השני שקל שלי בנושא.
ילד, את מה שהוא רוצה, זה צריך להיות עכשיו.
תגיד לו עוד יומיים, הוא לא יחזיק מעמד.
המוח שלו חושב שמה שאין עכשיו, לא קיים.
יותר נכון, הוא לא מסוגל לראות את המחר.
עם עליית הגיל, יש יכולת להבין זמנים ומשמעות עתידית, ויחד עם זה יכולת לדחוק סיפוקים.
מעניין שגם בעולם של המבוגרים יש ילדים ויש מבוגרים.
כל מי שמחזיק מערכת, או מנהל משהו, יודע משהו על צעדים ויעדים, סדרי עדיפויות, ועוד...
ילד שגדל, יכול לתפוס יותר במרחב הזמן ובתודעה שלו עוד ועוד נתונים ומשתנים.
במערכות יותר גדולות, המרחב הוא עצום, מאות נתונים ומשתנים.
העם, לפעמים הוא ממש כמו ילד, לעומת המנהיג.
אלו רוצים קצבאות ילדים, אלו רוצים התנחלויות, אלו רוצים גיוס, אלו רוצים פטור מגיוס, אלו רוצים שבת אלו רוצים תחבורה בשבת. וכולם, אם לא יקבלו את שלהם, הם יפריעו, יצביעו למישהו אחר.
זה הגיוני זו דמוקרטיה.
עד לפני שני עשורים ומחצה, ככה התנהלה המדינה, עלו שרי וראשי ממשלה, שכל מה שהם ראו לנגד עיניהם הוא לשרת את העם, בראש קטן,
לא חשבו על תוכניות ארוכות טווח, לא שיקולים רחבים וארוכים לטובת המדינה, אלא לטובת הבחירה הנוספת בהם בעוד 4 שנים.
בא מישהו ושבר את השיטה, הוא לא ראה את הצרכים הקטנים וה'עכשוויים', הוא ראה חזון, וגם שהוא לא ידע אם בתוך 4 שנים מישהו יראה את הפירות של ההשקעה הוא עשה והשקיע, לא התחשב בצעקות של הילדים הקטנים שרוצים הכל עכשיו.
אך הוא הלך והתחזק, והתחזק, ואלו שנחרדו מהיכולת שלו לשדוד להם את המדינה, ניסו וגם קשרו את ידיו באין ספור כבלים, ומנסים לכבול עוד ועוד.... והוא בשלו... ממוקד בעתיד שהוא רואה... וחותר לשם, גם כשבדרך יש מחירים שצריך לשלם.
זה נראה נורא, אך בשבילו וגם בשבילנו, זה רק מכשול קטן בדרך אל האופק הענק.
מכיון שהוא כתב ספר שמקפל בפנים את יסודות השיטה שלו, והוא נצמד אליהם במשך 30 שנה.
אני פשוט סומך עליו.
כי הוא אמן חושים....
ולכן בכל פיתול, אני מחכה לגלות את הפעלול.
ומי שמסתכל בשקט, ולא קורא וצופה בילדים שיודעים רק ליילל, בהתקפי טנטרום.
ומכיל קצת בגרות, וקצת סבלנות, יודע לחכות ברוגע לצעדים הבאים, שבוודאי יבואו.
רק לדוגמא, שהיא הכי קיצונית בולטת ומסבירה.
כמה צעקו וצווחו, לפני מתקפת הביפרים, על ההפקרה בלבנון.
תזכרו, אם נראה לכם שמשלמים מחיר, ומפסידים במשהו/באיזה נושא.
כנראה שאנחנו הולכים להרוויח משהו יותר שווה וגדול.