הצילו - ילד שקרן מדופלם

מצב
הנושא נעול.

Avshalom05

משתמש סופר מקצוען
עימוד ספרים
עריכה תורנית
מה הבעיה בכך?
אני לא מצדדת בשקרים, רק תנסו להבהיר לעצמכם מה בעיתי בכך שילד בן 7 משקר, נהנה לשקר ולא נרתע מכך, מה הכי מציק לכם כמחנך בכל המכלול הזה?
הוא מטעה אותך ולבסוף צוחק עליך מאחורי הגב (וזו הסיבה שהכינו אותי מראש שאפילו שאינך רוצה לקבל מידע - אתה חייב לדעת - לפלוני מה שאומר לך - אל תאמין - הוא כבר הפיל אותנו כמה פעמים....)

פרפר סגול

משתמש מקצוען
אם הוא מסובב את הצוות
הרי בסוף בהתחלה ובאמצע המורה לא טיפש, הוא מבין מה קורה ומנוט את התהליך.
במידה ואנו מתחילים לדאוג, מה שמניע אותנו זה פחד, וזה מניע גרוע מאד כשמדובר בחינוך.

פרפר סגול

משתמש מקצוען
הוא מטעה אותך ולבסוף צוחק עליך מאחורי הגב (וזו הסיבה שהכינו אותי מראש שאפילו שאינך רוצה לקבל מידע - אתה חייב לדעת - לפלוני מה שאומר לך - אל תאמין - הוא כבר הפיל אותנו כמה פעמים....)

זה נכנס למניע אישי.
בחינוך אנו מציבים מטרה ויעדים ומתעלמים מ"רעשי רקע".

Avshalom05

משתמש סופר מקצוען
עימוד ספרים
עריכה תורנית
צר לי,
ילד בכיתה ב הוא עדיין תינוק.
לא רואה הרבה הבדלים בין ילד/ה בגן חובה לילד בב'', בפרט לא בתחילת השנה.
הוא לא תינוק - הוא פלפל - מתאים ברמה לכתה ד'
והוא עשה זאת גם במהלך שנה שעברה ולא רק בתחילת השנה

לילי 1

משתמש מקצוען
סליחה, אבל לדעתי אתה מתייעץ במקום שמחליש אותך
רוב האנשים פה לדעתי לא מבינים את הסיטואציה ולכן מכוונים אותך רחוק מהפתרון.
צריך להיות מורה הרבה שנים או לטפל בהרבה ילדים כדי להבין מתי יש התנהגות נורמטיבית, ואז כל העיצות (והנזיפות) של תאמין בילד, הוא לא משקר וכו' יהיו רלוונטיות
לבין מצב כמו שאתה מתאר שנראה לי כתיאור של מצב פתלוגי ושסביר להניח שזה רק תסמין של קושי אחר בו הילד מתמודד, כמו שכבר רמזו למעלה.

מהיכרותי את מערכת החינוך, סיכוי טוב שאין לך או לאף איש צוות אחר כלים להתמודד עם זה
אין לי עיצות או טריקים מלבד לעודד אותך להתייעץ עם גורמים מוסמכים עם כתפיים רחבות.

בינתיים, מנימת דבריך, ובאופן הגיוני לחלוטין, אתה נשמע קצת אנטי הילד, קצת בעימות איתו (מסובב אותנו, צוחק עלינו וכו'). תנסה להיות ניטרלי לגמרי ולתת לילד הזה כבוד או כל חוויה חיובית שאתה יכול לתת לו (גבולות בנועם ככל הניתן) כי סביר להניח שיש מאחוריו ולפניו עוד הרבה סבל.

פרפר סגול

משתמש מקצוען
צריך להיות מורה הרבה שנים או לטפל בהרבה ילדים כדי להבין מתי יש התנהגות נורמטיבית, ואז כל העיצות (והנזיפות) של תאמין בילד, הוא לא משקר וכו' יהיו רלוונטיות
לבין מצב כמו שאתה מתאר שנראה לי כתיאור של מצב פתלוגי ושסביר להניח שזה רק תסמין של קושי אחר בו הילד מתמודד, כמו שכבר רמזו למעלה.

מהיכרותי את מערכת החינוך, סיכוי טוב שאין לך או לאף איש צוות אחר כלים להתמודד עם זה
אין לי עיצות או טריקים מלבד לעודד אותך להתייעץ עם גורמים מוסמכים עם כתפיים רחבות.

בינתיים, מנימת דבריך, ובאופן הגיוני לחלוטין, אתה נשמע קצת אנטי הילד, קצת בעימות איתו (מסובב אותנו, צוחק עלינו וכו'). תנסה להיות ניטרלי לגמרי ולתת לילד הזה כבוד או כל חוויה חיובית שאתה יכול לתת לו (גבולות בנועם ככל הניתן) כי סביר להניח שיש מאחוריו ולפניו עוד הרבה סבל.

תודה רבה.
הקפת את הנושא והעצה שלך ממש מדויקת.

Avshalom05

משתמש סופר מקצוען
עימוד ספרים
עריכה תורנית
אם כבר ייעוץ מקצועי בעניין,
ממליצה מאוד על הרב נחום דיאמנט. מומחה מהשורה הראשונה בחינוך ילדים ובכלל בכל העניינים...
אפשר להתקשר בין 23:00 ל-00:00 בלילה, וכן בין 9:30 ל- 10:30 בבוקר-
לא ביום שישי ולא במוצ''ש- כך נאמר לי.
זה מספר הטלפון: 03-5705376

בהצלחה!
מאז שפרסמתם את המספר - אני מנסה - עכשיו הרבנית ענתה ואמרה לי - הרב סיים להיום - תנסה מחר בין 10 ל 10:30
נראה
לי חבל על כל יום שעובר שהוא גדל כך
שה' ינחנו בעצה טובה !

Avshalom05

משתמש סופר מקצוען
עימוד ספרים
עריכה תורנית
נראה שהילד אומלל מאד
התרגל לשקר.
יש את הספר אל תחטאו בילד (מומלץ מאד, אגב), של הרב יעקבזון הוא מביא שם סיפור על ילד שהיה שקרן כרוני
ומרוב שהיה כזה כבר לא ידע אם השקר אמיתי או לא....
אני כמעט בטוחה שזה מופיע בספר הזה.
יש לי את ההרצאות שלו (שני דיסקים, אתה יודע אם זה קיים שם?)

calm

משתמש פעיל
הרב שלום,
אני רואה שכתבת עלי שאני שקרן ומסובב את כולם ונהנה מזה,
ואני רוצה לומר לך שנעלבתי מאד.
אני יודע שאני משקר וכל יום אני חוזר לבית עצבני ואימא שלי לא מבינה למה.
כולם חושבים שזה בגלל ההפרעות קשב שלי ואני יודע שכולם שונאים אותי.
כן, שונאים אותי.
אז אני חייב להראות שגם אני יודע משהו.
אני יודע להמציא ולהציג.
אני רוצה להנות מזה שהרב לא יודע מה לעשות איתי.
אני נכנס למערבולת של שקר-הנאה-כעס-שנאה מנסה לבדוק מתי אתה מתעצבן עלי כבר ואז אני שוב יוכל לסמן שאני לא שווה כלום. ואם אני לא שווה אז לפחות אני יודע להציג טוב ולעצבן שוב את הרב.
אני לא מתכוון לעצבן, רק למתוח קצת, וגם לפעמים זה נראה לי אמתי מה שאני אומר,
אולי כי אני לא מצליח לישון טוב בלילה אז באים לי החלומות ליום?!
בינתיים אני עצוב, ורק כשאני רואה שאולי אני כן גדול ומצליח כל פעם שהרב נבהל ממני ששיקרתי לו נהיה לי חיוך קטן בלב אבל אחר כך אני בוכה כי הרב מספר לנו על אנשים צדיקים ואני רוצה להיות צדיק ואני יודע שצדיקים אומרים רק אמת, נראה לכם שהצדיקים שיקרו פעם ואחר כך הפסיקו לשקר?
כי אם יש כזה צדיק אני רוצה ללמוד ממנו איך מפסיקים לשקר ושילמד אותי להיות צדיק גם.
מכירים אחד כזה?
תודה וסליחה הרב שאני משקר ומתחצף,
אני באמת לא מתכוון אליך רק למה שאתה מייצג בראש שלי.

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
הרב שלום,
אני רואה שכתבת עלי שאני שקרן ומסובב את כולם ונהנה מזה,
ואני רוצה לומר לך שנעלבתי מאד.
אני יודע שאני משקר וכל יום אני חוזר לבית עצבני ואימא שלי לא מבינה למה.
כולם חושבים שזה בגלל ההפרעות קשב שלי ואני יודע שכולם שונאים אותי.
כן, שונאים אותי.
אז אני חייב להראות שגם אני יודע משהו.
אני יודע להמציא ולהציג.
אני רוצה להנות מזה שהרב לא יודע מה לעשות איתי.
אני נכנס למערבולת של שקר-הנאה-כעס-שנאה מנסה לבדוק מתי אתה מתעצבן עלי כבר ואז אני שוב יוכל לסמן שאני לא שווה כלום. ואם אני לא שווה אז לפחות אני יודע להציג טוב ולעצבן שוב את הרב.
אני לא מתכוון לעצבן, רק למתוח קצת, וגם לפעמים זה נראה לי אמתי מה שאני אומר,
אולי כי אני לא מצליח לישון טוב בלילה אז באים לי החלומות ליום?!
בינתיים אני עצוב, ורק כשאני רואה שאולי אני כן גדול ומצליח כל פעם שהרב נבהל ממני ששיקרתי לו נהיה לי חיוך קטן בלב אבל אחר כך אני בוכה כי הרב מספר לנו על אנשים צדיקים ואני רוצה להיות צדיק ואני יודע שצדיקים אומרים רק אמת, נראה לכם שהצדיקים שיקרו פעם ואחר כך הפסיקו לשקר?
כי אם יש כזה צדיק אני רוצה ללמוד ממנו איך מפסיקים לשקר ושילמד אותי להיות צדיק גם.
מכירים אחד כזה?
תודה וסליחה הרב שאני משקר ומתחצף,
אני באמת לא מתכוון אליך רק למה שאתה מייצג בראש שלי.
אוי תלמיד יקר שלי.
אני שונא אותך??? למה אתה חושב כך??
אני רווצה לגלות לך משהו בסוד אבל תבטיח שאתה לא מספר לאף אחד.
חלום חיי הוגשם להיות רבה בחיידר. תמיד שאפתי להיות מחנך ומלמד שכל הילדים שיעברו דרכי יצאו אחד אחד, צדיקים, חכמים, יראי שמים ומושלמים. כולם! אין אחד שלא יגדל כמו שצריך.

בחזוני אני רואה את מנהל החיידר הדגול עוצר ליד כיתתי ואוזנו נצמדת בהשקט לדלת כיתתי. מסמן וי גדול לצד שמי ורושם על לוח ליבו לציין את שבחי באסיפת הרעבעס הקרובה.
המנהל לא מצליח להתאפק ונכנס לכיתתי, כניסתו הפתאומית קוטעת את מלוא הקשב והריכוז שלכם לשיעורי המוכן כהלכה.
הוא בוחן את הילדים אחד אחד וכולם שולפים תשובות חדות ובהירות על הנלמד.
ואפילו אתה שהוזהרתי מפניך על יכולת האילתור , השקרים והבעיות שאתה יוצר ומיטיב לתעתע בנו הצוות , מיסב לו קורת נחת אמיתית.
מילד מכזב ומרדן לא נשאר זכר , ומבט לכיוונך מרחיב את שרירי הלב. זרימת הדם שבין עורקיו מופרית בחמצן רווי היטב.
אוח איזה עונג צרוף----

ואתה, אתה פשוט מאתגר אותי לגמרי...
גם עצלן וגם לא לומד גם לא מבין את החומר וגם לא מכין שיעורי בית ולא די בזה עוד שוכח או בכוונה לא מביא את הספרים.
חשבתי שתבין לבד איך אמור להתנהל תלמיד טוב המיסב נחת למורה, מביא לו כבוד ועכשיו לא די שלא הקשבת בשיעור , הפרעת לאחרים ונאלצתי להרים קולי ולנסות להשיב את הקשב אלי , אתה עוד מעז לשקר ולא מאפשר לי לחנך אותך בכדי לגדול תלמיד טוב?
תאמין לי שאין לי שום דבר רע נגדך , אתה באמת חמוד ומתוק. אם הייתי יכול להנות מהחוש המחוכם שלך לעסקים לפלפול בתורה! אם הייתי יכול...

שריתאליז

משתמש מקצוען

מסכימה לגמרי עם התגובה.
ילד משקר זה אסון!!!!
ואנחנו מחנכים לא לשקר.
נשמע שהילד הוא שקרן פתלוגי וזקוק לטיפול.
זה לא נושא לפורום הזה בכלל.
גם ילד בגיל 7 לא אמור לשקר.

לפעמים זה מקושי מסוים ולפעמים לא. וזה משהו שזקוק לטיפול.
פנה לייעוץ בענין

palm

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
כבוד הרב, שלא יהיה לך 'חבל על כל יום שעובר כך' [-כדבריכם]
שיהיה לך חבל על כל יום שעובר עליו בפחד ובסבל [עד שהוא בוחר לנהוג כך]
ישנן 2 בעיות רווחות אצל מחנכים\ות שהופכות לחממה לאסונות
1.מלחמת גורילה, נלחמים עם התלמידים\ות כאילו היו בגיל וברמת משכל של המחנך\הורה
ומכאן מחשבות האימים: שהתלמיד עלול לנצח אותי\ להשתלט עלי\ לסובב אותי וכו'...
חשבו נא בהגיון, איך ילדון יכול לנצח את המחנך הגדול? [בהנחה שהוא באמת מתנהג בבגרות כמו גדול]
2.מצפים מהתלמיד שיודה\ שיתקפל\ 'שירד מהעץ שעלה עליו'
רוב הילדים לא יודעים לרדת לבד מהעץ, הם צריכים עזרה
לכן זכרו תמיד:
1.התלמיד הוא לא בר פלוגתא שלכם, הוא סה"כ חסר נסיון ומנסה את מזלו
2."וירד משה מן ההר אל העם" אנו צריכים ללמוד ממשה רבינו שירד אל העם ממקומו הגבוה כדי להעלותם יחד איתו לדרגות נשגבות. המחנכים צריכים להתכופף אל התלמידים בשביל לעזור להם.
כשילד מתחיל עם סיפורי סרק, שאלו אותו; זה מאמץ אותך לכתוב?\ אתה אולי חושש מעונש?\ שכחת\התעייפת להכין ש"ב? ואז לא משנה מה הוא יענה, אתה תגיד לו: זה נורמלי והרבה אנשים ותלמידים מתעיפים\שוכחים\מתבלבלים וכו' אבל בבקשה מוישי בפעם הבאה תגיד לי; הרב הייתי עייף או לא היה לי כוח וכך יהיה לשנינו יותר נעים [כן, לשנינו, תכליל את עצמך] גם אם הסיפור יחזור על עצמו זו הדרך להעמידו.
לעולם! אבל לעולם! אל תתפשו אותו על חם ואל תוכיחו לו את כשלונותיו, אבל כן תציעו לו אופציה חילופית נעימה, ותמיד בחיוך נעים כמי שאומר 'אנו ידידים ושנינו מאמינים בהצלחתך
אף פעם לא להמתין שהתלמיד יהיה הראשון שנכנע, דרך זו מועדת לכשלון, תהיו אתם הגיבורים שבאים עם איצטלת המחנך הטוב ויודעים להציע דרכים יפות לתלמידים
רוב הסיכויים שחלק מבעיות הקשב יחלפו יחד עם עוד כמה בעיות
עלו והצליחו

תילי5565

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
דוגמה - אחת מיני רבות!!!!!

ילד בגיל 7 בערך
אני אומר לו - כולם הוציאו ספרים, היכן הספר שלך?
הוא עונה בשיא הרצינות - היה חסר לי כמה עמודים בספר, לקחתי הביתה - השלמתי הכל!! - אבל שכחתי את הספר בבית

אני מכיר אותו בטור אחד שקרן..... - אני אומר לו - תבדוק בתיק שלך
הוא עונה - זה לא בתיק, - בדקתי!

אני אומר לו תבדוק שוב,
הוא אומר לי נו הרב, אמרתי לך זה בבית! - דבקתי כבר...

אני לא מוותר לו - טוב בוא אלי עם התיק, - ואז הוא מגיע עם התיק - אני בא לחפש בתיק - ושניה לפני כן - הוא מוציא את זה מהתיק ואומר הנה זה......

טוב אני אומר נו נראה באמת כמה הוא השלים
אני פותח את הספר ומראה לו - מה השלמת?
(הנה תפסתי אותך)
היא מחקה לי .....
מי?
אחותי - הרב אתה לא רואה שזה מחוק???
איזה מחוק בכלל לא עשית.....

יצויין שזה סדרתי אצלו - שקרים בתוספת דמיונות - ובלי להתבלבל או להרתע בזמן שמשקר - הכל ממש ברצינות - כאילו ככה זה היה מאמת
אגב - לא אתפלא אם אבא שלו יגיד לי שבכלל אין לו אחיות - מי מחק בכלל???

מה עושים?????
לא קראתי תגובות
עם כזה השפלה מול כל הכיתה גם אני הייתי הופכת לשקרנית...
ילד שמרגיש ביקורת ומאויים- משקר!

יעל אייזיקוביץ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מרצה בבית פרוג
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
מאז שפרסמתם את המספר - אני מנסה - עכשיו הרבנית ענתה ואמרה לי - הרב סיים להיום - תנסה מחר בין 10 ל 10:30
נראה
לי חבל על כל יום שעובר שהוא גדל כך
שה' ינחנו בעצה טובה !
ואני דוקא ממליצה לנסות לפנות לחיים ולדר

הדסדס

משתמש מקצוען
נו -
יתכן שזה כיוון נכון

אבל מה לעשות לדוגמה מה שהיה -
איפה הספר שלך?
יש לו אפשרות להוציא מהתיק - , ויש לו אפשרות לשקר
והוא מעדיף לשקר שני שקרים !!!!!
(הרב עשיתי את כל מה שהיה חסר לי (לא היה ולא נברא) ושכחתי בבית (בעוד שהוא יודע שזה בתיק!!!)
מציעה לך ממש ללכת להתייעץ עם הרב חנוך דרורי.
בן אדם שהרים את עצמו מלמטה, ואם אתה בתחום בטח שמעת מה הוא היום

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה