זה מה שנקרא @אפשריבקיצור הרעיון שלי הוא לנסות להגיד, בלי שום אחריות, שכשיש מקרה כזה, ההגיון והנורמליות היא לאפשר לתקף בפעם הבאה, אז אולי החברות מסכימות
ובקיצור.. עם הנתונים הנ"ל צריך לגשת לשאול את הרב.
זה מה שנקרא @אפשריבקיצור הרעיון שלי הוא לנסות להגיד, בלי שום אחריות, שכשיש מקרה כזה, ההגיון והנורמליות היא לאפשר לתקף בפעם הבאה, אז אולי החברות מסכימות
הטיעון היה שלי. לא משנה.הוא טען זאת על אלו שאינם משלמים גם בפעם הבאה..
כמובןזה מה שנקרא @אפשרי
ובקיצור.. עם הנתונים הנ"ל צריך לגשת לשאול את הרב.
אם הנהג לא ימתין בסבלנות חצי דקה שתניח את השקיות, היא לא תוכל לשלם לו.אשה מסכנה שעולה על מונית עם שני ילדים ושקיות, ואין לה איך להוציא את הכסף מהארנק כי הידיים שלה בכלל לא פנויות....
את/ה מבין כמה הטיעון הזה מגוחך?!
אם הנהג לא ימתין בסבלנות חצי דקה שתניח את השקיות, היא לא תוכל לשלם לו.
אם הנהג ידרוש שתצא עם הילדים והשקיות ותלך לשלם רק ברכב בנתיב השני - היא לא תוכל לשלם לו.
אם הנהג לא יחזיק עודף בכמות הגיונית - היא לא תוכל לשלם לו.
כלומר
החברה צריכה לדאוג לאפשרות הגיונית לשלם.
ואז מה?נכון.
ובדו"ח מבקר המדינה מופיעות טענות לגבי התנהלות החברות.
הן לגבי החסר במכשירי תיקוף, הן לגבי חוסר פעילותם או תקינותם.
דבר הפוגע ברווחי חברות האוטובוסים.
ואז מה?
אני חושב שכל נוסע גם עם לא סיים שנות לימוד בתיכון יכול להגיע למסקנה הזו - אבל כעת זו המציאות.
לעניינינו מבקר המדינה אינו מוסמך לתת הוראות אלא אחראי על ההמלצות והביקורת.
התורה ניתנה לבני אדם ולא למלאכים. אי אפשר להתנהל בצורה כושלת ובלתי אפשרית ולאחר מכן לזעוק חמס וגזל.
שאלה מאוד חשובה מצוי מאודמה דעתכם על המקרה הבא -
קורה שהחברה משתמשת באוטובוס של חברה פרטית, ללא מכשיר תיקוף, ואי שם באמצע הדרך עולה מבקר ולו משלמים. מה צריך לעשות כשירדתי בתחנה לפני שהמבקר עלה, או עליתי אחר שכבר ירד ?
[קרה לי כמה פעמים שעליתי על 310 בצומת שילת, כשהמבקר גבה תשלום לפני כן.]
זה מצריך בדיקה חול חופש המידע.עוד שאלה בסיסית:
במכרזים מופיע שבאופן עקרוני משרד התחבורה מכסה את כל הוצאות החברה, כלומר שכל ההפסדים על חשבונו, אלא אם כן החברה לא הגיע ל"הכנסה מינימאלית" (ההכנסה נקבעת ע"י המשרד מראש בכל מכרז, בהתאמה לגודל המכרז)
מי יודע, האם זה מצוי שהחברה לא עומדת בהכנסה המינימאלית? או שזה רף נמוך מאוד שמטרתו רק לשמור על החברה שלא יזניחו פשוט את ההכנסות?
@גלינג ?
(לשם הבהרה - הכיסוי הנ"ל של ההוצאות אינו קשור לרווחים על התיקוף, שניתנים מהצד כתמריץ)
איזה אמצעי מדידה? לווינים? חיישני חום וכובד על הכסאות?זה מצריך בדיקה חול חופש המידע.
יש גם את הקנסות במידה ואין תיאום בין מס' הנוסעים (לפי אמצעי המדידה) לבין מס' התיקופים.
איזה אמצעי מדידה? לווינים? חיישני חום וכובד על הכסאות?
החברה חייבת להתקין גלאי אינפרא בכניסה לשליש מהאוטובוסים.איזה אמצעי מדידה? לווינים? חיישני חום וכובד על הכסאות?
זה קיים כחלק מתנאי המכרז מ2010 לערך.היתה הצעה של מבקר המדינה ואין לי מושג אם יישמו אותה להתקין גלאי אינפרא אדום
ככל הזכור לי ראיתי בעבר בהסכם/חוזר שבין משרד התחבורה לחברות - סעיף האוסר לעכב נוסעים בשביל תשלום!! כלומר, ניתן לגבות כסף מהנוסעים אך מבלי לעכב את הנסיעה.מה דעתכם על המקרה הבא -
קורה שהחברה משתמשת באוטובוס של חברה פרטית, ללא מכשיר תיקוף, ואי שם באמצע הדרך עולה מבקר ולו משלמים. מה צריך לעשות כשירדתי בתחנה לפני שהמבקר עלה, או עליתי אחר שכבר ירד ?
[קרה לי כמה פעמים שעליתי על 310 בצומת שילת, כשהמבקר גבה תשלום לפני כן.]
ב זכרוני. אסור לנהג להתחיל את הנסיעה לפני שהוא מססיים את ענייני התשלום.ככל הזכור לי ראיתי בעבר בהסכם/חוזר שבין משרד התחבורה לחברות - סעיף האוסר לעכב נוסעים בשביל תשלום!! כלומר, ניתן לגבות כסף מהנוסעים אך מבלי לעכב את הנסיעה.
(כן.. למרות ש'כל' החברות עושות את זה, בפרט במודיעין עילית ובביתר עילית).
למיטב זכרוני. אסור לנהג להתחיל את הנסיעה לפני שהוא מססיים את ענייני התשלום.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: