אם תהיה כאן ממשלת אחדות, לא יעזור לחרדים שום דבר, גם אם יהיו להם עשרים מנדטים.לא מאמינה בזה!
[וודאי לא כשיש לנו ייצוג הולם בכנסת]
אבל אין צורך לדבר על פוליטיקה.
גם בימי חוק הלפרט, היו כאלו שתכננו לחתן את הילדים עם הקצבאות הענקיות שהם קיבלו.
אם תהיה כאן ממשלת אחדות, לא יעזור לחרדים שום דבר, גם אם יהיו להם עשרים מנדטים.לא מאמינה בזה!
[וודאי לא כשיש לנו ייצוג הולם בכנסת]
משפט מפתח לחיים.זה שאתה לא מבין לא גורם לזה להיות מותר.
אם הילד בגיל 18 יהיה כל כך מנותק וטפש ולא קשוב. הבעיה האחרונה שתהיה לי היא הקצת יותר מעשרת אלפים שקל שהפרשתי לו במהלך חייו (האוכל והחינוך שלו עלו יותר..)לא צריך לשנוא את הילד בשביל שלא לתת לו עשרות אלפי שקלים בגיל שיתכן שהוא לא מספיק בוגר בו בשביל להבין שצריך לחסוך אותם.
הסוגיה הזו שונה מהותית מקצבאות ילדים.אם תהיה כאן ממשלת אחדות, לא יעזור לחרדים שום דבר, גם אם יהיו להם עשרים מנדטים.
אבל אין צורך לדבר על פוליטיקה.
גם בימי חוק הלפרט, היו כאלו שתכננו לחתן את הילדים עם הקצבאות הענקיות שהם קיבלו.
מה אין לך אפשרות להעביר?ראיתי שאין לי אפשרות להעביר שוב,
את יודעת אם זה החוק או שהיתה תקלה באתר?
נסיתם באתר של 'חסכון לכל ילד' או באתר של אלטשולר?שאלה,
שנה שעברה העברנו לאלטשולר (בעלי ראה שהתשואות שלהם הכי גבוהות ויאלה- העביר)
עכשיו הוספתי עוד 50 שח @מקצועי בלבד בזכותך
וראיתי שאין לי אפשרות להעביר שוב,
את יודעת אם זה החוק או שהיתה תקלה באתר?
האם כדאי לעבור?ממלאים טופס באתר של החברה שרוצים להצטרף אליה.
האם כדאי לעבור?
למה לא?
לדעתי כן.
[לא יועצת, ולא ממליצה, אין לי רישיון ייעוץ]
יש לך את אותו דבר על מסלולים בסיכון גבוה?זה לא עדכני...
הנה נתונים עדכניים
צפה בקובץ המצורף 584949
אם זה ההבדל זה באמת זניח...
אך לפי הנתנונים העדכניים זה הבדל של בערך 10000 שח לתקופה של 18 שנה
אינני יודע מה רמת הידע שלך בנושא...גלאט הון - יותר כשר
אך אלטשולר מספיק כשר
הרבה מהחומרות של 'גלאט הון' האדם המומצע לא מחמיר אותם כלל בחיי היום יום...
יש רק מסלול אחד שהוא בסיכון גבוה, שהוא גם כשר, והבאתי אותו, בנתונים שהבאתי פה באשכול.יש לך את אותו דבר על מסלולים בסיכון גבוה?
אינני יודע מה רמת הידע שלך על הידע שלי...אינני יודע מה רמת הידע שלך בנושא...
לא נראה לי שמספיק כדי להביע עמדה.
בכל מקרה, ניתן לבדוק מי חברי ועדת הרבנים ולהחליט האם את/ה סומך/ת עליהם בחיי היומיום או לא.
מלמעלה, עושה רושם ש'תשואה כהלכה' (ההכשר של אלטשולר) בניחוח חסידי יותר, וגלאט הון, בניחוח ליטאי.
והבוחר יבחר.
ואם בזמנו היו מתלהבים קצת פחות.גם בימי חוק הלפרט, היו כאלו שתכננו לחתן את הילדים עם הקצבאות הענקיות שהם קיבלו.
בגיל 18 עדיין צריך אישור מההורים. רק בגיל 21 אפשר להוציא את הכסף בלי אישורכמה נקודות שעלו לי לגבי 'חסכון לכל ילד':
א. במדינתנו עם הממשל הלא יציב, יש סיכוי גדול שבעוד כך וכך
ב. בגיל 18 יוכל הילד להוציא את הכסף שבקופה לכל צורך שהוא יהיה מעוניין בו. לעשות רשיון, לקנות רכב, או אפילו לנסוע לטיול בחו"ל. האם אתם בטוחים שזה דבר חכם להוסיף לקופה 50 שקלים לחודש שהייתם יכולים להשתמש בהם לדברים מועילים?
ממש לא!האם זה שעד כה אלטושלר שחם הביאו תשואות יפות
זה מוכיח משהו לגבי העתיד?
כדאי לשאול רב,מעולם לא הבנתי מאיזה דין חובה עליי לבחור עבור ילדי קופה הלכתית. הכסף הוא לא שלי, הוא של המדינה, ואין לי שום אפשרות להשתמש בו. גם ילדיי הפצפונים לא יעברו שום עבירה בזה שישתמשו בכסף שהמדינה החליטה להקצות עבורם לשימושים שונים שאינם על פי ההלכה. מאחר שאין לי מושג באיזו קופה הכסף ירוויח יותר, הרי שלדעתי איני עושה שום עבירה בזה שאיני בוחר, והמדינה בוחרת בעצמה עבור הכסף שהיא מייעדת לתת לילדי בגיל 18, באיזו קופה היא רוצה שהוא יתנהל.
מי שהוא אברך אמיתי, בשמחה משקיע רק במה שההלכה מתירה.האם כל ה'נגידים' החרדיים שיושבים בשולחן המזרח בכל האירועים והדינרים החרדיים, השקיעו את כספם רק באפיקים המותרים על פי הקופות ההלכתיות, או שזו חובה המוטלת רק על האברכים שיש להם בקושי פת לחם? נקודה למחשבה.
אם הילד בגיל 18 יהיה כל כך מנותק וטפש ולא קשוב. הבעיה האחרונה שתהיה לי היא הקצת יותר מעשרת אלפים שקל שהפרשתי לו במהלך חייו (האוכל והחינוך שלו עלו יותר..)
משיכת כספים לפני גיל 21 מחייבת את הסכמת ההורים למשיכת הכספים.המדינה נותנת הטבות למי שמשחרר את הכסף בגיל 21 ולא בגיל 18. אולי הילד הזה יהיה כבר נשוי - ויהיו לו כמה רעיונות טובים מה לעשות עם הכסף הזה....
בלי שהוא יהיה מנותק וטיפש.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: