בגלאט הון, בעיקרון לא רוצים להסתמך בכלל על היתר עיסקא [אפי' שלאחרונה זה השתנה, והם כן מסתמכים] וגם לא משקיעים במניות בכלל, בגלל שיש מניות בעייתיות.אולי מישהו יסביר במילים פשוטות לבורים שכמונו על ההבדל בין גלאט הון לבין תשואה כהלכה,
כי זה נראה שהקרנות של תשואה כהלכה מרויחות יותר,
מה ההבדלים מבחינה הלכתית בינהם?
באתר של חיסכון לכל ילד תוכלי להכניס פרטים (כאילו כדי לשנות) ולראות איזו חברה/בנק, בלי מסלול:שאלה טפשית כנראה
חילקתי את הילדים שלי ושמתי כל אחד בקופת גמל אחרת.
לא זוכרת איזה ואיפה
איך אני יכולה לבדוק?
קטע צורם...ובגלל שבגלאט הון לא יכולים להשקיע בכל דבר, לא פלא ההפרשים בתשואות
אז אולי לפי מה שאת אומרת שווה לי להכניס את זה שבן 16, ואולי גם את זה שבן 15 לשם (האמת היא שאני נמצאת באחד מהם) כי יש בכך פחות סיכוןובגלל שבגלאט הון לא יכולים להשקיע בכל דבר, לא פלא ההפרשים בתשואות.
הוא מציג לי את המידע רק עבור ילד אחד.באתר של חיסכון לכל ילד תוכלי להכניס פרטים (כאילו כדי לשנות) ולראות איזו חברה/בנק, בלי מסלול:
https://b2b.btl.gov.il/BTL.ILG.Payments/TochnitChisachonYeledForm.aspx?fromInfo=637133983580310369
תיקנתי, תודה.קטע צורם...
אני אדם ריאלי והכל בסדר רק הניסוח בעיני מתעלם לחלוטין מקיומו של מנהיג לבירה
ייתכן שזה פחות סיכון, אבל לא בטוח.אז אולי לפי מה שאת אומרת שווה לי להכניס את זה שבן 16, ואולי גם את זה שבן 15 לשם (האמת היא שאני נמצאת באחד מהם) כי יש בכך פחות סיכון
אני ממש בכיוון להעביר לאלטשולר שחם, ולכן אני שואלת, אין לי כח לעשות העברה פעמיים
שוב,בתור ידידה בלבד, לא כייעוץ
טובייתכן שזה פחות סיכון, אבל לא בטוח.
כשהשוק יורד, גם הם יורדים, כמו למשל ב 2018.
כשנכנסתי וכתבתי שאני רוצה לשנות לכל ילד באופן פרטני נתן לי מידע לכל אחד. לא יודעת למה לך לא.הוא מציג לי את המידע רק עבור ילד אחד.
על האחרים הוא רק רושם שאני לא יכולה לשנות דרכם, רק דרך הקופה, והוא גם לא מציג את המידע.
מצורף בזה החוזר הוא נכנס לתוקף רק ב 1/1/2020.
בבקשה, מצורפת טבלה של רשימת הנכסים מהאתר של החברה, היא מחזיקה אג"ח קונצרני ועוד כמו בכל מסלולי ההלכה האחרים שבפיקוח העדה החרדית.איזה נכסים הוא מחזיק?
זו לא שאלה לגולשי פרוג אלא לרב, וודאי שיהיו רבנים שידעו לענות לך מדוע אתה חייב, ומנגד רבנים שיידעו לענות לך מדוע אינך חייב. זה שאתה לא מבין לא גורם לזה להיות מותר.ג. מעולם לא הבנתי מאיזה דין חובה עליי לבחור עבור ילדי קופה הלכתית. הכסף הוא לא שלי, הוא של המדינה, ואין לי שום אפשרות להשתמש בו. גם ילדיי הפצפונים לא יעברו שום עבירה בזה שישתמשו בכסף שהמדינה החליטה להקצות עבורם לשימושים שונים שאינם על פי ההלכה. מאחר שאין לי מושג באיזו קופה הכסף ירוויח יותר, הרי שלדעתי איני עושה שום עבירה בזה שאיני בוחר, והמדינה בוחרת בעצמה עבור הכסף שהיא מייעדת לתת לילדי בגיל 18, באיזו קופה היא רוצה שהוא יתנהל.
מה זה משנה???ד. האם כל ה'נגידים' החרדיים שיושבים בשולחן המזרח בכל האירועים והדינרים החרדיים, השקיעו את כספם רק באפיקים המותרים על פי הקופות ההלכתיות, או שזו חובה המוטלת רק על האברכים שיש להם בקושי פת לחם? נקודה למחשבה.
ממלאים טופס באתר של החברה שרוצים להצטרף אליה.כל הילדים שלנו במגדל מקפת
האם כדאי לעבור ואיך עושים זאת?
לא מאמינה בזה!א. במדינתנו עם הממשל הלא יציב, יש סיכוי גדול שבעוד כך וכך שנים תשנה הממשלה את חוק החסכון לכל ילד, ותחליט שאפשר להוציא אותו רק למטרות לימודים גבוהים באוניברסיטה או במכללה. וכך ילכו החמישים שקלים שהוספתם לטמיון, במקום להוציא אותם לצרכיכם.
נכון אין וודאות לאף אחד, אבל החשש הרחוק שאני כ"כ ישנא את בני ולא ארצה לתת לו שום דבר, לא קיים אצלי, אם יבזבז את כספו על שטויות, אז זה יהיה בעיה שלו, לא שלי.ב. בגיל 18 יוכל הילד להוציא את הכסף שבקופה לכל צורך שהוא יהיה מעוניין בו. לעשות רשיון, לקנות רכב, או אפילו לנסוע לטיול בחו"ל. האם אתם בטוחים שזה דבר חכם להוסיף לקופה 50 שקלים לחודש שהייתם יכולים להשתמש בהם לדברים מועילים?
לא צריך לשנוא את הילד בשביל שלא לתת לו עשרות אלפי שקלים בגיל שיתכן שהוא לא מספיק בוגר בו בשביל להבין שצריך לחסוך אותם.נכון אין וודאות לאף אחד, אבל החשש הרחוק שאני כ"כ ישנא את בני ולא ארצה לתת לו שום דבר, לא קיים אצלי, אם יבזבז את כספו על שטויות, אז זה יהיה בעיה שלו, לא שלי.
בקיצור נראה לי שאני תמיד יאהב את ילדיי, ולכן מסכימה לתת להם את הכסף הזה בכל מקרה, כמובן שאני יעדיף שהם יתנהלו עם זה בחכמה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: