זרקור מקומי הזדמנות אחרונה להציל את בית שמש

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
יש לי בעניין הזה בשורה אדירה ברוך השם. אני צריך לברר אם אפשר להוציא החוצה

ראיתי תוכנית חדשה בבית שמש בבניה נמוכה
אתה ידוע במה מדובר?

מחסיה.jpg

האברך ממיר

משתמש מקצוען
ראיתי תוכנית חדשה בבית שמש בבניה נמוכה
אתה ידוע במה מדובר?

צפה בקובץ המצורף 1284823
לכאורה נראה שלא מדובר על תכנון של בניית דירות חדשות, אלא בקביעת שטחי הציבור, וכתוצאה מכך, קביעה של מס' יחידות הדיור, שיתמעטו ע"י העברת קרקעות היועדות למגורים, לקרקעות למבני ציבור.

צילום מסך 2023-01-09 234448.png

וכך גם נראה בבירור מהפסקה הזאת
צילום מסך 2023-01-09 234543.png

עניין מבני הציבור בבעלות פרטית, הוא אופיני מאוד לשכונה, שמאוכלסת כמעט ב-100% ציבור קנאי, שמתנזר מהקצאות, וכתוצאה מכך הוא סובל ממצוקה חריפה של שטחים לבתי כנסת. ולכן יש צורך לשנות ייעוד של מגורים למבני ציבור.
הקרקע אגב, היא בבעלות פרטית ולא של רמ"י.

300849833

משתמש רשום
(ולא שהיא לא טובה בתחומים של פני העיר, אני שומע מתושבים שהיא טובה מקודמיה, אבל זה לא העיקר, ואני בטוח שגם המחליף שלה יוכל לדאוג לכל זה)
למרבה הצער הוכח כי העסקנות החרדית באה על חשבון התושב הפשוט, וד"ל

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
הפוך,
השכונה היום היא בגובה 5-6 קומות סה״כ 850 דירות
והם רוצים לצופף ולהוסיף עע ל1,160 דירות, כננראה באמצעות בניה לגובה
השערה או ידיעה?

כתום צהוב לבן

משתמש מקצוען

כבר ב2018 אישרו מגדלים בשכונת רמה ב'.

הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה ירושלים שבמנהל התכנון החליטה היום (13/03/2018) להפקיד להתנגדויות הציבור תוכנית להקמת שכונת מגורים חדשה בבית שמש. השכונה, שתכונה "משכנות השמש", צפויה לכלול 4,300 יחידות דיור שיוקמו במבני המגורים בני 10 קומות,
וב-5 מגדלים בני 24 קומות.

בנוסף ליחידות הדיור החדשות, כוללת התוכנית תוספת של כ-250 אלף מ"ר עבור מבני ציבור וכ-35 אלף עבור מסחר ותעסוקה. התוכנית, שמהווה המשך לשכונת רמה ב', משתרעת על שטח של כ-928 דונם וממוקמת במרכז העיר. במסגרתה אף יוקם חיבור לכביש עירוני מספר 5 שנמצא ממערב לשכונה.

התכנון המוצע כולל רחוב מרכזי, ובו עירוב שימושים של מגורים, מסחר ומתחם לשירותי בריאות, אשר יהיו נגישים לכל חלקי השכונה. כמו כן, במרכז השכונה יוקם מתחם תעסוקה ומסחר, אשר יהיה מיועד לתת מענה לפתרונות תעסוקה עבור האוכלוסייה העתידית בשכונה.

מתכננת מחוז ירושלים, שירה תלמי, ציינה כי "התוכנית, שקודמה ביוזמת אקה פיתוח ובניה בע"מ ונערכה על ידי משרד איל איצקין אדריכלים, מספקת מענה להיצע יחידות הדיור במחוז ירושלים, תוך התייחסות לעקרונות של ניצול משאב הקרקע העירונית בצורה מיטבית ושמירה על השטחים הפתוחים".

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
הבניה בחפציבה, לפי מה שהתושבים שם מדברים יש שם איזה תוכנית להוסיף לכל הבניינים עוד 2 קומות חוץ ממה שיש כבר (כמו תמ"א 38).
הבניינים הם כיום 5-6 קומות מהכניסה הקובעת, ועוד 3-4 קומות מינוס.

תפוח אדמה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
לא קראתי הכל
אבל חייבת להגיב על נושא הקומות.
בירושלים בנייני היוקרה (תנובה, כדורי, שנלר) הם בעלי 10-12 קומות ומואכלסים באוכלסיה חרדית למהדרין.
יש הרבה שמתמשים במעלית שבת.
אז זה יביא אוכלוסיה אולי קצת יותר מודרנית, שנוסעת במעלית שבת. אבל עדיין, בבנין בו אני גרה, יש 12 קומות, וכל הבנין אנשים מקסימים ואיכותיים, אין חילוני אחד כמובן... כולם חסידים חלקם חוצניקים.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
א) אני לא מכיר בניין אחד בשנלר וכו' שתוכנן מלכתחילה עם 12 קומות מעל הכניסה ה א מ י ת י ת.
ב) בירושלים לא הייתה כוונה למישהו להדיר את הציבור החרדי, ברמת גן זה הצליח ובבית שמש זה לצערנו יכול להצליח.
ג) אני לא יכול להתייחס לחצאי מובאות, אשמח אם תעלה כאן (או למייל הפרטי שלי) את כל החומר בעניין הפרוייקט של חפציבה וכו'.
ד) הדפים הללו שחולקו הבוקר ברמת אברהם מוכרים לי היטיב, מי להשם שיחתום על זה וישלח.

ט.ק

משתמש מקצוען
יש לי דירה בבית שמש
שפינו אותה בעקבות סדקים
הולכים לעשות שם פינוי בינוי ל 30 בנינים
וכן
12 קומות
אבל למה שנתנגד?
מה עדיף? שנשאר עם דירה שא"א לגור בה?

ט.ק

משתמש מקצוען
וזה יהיה עם מרפסות סוכה?
כמה חרדים יש בבנין?
איפה הפינוי בינוי אוחז?
פתח 1 לבנין או 2?
עם קומת מסחר או בלי?
אין לי מושג על כלום
כרגע זה בניין קטן ונמוך
בדירה שלי הייתה גרה אתיופים
וזה רק בשלב החתימות
זה ייקח זמן
צריך באזור ה400 חתימות מדובר על 30 בנינים

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה