אגב, כמורה החזקתי בשביל ילדים כאלו ספר מיותר בכיתה, היה לי שווה.כשיש לו ספר זה חצי עבודה
אגב, כמורה החזקתי בשביל ילדים כאלו ספר מיותר בכיתה, היה לי שווה.כשיש לו ספר זה חצי עבודה
הוא מטעה אותך ולבסוף צוחק עליך מאחורי הגב (וזו הסיבה שהכינו אותי מראש שאפילו שאינך רוצה לקבל מידע - אתה חייב לדעת - לפלוני מה שאומר לך - אל תאמין - הוא כבר הפיל אותנו כמה פעמים....)מה הבעיה בכך?
אני לא מצדדת בשקרים, רק תנסו להבהיר לעצמכם מה בעיתי בכך שילד בן 7 משקר, נהנה לשקר ולא נרתע מכך, מה הכי מציק לכם כמחנך בכל המכלול הזה?
הרי בסוף בהתחלה ובאמצע המורה לא טיפש, הוא מבין מה קורה ומנוט את התהליך.אם הוא מסובב את הצוות
הוא מטעה אותך ולבסוף צוחק עליך מאחורי הגב (וזו הסיבה שהכינו אותי מראש שאפילו שאינך רוצה לקבל מידע - אתה חייב לדעת - לפלוני מה שאומר לך - אל תאמין - הוא כבר הפיל אותנו כמה פעמים....)
הוא לא תינוק - הוא פלפל - מתאים ברמה לכתה ד'צר לי,
ילד בכיתה ב הוא עדיין תינוק.
לא רואה הרבה הבדלים בין ילד/ה בגן חובה לילד בב'', בפרט לא בתחילת השנה.
כתבתי לעיל - ואני ממתין לראות מחר תוצאות....מה היה איתו היום?
סליחה, אבל לדעתי אתה מתייעץ במקום שמחליש אותך
רוב האנשים פה לדעתי לא מבינים את הסיטואציה ולכן מכוונים אותך רחוק מהפתרון.
צריך להיות מורה הרבה שנים או לטפל בהרבה ילדים כדי להבין מתי יש התנהגות נורמטיבית, ואז כל העיצות (והנזיפות) של תאמין בילד, הוא לא משקר וכו' יהיו רלוונטיות
לבין מצב כמו שאתה מתאר שנראה לי כתיאור של מצב פתלוגי ושסביר להניח שזה רק תסמין של קושי אחר בו הילד מתמודד, כמו שכבר רמזו למעלה.
מהיכרותי את מערכת החינוך, סיכוי טוב שאין לך או לאף איש צוות אחר כלים להתמודד עם זה
אין לי עיצות או טריקים מלבד לעודד אותך להתייעץ עם גורמים מוסמכים עם כתפיים רחבות.
בינתיים, מנימת דבריך, ובאופן הגיוני לחלוטין, אתה נשמע קצת אנטי הילד, קצת בעימות איתו (מסובב אותנו, צוחק עלינו וכו'). תנסה להיות ניטרלי לגמרי ולתת לילד הזה כבוד או כל חוויה חיובית שאתה יכול לתת לו (גבולות בנועם ככל הניתן) כי סביר להניח שיש מאחוריו ולפניו עוד הרבה סבל.
מאז שפרסמתם את המספר - אני מנסה - עכשיו הרבנית ענתה ואמרה לי - הרב סיים להיום - תנסה מחר בין 10 ל 10:30אם כבר ייעוץ מקצועי בעניין,
ממליצה מאוד על הרב נחום דיאמנט. מומחה מהשורה הראשונה בחינוך ילדים ובכלל בכל העניינים...
אפשר להתקשר בין 23:00 ל-00:00 בלילה, וכן בין 9:30 ל- 10:30 בבוקר-
לא ביום שישי ולא במוצ''ש- כך נאמר לי.
זה מספר הטלפון: 03-5705376
בהצלחה!
יש לי את ההרצאות שלו (שני דיסקים, אתה יודע אם זה קיים שם?)נראה שהילד אומלל מאד
התרגל לשקר.
יש את הספר אל תחטאו בילד (מומלץ מאד, אגב), של הרב יעקבזון הוא מביא שם סיפור על ילד שהיה שקרן כרוני
ומרוב שהיה כזה כבר לא ידע אם השקר אמיתי או לא....
אני כמעט בטוחה שזה מופיע בספר הזה.
אוי תלמיד יקר שלי.הרב שלום,
אני רואה שכתבת עלי שאני שקרן ומסובב את כולם ונהנה מזה,
ואני רוצה לומר לך שנעלבתי מאד.
אני יודע שאני משקר וכל יום אני חוזר לבית עצבני ואימא שלי לא מבינה למה.
כולם חושבים שזה בגלל ההפרעות קשב שלי ואני יודע שכולם שונאים אותי.
כן, שונאים אותי.
אז אני חייב להראות שגם אני יודע משהו.
אני יודע להמציא ולהציג.
אני רוצה להנות מזה שהרב לא יודע מה לעשות איתי.
אני נכנס למערבולת של שקר-הנאה-כעס-שנאה מנסה לבדוק מתי אתה מתעצבן עלי כבר ואז אני שוב יוכל לסמן שאני לא שווה כלום. ואם אני לא שווה אז לפחות אני יודע להציג טוב ולעצבן שוב את הרב.
אני לא מתכוון לעצבן, רק למתוח קצת, וגם לפעמים זה נראה לי אמתי מה שאני אומר,
אולי כי אני לא מצליח לישון טוב בלילה אז באים לי החלומות ליום?!
בינתיים אני עצוב, ורק כשאני רואה שאולי אני כן גדול ומצליח כל פעם שהרב נבהל ממני ששיקרתי לו נהיה לי חיוך קטן בלב אבל אחר כך אני בוכה כי הרב מספר לנו על אנשים צדיקים ואני רוצה להיות צדיק ואני יודע שצדיקים אומרים רק אמת, נראה לכם שהצדיקים שיקרו פעם ואחר כך הפסיקו לשקר?
כי אם יש כזה צדיק אני רוצה ללמוד ממנו איך מפסיקים לשקר ושילמד אותי להיות צדיק גם.
מכירים אחד כזה?
תודה וסליחה הרב שאני משקר ומתחצף,
אני באמת לא מתכוון אליך רק למה שאתה מייצג בראש שלי.
מסכימה לגמרי עם התגובה.סליחה, אבל לדעתי אתה מתייעץ במקום שמחליש אותך
רוב האנשים פה לדעתי לא מבינים את הסיטואציה ולכן מכוונים אותך רחוק מהפתרון.
צריך להיות מורה הרבה שנים או לטפל בהרבה ילדים כדי להבין מתי יש התנהגות נורמטיבית, ואז כל העיצות (והנזיפות) של תאמין בילד, הוא לא משקר וכו' יהיו רלוונטיות
לבין מצב כמו שאתה מתאר שנראה לי כתיאור של מצב פתלוגי ושסביר להניח שזה רק תסמין של קושי אחר בו הילד מתמודד, כמו שכבר רמזו למעלה.
מהיכרותי את מערכת החינוך, סיכוי טוב שאין לך או לאף איש צוות אחר כלים להתמודד עם זה
אין לי עיצות או טריקים מלבד לעודד אותך להתייעץ עם גורמים מוסמכים עם כתפיים רחבות.
בינתיים, מנימת דבריך, ובאופן הגיוני לחלוטין, אתה נשמע קצת אנטי הילד, קצת בעימות איתו (מסובב אותנו, צוחק עלינו וכו'). תנסה להיות ניטרלי לגמרי ולתת לילד הזה כבוד או כל חוויה חיובית שאתה יכול לתת לו (גבולות בנועם ככל הניתן) כי סביר להניח שיש מאחוריו ולפניו עוד הרבה סבל.
לא קראתי תגובותדוגמה - אחת מיני רבות!!!!!
ילד בגיל 7 בערך
אני אומר לו - כולם הוציאו ספרים, היכן הספר שלך?
הוא עונה בשיא הרצינות - היה חסר לי כמה עמודים בספר, לקחתי הביתה - השלמתי הכל!! - אבל שכחתי את הספר בבית
אני מכיר אותו בטור אחד שקרן..... - אני אומר לו - תבדוק בתיק שלך
הוא עונה - זה לא בתיק, - בדקתי!
אני אומר לו תבדוק שוב,
הוא אומר לי נו הרב, אמרתי לך זה בבית! - דבקתי כבר...
אני לא מוותר לו - טוב בוא אלי עם התיק, - ואז הוא מגיע עם התיק - אני בא לחפש בתיק - ושניה לפני כן - הוא מוציא את זה מהתיק ואומר הנה זה......
טוב אני אומר נו נראה באמת כמה הוא השלים
אני פותח את הספר ומראה לו - מה השלמת?
(הנה תפסתי אותך)
היא מחקה לי .....
מי?
אחותי - הרב אתה לא רואה שזה מחוק???
איזה מחוק בכלל לא עשית.....
יצויין שזה סדרתי אצלו - שקרים בתוספת דמיונות - ובלי להתבלבל או להרתע בזמן שמשקר - הכל ממש ברצינות - כאילו ככה זה היה מאמת
אגב - לא אתפלא אם אבא שלו יגיד לי שבכלל אין לו אחיות - מי מחק בכלל???
מה עושים?????
ואני דוקא ממליצה לנסות לפנות לחיים ולדרמאז שפרסמתם את המספר - אני מנסה - עכשיו הרבנית ענתה ואמרה לי - הרב סיים להיום - תנסה מחר בין 10 ל 10:30
נראה
לי חבל על כל יום שעובר שהוא גדל כך
שה' ינחנו בעצה טובה !
מציעה לך ממש ללכת להתייעץ עם הרב חנוך דרורי.נו -
יתכן שזה כיוון נכון
אבל מה לעשות לדוגמה מה שהיה -
איפה הספר שלך?
יש לו אפשרות להוציא מהתיק - , ויש לו אפשרות לשקר
והוא מעדיף לשקר שני שקרים !!!!!
(הרב עשיתי את כל מה שהיה חסר לי (לא היה ולא נברא) ושכחתי בבית (בעוד שהוא יודע שזה בתיק!!!)
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: