חיסכון לכל ילד הכל על חיסכון לכל ילד, האם כדאי להוסיף 50 ש"ח לכל ילד? ועוד...

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הוא לא צריך להיות מנותק טיפש ולא קשוב.
מספיק בסך הכל שהוא לא יהיה "ילד טוב ירושלים",
ולא יבין למה הוא אמור להעביר לאבא-אמא כסף ששייך לו כדי שהם יעשו בו מה שטוב בעיניהם ולא להשקיע את הכסף במה שנראה לו. נגיד כסכום בסיס לקנות לעצמו רכב.... או לנסות השקעות פזיזות להגדלת ההון בהבנה של בן 20.
המדינה נותנת הטבות למי שמשחרר את הכסף בגיל 21 ולא בגיל 18. אולי הילד הזה יהיה כבר נשוי - ויהיו לו כמה רעיונות טובים מה לעשות עם הכסף הזה....
בלי שהוא יהיה מנותק וטיפש.

מאחלת לכולם ילדים טובים ירושלים...
אבל עדיין יתכנו ילדים עצמאיים קצת יותר וטובים בהחלט. למרות שלא מגיעים למצב שהדאגה האחרונה היא העשרת אלפים שקל...

דרך אגב - במקרי הקיצון שציינת - אחד הדברים המסוכנים ביותר לנער מתמודד - זה המצאות של כסף נזיל ועוד בסכומים כאלו ביד. השם ישמור לאיזה סכנות זה עלול להכניס אותו.
במצב העצוב הזה זה לא רק שהלכו 10 אלף לפח - זה שכל החסכון והדאגה לילד - הפכו למלאך משחית עבורו.
אני מקדישה את ה50 שקלים הנוספים, לחלק מסכום לדירה לילד.
במידה והוא יבחר להוציא את הכסף על רכב ורשיון, זה באמת יעציב אותי, אך לא יגרום לי נזק. פשוט יהיה לו פחות כסף לדירה. עניין שלו.

קצרה

משתמש מקצוען
אני מקדישה את ה50 שקלים הנוספים, לחלק מסכום לדירה לילד.
במידה והוא יבחר להוציא את הכסף על רכב ורשיון, זה באמת יעציב אותי, אך לא יגרום לי נזק. פשוט יהיה לו פחות כסף לדירה. עניין שלו.

בהנחה שלא תהיי מחוייבת כבר לצד השני לסכום כלשהו---

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
הסוגיה הזו שונה מהותית מקצבאות ילדים.
בעוד יש שנאה להורים שמתפרנסים מקצבאות ילדים, השנאה לילדים עצמם פחות קיימת. ולכן הפשרה הזו אהודה לכולם. כל עוד ההורים לא יכולים להשתמש בכסף אין לאף אחד בעיה עם זה שהכסף מופרש וממתין לילדי ישראל. הפחד של החילונים שהחרדים מתרבים בשל הקצבאות שמפרנסות אותם לא קיים בתרחיש הנוכחי לכן הסבירות שהוא יתבטל בעיני נמוכה מאד. (וגם אם כן טו באד, אפשר לחשוב באמת שמדובר כאן במליונים כולה קצת דמי כיס נחמדים בתקופה חשובה)
הפחד של החילונים הוא שעוד ועוד חרדים מתחתנים בלי מקצוע ביד.
לכן יש סיכוי גדול שהכסף יוקצה אך ורק למטרות השכלה גבוהה.

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
הוא לא צריך להיות מנותק טיפש ולא קשוב.
מספיק בסך הכל שהוא לא יהיה "ילד טוב ירושלים",
ולא יבין למה הוא אמור להעביר לאבא-אמא כסף ששייך לו כדי שהם יעשו בו מה שטוב בעיניהם ולא להשקיע את הכסף במה שנראה לו. נגיד כסכום בסיס לקנות לעצמו רכב.... או לנסות השקעות פזיזות להגדלת ההון בהבנה של בן 20.
המדינה נותנת הטבות למי שמשחרר את הכסף בגיל 21 ולא בגיל 18. אולי הילד הזה יהיה כבר נשוי - ויהיו לו כמה רעיונות טובים מה לעשות עם הכסף הזה....
בלי שהוא יהיה מנותק וטיפש.

מאחלת לכולם ילדים טובים ירושלים...
אבל עדיין יתכנו ילדים עצמאיים קצת יותר וטובים בהחלט. למרות שלא מגיעים למצב שהדאגה האחרונה היא העשרת אלפים שקל...

דרך אגב - במקרי הקיצון שציינת - אחד הדברים המסוכנים ביותר לנער מתמודד - זה המצאות של כסף נזיל ועוד בסכומים כאלו ביד. השם ישמור לאיזה סכנות זה עלול להכניס אותו.
במצב העצוב הזה זה לא רק שהלכו 10 אלף לפח - זה שכל החסכון והדאגה לילד - הפכו למלאך משחית עבורו.
אם הוא לא יהיה מנותק וטפש, אז הסכומים שאני אתן לו באותה תקופה יהיו עשרת מונים ממה שיש לו בקופה של ביטוח לאומי. והוא לא יחליף שור בחמור.
אני לחלוטין לא רואה את עצמי מגיעה לעימות עם ילד בגיל הזה. אבל אם כן רק לו יש מה להפסיד...
לא מזמן הייתי בת 18, ועוד מעט זמן הבן שלי יהיה בן 18. לא רואה לא אותי בעבר ולא אותו בעתיד מוציאים סכומים בלי להתיעץ. תקראי לנו ילדים טובים ירושלים. מה אכפת לי...
אה, ויש עוד כמה בני 18 בסביבה. לא רואה אפילו קצה של תרחיש כזה שיכול לקרות.
כולם נותני אמון והכרת הטוב להורים (רק השכר לימוד שלהם באותה תקופה עולה 1000-1500 ש"ח בחודש) ויודעים שהם לקראת קבלת ה-מתנה של החיים שלהם קרי סיוע ראוי לקראת נישואין.
לא רואה סיטואציה שהם יעדיפו פתאם להיות עצמאיים כלכלית בתקופה כזו ולהסתדר לבד.

הפחד של החילונים הוא שעוד ועוד חרדים מתחתנים בלי מקצוע ביד.
לכן יש סיכוי גדול שהכסף יוקצה אך ורק למטרות השכלה גבוהה.
ממש לא מתרשמת כך. ואני לא מתכונת לתת לתרחישים דמיוניים לסבך לי את החיים. כי יש כל כך הרבה רעיונות כאלו שאני יכולה להעלות.
הקרנות שקיימות הן על שמות הילדים שלנו. לא רואה שום מצב שהמדינה יכולה לשנות החלטות על קרנות שאינן שיכות לה באופן רטואקטיבי והספור הזה גם יעבור בית משפט.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
כתבתי היום מאמר מקיף על הנושא

yudit10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
תודה רבה!
בעבר המלצת על מור
בינתיים זו הקופה הכשרה הטובה ביותר?

ואיך מתאגדים יחד לבקשה מהקרן שהבאת?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
תודה רבה!
בעבר המלצת על מור
בינתיים זו הקופה הכשרה הטובה ביותר?

ואיך מתאגדים יחד לבקשה מהקרן שהבאת?
המלצתי על מור אבל לא בחיסכון לכל ילד.
כל מוצר והאפשרויות שיש בו.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
כאן המלצת על מור
זה מה שכתבתי במאמר
איזה מסלול בקופת גמל הוא הכי מומלץ: בקופת גמל יש 5 מסלולים, סיכון מועט, סיכון בינוני, סיכון מוגבר, הלכה, ושריעה. לדעת הכלכלנים ככל שהילד יותר קטן כך מומלץ לבחור במסלול עם יותר סיכון, כי כאמור בטווח ארוך ככל שמשקיעים יותר במניות ופחות באג"ח כך מרוויחים יותר, הבעיה היא שלחוסכים שרוצים השקעה כשרה אין כ"כ אופציות כי כאמור בכל חברה יש רק מסלול אחד כשר שהוא מקביל לסיכון מועט/בינוני, היוצא דופן זה בחברת מור שבה כמעט כל המסלולים כשרים [חוץ ממסלול שריעה], ומי שרוצה סיכון מוגבר יכול לבחור בחברה הזאת, חשוב אבל לציין שמדובר בחברה חדשה יחסית, [מתחילת 2017], ולכן אני אישית כרגע בחרתי לילדיי במסלול הלכה של אלטשולר שחם, אבל אני לא שוללת את המסלול בסיכון גבוה של חברת מור, כמובן רק לילדים קטנים, ואולי בעוד מספר שנים כשאני אראה את ההתנהלות של חברת מור אני יבחר בהם לילדיי הקטנים.
וזה מה שכתבתי שם
או באלטשולר שנחשב סיכון נמוך-בינוני.
או במור סיכון גבוה.

כמובן שכל המסלולים פה הם עם הכשר.
איפה את רואה סתירה בין שני הדברים?
לגבי אינפיניטי שכתבתי בסוף המאמר, אני לא ממליצה על מסלול שאין לו הכשר רשמי, ואם יהיה לו הכשר, אז לכאורה הוא יהיה המסלול הכי מוצלח.

yudit10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איפה את רואה סתירה בין שני הדברים?
לגבי אינפיניטי שכתבתי בסוף המאמר, אני לא ממליצה על מסלול שאין לו הכשר רשמי, ואם יהיה לו הכשר, אז לכאורה הוא יהיה המסלול הכי מוצלח.
לא כתבתי שיש סתירה
רק שאלתי אם כרגע, לילדים קטנים, זה מה שהכי כדאי

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
לא כתבתי שיש סתירה
רק שאלתי אם כרגע, לילדים קטנים, זה מה שהכי כדאי
אני אישית בחרתי לילדיי הקטנים באלטשולר, כי מור זה חברה חדשה, ואני לא כ"כ מתלהבת מאיך שהם משקיעים את הכסף במסלול הזה.

shimi36

משתמש חדש
אני בודק עכשיו את מה שמציעים בבנק שלי במסגרת של חיסכון לכל ילד בשביל הבת שרק נולדה (תראו פה את המסלולים https://www.bankhapoalim.co.il/he/savings/saving-plan-for-each-child ), ואני מנסה להבין איזה מסלול הוא עם הכי פחות סיכון מכל מה שמופיע שם (קבועה לא צמודה, קבועה צמודה ומשתנה) - מישהו יכול לכוון אותי? ואני רואה שיש שם מסלולים שהם בלי "מעבר מסלול", מה זה אומר? שאי אפשר בכל השנים האלה לשנות מסלול בכלל? למה בעצם? ולמה שאני אקח מסלול כזה? הוא יותר משתלם מבחינת התשואות?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אני בודק עכשיו את מה שמציעים בבנק שלי במסגרת של חיסכון לכל ילד בשביל הבת שרק נולדה (תראו פה את המסלולים https://www.bankhapoalim.co.il/he/savings/saving-plan-for-each-child ), ואני מנסה להבין איזה מסלול הוא עם הכי פחות סיכון מכל מה שמופיע שם (קבועה לא צמודה, קבועה צמודה ומשתנה) - מישהו יכול לכוון אותי? ואני רואה שיש שם מסלולים שהם בלי "מעבר מסלול", מה זה אומר? שאי אפשר בכל השנים האלה לשנות מסלול בכלל? למה בעצם? ולמה שאני אקח מסלול כזה? הוא יותר משתלם מבחינת התשואות?
ממליצה לך מאד לקרוא את המאמר הזה
וגם את המאמרים האלו

טובמאד

משתמש רשום
כמה שאלות:
1) מאיזה גיל אפשר למשוך את הכסף?
2) האם הכסף שייך לילד ולא להורה?
3) האם (אם הילד רוצה) אפשר להשאיר שמה את הכסף עד שהוא יהיה בן 40 למשל?

תודה

גדול מרבן שמו

משתמש מקצוען
המשתמש נחסם
כמה שאלות:

תודה
אפשר למשוך מגיל 18
רשמית הכסף שייך לילד
נראה לי שא"א אבל אפשר להוציא ולהשקיע במקום אחר.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
כמה שאלות:

תודה
יש מענה מלא לכל השאלות האלו במאמר שפרסמתי

גדול מרבן שמו

משתמש מקצוען
המשתמש נחסם
תודה.
האם אפשר להוסיף ולהפקיד 200 לחודש עבור כל ילד?
לא
עם קצת טרחה, יהיו לך כל התשובות מדוייקות ובטוחות

סחלב.

משתמש צעיר
@מקצועי בלבד
אני בת 21 ויש לי חסכון לכל ילד ב"פסגות"
בינתיים לא מתכננת להוציא את הכספים..
האם את ממליצה לי לעבור לאלטשלור? או לכל מקום אחר?

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

השתקפות מרהיבה • אתגר 137

לוח מודעות

למעלה