ"ל
נכון הוא רכוש פרטי.@שושנית 100
אנחנו צריכים לזכור שאוטובוס הוא רכוש פרטי של חברה.
זה נכון שהם מחוייבים להרבה דברים והם לא בדיוק מקיימים אותם אך זה עדיין לא מתיר לנו לגנוב מהם
(בפרט לפי הגישה החרדית שאין למדינה יכולת לקבוע קריטריונים מחייבים בשם הציבור ואין כאן המקום)
יתכן. ויתכן שזהו גרמא.הטיעון הזה לא קשור למה שכתבתי. התייחסתי לשאלה האם לנו כנוסעים יש מחוייבות לנהג.
האם כשנסעתי בהלוך ותיקפתי בחזור פעמיים, גנבתי מהנהג של הלוך?
התשובה היא לכאורה לא (והשם ישמור אם כן). אין לנו כנוסעים שום קשר ממוני לנהג
בפעם הבאה ניתן לתקף בתחנה הבאה (גם בעודה על האוטובוס) פעם נוספת.הבעיה שיש לה חופשי או סטודנט שאי אפשר לשלם כפול.
אם זה היה נכון, נהגים מסוימים בירושלים היו מרוויחים 300 ש"ח ויותר לשעה.בכיר בחברת דן סיפר לי שהם מקבלים 2 שקל על כל תיקוף
ו26 שקל לקילומטר...
קראתי מאות עמודי חוזים.אשמח לקבל קישורים.
(מעיון קל במרכזים שמצאתי הכל נידון סביב קילומטרז'ים. לגבי זכויות העובד יש איזכורים לגבי שמירה על זכויותיו כעובד ללא פרוט מיוחד)
אני פניתי ליחידה לחופש המידע לגבי המכרז המצ"ב. ונאמר לי כי ההסכם נחתם בהתאם לדרישות המכרז הנ"ל (המספרים והסכומים נצבעו בשחור עקב עניינים מסחריים).בכל מקרה מכרז הוא לא המדד. רק הודעת בעל החברה והסיכום הסופי על אופן הניהול בשטח וההסכמים עם הנהגים בפועל הם הקובעים.
מחוייב מצד מי?אבל הוא מחויב להפעיל אפשרות לשלם לו!!
אם זה היה נכון, נהגים מסוימים בירושלים היו מרוויחים 300 ש"ח ויותר לשעה.
מחיוב מצד המדינה.מחוייב מצד מי?
מצד המדינה?
ואם הוא עבר על החוק? זה מאםשר לי להשתמש בשירותיו-רכושו ללא תשלום?
מה פתאוםבפעם הבאה ניתן לתקף בתחנה הבאה (גם בעודה על האוטובוס) פעם נוספת.
צודק.מחיוב מצד המדינה.
ויתכן מאד, שאם אינו עומד בתחייבות שלו, לא צריך לשלם לו. וזה חלק מכללי המדינה.
למרות הנחרצות..מה פתאום
אם מוטען חופשי (יומי, חודשי, שנתי) אי אפשר "לתקף" פעמיים באותה נסיעה
אם תיקפו נסיעה רגילה, אי אפשר לתקף שוב באותה נסיעה.
שוב יתכן ויש הבדל בין החברותצודק.
למרות הנחרצות..
אני ניסיתי לפני שכתבתי..
(מכיון שאני יכול לרדת מהאוטובוס ולעלות בתחנה הבאה)
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: