חיסכון לכל ילד הכל על חיסכון לכל ילד, האם כדאי להוסיף 50 ש"ח לכל ילד? ועוד...

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
לא מאמינה בזה!
[וודאי לא כשיש לנו ייצוג הולם בכנסת]
אם תהיה כאן ממשלת אחדות, לא יעזור לחרדים שום דבר, גם אם יהיו להם עשרים מנדטים.
אבל אין צורך לדבר על פוליטיקה.
גם בימי חוק הלפרט, היו כאלו שתכננו לחתן את הילדים עם הקצבאות הענקיות שהם קיבלו.

חרמון

משתמש מקצוען
שאלה,
שנה שעברה העברנו לאלטשולר (בעלי ראה שהתשואות שלהם הכי גבוהות ויאלה- העביר)
עכשיו הוספתי עוד 50 שח @מקצועי בלבד בזכותך:cool:
וראיתי שאין לי אפשרות להעביר שוב,
את יודעת אם זה החוק או שהיתה תקלה באתר?:confused:

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
לא צריך לשנוא את הילד בשביל שלא לתת לו עשרות אלפי שקלים בגיל שיתכן שהוא לא מספיק בוגר בו בשביל להבין שצריך לחסוך אותם.
אם הילד בגיל 18 יהיה כל כך מנותק וטפש ולא קשוב. הבעיה האחרונה שתהיה לי היא הקצת יותר מעשרת אלפים שקל שהפרשתי לו במהלך חייו (האוכל והחינוך שלו עלו יותר..)
זה מאד עצוב ולא נעים. אבל יש עוד הרבה תרחישים עצובים שיכולים לקרות. וטבעי שנתמקד בלגדל את הילדים בצורה המיטבית, להאמין בהם ולצפות ולקוות שהכל ילך כשורה.
אם תהיה כאן ממשלת אחדות, לא יעזור לחרדים שום דבר, גם אם יהיו להם עשרים מנדטים.
אבל אין צורך לדבר על פוליטיקה.
גם בימי חוק הלפרט, היו כאלו שתכננו לחתן את הילדים עם הקצבאות הענקיות שהם קיבלו.
הסוגיה הזו שונה מהותית מקצבאות ילדים.
בעוד יש שנאה להורים שמתפרנסים מקצבאות ילדים, השנאה לילדים עצמם פחות קיימת. ולכן הפשרה הזו אהודה לכולם. כל עוד ההורים לא יכולים להשתמש בכסף אין לאף אחד בעיה עם זה שהכסף מופרש וממתין לילדי ישראל. הפחד של החילונים שהחרדים מתרבים בשל הקצבאות שמפרנסות אותם לא קיים בתרחיש הנוכחי לכן הסבירות שהוא יתבטל בעיני נמוכה מאד. (וגם אם כן טו באד, אפשר לחשוב באמת שמדובר כאן במליונים כולה קצת דמי כיס נחמדים בתקופה חשובה)

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

בעצם...

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
שאלה,
שנה שעברה העברנו לאלטשולר (בעלי ראה שהתשואות שלהם הכי גבוהות ויאלה- העביר)
עכשיו הוספתי עוד 50 שח @מקצועי בלבד בזכותך:cool:
וראיתי שאין לי אפשרות להעביר שוב,
את יודעת אם זה החוק או שהיתה תקלה באתר?:confused:
נסיתם באתר של 'חסכון לכל ילד' או באתר של אלטשולר?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

פילפלית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה

בעצם...

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
גלאט הון - יותר כשר
אך אלטשולר מספיק כשר

הרבה מהחומרות של 'גלאט הון' האדם המומצע לא מחמיר אותם כלל בחיי היום יום...
אינני יודע מה רמת הידע שלך בנושא...
לא נראה לי שמספיק כדי להביע עמדה.
בכל מקרה, ניתן לבדוק מי חברי ועדת הרבנים ולהחליט האם את/ה סומך/ת עליהם בחיי היומיום או לא.
מלמעלה, עושה רושם ש'תשואה כהלכה' (ההכשר של אלטשולר) בניחוח חסידי יותר, וגלאט הון, בניחוח ליטאי.
והבוחר יבחר.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

eli3434

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
אינני יודע מה רמת הידע שלך בנושא...
לא נראה לי שמספיק כדי להביע עמדה.
בכל מקרה, ניתן לבדוק מי חברי ועדת הרבנים ולהחליט האם את/ה סומך/ת עליהם בחיי היומיום או לא.
מלמעלה, עושה רושם ש'תשואה כהלכה' (ההכשר של אלטשולר) בניחוח חסידי יותר, וגלאט הון, בניחוח ליטאי.
והבוחר יבחר.
אינני יודע מה רמת הידע שלך על הידע שלי...
בכל אופן אני מכיר באופן אישי את הרבנים גם בגלאט הון וגם בתשואה כהלכה
הבעתי את עמדתי לענ"ד
והבוחר יבחר

אחת צפונית

משתמש מקצוען
כמה נקודות שעלו לי לגבי 'חסכון לכל ילד':
א. במדינתנו עם הממשל הלא יציב, יש סיכוי גדול שבעוד כך וכך
ב. בגיל 18 יוכל הילד להוציא את הכסף שבקופה לכל צורך שהוא יהיה מעוניין בו. לעשות רשיון, לקנות רכב, או אפילו לנסוע לטיול בחו"ל. האם אתם בטוחים שזה דבר חכם להוסיף לקופה 50 שקלים לחודש שהייתם יכולים להשתמש בהם לדברים מועילים?
בגיל 18 עדיין צריך אישור מההורים. רק בגיל 21 אפשר להוציא את הכסף בלי אישור

yudit10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
האם זה שעד כה אלטושלר שחם הביאו תשואות יפות
זה מוכיח משהו לגבי העתיד?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
האם זה שעד כה אלטושלר שחם הביאו תשואות יפות
זה מוכיח משהו לגבי העתיד?
ממש לא!

אני אוחזת מהם, בגלל דברים אחרים שיש בהם, ואין באחרים.

לא יועצת, ולא ממליצה, אין לי רישיון ייעוץ.

מבקשת מידע

משתמש מקצוען
מעולם לא הבנתי מאיזה דין חובה עליי לבחור עבור ילדי קופה הלכתית. הכסף הוא לא שלי, הוא של המדינה, ואין לי שום אפשרות להשתמש בו. גם ילדיי הפצפונים לא יעברו שום עבירה בזה שישתמשו בכסף שהמדינה החליטה להקצות עבורם לשימושים שונים שאינם על פי ההלכה. מאחר שאין לי מושג באיזו קופה הכסף ירוויח יותר, הרי שלדעתי איני עושה שום עבירה בזה שאיני בוחר, והמדינה בוחרת בעצמה עבור הכסף שהיא מייעדת לתת לילדי בגיל 18, באיזו קופה היא רוצה שהוא יתנהל.
כדאי לשאול רב,
אני הבנתי שהבעיה תהיה כשהילדים ירצו למשוך את הכסף

האם כל ה'נגידים' החרדיים שיושבים בשולחן המזרח בכל האירועים והדינרים החרדיים, השקיעו את כספם רק באפיקים המותרים על פי הקופות ההלכתיות, או שזו חובה המוטלת רק על האברכים שיש להם בקושי פת לחם? נקודה למחשבה.
מי שהוא אברך אמיתי, בשמחה משקיע רק במה שההלכה מתירה.
אם הוא רוצה לעבור על ההלכה, עדיף באמת שיפסיק לחמם את הכסא בכולל

קצרה

משתמש מקצוען
אם הילד בגיל 18 יהיה כל כך מנותק וטפש ולא קשוב. הבעיה האחרונה שתהיה לי היא הקצת יותר מעשרת אלפים שקל שהפרשתי לו במהלך חייו (האוכל והחינוך שלו עלו יותר..)

הוא לא צריך להיות מנותק טיפש ולא קשוב.
מספיק בסך הכל שהוא לא יהיה "ילד טוב ירושלים",
ולא יבין למה הוא אמור להעביר לאבא-אמא כסף ששייך לו כדי שהם יעשו בו מה שטוב בעיניהם ולא להשקיע את הכסף במה שנראה לו. נגיד כסכום בסיס לקנות לעצמו רכב.... או לנסות השקעות פזיזות להגדלת ההון בהבנה של בן 20.
המדינה נותנת הטבות למי שמשחרר את הכסף בגיל 21 ולא בגיל 18. אולי הילד הזה יהיה כבר נשוי - ויהיו לו כמה רעיונות טובים מה לעשות עם הכסף הזה....
בלי שהוא יהיה מנותק וטיפש.

מאחלת לכולם ילדים טובים ירושלים...
אבל עדיין יתכנו ילדים עצמאיים קצת יותר וטובים בהחלט. למרות שלא מגיעים למצב שהדאגה האחרונה היא העשרת אלפים שקל...

דרך אגב - במקרי הקיצון שציינת - אחד הדברים המסוכנים ביותר לנער מתמודד - זה המצאות של כסף נזיל ועוד בסכומים כאלו ביד. השם ישמור לאיזה סכנות זה עלול להכניס אותו.
במצב העצוב הזה זה לא רק שהלכו 10 אלף לפח - זה שכל החסכון והדאגה לילד - הפכו למלאך משחית עבורו.

נערך לאחרונה ב:

Goldidea

משתמש מקצוען
כשבכל מקרה מופקד לרשותו סכום כסף גדול וכל השאלה האם הסכום יהיה יותר גדול לכאורה זה עדיף מאשר שיתבזבז כבר עכשיו (אלא אם כן את מפרישה לבד את הכסף כל חודש לתוכנית חיסכון/בנק/גמ''ח)

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
המדינה נותנת הטבות למי שמשחרר את הכסף בגיל 21 ולא בגיל 18. אולי הילד הזה יהיה כבר נשוי - ויהיו לו כמה רעיונות טובים מה לעשות עם הכסף הזה....
בלי שהוא יהיה מנותק וטיפש.
משיכת כספים לפני גיל 21 מחייבת את הסכמת ההורים למשיכת הכספים.
משיכה מגיל 21 ואילך אינה מחייבת את הסכמת ההורים ומזכה את הילד במענק משיכה נוסף מהמוסד לביטוח לאומי.

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

השתקפות מרהיבה • אתגר 137

לוח מודעות

למעלה